Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: POMOĆ!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno POMOĆ!!!!!!!

Zdravstveno sam prijavljena preko HZZO-a i sad mi je doktor prepisao komplikacije u trudnoći i strogo mirovanje zbog prijetnje pobačaja, dali imam kakva prava za naknadu od HZZO-a?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A u radnom odnosu si ili sto? Nije mi pitanje bas jasno. . . uglavnom, u svakom slucaju imas pravo. Ako radis i ako ti je placa veca od 4250, dobit ces 4250, ako ti je manja, dobit ces svoj prosjek.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

radni odnos mi je prekinut 29.11.06. i sad neznam kaj da radim

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dakle nezaposlena si. Hmmm. . . . Svakako se trebas prijaviti na burzu i vidjeti s njima kako ide s naknadama. To ne bih znala. . .
    A nakon rođenja djateta ovako:
    Nezaposlena majka ima pravo na rodiljni dopust od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti.
    Za blizance, treće i svako sljedeće dijete nezaposlena majka ima pravo na rodiljni dopust do treće godine života djeteta.
    Nezaposlene majke imaju pravo na porodni dopust ako ispunjavaju sljedeće uvjete:
    - imaju hrvatsko državljanstvo
    - imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust
    - zdravstveno su osigurane u Zavodu
    - vode se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porođaju djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili da su se u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti prijavile u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje
    - radni odnos ili služba nije im prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca, odnosno da im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

Zahtjevu se prilažu sljedeći dokumenti:
    1. fotokopiju rodnog lista za dijete ili fotokopije rodnih listova za blizance, trojke ili više djece jednake dobi
    2. fotokopiju domovnice (za majku)
    3. fotokopiju osobne iskaznice (za majku) i potvrdu o prebivalištu
    4. potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od kada se majka neprekidno vodi u evidenciji nezaposlenih osoba
    5. potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o visini novčane naknade koja joj se isplaćuje kao nezaposlenoj osobi
    6. fotokopiju odluke o prestanku radnog odnosa.

Na uvid je potrebno donijeti:
    1. osobnu iskaznicu
    2. domovnicu
    3. zdravstvenu iskaznicu
    4. original rodnog lista (listove) za dijete (djecu)
    5. original odluke o prestanku radnog odnosa

Novčana naknada za vrijeme rodiljnog dopusta nezaposlenim majkama iznosi 1.600,00 kuna mjesečno. U slučaju da nezaposlena majka ostvaruje novčanu naknadu pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ima pravo samo na razliku do iznosa od 1.600,00 kuna.

Gost

Početno

4250 bruto ili neto ??

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Neto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove