Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Inhalator-Pingvin

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Inhalator-Pingvin

Kupili smo ga prije 7 dana i već je dva dana na servisu. Radio je normalno 5 dana i bila sam zadovoljna učinkom. Jedno jutro - ništa, ni oblačića pare... Sve smo jako pazili kako doziramo destiliranu vodu i fiziološku, ali nažalost ni makac. E sad MM tvrdi da je loše kvalitete i da će se stalno kvariti, a ja vas moram pitati kako se vaši aparati ponašaju. Btw, da li svako pranje vadite onaj filter za zrak, meni ga je jako teško izvaditi, a u uputama piše da se mora čistiti na svakom pranju.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledaj moju priču

Inhalator je bio 3 tjedna na servisu i na kraju su ga vratili, kao malo ga počistili, "ali mu nije ništa". Na sreću nismo ga trebali od onda, ali nekako sumnjam da je sad sve u redu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj pingvin funkcionira besprijekorno, u pogonu je skoro svaki dan. Filter još nisam uopće čistila, budem ovih dana, ali nema šanse da ga svaki put vadim van. Kupila sam još jedno crijevo, tako da se sad inhaliramo u kojem god položaju ribica zaspe.
    Ne znam zakaj se tvoj pokvario i to tako brzo :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ma danas ih zovem i ako ga nisu popravili tražit ću novi, pa neću ih valjda vječno čekati dok se ona guši u kašlju. Kao da je 500 kn malo, pa sad manje- više što se pokvario.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo s prvim inhalatorom dosli doma, cujno je radio, ali nije stvarao oblacke. Pa smo ga vratili i dobili novi.
    Ovaj radi OK.
    Ja uopce ne mijenjam onu vodu, jer se njezin nivo uopce ne mijenja, samo oplahnem onu plasticnu malu posudicu i ponovno ulijem fiziolosku, ili sta vec.

Filter za zrak :? - gdje se on nalazi? I kako ga cistite?
    Nije mi uopce kod citanja uputa upao u oko :/ Morat cu ih ponovno iscitati.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Mi smo s prvim inhalatorom dosli doma, cujno je radio, ali nije stvarao oblacke. Pa smo ga vratili i dobili novi.
    Ovaj radi OK.
    Ja uopce ne mijenjam onu vodu, jer se njezin nivo uopce ne mijenja, samo oplahnem onu plasticnu malu posudicu i ponovno ulijem fiziolosku, ili sta vec.

Filter za zrak :? - gdje se on nalazi? I kako ga cistite?
    Nije mi uopce kod citanja uputa upao u oko :/ Morat cu ih ponovno iscitati.
    Ja ipak promijenim svaki put destiliranu vodu, iako sam i ja primijetila da se nivo ne mijenja. :?
    Mislim da je filter na stražnjoj strani pingvina (izgleda kao ventilator). Nisam doduše ziher da je to to.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Filter je na leđima, na dnu. Teško ga je izvaditi, a piše da ga treba prati. Mislim da to neću raditi baš svaki put, možda 1 dnevno. Mi peremo ko ludi sve dijelove, sada ću samo ispirati i koji put ću obrisati sa alkoholom i isprati, da dezinficiram.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa da, nivo se ne mijenja ukoliko se drzi ona plasticna posudica iznad, jer para se zapravo stvara od vode koja se u njoj nalazi.

Ne znam samo zasto sve to ispirete?

Mislim, ja niti ne oplahnem uvijek tu posudicu za lijek, ali navecer uvijek operem masku i isperem crijevo.

Filter za zrak cu ipak provjeriti, ali cu prije pomnije iscitati upute

Dijana, gdje si kupila crijevo? Jesi morala ici u Kvantum?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dijana, gdje si kupila crijevo? Jesi morala ici u Kvantum?
    Jesam, potegla sam do tamo. Prvo sam tražila dulje crijevo, ali nemaju. Ali i ovako je ok, puno bolje nego s jednim.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj si ih nekak spojila? :?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    kaj si ih nekak spojila? :?
    Da. Prvo sam probala jednostavno uvući jednu u drugu, ali se previše pogužva cijev. Onda sam vrh cijevi malo odrezala na dva mjest u obliku slova U i sad se jedna da fino uvući u drugu. Nije baš jako čvrsto fiksirana cijev u cijevi, ali uz malo pažnje fino se može inhalirati.
    Ja inhaliram kćer samo kad spava, jer drugačije neće, pa mi je bio problem kad bi se ona tako okrenula da joj ni iz kakvog položaja nisam mogla staviti maskicu. Sad sa može okrenuti kako oće, ja je nakalemim.(maskicu) 8)

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam pingvin pa imam par pocetnickih dilema...

namontiram lulicu za usta pa na nju cijev pa masku ili?
    voda u rasponu temp. od 20-30 supnjeva celziusovih??? mislila sam ulit ravno iz boce ali cini mi se da je to dosta hladnije od ovog...

e i...da li fiziolosku treba cuvat u frizideru nakon otvaranja ...

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi ga kupili. Primijetila sam da ako je razina vode niža od oznake, aparat ne radi u nakošenom položaju. Isperem sve dijelove nakon korištenja vodom.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer opet odnjeli aparat na popravak i ovaj put je pred "stričekom" radio ono što radi nama i doma. Samoinicijativno mjenjanje brzina ventilatora, nikakav dim, izljevanje u žlijeb.

Uglavnom, striček je rekao da od 100 tih aparata 1 ima neku grešku i da će ga probati popraviti, ali ćemo najvjerojatnije dobiti novog :D

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja nosila jučer pingvinića na popravak.
    Nama oblak sve manji i manji i također voda ide u žlijeb pa čak zna iscuriti ispod pingvinova kljuna.
    Kaže uhvatile se naslage pa ga treba očistiti.Kakve naslage od destilirane vode?
    A lokacija servisa,to bi bila tema za sebe.Jedva preživiš sve prelaze cestovne i vlakovne
    U servisu čak i prodaju pingviniće ali po 569 kn što je najskuplje što sam vidjela?? :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Čudno da za tih 500 kn ima tako puno pingvinića koji moraju na servis. Svi smo ga očito nosili bar jednom. Melanija od čega se tvoj zaštopao, ja svog koristim 3 puta na dan već 3 mj. i uvijek s fiziološkom u posudici za lijek, pa ne znam je li to ipak puno soli jer sam primjetila da se hvata po rubovima.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Koja je alternativa tom pingvinu?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš ulatrazvučne i kompresorske.Cijene od 400 do 2000 kn.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja kupih Festta inhalator prema ovoj preporuci tateka na forumu.
    je da je malo bučan, ali ima dugačku cijev, imaju rezervne dijelove, vodi se pod poluprofesionalnu opremu - pa je valjda kvalitetan.
    platih ga čini mi se oko 600kn jer mi u festti rekli da na njega ne ide PDV

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Na našem,kažu,stvorile se naslage od destilirane vode.Ja nisam vidjela da je ništa nasloženo nego samo da se oko one točkice metalne sa strane(to je pretvarač) sve više širi sivi oblak a na dnu,ispod onog plastičnog čunjića,onaj metal je dobio nekakve crne točke.To su valjda onda naslage.
    I mi ga koristili 3 puta dnevno već 3 mjeseca.
    I još da spomenem,pretražila sam kompletna uputstva na engl. i hrvatskom ali nigdje ne vidim da se ventilator treba dizati i čistiti.

Ana17

Početno

Svi pričate o tom pingvinu. I ja sam počela razmišljati da ga kupim, ali nisam sigurna u to koliko je dobro i poželjno koristiti ga. Prema stavovima nekih pedijatara, kažu, inhaliranje može biti "kontraproduktivno". Ni ja nisam najbolje shvatila na što misle. Da li je netko čuo nešto negativno o inhalaciji?

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mislim da je kontraproduktivnost vezana za inhaliranje vodenom parom, tj. onim inhalatorima koji rade sa zagrijanom tekućinom, jer to uzrokuje oticanje sluznice.
    Pingvin i ostala postmoderna jesu aerosolni inhalatori; tekućinu ne zagrijavaju nego raspršuju u jako sitne čestice koje mogu dogurati daleko u dišni sustav.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, inhaliranje obične kamilice npr. može biti vrlo kontraproduktivno ako dijete ima bronhitis. Nama se dogodilo i da smo morali zbog laringitisa inhalirati kamilicu, no nakon svega 1 dana laringitis se spustio na bronhe i dječji pulmolog nam je rekao da je inhaliranje dvostruki mač.
    Međutim, inhaliranje propisanog lijeka sasvim je druga priča.
    Znači, o inhalaciji bilo klasičnoj, bilo ovoj uz pomoć inhalatora trebalo bi se svakako prvo konzultirati s liječnikom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi kupismo pingvina i za sad sve super šljaka. inhaliramo čistom fiziološkom, kupili i produžnu cijev, jer se u početku nije dao inhalirati budan. sad hoće i sam si drži cijev i super.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molim neku dobru dušu koja ima pingača da mi objasni kako i kojim redoslijedom montirati one silne cjevčice. :/

prvo lulica za usta. i onda? što s onom cjevčicom koja je s jedne strane dvostruka? na što ide savitljiva cijev? kraj znam: maska pa na nos.

/e jesu im upute.../

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Na kapicu pingvina onu rastezljivu cijev, pa na nju maskicu... Tako smo mi, mada možeš na tu cijev i lulicu ili nastavak za nos (ono s dvije cijevčice), ali mi nismo te nastavke koristili. Tako sam je inhalirala 3 mj. i bilo je sasvim ok.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto je onda u uputama nacrtana lulica na pingačevoj glavi? :? a ono dalje uopće nisu spomenuli - daju ti 4 dijela a ti vidi što ćeš s njima.

pokušala sam savitljivu cijev nataknuti na glavu ali nije išlo, zato sam došla pitati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi uopće ne koristimo lulicu koja je nacrtana na kutiji. Savitljivu cijev stavimo jednim krajem u pingvinovu glavu, a drugim krajem pričvrstimo za masku, i maska ide na lice.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala, cure

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kao tanja.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pitanje, da li se to može koristiti i bez lijekova, i da li stvarno koristi konstantnom začepljenom nosiću

Razmišljam se o kupovini istog ili onog el. aspiratora za nos-ili oboje jer ljudi moji, već ludim od silnog curenja i zaštopanog nosića. Jučer i danas sam 3* pokušavala nešto izvući s onim plastičnim !"#$%&&/ aspiratorom i ne ide išta, jer nema toliki vakuum.
    Help

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi ovih dana mučimo muku s nosićem i slinama

kovke, jesi li prije aspiracije stavila fiziološku u nosić ? Nakon toga pokušaj aspirirat nos, ali gurni ga (naravno, ne grubo i ne previše) malo više prema korjenu nosa da uhvati taj vakuum.

Uzeli smo kompresorski inhalator kojeg i Foška ima, ali malo trebamo proučit kako radi - navečer ćemo ga stavit u funkciju. Već vidim suze i čujem vrisku
    Usput, dobili smo od pedijatrice zeleno svjetlo i upute u kojem omjeru pomiješati fiziološku otopinu i Bisolex kapi. Ne bi se baš upuštali u inhaliranje s lijekom bez konzultacija s dr.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    Pitanje, da li se to može koristiti i bez lijekova, i da li stvarno koristi konstantnom začepljenom nosiću
    Mi ga smo tako i koristimo. Još nisam stavila ni jedan lijek u njega.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo opet na pingvinu
    I mogu vam reći da mi je sad žao što nisam uzela onaj najobičniji, klasični, jer mi je D jako nemiran pri inhaliranju, a inhalacija dobro ide samo ako se pingvina drži potpuno uspravno (valjda zbog razine vode).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo oduševljeno koristili inhalator prošle zime (uvijek i samo fiziološka) i prošli bez ijedne bolesti.
    Da bi ljetos Andrej dobio virusnu upalu uha i dospjeli smo otorincu u Klaićevu. Njegova preporuka bila je, između ostalog i ispirati nos fiziološkom. Kad sam pitala za inhalator, s visoka mi je dao do znanja da jel to nama specijalist preporučio (nije), da što mi imamo inhalirati na svoju ruku, pa makar to bila i samo fiziološka, da jel ja znam da to mora biti potpuno sterilno (hm, fiziološka u flaši je sterilna, šprica i igla kojom ih dodajem u inhalator nisu :/ ), da roditelji nabavljati inhalator bez potrebe... itd. Uglavnom, nije mi baš dobro sjeo.
    Sad sam malo skeptična prema inhalatoru. Ili ne bih trebala biti?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a gle, uvijek, ali baš uvijek će se naći ˝pro˝i ˝contra˝, ja sam za početak kupila petrovićev med za imunitet s dodatkom i danas ga je popapao, a večeras ni prismrdit-moram priznati da mi ova koncentracija propolisa izgleda kao nekakva žestica- bar ćemo se napit 8)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    I mogu vam reći da mi je sad žao što nisam uzela onaj najobičniji, klasični, jer mi je D jako nemiran pri inhaliranju, a inhalacija dobro ide samo ako se pingvina drži potpuno uspravno (valjda zbog razine vode).
    Tanja, je li riječ o doktoru T.?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Citiraj klia prvotno napisa
    Tanja, je li riječ o doktoru T.?
    Pretpostavljam da si htjela citirati moj post, pa je otišao kliin

Ako jesi - odgovor je točan (doktor T.) Imaš neka iskustva s njim?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jesam, jesam (htjela citirati tvoj post).
    Imamo iskustva s doktorom T., i nisam baš sigurna šta da mislim. Bio je vrlo razgovorljiv, pokazivao nam slike uha, očistio djetetu nos sa aspiratorom (valjda je to aspirator).
    Naime, mi imamo problema s uvećanim trećim krajnikom i disanjem na usta, a dr. T. smatra da s operacijom nećemo nikuda zakasniti. Doduše, Kristina jest rijetko bolesna, i imala je jednu jedinu upalu uha, ali konstantno diše na usta, i to me brine.

MM mu je jednom spomenuo inhalator, ali onako izokola, pa je skužio da se ovaj uopće ne slaže s tom praksom, i nije htio dalje inzistirati.

Jednom prilikom dr. T. nije bilo i MM je sa djetetom otišao u dr. M, isto u Klaićevoj, koji je bio a) pun hvalospjeva za inhalator b)rekao je da da je ona njegovo dijete da bi je odmah operirao

Tako da sto ljudi, sto ćudi
    No MM se drži dr. T. jer je (zasada) kontra operacije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, točno tako je i nama pokazivao slike uha. A skužili smo i stav prema operacijama jer je i nama odmah počeo pričati o tome kako se preuveličava problem trećeg krajnika i kako bi to pedijatri odmah slali na operaciju, itd, itd (iako uopće nismo bili zbog toga).
    U svakom slučaju, nama je koristilo što smo bili kod njega, jer bi nam inače možda propisali antibiotik koji u našem slučaju nije bio potreban. Ovako smo bili sigurni da je upala bubnjića virusna i imali smo strpljenja da se smiri (i stvarno se smirila i prošla bez posljedica).
    Što se tiče inhalacija - eto, nas je malo pokolebao. Ali ovih dana smo se ipak ponovo prihvatili pingvina, jer je bio malo bolestan, glasno je disao (nos uopće nije curio, izgleda da je sve bilo tamo negdje duboko unutra), i - da pokucam - izgleda da je problem riješen. Tako da bih ja ipak ostala pri našem pingvinu, bez obzira na dr T.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Pogledaj moju priču
    Nakon što smo ovo pogledali u jeku priprema i istraživanja za kupovinu inhalatora, a i malo smo stariji, pa nam ne smeta buka, mi smo se odlučili za kompresorskog DADO-u. Nama je trebao za eventualni bronhopstruktivni napad dok smo bili na odmoru u inostranstvu (koji se hvala Bogu, nije desio). Počeli smo ga koristiti, po vašoj preporuci, kad je nosić krenuo da curi, za inhaliranje fiziološke. Tako smo uspjeli rješiti jedno šmrkljanje bez većih komplikacija. Nama su se bronhopstruktivni napadi i počeli javljati nakon šmrkljanja, kad sve to polako krene prema grlu i niže i onda nastane kuršlus, i hajmo na Ventolin. Ovaj naš ima neka tri različita, nazovimo, dijela, koji se umeću u nebulizator (dio u koji se uljeva tekučina) i koji kontrolišu veličinu čestica, tako da mi za fiziološku koristimo dio sa najvećim otvorom za koji piše da čestice dospjevaju samo u gornje dišnje puteve (ne idu u pluča). Za sad nam jako lijepo koristi.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja dolazim u napast razbiti Pingvina u zid.
    Oduvijek se povremeno ponasa nepredvidljivo (izbaci cijeli sadrzaj u rubni kanal), ali sad kad mi ful treba, zaje*ava me i nema sanse odraditi inhalaciju dalje od nekoliko udaha.
    Vec sam potrosila uzalud dvije ampule dexametazona. Uh!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jucer sam kupila tog pingvina i meni to djeluje ko zesce sr..e. Ali nisam imala izbora jer je to bilo jedino u mojoj apoteci.
    Moze li mi netko reci da li djeluje? I koliko puta dnevno inhalirate bebe?

Da li netko mozda ima Omronov inhalator, cini mi se kvalitetniji?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi imamo Omronov kompresorski i jako smo zadovoljni. Ne mogu usporediti sa pingvinom jer ga nisam nikad isprobala.
    A inhaliram ju 3-4 puta dnevno kad je bas najbolesnija, ako uhvatim priliku i češće. Samo sa fiziološkom a ujutro i navečer stavim po kap efedrina, tako nam je pedijatar savjetovao.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo Omronov kompresorski i jako smo zadovoljni. Ne mogu usporediti sa pingvinom jer ga nisam nikad isprobala.
    A inhaliram ju 3-4 puta dnevno kad je bas najbolesnija, ako uhvatim priliku i češće. Samo sa fiziološkom a ujutro i navečer stavim po kap efedrina, tako nam je pedijatar savjetovao.
    I mi imamo Omrona već 4 godine, u pogonu je od-do, samo splahnem maskicu a u fiziološku stavljam cvijet soli. Koristili smo i Pingvina i on mi je u usporedbi sa Omronom ko igračka iz Ofertissime, ili kako se piše. A Omron je samo 100 kn skuplji.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kojeg imate od ova dva:

http://www.medikor.hr/medicinski-ure...ri/inhalatori/

ovaj djecji zuti?

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Kojeg imate od ova dva:

http://www.medikor.hr/medicinski-ure...ri/inhalatori/

ovaj djecji zuti?
    Ovaj prvi, klasični. Taj imaju i u Klaićevoj. Nakon bolničkog liječenja nam je rečeno da kupimo taj i moram priznati da druge nisam ni gledala. Doma smo Pingvina imali. I taj ima 2 maskice i tubicu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pojela bi se kaj nisam kupila Onronov, to je ipak neka kvaliteta, ovo proizvodi neki tang chang shlang...i za to sam dala 500 kuna!
    Mogu se samo nadat da ce joj biti bolje od njega.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kupila sam Omron na web shopu. Pingvin vracam nazad i trazim pare. Muz ce me ubit.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi imamo ovaj djecji, žuti. Dobiju se 2 maskice, jedna za bebe mala a druga za veću djecu ali s tom se mm inhalira bez problema

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •