Ma sve će biti ok![]()
Pusa Nevenu!
Ma sve će biti ok![]()
Pusa Nevenu!
a zašto su išli oftamologu?????
nevenu![]()
Tccc, tccc, tcc - Mirka ne pratiš....![]()
evo bili
zbog toga kaj joj je oko bježalo pa je znala gledati u križ
s obzirom koliko smo čekali na pregled to se u međuvremenu prestalo događati ali smo ipak otišli za svaki slučaj
i dokica veli da ne primječuje znakove da joj oko bježi ali joj je svejedno širila zjenice i rekla je da ima okvirno diptriju +2.5. e sad kaj to znači kod male djece, nemam pojma ali dokica to nije iznjela kao neki veliki problem a rekla je da joj je fundus oka ok i da živac izgleda ok. no naručila nas je da dođemo ponovno u proljeće nakon što joj mi doma tri dana širimo zjenice.
ja sam naivno mislio da će pregled kod oftamologa biti jednostavan. prvi dio pregleda je bilo sve super, ali kapanje očiju i pregled zjenica nakon kapanja zahtjevao je dvoje do četvero ljudi
jel zna netko nešto više o diptriji kod male djece?
Jao, baš mi je žao. Drži se NikaNi ja nisam imala pojma da tako mala djeca mogu imati dioptriju.
mislim da ta dioptrije nije ko dioptrija kod "velikih" jer dioptrija + znaci da se ne vidi na blizinu,a nika hvata po podu sa svojim prsticima takve mrvice koje i ja jedva vidim!!
javit ce mi se skoljkica na pp koja se bolje kuzi u tu problematiku!!![]()
Ja sam B vodila ne te kontrole u Klaićevu i zbilja je neugodno kad im kapaju oci.. neznam sad tocno (imam negdje doma te vrijednosti) ali odredjena dioptrija za tu dob je normalna al nije lose redovito pratiti...
Nikiza hrabrost!
mi smo sinoc bili u Klaicevoj s Brunom jer mu je bio malo pomaknut zglob u laktu...doktor je to u jednom potezu namjestio...Bruno je to hrabro prezivio...zaplakao i poceo vikati da mu obrisem suze...ja sam bila sokirana tretmanom sestre na prijemnom salteru koja nas nije pitala sto se dogodilo nego zasto je on jos budan![]()
Buckici, nadam se da ce s Nikom i okicama biti sve u redu! Ja sam isto cula da je odredjena razina pozitivne dioptrije kod djece normalna, ali nisam bas strucna pa necu o tome.
Daddy, kaj ti je Bucka kupila lijepoga za rockas??![]()
Blago vama kaj ste pokupovali sve te poklone. Ja moram radit outsourcing i za kupnju poklona vlastitoj djeci, no to znate iz prve ruke (Buckici, MamaNatasa i moja sister su moj mali Isus i Djed Mraz).
MIIIIIIIRTAAAA danas je utorak...kaj kaze giniiiiiiiicccccc???????
nisam još niš dobio ali djelomično mojom krivicom jer se još nisam izjasnio što bi htio
btw bili smo danas u tvornici na rasprodaji cipela kickers, nautica, diesel itd. i kupili smo si bucka kickersice a ja nautika tenisice. zajedno 600 kn. :D
svaka cast, dobro ste onda shoppingirali!
nego daddy, jesi ti mozda vec shoppingirao onaj volan za mene?
Pitam jer sutra Meri i ja idemo u KC pa ako nisi, onda cu ja navratit u Baby Media Shop
nismo jos nista kupili,pa mozes ti!!!
thanx za informacije o dioptriji!!!
mirta[/b], sto kaze dr. za malu blažu????
ma super za Niku
bila ja kod ginića, vještica još uvijek jaši pupčanu vrpcu - pa i dalje čekamo curu :D
Dobro jutro cure!!
Mirta![]()
A ja...nakon 2 godine, tri mjeseca i 8 dana dobila sam mengu. Moram priznat bila sam zbunjena ko kad sam ju dobila prvi put u 6. razredu![]()
eh ta zločesta crvena prijateljica![]()
daddy, ja mislim da ti uopće nisam čestitala, pa eto,
Sretan ti rođendan!
ivonna :D
sad opet na posao, vrijeme je za dečka
ivonna- pricekaj koju godinu pa cemo zajedno (ti decka, ja curu)
![]()
Daddy, joj ja sam isto propustila,
Sretan rođendan
Daddy, joj ja sam isto propustila,
Sretan rođendan
fala fala
za dobre želje nikad nije kasno![]()
Gdje ste svi?
Teu izbija donja lijeva cetvorka pa se cijelu noc budio...
ja sam dobila mengu pa mi se nista ne da raditi a na poslu sam do 9
u subotu se nadam da cu stici obaviti kupovinu bar jednog dijela poklona a veci problem su mi pokloni za odrasle..tj nedostatak inspiracije
Ivonna- kako je Andrea reagirala na bor?... mislim da ce ga ovaj moj hahar drugi dan raskititi
Veronik, svidjelo joj se svjetluckanje i kuglice..a sad vec prolazi pokraj njega kao da je oduvijek tu![]()
Mi smo danas isli na pikicu, ali pikicu ne dobismo jer nam malo nosic curi pa pedica nije htjela riskirati.
Bio je to veliki problem u ordinaciji. Cim su sestra i pedica usle, ona se meni objesila za vrat onako gola i nema sanse da ju izvagamo ni izmjerimo. Svaki pokusaj odljepljivanja od mame je bio popracen takvim vristanjem kakvo vec dugo nisam cula. Niti smo ju izvagali, niti izmjerili, a bas se pitam kako bi joj dali tu pikicu da smo ju morali primit :? jer ja nju definitivno ne zelim otgnut od sebe na silu i svom snagom ju drzati u lezecem polozaju dok ju ova bode.
Osim sto me strah sta sve ta cjepiva nose sa sobom, sad me strah da ce mi dijete biti isprepadano i traumatizirano (opet moramo doci u utorak)![]()
Jutro svima (a nema nas nešto puno)!
Moram napisati par fora jer svaki dan je nešto novo pa ću ih i zaboraviti....
Zadnjih dana dok dojimo Lena obavezno uzima medu ili lutkicu pa i stavlja meni na ciku i viče piti, piti...
Neki dan me zvala da sjednem na kauč, vikala je cici-cici i lupala na kauč i govorila Tu, tu....
Imamo 3 četvorke, čini mi se da joj izlaze i trojke pa se malo muči sa zubićima. Jučer navečer se probudila vrlo brzo nakon što je zaspala i dok smo se ponovno uspavljivali upalila sam televizor (nikako da se smiri u mraku) i skužila je reklamu za neki časopis a na naslovnici Angelina J. Kad ju je skužila veli ona meni : Mama, tu je teta. Tu je, tu.
I kad je teta "nestala" sa ekrana kaže ona Teta, pa-pa, pa-pa....
Prava je mala pametnica, stalno nešto izvodi, glumi...
Evo mene opet, sama sa sobom se dopisujem...
Gdje ste kupili termo štramplice?
Da li vam klinci spavaju na jastuku?
mi nemamo termo štramplice!!
nika ne spava na jastuku ali smo skuzili da joj izgleda pase kad joj je glavica na povisenom!!
od prekjucer je malo smrkava, ali bez temperature i nekih drugih simptoma!!
neki dan smo opet bili u knjiznici i posudili 3 nove slikovnice i to nam je super!! :D
MN imas termo stramplice na placu u Zapresicu u onom ducanu..hm.. kak da ti objasnim, u onom redu kaj gleda na trznu ulicu. Obicne su oko 40 kuna, a sa tregerima oko 80.
Zato i pitam. I Lena voli zaspati na našem krevetu na jastuku...
Aaaa, kod one ljubazne teteivonna prvotno napisa
![]()
Da![]()
tak je ljubazna i prema meni bila jer je jednom sve zivo povadila i ja nisam nasla sto mi se svidjalo pa mi je davala dirty looks i rekla da to sto ja trazim nigdje nema. A kaj ja mogu kad je sve sto je imala bilo bezveze,pa necu kupit sta mi se ne svidja samo da njoj udovoljim...a to joj je posao uostalom
Zato ja izbjegavam kupovati tamo jer je tako bahata kao da je Bogom dana i nitko drugi ne drži dječju robicu!
![]()
Zaboravila sam-
danas idemo kod DM, DB (nećemo spominjati imena) - kod čičice sa crvenom bradom.....
Pozdrav svima!
Nije nas bilo jaaako dugo na forumu.
Ako nisam s Lanom onda radim generalku po kući.
Daddy, kovke sretan vam rođendan, sa zakašnjenjem !!!![]()
Bili smo bolesni prošli vikend, početak upale uha i jako visoka temperatura, tako da smo na antibiotiku.
Ali sad je puno bolje.![]()
Ovih sam se dana nagledala Pčelice Maje.![]()
Totalno je luda za njom, kad se probudi prve riječi su joj Maja, Pavo i kakavac (skakavac Flip).
Nama su izašle još dvije trojkice!!
Lana spava nekad na jastuku nekad bez njega, ali gotovo uvijek s nama u krevetu.
Za Božić smo joj spremili Mega Bloks kocke i još ću joj kupit neku slikovncu na temu Božića ili ako negdje nađem Pčelicu Maju.
A sutra idemo na dječju predstavu 'Božićna čarolija', MM-a firma časti.
Pusa svima, osobito bubanima!![]()
Ej Ena, long time no see!
Pusa Lani![]()
I nama su izbile gornje trojkice i sada imamo 14 zuba! Ja sam mu kupila za Božić piši-briši ploću i drvene puzzle i sad čekaju da ih otvori :D
Hi, MN![]()
Ma da, samo škicam ali nikako da se javim.
mamaineven, kakva je to piši briši ploča, gdje si ju kupila?
Mi na veliko crtamo s bojama.![]()
Kupila sam u Nami! To ti je ona koja ima štapić za pisanje, a kada hočeš brisati potegneš neki gumbić. Pozdrav! Jurim na vikend![]()
Leni![]()
Mamaineven- ocekujemo poslje Bozica slikice remek djela s ploce!
Ena - sto se tice slikovnica neznam ali ja nasla Pcelica Maja bojanku za ucenje boja i brojeva (pise za 3+) a ako bojate bojicama mozda joj bude zanimljivo, cijena 35 kn
termo stramplice nemamo, imamo termo carapice iz Babycentra i obicne stramplice iz Iane
teta u ducanu...znam ju i ja... kupim tamo nesto mozda jednom godisnje (ako se bas nadjem tamo a nesto trebam ili trazim nesto sto nigdje ne mogu naci)...isto mi se uglavnom nista previse ne svidja..
...zadnje je bila vestica za poklon i teta je bila cak ljubazna :/
jastuk - spava s nama na krevetu pa spava na mom jastuku ili cak legne poprecke na jastuk
Evo i mene posle nedelju dana!
Iskreno, pokusavam da se resim i ove preostale zavisnosti - internetske, ali mi uzasno nedostajete.![]()
Ivonna, tako je i nam bilo na pregledu sa 15 meseci, merili su ga kao malu bebu, u koritancetu, dok je plakao...
Kovke i daddy sretni rodjendani!!!
Kod nas je najnovije sto polako pocinjemo da koristimo tutu, posle 11 meseci pisanja u gace! (toliko dugo danju ne nosi pelene osim kad izlazimo).
Konacno sam mu pre nekih mesec dana pronasla neku curver tutu koja mu nije neudobna, pa uspevamo da se dogovorimo za kakenje, i ponekad za piskenje. Ja sam persrecna jer on NIKAD nije hteo da sedi na tuti.
MM i ja se zezamo da ce do 2. rodjendana ostaviti pelene, s obzirom na tempo napredovanja.
Ljubim vas sve, i citamo se za nekoliko dana!
Pozdrav svima !
Noviza tutu !
Evo i mene na brzaka.
Vidim da su uglavnom pokloni spremni, a mi bez ideja.
Danas smo malo razgledali što bi joj mogli kupiti za Božić ali za sve igračke mi se čini da će ih izgustirati za 5 minuta.
Ako nekome treba ideja za super igračku, mi smo Riani još prije kupili activity desk, ima ga već 4 mjeseca a još se puno igra na njemu. To je stvarno najisplativija igračka koju je dobila.
Imamo i veliki Disney dvorac (kupili ga u TL) pa tko ima puno prostora u kući/ stanu za raširiti ga-super je. Mislim da će joj biti još dugo zanimljiv. Ako nekoga zanimaju te igračke poslikat ću ih i staviti link.
Pusa dječici.
Bravo Novi!!!
Mi imamo tutu, ali za sad skuplja samo prašinu. Nema šanse da sjedne na nju.
Vlatka, baš me zanima activity desk, pa ako ti nije teško, daj ga poslikaj.
Pusa svima!
Asja ne zeli ni prici tuti, samo je izdaleka mjerka i pokazuje, ali da sjedne na nju, nema sanse.
Inace, same smo na sedam dana, tata nam je otisao na sl. put![]()
Bravo za Novija :D N. sad kad se pokaka pokazuje guzu da ga presvučemo, ali još nisam probala kahlicu, čekam toplo vrijeme. Ako bude remekdjela bez brige, vidjeti ćete sve crteže! Mi smo se kod dr. vagali na pravoj vagi, Neven nije htio sići dolje s nje!
Leki i Asja - držite se! Kod nas ja imam takav posao da često moram na službeni put, meni je koma ali N. se za sad dobro drži.
leki i asja!!
nika je smrkava vec par dana i strasno cendrava i nervozna!!
jucer je i mene pocelo jako bolit grlo ali se drzimo!!
niki smo poceli preko dana stavljat jantarnu ogrlicu za zubice!!slatka mi je s tim,iako ja zapravo uopce ne volim nakit!
danas iza posla idemo u KC u kupovinu u zadnji cas za bozic!!![]()
i mi bolesni, preko noći je kašljao i bio budan od 00.30 do 02.30 a sada je OK, zarazliku od mene pospane i s upaljenim grlom![]()
E jeste se porazboljevali![]()
Mi smo malo šmrkavi ali zato nervozni puno. Mislim da joj izlaze trojke i u fazi je mama, mama.
Vikend je projurio, u subotu bili u gradu, pogledali Zagrebačke mališane na trgu, igrali se u Profilu, pojeli kolače u Ivici i Marici....
U nedjelju smo se družili sa dvije drage djevojčice i njihovom vrijednom mamom koja je napekla kolača i slanih kiflica za cijelu vojsku.![]()
Lena brblja na veliko, obavezno se zahvali kad joj nešto damo, u subotu nas je iznenadila kad je na naše Nazdravlje rekla Vala.
~~~~~~~~~~~~ za bolesne!
I mi smo još uvijek šmrkavi, izgleda da mu je imuno sustav malo oslabio pa mislim da ću ići kupiti neke vitamine.
pozdrav svima, moja princeza i ja bi vam se pridruzile ako nas primate, mislim da tu pripadamo- 2.09.2005 IVA![]()