Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: studentica

evelin_i

Početno studentica

bila bih vam zahvalna kad biste mi pomogli..prije godinu i pol dana dobila sam kćer u izvanbračnoj zajednici, nakon nekih par mjeseci ta izvanbračna zajednica je prekinuta i ja sam se s djetetom odselila iz stana u kojem smo živjeli, a koji je u bio u vlasništvu njegove pokojne bake.
    godinu dana je neredovito dolazio po dijete (dva puta mjesečno) i nije davao nikakva financijska sredstva jer sam ja dobivala po 1600 kn porodiljne naknade. nakon godinu dana, na moju inicijativu uplaćivao je svotu koju je sam odredio- 500 kn, i to je trajalo 4 mjeseca. budući da sam ja studentica, godinu sam upisala izvanredno jer ne živimo u zagrebu. moja je curica u 10.mjesecu krenula u privatan vrtić koji su financirali on i njegovi roditelji (jer je njemu bilo previše odvajati 1300 kn od svoje plaće_ radi u državnoj službi, ministarstvo financija).
    nakon dva mjeseca ja sam dijete ispisala iz vrtića zato jer se nije upisao dovoljan broj djece, pa je vlasnica umjesto da smanji cijenu odlučila smanjiti kvalitetu tako što je otpustila odgajatelje, medicinsku sestru i psihologa, a ulogu odgajatelja prepustila je svom mužu koji je pomorac.. niti jedan normalan roditelj, to ne bi mogao tolerirati..
    ovaj mjesec on nije uplatio nikakva financijska sredstva..

budući da stanje između djeteta i oca nije pravovremeno zakonski regulirano, kava bi sada bila procedura kad bi ju ja pokrenula? (skrbništvo i alimentacija)

problem je u tome što on ne želi skrbništvo nad djetetom, ali kad bolje promislim to i nije problem, jer ja želim, želim također da se reguliraju sva njihova viđanja, zapravo problem je u tome što sam ja dužna osigurati ta viđanja dok se on nije obvezan pojaviti.. Nelogično?

Ako on ne želi skrbništvo, već samo viđati dijete ima li smisla pokretati sudski postupak? Mogu li se ja bez sudskog postupka s djetetom preseliti u zagreb?
    i što ako se ja na temelju skrbništva s njom preselim u zagreb, kako se organiziraju ta viđenja? dovodim li ja dijete njemu ili on dolazi u posjetu s obzirom da je dijete relativno malo pa je u njezinoj dobrobiti da izbjegne strašno dug put.
    zbunjena sam...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evelin, moraš otići na nadležni centar za socijalnu skrb i tamo se detaljnije raspitati.
    Ono što je bitno, Centar treba odrediti skrbništvo nad djetetom i utvrđuju se prava posjećivanja drugog roditelja. Pitanje ostalih troškova oko odgoja djeteta kao i alimentacije utvrđuje se dogovorno ili sudski.

Bez obzira na sve potraži savjet u nadležnom Centru.

evelin_i

Početno

ja sam zvala nadležni centar za soc skrb, ali su mi odg da oni daju samo uvid u obiteljsku situaciju, ali više ne donose odluke tipa tko će dobiti skrbništvo, već da moram predati zahtjev za općinskom sudu, što se meni čini kao ogroman korak jer ne znam što me čeka ni protiv koga se borim..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •