Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 97 od 97

Tema: Što kada neće zaista ništa jesti??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na hrvatskom ima ova knjiga, mislim da to nije isto

http://razvojdjece.crolink.net/knjiga.asp?ID=2679

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    nasa procjena koliko nam djeca jedu je cesto subjektivna i ponekad, kao takva, izvor problema koji mozda objektivno i ne postoje
    bas to
    Da si bar ovo moja mama procita! Ona i dalje smatra da ja nis ne jedem i da sam premrsava.
    Tako da sam taj sindrom i ja nasljedila i ponekad mislim da je Buba premrsava.. Al se pokusavam kulirat i neuzrujavat i ne siliti je da jede.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je pravi topic za nas.
    Mislim da je dovoljno reći da E. ima 11 mjeseci i 6 i pol kg.!!
    S hranjenjem se mučimo od rođenja. Sisala je dva tjedna, a nakon toga jednostavno nije htjela - izbacivala je sisu van iz usta. Onda sam se počela izdajati i davati joj na bočicu i i tako šest i pol mjesci - i nikada nije pojela više od 100 ml po obroku ( obično se to svodila na oko 500 ml. na dan). Sa sedam mjeseci otkrili da je alergična na kravlje mlijeko!
    Time se smanjio izbor hrane koju joj mogu ponuditi!
    I nisam subjektivna kad kažem da MALO JEDE. U posljednje vrijeme jede najčešće sama, ono što joj uspijem ugurati žličicom uglavnom pljune van....I tako iz dana u dan.
    I tu pada u vodu priča o tome da ne treba praviti predstavu oko jela! Da ju ne zabavljam za vrijeme hranjenja vjerojatno ne bi pojela NIŠTA!!! A pustiti ju da izgladni čini mi se riskantno jer sa 6 i pola kila nema baš nekih zaliha za izgladnjivanje....
    No, što sam zapravo htjela reći...unatoč svemu zdrava je, još niti jednom nije bila bolesna....Jednom mjesečno kontroliramo se kod gastroenterologa u Klaićevoj i sve je ok.
    Ona je jednostavno, čini se, dijete koje ne može puno pojesti!
    I nema tu nekog posebnog recepta kako ju natjerati da jede.....isprobala sam sve, živci su mi pri kraju izdržljivosti, strah me svakog novog obroka i hranjenja, ali nikakve koristi!
    Iskreno se nadam da će jednog dana sama odlučiti početi više papati

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

željka-vt, potpuno te razumijem, i ja strahujem od svakog obroka, prvo se trebam psihički pripremiti . Vjerujem da si totalno iscrpljena zbog toga, ali treba pokušati što manje se opterećivati, iako, iz osobnog iskustva, znam da je to jako teško.
    U svemu tome, najbitnije je da je ona zdrava, a valjda će sve doći na svoje jednom...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo subjektivnog viđenja koliko mi je dijete jučer pojelo:

u 08.00 - 250 ml čokolina s mlijekom,
    u 12.00 - kad je red za voće, pola staklenke...miksam pa punim staklenku (kršitelj koda)a da bi vidjela količinu pojedenog
    u 15.00 - 6 listića zelene salate i 4 masline (to je sve što je htjela od ponuđenog ručka, koji je inače obožavala-picek i krumpirići)
    u 20.00 - 250 ml keksolina s mlijekom

između toga na sve odmahuje glavom, ruke stavlja pred usta, gura me od sebe...... :/

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    evo subjektivnog viđenja koliko mi je dijete jučer pojelo:

u 08.00 - 250 ml čokolina s mlijekom,
    u 12.00 - kad je red za voće, pola staklenke...miksam pa punim staklenku (kršitelj koda)a da bi vidjela količinu pojedenog
    u 15.00 - 6 listića zelene salate i 4 masline (to je sve što je htjela od ponuđenog ručka, koji je inače obožavala-picek i krumpirići)
    u 20.00 - 250 ml keksolina s mlijekom

između toga na sve odmahuje glavom, ruke stavlja pred usta, gura me od sebe...... :/
    ako je ovo obrok za jednu od njih, meni se to uopće ne čini tako malo za tu dob.
    napisala si prije da su zdrave i normalne težine-mislim da bi ti život bio lakši kada bi prihvatila da ti djeca jednostavno jedu koliko im trenutno treba.
    možda im ponuditi i nešto raznovrsniju hranu, pa da mogu birati...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ako je ovo obrok za jednu od njih, meni se to uopće ne čini tako malo za tu dob.
    napisala si prije da su zdrave i normalne težine-mislim da bi ti život bio lakši kada bi prihvatila da ti djeca jednostavno jedu koliko im trenutno treba.
    možda im ponuditi i nešto raznovrsniju hranu, pa da mogu birati...

dakle, ponudim joj sve što jedemo taj da, ne jedemo svaki dan isto!!!!! ako to ne prođe, krenem s nuđenjem svega ostalog što imamo...zaista pazim što jedemo tako da je raznolikost svakodnevna.
    -život mi nije zbog toga težak, znam ja da ima i gorih stvari, no...!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni ovih pola litre nekog lina dnevno - izgleda ful puno i previse...

moji jedu normalno (neki cak i previse po mojoj subjektivnoj procjeni ), ali da pojedu za dorucak 250ml nekog lina (ili bilokakve kasice) i za veceru isto to - duboko vjerujem da bi im se jako smanjile kolicine ostale hrane...

da ne bude bez primjera, moji ujutro najcesce doruckuju cornflakes na mlijeku - pola cajne salice pahuljica i mozda 1dcl mlijeka. maksimalno 1,5dcl (to ova koja jede previse ) cesto je i vecera takva ili jedna snita kruha (tanka) s nekim namazom i dec mlijeka...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, marči, pa to je samo mlijeka pola litre, pa to nije malo! plus još te linaste pahuljice, plus pola staklenke voćki, pa par lista salate...
    ako probaš naći negdje te kalorijske vrijednosti namirnica pa sve to zbrojiti, ma sigurna sam da nije premalo.
    ali nisu ni kalorije najvažnije. ti "lini" imaju i dosta bijelog šećera i dosta prerađene žitarice, mislim da bi im bilo korisnije da pojedu običnu palentu, griz ili zobene ilisl. pahuljice...ali to je već druga tema .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Da, ivana7997, dojim ga, pojede malo voća i jogurta, ali zar je to dovoljno jednom dvogodišnjaku? Ja mislim da nije.
    Čuješ, on pojede tih par stvarčica i to je to, svako od nas je drukčiji, on jednostavno nije zainteresiran za hranu, takav je bio od početka dohrane. Vjerojatno mu više ni ne treba. Ali mene to jako opterećuje.
    Inače, dvogodišnjaka je jako teško hraniti na prevaru, tako da to kod nas više ne pali.
    Bok,i mi imamo sličan problem pa mi je pedijatrica rekla: PRESTANI GA DOJITI! Prestala sam po noći i to vrlo jednostavno za čudo veliko, a pomalo ću i po danu pa ćemo vidjeti. Pokušaj ako možeš. Ipak ima dvije godine pa nije tako strašno ni ako prestaneš.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Manu prvotno napisa
    Bok,i mi imamo sličan problem pa mi je pedijatrica rekla: PRESTANI GA DOJITI! Prestala sam po noći i to vrlo jednostavno za čudo veliko, a pomalo ću i po danu pa ćemo vidjeti. Pokušaj ako možeš. Ipak ima dvije godine pa nije tako strašno ni ako prestaneš.
    Stvarno mi nije jasan taj savjet sa prestankom dojenja :?

Pa u majcinom mlijeku ima toliko dobrih i hranjivih stvari, pa nije to neka nekaloricna i krajnje beskorisna stvar koja sprijecava dijete da jede drugu hranu

No valjda je problem u tome sto su roditelji spremni i ukinuti dojenje, samo da bi mogli vidjeti (imati kontrolu) nad kolicinom koju dijete pojede (ipak se ne moze izmjeriti koliko je dijete mlijeka posisalo - sto mnogima predstavlja problem).

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Definitivno ne namjeravam prestati dojiti na temelju takvih savjeta, a vjerujte mi, naslušam ih se svaki dan. Neka dijete doji dok želi, ja nemam ništa protiv
    A i sumnjam da bi prestankom dojenja išta bolje jeo drugu hranu...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Stvarno mi nije jasan taj savjet sa prestankom dojenja :?

Pa u majcinom mlijeku ima toliko dobrih i hranjivih stvari, pa nije to neka nekaloricna i krajnje beskorisna stvar koja sprijecava dijete da jede drugu hranu

No valjda je problem u tome sto su roditelji spremni i ukinuti dojenje, samo da bi mogli vidjeti (imati kontrolu) nad kolicinom koju dijete pojede (ipak se ne moze izmjeriti koliko je dijete mlijeka posisalo - sto mnogima predstavlja problem).

Ni meni nije bio jasan taj savjet sa prestankom dojenja i danima sam bila u šoku da mi je to uopće neko, a kamo li pedijatrica predložila.Ja nisam još prestala dojiti,smanjila sam broj.Ti imaš prevo na tvoj izbor!Možeš i ne moraš. Pokušaj smanjiti broj dojenja pa vidi što će se dogoditi.Možda pomogne.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta ako ne pomogne? Onda si djetetu uskratila dojenje, a problem nisi rijesila?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    A sta ako ne pomogne? Onda si djetetu uskratila dojenje, a problem nisi rijesila?
    Nema tu a šta ako?Ako češ probaš, a ako ne ništa. Ja sam ti napisala moj slučaj, a na tebi je da odlučiš. Teške su neke odluke nas roditelja!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Naravno da svatko ima pravo odlučivati o svom životu, meni je to pedijatar predložio kad je M. imao 9 mjeseci, ja ga, naravno, nisam poslušala.
    Kako djetetu uskraćivati nešto što jako voli i ono što je za njega i više nego dobro, ja to ne želim i ne mogu. A kao što sam i rekla, ne vjerujem da bi bolje jeo, jer mu hrana baš i ne predstavlja nešto.

Ima dojene djece koja dobro jedu drugu hranu, a isto tako ima i nedojene djece koja ne vole jesti , dakle, dojenje tu i nije neki bitan faktor. Mi smo u kategoriji dojenih koja ne vole jesti, a sumnjam da bi prestankom dojenja on odjednom zavolio hranu, tako da vjerujem da bi odbijanjem od dojenja samo izgubio!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje je misljenje da je potpuno nebulozno djetetu koje slabo jede uskracivati hranu koju voli i zeli.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bi se cak i pomirila sa cinjemicom da jedi koliko jedu, a da ne prave cirkus oko svakog obroka! Moji hoce jesti voce i povrce - to i mi dajem. Pokusavam ih nauciti da sve probaju po jedan zalogaj - ako im se ne svidja ne moraju jesti. Salate vise ne pravim jer to nece, samo narezem 3-4 vrste povrca i od toga biraju sta ce jesti. Sami sebi sipaju, biraju ... ide nekako. Kockicu (jednu) cokolade mogu dobiti iskljucivo ako su dobro jeli. Sokove ne dobiju 1xdnevno - u skoli.

Ali bilo je vrijeme kad su zivjeli na jogurtu i krastavcima!! Toga bi jeli do povracanja li nista drugo. Mi smo jedno vrijeme imali svuda po kuci hrpice stvari koje su eventualno dolazile u obzir. Pa onda hranjenje u setnji, uz igru, iz usta u usta (ja jedan kraj u usta - pa oni grizu, hranis ih k'o pticice), pa u kadi - to je nekako najbolje islo. Cesto smo isli kod moje prijateljice koja im je kuhala makarone (oni bi trazili da se posoli i tako jeli) ...

Definitivno ima djece koja ne zele jesti - ali najcesce je problem u nama a ne u njima. Oni nemaju vremena da jedu, imaju 'pametnijeg' posla - barem su moji takvi. Ipak, nisam sigurna koliko izgladnjavanje (u tom slucaju) ima efekta. MM je uvijk bio puuune efikasniji u hranjenju nego ja - nekako je znao. Ima dakle i puno razlike ko i kako im ponudi da jedu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja samo prijavljujem kako se kod nas situacija još nije promjenila. Nije progutao NITI JEDNU JEDINU ŽLIČICU hrane, a još malo pa će 9. mjeseci! Sve što mu se nađe u ustima, pljune i to s jezikom gura svaku najmrvičastiju mrvicu koja postoji!

Puno papa mog mlijeka, još uvijek je debeo i jako zadovoljan. Svašta radi, živahan je, uopće ne kužim kako ne gubi na težini i dalje dobija puno.
    Znači, nema razloga za uzbunu. Kad bude spreman, počet će jesti. Nisam pala u napast da ga šopam sokovima bez nutritivne vrijednosti. Kad bude htio pravu hranu, valjda će je prihvatiti. Ja mu vjerujem. A vidim da je sretan i "puca od zdravlja", stoga, pokušavam i ne živciram se ako ne uspije.

Puse svima. Meni dobro dođe ova "lekcija povjerenja" u dijete. Učim, učim... 8)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid uskoro puni godinu dana i tek u zadnje vrijeme, mozda zadnjh mjesec dana je poceo jesti. Prije toga je isprobavao, pojeo bi mozda jedan obrok dnevno, sad trazi dorucak, rucak i veceru.
    Jedino ne pije bas. Voda - nula bodova. Sokove ne dajem. Samo sisa.
    Al s obzirom na to koliko piski, mislim da mu je ipak dovoljno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno da je najbolje čekati da djeci dođe samo od sebe da prihvate neku hranu i počnu s normalnim obrocima,ali.....uvijek postoji jedan ali.S dohranom smo počele nakon 6. mjeseca i u početku je bilo jako zanimljivo i htjela je probati sve što bi joj ponudila i čak bi pojela tu jednu malu zdjelicu, 1 obrok na dan.Sada ima dana kada uopće ne želi staviti u usta ništa osim cice ili pojede samo par žlica obroka i opet završimo na cici.U zadnjih mjesec dana nije dobila ništa na kilaži,ali nije da se žalim jer je za svoju dob tak i tak dosta velika i teška beba, tak nam je krenulo već od samog početka.Vrijeme brzo prolazi i uskoro će doći doba kada ću ja morati krenuti na posao i neće me biti da joj ponudim cicu,a što onda?Kada ovako čitam vaše postove bojim se da ćemo imati isti problem, što nikako ne bi željela.Mislim da joj je ipak sada potrebno nešto "konkretnije" uz moje mlijeko jer je ful aktivna.Dok je bila mala spavala je čitavu noć u komadu bez dojenja, a sada se budi 3-4 puta na noć radi cice.Svašta!Imama osjećaj da treba biti obrnuta situacija!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Što kada neće zaista ništa jesti??

Citiraj Annie prvotno napisa
    Jelo se svodi na to da proba prvu žličicu (nekada sam, a u zadnje vrijeme na silu), pojede 2-3 i to je to.
    Znam da radim pogrešno, ali on doslovno jede na silu jer ne postoji drugi način da išta pojede.

Primjetila sam da ga je potrebno jako animirati kako bi uopće otvorio usta. Dok mu je nešto što dobije u ruke interesantno (a to je par sekundi), dotle otvara usta, i onda opet ništa.

Svaki pokušaj davanja komada mrkve, sira ili bilo čega drugoga završava time da hranu baci na pod i ne želi ni probati staviti u usta (dok sve ostalo što nije hrana ide odmah u usta).

Makar imam osjećaj kada mu ne bi dala 5 dana jesti, da se uopće ne bi bunio. Ne znam od čega to djete živi :/

E tak je i kod nas ! A do sad je jeo sve ok početka uvođenja prehrane baš sam bila sretna a sad u totalnoj komi jer ne jede!!!
    A onda si mislim pa nije žgoljo, niti je stalno bolestan pa valjda ima neke zalihe da par dana može živjeti na kruhu i vodi (jedino kaj konzumira bez scena plakanja urlanja i trzanja vratom kad ga se nudi hranom). Možda je problem u nama kaj odbijanje jela smatramo ko da je smak svijeta :/ , a možda bi si mi mame bebica koje ne jedu trebale organizirati neku grupnu terapiju kod psihijatra da vidimo kak da prebrodimo ove krizne situacije Mada mi se i ideja o životu na prani ne čini tak loša barem sa ekonomske situacije!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A ako bi jeo samo petit kekse i mlijeko? Šta onda?[

quote="marta"]Moje je misljenje da je potpuno nebulozno djetetu koje slabo jede uskracivati hranu koju voli i zeli.[/quote]

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I mi se sa punih 13 mjeseci prikljucujemo nejedacima. samo doji i doji i doji . javim se ponovno kroz 2-3 mjeseca sa vjestima o (ne) napretku.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ako bi jeo samo petit kekse i mlijeko? Šta onda?
    Citiraj marta prvotno napisa
    Moje je misljenje da je potpuno nebulozno djetetu koje slabo jede uskracivati hranu koju voli i zeli.

Ja sam govorila o dojenju. Uskratiti djetetu savrsenu hranu koju voli kao sto je majcino mlijeko zato da bi mozda pocelo jesti hranu koju inace ne voli mi je u najmanju ruku blesavo.

milamit

Početno

''Slučaj'' sa mojom M. Do 6 mjeseci je isključivo dojena, ja sam počela raditi i polako uvoditi dohranu. Počeli smo sa voćnim kašicama ( pripremljenim kod kuće ) i to je super prihvatila, stolica je bila redovita. Kad smo počeli uvoditi povrće nastali su problemi....od povrća ništ joj nije fino, zaštopa je i najmanja žličica. Problemi sa stolicom, svaka 4 dana tiska s velikom mukom. I dalje je dojim ( JER TO JOJ JE IPAK NAJBOLJE ) od 15.00 - pa do jutra. Jedino što voli pojesti je juha od purećeg vrata, sa malo rezanci u nadrobljenog kruha. Ostalo sve odbija. Probala sam joj čak dati rižine pahuljice, proso, razno razne žitarice, zatvori usta i nema šanse da bilo što od toga pojede. Više ne znam što da radim i kuham. Imam bebi kuharicu, isprobala sam sve recepte, kupila još jednu knjigu prehrana djece, ali ništa od toga. Jučer je napunila 9 mjeseci, ima 11 kg. Vesela je, guguće, sve istražuje, dobila je 4 zubića....Samo ne želi jesti.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj mali mišić je sa godinu dana imao 8.600 kg i zdrav i veseo i zubići i sve! Nije mi jasno zašto se brineš :? Pa neka jede samo tu juhicu koju voli i cicu, pa šta. Sve je to prolazno. Za koji mjesec će jesti samo tjesteninu ili samo povrće ili samo kekse i mlijeko....ili....nije bitno, sve su to faze. Bitno je da su nam zdravi i veseli i to je to :D :D :D

Citiraj milamit prvotno napisa
    ''Slučaj'' sa mojom M. Do 6 mjeseci je isključivo dojena, ja sam počela raditi i polako uvoditi dohranu. Počeli smo sa voćnim kašicama ( pripremljenim kod kuće ) i to je super prihvatila, stolica je bila redovita. Kad smo počeli uvoditi povrće nastali su problemi....od povrća ništ joj nije fino, zaštopa je i najmanja žličica. Problemi sa stolicom, svaka 4 dana tiska s velikom mukom. I dalje je dojim ( JER TO JOJ JE IPAK NAJBOLJE ) od 15.00 - pa do jutra. Jedino što voli pojesti je juha od purećeg vrata, sa malo rezanci u nadrobljenog kruha. Ostalo sve odbija. Probala sam joj čak dati rižine pahuljice, proso, razno razne žitarice, zatvori usta i nema šanse da bilo što od toga pojede. Više ne znam što da radim i kuham. Imam bebi kuharicu, isprobala sam sve recepte, kupila još jednu knjigu prehrana djece, ali ništa od toga. Jučer je napunila 9 mjeseci, ima 11 kg. Vesela je, guguće, sve istražuje, dobila je 4 zubića....Samo ne želi jesti.....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno papa mog mlijeka, još uvijek je debeo i jako zadovoljan. Svašta radi, živahan je, uopće ne kužim kako ne gubi na težini i dalje dobija puno.
    ne gubi na težini jer nema te mrkvice, tog krumpira ili te riže koja bi imala jednako superiornu nutritivnu vrijednost (uz sve ostale vrijednosti) kao majčino mlijeko.
    čini se da često zaboravljamo koliko je m.mlijeko kalorično.
    C.Gonzales baš o tome piše u svojoj knjizi, kaže da se djetetu puno lakše zasititi sisanjem nego jedenjem krute hrane.
    za istu kalorijsku vrijednost recimo obroka jabuke ili mrkve bi trebalo puno više pojesti nego posisati mlijeka.
    pa onda ni ne čudi da više vole sisati i da im je prirodnije na ostalu hranu prelaziti kasnije i postepenije od onog što se obično preporuča.
    majčino mlijeko je za djecu do godinu dana najkonkretnija i savršena hrana.
    sve ostalo je do-hrana i treba je uvoditi postepeno.
    naravno, to sad govori general nakon bitke .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Javljam da je moj mišić sasvim slučajno krenuo sa dohranom!

I to je vrlo neočekivana kombinacija.... naime, radih sebi banana smoothies.... sa sojinim mlijekom, a on navalio da proba i ja mu dam i on ne prestaje i ne prestaje i jede kao luuuud! Evo ga, znači, sa 9mjeseci i 1tjedan starosti djete je pojelo svoj prvi obrok.

Vidjet ćemo dalje sa nekom boljom kombinacijom pametnije hrane (ne preferiram baš kombinirati voće sa bjelančevinastim sojinim mlijekom).

Znači, nemamo zašto brinuti! Znaju oni kad je vrijeme za što! 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lara je prešla 8 mjeseci i isto samo sisa.
    Ima jedva 8 kg. I te kile smo natukli u početku...
    Na težini je u 3 mjeseca dobila 600 grama i primjećujem da se polagano tope one njezine buhtlice po nogicama i rukicama. Od krute hrane će uzet prvu žličicu koja je ujedno i zadnja uz toliko grimasa i dizanja želudca da je to strašno za gledati. Sokić ni jedan nije ni probala.
    Ukoliko i pojede par žličica nečega (mrkvice , jabuke, rižinih pahuljica ) po noći ima jako bolne vjetove i budi se 20 puta.
    Pedica mi savjetuje da uvedem adaptirano na bazi soje , ako ne ni to onda u klaićevu na pretrage.( odokativno misli da nema nekih enzima u želucu)
    Neznam kaj da radim..
    Mislim, borila sam se ko lav da dojim,i sad flašica....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ivona , predlažem da pitanje staviš u podforumu o dojenju pa da ti savjetnice mogu odgovoriti. One ipak najbolje znaju.
    Ja ne vidim razloga za uvođenje adaptiranog mlijeka i radije bih napravila pretrage, vjerojatno ćeš se samo uvjeriti da je sve u redu...

Da li ti je beba sretna i zadovoljna? Pusti kg i grame... zdrava beba je zadovoljna beba bez obzira da li je manekenka ili sumo-beba.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa vesela je i zdrava ko dren (kuc kuc ) . Stalno se smije.
    Sve si mislim da nije još spremna za dohranu.
    Da li možda znaš kakve pretrage rade djeci kad neće jesti?
    I toga se bojim!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A čekaj, pedica bi nju na pretragu jer ne jede? :? A joj... to mi se čini stvarno kao besmisleno nepriznavanje djetetovih ritmova. Odmah nešto ne valja čim se odstupa od nekih utvrđenih obrazaca.
    Ja ne mislim da je tako. Mislim da svako djete (i čovjek) ima svoje ritmove i zdrav je upravo kada ih slijedi.

Ma malo još pričekaj, nama je krenulo sa 9.mjeseci, a kad pričam s drugim mamama vidim da je to česta pojava.... da tek tada krenu s papanjem. Vjerojatno, kao što i sama kažeš, nije još spremna, a te se stvari mijenjaju preko noći.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da malo podignem i napomenem da cemo napuniti 18mj za 2 tjedna i curica i dalje ISKLJUCIVO doji. Ona samo doji i doji i NISTA ne jede. Voli vodu i tjesteninu. Ponekad pojede 10tak fussila ili puzica ( zacinim sa maslinovim uljem ili umak od povrca ) na dan, i to je to.Na zlicu nece nista, samo te fussile nabada vilicom.
    Ima li netko sa slicnim iskustvom i kad bi priblizno ona pocela imati bar 3 normalna obroka dnevno?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da se i ja ovdje javim moja malena ima 10 mjeseci i samo cica, cica, cica......pojede tri žličice za ručak i to je to......prestala sam se brinuti.....vidim da nas ima još
    naravno da svi oko mene misle da je to zbog cice i da bi bilo dobro prestati dojiti, ali to ni najmanje ne namjeravam, jer ne vjerujem da bi se time išta promijenilo.....samo strpljenjaaaaaaa

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima nas još.....
    Lavić je 10,5 mjeseci. Imao je faze kada je kao nešto jeo.
    Sada je opet u fazi da ne jede ništa.
    On je super. Sretan, zaigran, pelene uredno mokre.
    Ja sam na rubu snaga.
    Najteže mi trenutno to da ne mogu apsolutno nigdje otići jer dojimo u prosjeku valjda svakih 45-60 minuta.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, 10 mj nije isto kao i 18 mj.
    smile8 , kako kazes da nece nista jesti kad ipak pojede nekih deset fussila..i taj umak od povrca..koliko je kolicinski?
    Mislim da treba nuditi ali ne forsirati. Uvijek pali ona fora s narezanim vocem u njenom tanjuricu njoj nadohvat ruke, mozda nece ic vidit prve sekunde sto je to tamo..al klinci imaju potrebu sve provjerit i isprobat.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam sa 10mj bila cool, a i sad sam sa njenih 18 ali ipak se ponekad zapitam. Fakat ju ne forsiram i da, nudim joj cesto, i stavim na rub krevet da joj bude nadohvat. Pojela je pola breskve i oko 10tak malih zlicica zvjezdica iz juhe ( posebno bi sama izabirala, a kada bi uhvatila zlicom mrkvu ili karfiol maknula bi prstom), i pojede 2-3 petita sto joj ne bi uskracivala jer ak tak malo pojede onda bar da ima te kekse.....ima naslage na nogama i nikako nije mrsavica,a niti bolesna.Zadnjih par dana pojede ovo sto sam navela, do sada je bilo svega 2-3zlicice....mislim da je ona takva za sada, malo jedac.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja Una se najradije hrani kod McSise.
    Ima 15 meseci i 80% (ako ne i više)od ukupnog načina ishrane je mamino mleko.Od povrća je za 9 meseci pojela možda pola lista spanaća.Šargarepu je pila kao sokić.Beži glavom bez obzira kada vidi meso,povrće,jaje,palentu,pirinač,griz,lina,supu, plazma keks sa mlekom.Voće jede samo kroz kupovne kašice.Od svežeg voća je tek nedavno pristala da pojede malo banane.
    Voli i dnevno pojede:2-3 cm korice hleba,pola male teglice voćne kupovne kašice,1 dl običnog jogurta,1 dl voćnog jogurta.Voli sokove ali to izbegavam zbog šećera.Popije par gutljaja vode.Sisa svaka 3h a nekad i češće.Zdrava je,vesela,skladno građena.
    Sve metode nuđenja ostale hrane smo probali-i da sedi sa nama za stolom i da stoji i da ja dubim na glavi i prstom i sve to od njenog 6-7 meseca kada smo počeli sa dohranom.Džabe sam zamrzavala tone povrća i maštala kako ću joj praviti lepu i ukusnu kašicu od teletine i mlade šargarepice.
    Ne znam da li sam negde napravila grešku?Od sada joj ostavljem komadiće hrane na rubu stola pa neka se posluži kada bude spremna??
    Ne znam da li da postavim pitanje u Produženom dojenju ili ovde?Mene zanima do kada mamino mleko zadovoljava potrebe za gvoždjem i ostalim elementima ako se ne uzimaju kroz meso,jaja i povrće?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    Da malo podignem i napomenem da cemo napuniti 18mj za 2 tjedna i curica i dalje ISKLJUCIVO doji. Ona samo doji i doji i NISTA ne jede. Voli vodu i tjesteninu. Ponekad pojede 10tak fussila ili puzica ( zacinim sa maslinovim uljem ili umak od povrca ) na dan, i to je to.Na zlicu nece nista, samo te fussile nabada vilicom.
    Ima li netko sa slicnim iskustvom i kad bi priblizno ona pocela imati bar 3 normalna obroka dnevno?
    I ja sam sa 10mj bila cool, a i sad sam sa njenih 18 ali ipak se ponekad zapitam. Fakat ju ne forsiram i da, nudim joj cesto, i stavim na rub krevet da joj bude nadohvat. Pojela je pola breskve i oko 10tak malih zlicica zvjezdica iz juhe ( posebno bi sama izabirala, a kada bi uhvatila zlicom mrkvu ili karfiol maknula bi prstom), i pojede 2-3 petita sto joj ne bi uskracivala jer ak tak malo pojede onda bar da ima te kekse.....ima naslage na nogama i nikako nije mrsavica,a niti bolesna.Zadnjih par dana pojede ovo sto sam navela, do sada je bilo svega 2-3zlicice....mislim da je ona takva za sada, malo jedac.
    po ovome što si napisala, ja samo mogu reći da vidim da tvoja malena jede .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po ovome što si napisala, ja samo mogu reći da vidim da tvoja malena jede .

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

smile8, meni se isto cini da jede, doduse mozda ne toliko puno kao ostali klinci..ali to je ok jerbo nismo svi isti. Dok got je ona zdrava, sretna, vesela i kako kazes nije mrsavica mislim da je sve ok!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja se moram potuzit jer Loris NE JEDE. Ne zeli jest sa zlicicom, sve mu stavim na njegov stolic pa on "jede", ustvari melja pa onda stagod i ude. Parmezan je jedino sta mu se svida to bi jea do besvjesti. Vidim da ovde nisu bas neki jedaci pa se tjesim, ali...... :? :?

zizitop

Početno

Da se i ja pridružim svima vama, i mi imamo isti problem. Beba ima 5.5 mjeseci i već 10 dana odbija hranu. Sve, mlijeko, kašice, sve šta joj se nudi. Jedino bi čaja pila. Na adaptiranom je mlijeku, prije 3 mjeseca imala jaku upalu bubrega, sada je na zaštiti. Inače ne jede baš kako treba, uvijek nam je to bila muka, ali zadnjih dana je to katastrofalno. Odbija obroke, redom. Ne jede po 20 sati i nije gladna i ne traži nakon toga hranu i kad joj ponudim, neće.
    Sve što pojede, pojede na silu, jer ne mogu je pustiti potpuno bez hrane. Pokušali smo da je ne forsiramo, ako neće, bude kasnije, ali kažem, prošlo je i 20 sati a ona nije htjela jesti. Za nju je bitno da joj imunitet ne pada, da joj se bakterija ne vrati, pa eto, sad je šopamo, doslovno. Meni suze idu dok je hranimo, pet puta dnevno doživim slom živaca, frustracija, jad, strah...
    Radimo kontrolu urina svaka dva tjedna, za sada je sve bilo ok.
    Prije par dana joj je izbio prvi zubić, pa se nadamo da je zbog toga, ali ona i dalje ne jede.
    Može li zbog zubića odbijati hranu i koliko dugo?
    Ja sam svaki dan na rubu da li da je odvedem pedijatrici (već smo zbog toga bili 4 puta ali ona to uporno ignorira) ili u bolnicu na pretrage.
    Čekamo neće li i drugi zubić, pa onda poboljšanje.....
    Znam da zbog zubića znaju odbijati toplo i dudicu, ali ona odbija i hladno i kašice, sve. Je li moguće da je to stvarno zbog zubića.
    Inače je do sada lijepo napredovala na težini. Rođena sa 3430 a sa 5 mjeseci 7100

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry sto ovako ulijecem - kazu da sitna skretanja ne remete pravac kretanja - pa vas pozivam da kliknete na FINALISTI natjecaja za izbor najbolje fotke u rodinoj majici

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj zizitop prvotno napisa
    Da se i ja pridružim svima vama, i mi imamo isti problem. Beba ima 5.5 mjeseci i već 10 dana odbija hranu. Sve, mlijeko, kašice, sve šta joj se nudi. Jedino bi čaja pila. Na adaptiranom je mlijeku, prije 3 mjeseca imala jaku upalu bubrega, sada je na zaštiti. Inače ne jede baš kako treba, uvijek nam je to bila muka, ali zadnjih dana je to katastrofalno. Odbija obroke, redom. Ne jede po 20 sati i nije gladna i ne traži nakon toga hranu i kad joj ponudim, neće.
    Sve što pojede, pojede na silu, jer ne mogu je pustiti potpuno bez hrane. Pokušali smo da je ne forsiramo, ako neće, bude kasnije, ali kažem, prošlo je i 20 sati a ona nije htjela jesti. Za nju je bitno da joj imunitet ne pada, da joj se bakterija ne vrati, pa eto, sad je šopamo, doslovno. Meni suze idu dok je hranimo, pet puta dnevno doživim slom živaca, frustracija, jad, strah...
    Radimo kontrolu urina svaka dva tjedna, za sada je sve bilo ok.
    Prije par dana joj je izbio prvi zubić, pa se nadamo da je zbog toga, ali ona i dalje ne jede.
    Može li zbog zubića odbijati hranu i koliko dugo?
    Ja sam svaki dan na rubu da li da je odvedem pedijatrici (već smo zbog toga bili 4 puta ali ona to uporno ignorira) ili u bolnicu na pretrage.
    Čekamo neće li i drugi zubić, pa onda poboljšanje.....
    Znam da zbog zubića znaju odbijati toplo i dudicu, ali ona odbija i hladno i kašice, sve. Je li moguće da je to stvarno zbog zubića.
    Inače je do sada lijepo napredovala na težini. Rođena sa 3430 a sa 5 mjeseci 7100
    prištedite si muku i odvedite dijete dr. Sabolu. jest da je skup (privatna pedijatrijska klinika), al možda vas umiri s nekim dobrim savjetima. Ja mrzim kad dovedem dijete zbog nekog "graničnog" slučaja, ali zabrinuta do bola i onda me doktorica gleda ko da sam pala s marsa, tipa: kaj, pa to nije niš strašno, kaj ste uopće dolazili...
    koliko ja znam, dijete ne odbija hranu zbog rasta zuba, a kamoli da dobije temperaturu ili ima proljev, što mame nekad znaju govoriti. Vjerojatno je dio rješenja vaš smiren pristup hranjenju - to treba biti čin opušten, miran i pun nježnosti. Dijete puno bolje reagira kad ste vi opušteni. Probajte se smiriti prije hranjenja, prigušite svjetla, bez buke tv-a uzmite dijete u naručje i polako...možda pomogne.. znam mnoge kojima jest.

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja zvrkica ima 2 godine i 11 kg, alergična je na mlijeko od rođenja muku mučim s jedenjem - posebno kruha. Ne želi jesti kruh, ni gotovo nikakve ugljikohidrate. S obzirom da je samo na sojinim prerađevinama, dosta nam je sužen izbor hrane, a sad još taj kruh...kako da zavoli kruh?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •