Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 150

Tema: Ljetno-jesenska djeca 2004. (10. dio)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da se i ja prikljucim ovim ljetno-jesenskim bebama jer moja Nika je tu negdje. Ne uspijem cesto upasti u forum jer na poslu cesto ne stignem, a doma pored Nike jos manje.Kad zacori, i meni se oci preokrenu i brzo sam u krpicama. Kaj se tice nas, moram pohvaliti Niku, ona od srpnja nema pelene, trazi tutu, kaka, piski u tutu i to ide divno. Ima jos nocne za svaki slucaj, nekad je suha, nekad krcata, od tog jos ne odustajem.Al ima novu foru, ne znam kak vasi miceki, Nika je u zadnjih mjesec dana uzasno, uzasno zalijepljena za mene, ne mogu na wc, kupaonu, drama, plac, urlik, i ne da se smiriti. Ni MM ni baka, nitko!. oce samo mamu, pa satima znam s njom citati,crtat nakon posla, al moram i na wc koji put a i pojest nekaj. A znate na koju foru sad pokusava izvuci me iz kupaone? tak da se spisa u gace, namjerno! i onda veli, evo mame, sad ce mama doci! moram smislit plan kako to rijesiti jer ak cu se pojavljivat odma iz kupaone na to, jos bumo se vratili u pelene!!! :shock: Kak vasa djecica, jeste imali tu fazu ili je svi imate? Nika je uvijek bila posebno vezana uz mene (ko i kod svih valjda), al ovo u zadnje vrijeme je gotovo neizdrzivo, jos cu ja morat stavit sebi pelene jer nemrem do wc pored nje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, Nika je 7.12. zaboravih napisati

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ali zašto mu ne bismo odlazak u vrtić unaprijed predstavili kao nešto dobro?
    Pa naravno da ćeš mu vrtić predstaviti kao nešto dobro!
    Ja sam Marku uspjela i zubara predstaviti kao nešto dobro (mada ga se sama užasavam od djetinjstva )
    A preko zubara smo se riješili i straha od doktora, kojeg se bojao još iz doba cijepljenja pretpostavljam.

Sad mu je i jedno i drugo ko dobar dan!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

frutissima i Nika! Dobrodošle!
    Za fazu ne znam kaj da ti velim jer imamo malu seku pa kod nas to sve daje sasvim drugu sliku. Često sam u dilemi jel nešto zbog tipične faze dvogodišnjaka ili zbog ljubomore na seku.
    Ljubomorna je na seku kad ja nešto oko nje ali kad me može imati samo za sebe ne želi. Kao da me kažnjava. Ono dosad se nisi bavila sa mnom nego sa sekom, sad ja neću imati posla s tobom.

A ne mogu drugačije, jedna sam i ne mogu u isto vrijeme presvlačiti ili kupati Miu i slagati sa Stellom puzzle. Da joj čitam dok Mia doji ne želi, zapravo puno puta ne želi biti sa nama nego ode.
    Znam da joj fali odnos jedan na jedan ali što ću, nemam druge nego jedan na dva i moraju me dijeliti kako znaju.

Razmišljam si o onom što je netko rekao kako se dijete osjeća kad dobije brata/seku. kao da je nama muž doveo drugu ženu i rekao odsad će živjeti sa nama, spavati sa nama, volim ju kao i tebe i morati ćete me dijeliti. Naravno da je grozno a onda si mislim, pa nije to baš tako, ako živiš u haremu znaš da ti muž ima puno žena a ne samo tebe. Pošto su djeca jako pamtena vjerojatno i oni to prihvaćaju, mislim nisam ja Miu pokupila na cesti i dovela kući i rekla a odsad će živjeti tu, volim ju kao tebe. Nego smo ju pripremali da će dobiti seku, da neće biti sama, pratila je kako seka raste u trbuhu... ipak se ne bi trebala osjećati kao žena kojoj je muž doveo drugu doma jer je znala da će muž dovesti drugu i da je to normalno, da skoro svi imaju braću/seke...
    Ma valjda me kužite. Ja prolazim krizu zbog odvajanja od Stelle dok smo ja i Mia bile u bolnici i grizem se. Ja bi najradije da smo mogle biti sve tri. Pametnije bi mi bilo da idem spavati ali ne mogu. Stalno se grizem je li mi vrijeme preko dana pravilno raspodijeljeno, da li sam previše sa jednom, kako se one osjećaju dok sam sa drugom, kako da im objasnim da ih jednako volim i ako se desi da sam više vremena provela sa jednom da to ne znači da drugu manje volim. I kako da im objasnim da se ne mogu igrati jer moram napraviti nešto za jesti. To mi se danas dogodilo, morala sam napraviti ručak... još se oporavljamo i moramo jesti kuhano, juhice, piletinu... i pekla me savjest što kuham umjesto da se igram, pogotovo kad bi mia zaplakala ili Stella zvala mam dođi mi pomoć složiti puzzle. Onda se mia pokakala pa sam ju morala presvuč a Stella je bila zapostavljena jer sam prvo kuhala i nisam mogla biti s njom, a onda sam presvlačila seku pa nisam bila sa njom... dok je ona došla na red nije ona više htjela slagati puzzle sa mnom. I zbog toga mi je teško. Kad mi se tao nešto desi onda sam u komi. Ručak moram kuhati u određeno vrijeme ne mogu tri sata kasnije jer moramo jesti, prevuč Miu moram odmah, ne može čekati ni sat ni pola sata u pokakanoj peleni, a slaganje puzzli ipak može pričekati pola sata ili sat. Ali kako to objasniti djetetu koje u tom času vidi samo kako je mami sve drugo važnije od nje. I to me boli, što dijete tada pomisli da ju ne volim ili ne primjećujem
    Sad sam se izjadala pa će mi valjda biti lakše

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Joj, pobjeglo mi mia malim slovom Kad pošaljem prije nego pročitam.
    A vrtić naravno da se predstavlja kao nešto lijepo. I ja sam Stelli govorila samo lijepo o vrtiću. Ipak nam je trebalo neko vrijeme da ga prihvati i ne radi scene pri ostajanju

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

frztissima i Nika, dobrodošle :D

nisam uopće skužila tvoj post jer je bio na zadnjoj stranici, a nisam skužila da sam ja na predzadnjoj, ak me kužite

Ni ja ti ne znam ništa o toj fazi, ali kako ne redim, marko i ja smo 24/7 zajedno pa mu ne stignem ni falit.

mina, samo se ti opusti, ne moraš gledati na sat koliko si sa jednom, a koliko s drugom, pa skupa ste!
    Probaj Stellu što više uključit u ono što radiš, ako kuhaš, daj joj malu zdjelicu i malo povrća pa nek mješa (marko si je večeras "sam" skuhao večeru )
    ili kad presvlačiš Miu nek ti pomogne zakopčati pelenu.
    Ma znaš to i sama, samo se moraš malo opustiti i ne misliti da li si jedna na dvije, ili jedna na jednu nego da ste vas tri zajedno (i naravno čekate tatu )

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Joj, pobjeglo mi mia malim slovom Kad pošaljem prije nego pročitam.
    ma šta se ti sekiraš, vidi moj tipfeler...

Citiraj makka prvotno napisa
    ali kako ne redim
    baš sam neuredna

A i E su mi bolna točka

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo, jucer se dogodila ista stvar kad sam se vratila s posla.Piskila je uredno baki, a meni se spisala 2 put u gace! i to je onak kulerski rekla:mama, piskim, nije ni trepnula, to mi nije radila u ljetnoj fazi kad smo je privikavali na gacice! i onda je rekla, evo mame, dodji mama, skini niku! trudim se to napraviti bez posebnih emocija da ne shvati to kao zeleno svjetlo, kad se spisa, evo mame, sad cemo se maziti.Iako se puno mazimo, grickamo nogice i slicno, ovo napravim bez razgovora, skinem je, obucem cisto i idem dalje.Ne znam jel to dobra metoda, al ne znam za bolju.Kaznjavanje (mislim koje kazne za dvogodisnjaka?!) nema smisla, nadam se da ce ta faza uzasne povezanosti proci. Draga Mina, citala sam tvoje prethodne postove i ovaj, tebi je zaista tesko! Bit sama s dvoje tak malih klinaca i dovoljno im dat sebe - cini mi se nemoguca misija! Ono s cim se ti u sebi boris, dal te svaka ima dovoljno, ja to razmisljam kad si mislim da sam psihicki spremna za drugo dijete, onda se u sebi lomim, pa kak cu dat istu ljubav drugom djetetu, kak cu sve to stici a jedva sam nekoliko sati nakon posla s Nikom?! valjda se to sve poslozi kad se dogodi i ak bi tak razmisljali svi, niko ne bi imal vise od jednog djeteta. A i na to treba gledati kao na privremeno jer za koju godinu a i prije ce i one biti vece, samostalnije i ti im Mina neces trebati u toj mjeri kao sto te trebaju danas, mislim trebat ce te,al su potrebe drugacije. Bar se nadam jer i ja zelim jos jedno dijete

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj frutissima prvotno napisa
    ja to razmisljam kad si mislim da sam psihicki spremna za drugo dijete, onda se u sebi lomim, pa kak cu dat istu ljubav drugom djetetu, kak cu sve to stici a jedva sam nekoliko sati nakon posla s Nikom?! valjda se to sve poslozi kad se dogodi i ak bi tak razmisljali svi, niko ne bi imal vise od jednog djeteta.
    Ovako i ja često razmišljam... bila je nedavno tema na Odgoju, mislim, baš o tim dilemama.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav svima!

Evo da se i mi uključimo i pohvalimo.
    Stela dnevnu pelenu skinula sa 22 mjeseca, a noćnu mjesec kasnije.
    I otad nam je izvrsno.

A što se tiče pojačanja imuniteta vjerujem samo u zdravu prehranu. Pod tim mislim puno voća i povrća u svježem (neobrađenom) obliku.
    Što se toga tiče stvarno se ne mogu žaliti. Stela tamani sve vrste voća, a i povrće. Papriku joj narežem na štapiće i to ne pretanke, mrkvu samo ogulim i tako joj dam da gricka. Njoj se sviđa, a ja zadovoljna. Mislim da koristi.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ovako i ja često razmišljam... bila je nedavno tema na Odgoju, mislim, baš o tim dilemama

drago mi je da nisam usamljena po tom pitanju meni to zaista predstavlja jos uvijek dilemu u glavi, a silno zelim jos jedno dijete

danas mi btw.imamo predstavu na poslu s djeda mrazom, s obzirom na nikinu pisanciju u gace,morat cu stavit pelenu da se ne bi gdicna sjetila opet skretat paznju i pisat u gace. bas me zanima kak bu to ispalo.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

frutissima, dobro došla, imaš lijepi nick :D

U svezi vaše dileme... ja se uvijek sjetim moje mame koja je isto muku mučila s tim pitanjem kad je zatrudnila s mojim mlađim bratom. A onda joj se sve posložilo kad se on rodio, i kaže da otad nikad o tome nije ni pomislila više...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    frutissima, dobro došla, imaš lijepi nick :D

U svezi vaše dileme... ja se uvijek sjetim moje mame koja je isto muku mučila s tim pitanjem kad je zatrudnila s mojim mlađim bratom. A onda joj se sve posložilo kad se on rodio, i kaže da otad nikad o tome nije ni pomislila više...
    nika obozava sve vocne jogurte pa i frutissimu.
    ma znam da to kaj sam rekla glede drugog djeteta i ljubavi, zvuci bez veze, ali, dok covjek nije u toj situaciji ne zna, a ono sto ne zna, nekako se toga i pribojava. Ja npr.nisam mogla pojmiti da je moguce dati toliku ljubav djetetu i da ga mozes u toj mjeri voljeti,valjda kad nisi u toj situaciji ne znas pravo ni razmisljati. Ma sigurna sam da imas pravo, i meni moja mama veli da se ljubav pomnozi i podjednako raspodijeli i da to jednostavno ide

jucer imali predstavu, pa djeda mraza, super, nika je bila izvan sebe i stalno je komentirala lutke u predstavi i zapitkivala. ovo mi je bila dobra generalna proba jer se nika uzivjela u predstavu i sad je mogu fino odvesti i na prvu predstavu u kazaliste

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako vam se klinci bude ovih dana, kad je dugo mrak?
    (pogotovo oni koji idu u vrtić/jaslice)
    Mi smo na sto muka i jedva čekamo idući tjedan kad ćemo biti doma pa se ne treba rano dizati. Inače budim Andreja u 7, ljetos i jesenas bih ga redovito zatekla budnog u to vrijeme, ali zadnjih tjedan-dva spava tako tvrdo da se jedva uspije razbuditi, i teško ide i s oblačenjem i sa svime. Baš mi ga bude žao.
    Ajde, utorkom i četvrtkom je nešto lakše jer u 7 dolazi smetlarski kamion pa gledamo predstavu s prozora
    Zbog toga kasnije krećemo od kuće, kasnije dolazim na posao, pa još prometne gužve... ali izdržat ćemo još sutra, a onda imamo tjedan dana uživanja "po svom".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je zadnjih otprilike mjesec dana ulovila neobičan ritam, spava naime do 9-10 ujutro :shock: Onda uopće ne spava po danu, i ide spavati oko 10 navečer.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marta se nekad probudi, nekad ne. S obzirom da je čuva baka, nije mi nužno da bude budna ujutro. Ako spava, zamotam je u 3 deke i pravac u auto.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo i dalje bolesni
    sinoć je opet imao temperaturu, evo sad čekamo da nešto pojede pa da odemo do pedijatra...ipak idu blagdani ne bi volila da mi se nešto zakomplicira

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lea je zadnjih otprilike mjesec dana ulovila neobičan ritam, spava naime do 9-10 ujutro Onda uopće ne spava po danu, i ide spavati oko 10 navečer.
    Mima, vidi se da su rođene isti dan. Puno puta ih u isto vrijeme uhvati isto. Stella isto počela ići kasno spavat, još kasnije ustajat. Evo tek su prije 10ak min ustale :shock:
    A nekad su bile budne oko 7

Brane nadam se da je samo neka kratkotrajna, prolazna virozica, nešto "sitno"
    Mi smo zadnjih tjedan dana OK (kuc-kuc), nadam se da smo završili sa serijom boleština i da smo ih ispucali za ovu jesen/zimu i do druge jeseni da im ne bude ništa

Bili smo jučer na Deda Mrazu u mojoj firmi. I Stella ga se prepala, nije ga htjela ni vidit, grčevito se primila za mene i plakala. Sad stalno priča kako se plaši deda Mraza jer je star i ružan (moja kolegica ju utješila kad je rekla da ga neće gledat- "pa imaš ti pravo, baš je star i ružan" i dijete to zapamtilo)
    A Mia se slikala s njim, njoj je bilo super, puno ljudi, svi joj se dive i nosaju, nešto vršnjaka pa su spikali na kineskom

Mislila sam si da idem ili ne u masu ljudi pošto su stalno bile bolesne al mislim da su malo stale viroze, hladnije je... a i htjela sam da vide deda Mraza i pokupimo poklone i božićnicu- i one dobile nešto kuna u koverti + poklon od deda Mraza. A i da ja vidim kolege, malo popričam (nekad mi već i malo fali posao, obožavam ja svoje cure i najradije sam svake sekunde s njima ali tri godine sam doma- malo ubijaju 4 zida, monotonija, čak i šetnje po istim mjestima i parkićima)
    Ma u biti zimi je koma jer je vrijeme samo po sebi tmurno, sivo, depresivno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Bili smo jučer na Deda Mrazu u mojoj firmi. I Stella ga se prepala, nije ga htjela ni vidit, grčevito se primila za mene i plakala.
    Tako je i Andrej na predstavi u mojoj "firmi", ali tada je još bio Sv. Nikola.
    Od tada (2.12.) do danas (22.12.) imao je prilike vidjeti još 4 Djeda Mraza/Sv. Nikole s različitih udaljenosti pa mu se strah istopio, jer je shvatio da dotični nešto dijeli, pa se može i otrpjeti malo nelagode pri susretu sa starim velikim bradatim crvenim...
    Da ga je strah prošao, znam po tome što smo ga nakon predstave "Pingvini ne znaju..." pitali koji lik iz predstave mu se najviše svidio, a on je izjavio "Ded Maz".

mina, držim fige da vam je s boleštinama zaista gotovo za ovu sezonu!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo danas bili kod Djeda Mraza, i Marko ga nije htio ni pogledati. Čvrsto me zagrlio i zabio glavu u moju jaknu.
    Baš sam se iznenadila jer inače se ničega ne boji.
    Vidio je nekidan ruuužnog umjetnog Djeda u jednoj trgovini, pa mislim da ga se tamo malo prepao i zato se sad uplašio i ovog "pravog".
    Dobio je tricikli, neki veliki autić i od slatkiša samo jedan veliki paket Petit keksa, to mi je drago što nije bila hrpa žnj slatkiša.
    Najviše mu se svidio auto.
    Poslije sam ga pitala zašto nije htio pričati sa Djeda Mrazom, pa mi je rekao da se "samo malo stidio"

A spavanje... sličnu fazu smo imali nedavno, kada nije htio spavati po danu, ali to nije dugo trajalo,
    sad sam ja ujutro koma, jedva se ustanem, pa me marko budi "mama, diži se!!"

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobili smo duplu dozu Amoxila
    naš pedijatar mrzi davati antibiotike ali veli da je Luka na granici
    strah ga je da ga ne uhvati visoka temperatura na blagdane pa da ne završimo na hitnu pomoć, ždrijelo je sad blago crveno, uši blago crvene, okice suzne...jednostavno su se prehladili oba i evo se s prehladom borimo već 8 dana

većeras smo bili na predstavu u grupu starijeg sina, tete su nas pozvale a mi smo se posavjetovali prvo jutros s pedijatrom pa tek onda otišli
    nisu zarazni ni jedan ni drugi, jednostavno su se prehladili...uživali su oba, tete, roditelji i djeca su napravili skupa predstavu a na kraju nas je posjetio Djed Mraz...Luka mu nije htio niti blizu ali zato je stariji brat sve to odrado samo tako...

inaće,
    Luka je uhvatio neki običaj da oko 4:30 jutro dođe kod nas spavati...to mu je zadnjih mjesec dana svako jutrop sasvim normalno...dosene svoj jastuk, stavi ga između nas, zagrli me i nastavi spavati...
    aje kako mi je to lijepoooooooooo...kako mi je to dragoooooooo...
    maza moja mala...eno ih oba spavaju...a meni srce puca kako teško dišu kroz pun nosić

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobili smo duplu dozu Amoxila
    naš pedijatar mrzi davati antibiotike ali veli da je Luka na granici
    strah ga je da ga ne uhvati visoka temperatura na blagdane pa da ne završimo na hitnu pomoć, ždrijelo je sad blago crveno, uši blago crvene, okice suzne...jednostavno su se prehladili oba i evo se s prehladom borimo već 8 dana

većeras smo bili na predstavu u grupu starijeg sina, tete su nas pozvale a mi smo se posavjetovali prvo jutros s pedijatrom pa tek onda otišli
    nisu zarazni ni jedan ni drugi, jednostavno su se prehladili...uživali su oba, tete, roditelji i djeca su napravili skupa predstavu a na kraju nas je posjetio Djed Mraz...Luka mu nije htio niti blizu ali zato je stariji brat sve to odrado samo tako...

inaće,
    Luka je uhvatio neki običaj da oko 4:30 jutro dođe kod nas spavati...to mu je zadnjih mjesec dana svako jutrop sasvim normalno...dosene svoj jastuk, stavi ga između nas, zagrli me i nastavi spavati...
    aje kako mi je to lijepoooooooooo...kako mi je to dragoooooooo...
    maza moja mala...eno ih oba spavaju...a meni srce puca kako teško dišu kroz pun nosić

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Brane ozdravilice, da sto prije prođe

Nadam se da moji više neće, al Mia mi nekak kašljucka noćas

A Stella se probudila u 5 ujutro i veli mama, meni se piški :D . Iako ima noćnu pelenu, išle smo na tutu i poslije nastavila spavati. Možda je vrijeme da izbacim i noćnu, možda poslije praznika

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo mene opet, samo da vam velim da sam oduševljena živim jaslicama prad Katedralom. Ustvari Stella, bili smo tamo jako dugo, hranilo dijete koze i ovce, trčalo prek mostića i uokolo- uživala. Baš mi krivo kaj ne živim na selu da joj je to svakodnevica. Tak mi je bilo drago viditi kako uživa...

Bio je super sunčan dan pa smo mi satima švrljale po centru.
    Valjda nismo opet nešto pokupile, a i ak jesmo kaj sad. Ne mogu ih držati u izolaciji cijelu zimu. Nisam mogla odoljeti pa smo išli vidjeti blagdanski ugođaj. Zapravo sam se mislila provozati Božićnim vlakićem ali smo odustali zbog Djeda Mraza kojeg se boji.
    Pogledali smo malo konjiće ali i njih se boji...
    Sreli smo veeelikog Medu i njega se boji. Onda je ugledala veliku Kupusičku, mi do nje, a Stella se i nje boji. Izgleda da mi se dijete svega boji, osim koza. U Betlehemu nije htjela ni Isusa ići vidjeti jer se valjda bojala pastira.

Ali kozama i ovcama je bila oduševljena, hranila ih, hranila i hranila...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mina, mene uopće ne čudi što se Stella boji svega nabrojanog. Došla sam do zaključka da je to normalno u toj dobi, da se djeca boje velikih maskiranih figura.
    Da si vidjela Andreja u "Maloj sceni" kad je vidio velikog Nesquikovog zeca... ali bolje da se ne ponavljam.

A ja moram pohvaliti MM-a. Naime, neki prasci su nam prošli tjedan usvinjili tobogan pred kućom, skurili plastiku na penjalici i pokapali voskom metalni dio za spuštanje. Danas dođemo onamo - a tobogan pun mrlja od voska i oko njega razočarana djeca koja pitaju "zašto su to napravili? Baš su glupi!" I MM lijepo ne budi lijen, ode preko puta u kemijsku čistionicu, vratio se sa zdjelicom nekog otapala za parafin, četkom i krpom, i u 5 min nas dvoje očistili smo cijeli tobogan!
    Ne treba ni spominjati da je nakon toga tobogan bio pod opsadom djece...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pozdrav i dobrodoslica svim novim, a pusa svim bolesnima da sto prije ozdrave

kod nas nsita novo osim sto F psuje kao ....uh...
    je li vasa djeca psuju? MM nikad u zivotu nije sastavio je i be a kamo li sta vise...meni se nekad omakne u pm ali ako se udarim ili nesto slicno
    (ovo mi zvuci kao deja vu, jer sami prije htjela pisati o ovome ali ne zanam da sam..)

a Faris, ne mogu da vjerujem...svako malo pm, pm, pm i jos psuje "hebo ti vrag majku", uospte ne znam gdje je to mogao pokupiti!
    i priznajem da mi se nimalo ne svidja jer on ne prica to bezveze, vec te psovke koristi u savrsenom kontekstu
    i nikakva objasnjavanja ne piju vode...
    sta vise, veli da ne psuju ni dedo ni nana, ni babo, ni mama a Fajis, psuje
    a kad smo ga MM i ja ignorisali, onda je 20 puta ponovio namjerno i na kraju kad mu je dosadilo onda je vrisnuo "u PM, cujes li'
    oni koji su upoznali farisa, znat ce zasto sam ovoliko iznenadjena

mimo toga je uglavnom ok
    redovno izjavi da se ukaki ili da zeli da kaki ali u pelene i nece na tutu ni za lijeka...
    iznenadjuje nas novostima svaki dan...
    neki dan je brojao do 18 :shock: a da je preskocio samo 3 broja i to je pnovio vise puta p ane mislim da je slucajno..ljudi, djeca nam rastu ko iz vode

pozelila sam vas sviju, ali nemam bas puno vremena pa se ne javljam precesto...nadam se da ce se to ispraviti nakon nove godine

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

marku izleti psovka, ali stvarno rijetko.
    Nismo reagirali, pa mu nije ostala kao nešto zanimljivo. doduše, nije nikada ponavljao pa nisam ni imala razloga reagirati.
    Ne znam ni kako bi uopće reagirala da je tako 20 puta zaredom :/, kako ste vi?
    Nekidan je vidio policiju i rekao " u hebemu mater! policija!"
    to je valjda pokupio iz moje vožnje

Prijepodne smo okitili bor (tata nam radi dablšift do 27. pa smo M i ja uglavnom sami ), i kuglice mogu biti svuda samo ne na boru.
    Ja mislila kako će mu se najviše svidjeti one u obliku Dmraza, snjegovića, kućica... a njem su naj obične kugle, koje on zove disko kugle, pa ih stalno skida i vrti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo jutros nadobudno išli na Sljeme, kao, sanjkat ćemo se. Na kraju od sanjkanja ni s, ali ne zato što ne bi bilo snijega, nego Andrej nije htio ni čuti da sjedne na sanjke ili da ga vučemo na njima.
    Nakon pola sata natezanja na snijegu otišli smo u dom, a tamo se show-program nastavio, na sve je govorio "neće Dej...", nije htio ništa jesti, samo se vrtio po domu i ponavljao da neće ovo ili ono. U 12 h smo se pobrali doma. Eno ga, sad spava sav blažen u svom krevetiću. A što mogu, već prije sam primijetila da on voli biti kod kuće, očito je kućni tip djeteta, nemam mu što zamjerati, i sama sam bila takva

I mi smo jučer kitili bor, i bio je oduševljen njime, u stanju je sjediti mirno pred njim i gledati kako se lampice pale i gase i stalno ponavlja kako nam je "lijepi bor, čak ima i lampice".

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    u stanju je sjediti mirno pred njim i gledati kako se lampice pale i gase i stalno ponavlja kako nam je "lijepi bor, čak ima i lampice".
    ,
    a Marko ga natežeeee, samo čupa kugle s njega.
    Tražila sam MMa da ode kod prijatelja u borik i iskopa bor sa korijenom, da ga posadim u lijepu keramičku teglu, tako mi se čini stabilniji.
    Donio je bor, ali korijenje nije stalo u moju teglu pa ga eno sad u veš loncu , obložila sam ga ukrasnim papirom.
    Barem je stabilan

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I mi smo okitili bor, i napravili velike jaslice, s tim da je M. odmah napravila dr mar, pa je trave i mahovine bilo svukuda, srećom, brzo ju je prošlo, nakon 1/2 h je postala potpuno nezainteresirana. Dok ne dođu gosti... 8)

Sretan vam svima Božić, želimo vam puno mira, ljubavi i topline u vašim domovima, a malim bolesnicima da ozdrave što prije.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Želimo vam sretan Božić!

Mi smo malo tužni bez tate. Jutros nas nazvao i Stella ga uopće nije slušala što priča, samo je jedno 10-20x rekla "tata dođi, dođi tata doma..."

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sretan Božić svima i od nas!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajoj, Stella Mora da joj tata jako, jako nedostaje.

Mi cijeli dan uživamo doma. Nismo nosa promolili van jer je Andrej skroz u filmu igračaka koje je dobio (nije količinski puno, ali tematski pokriva najvažnije interese - vlak i kockice, pa se ne odvaja od lokomotive ni kad spava).
    Svima sretan Božić i od nas!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tanja, i mi smo danas bili na Sljemenu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    tanja, i mi smo danas bili na Sljemenu.
    Kako je danas bilo, je li bilo što sunca? Jučer smo cijelo vrijeme bili u oblaku.
    Zaključila sam da nas Sljeme neće vidjeti dok se snijeg ne otopi

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Sretan Božić svima i od nas.Dora je između ostalog dobila kapu sa Dinamovim amblemom i dida ju naučio da viče"Dinamo jeeeeeeeee,Hajduk beeeeeeeeeee" MM stari Hajdukovac ima da poludi kad dođe kući Bile smo u crkvi čitavih 13 minuta na misi Ja se ubila danas od kolača i odojka,sutra na vodi cijeli dan da se malo oporavim.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja se ubila danas od kolača i odojka,sutra na vodi cijeli dan da se malo oporavim.
    ovako bi trebala i ja , ali sutra idemo kod sveki na ručak, a tamo me još čeka purica s mlincima i sarma

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Makka to vrijedi samo do večeras kad nam dolazi društvo na večeru.Naime mi kući slavimo Stjepanovo.................uf,tko će se sad opet najedati 8)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sretan Bozic svima! i mi uzivamo domeka i nikam nemremo primirisat jer se Nika prehladila, smrca, kise, sam se nadam da ne bu opet bronhitis kojeg smo se tek rijesili. Nema temperature vec samo zeleno i zuto iz nosa, samo je stalno osluskujem jel skripi u ledjima i vec imam u rezervi pripremljen babyhaler ak ustreba, nece valjda, ak se ne smiri sutra ujutro doktoru!
    inace nika je dobila peglu, dasku za peglanje,ves masinu i stednjak za Bozic tak da se zenska komotno moze udati, ima vise kucanskih aparata od mene trenutno morat cu je zamoliti da mi posudi. Sad uglavnom kuha, pece piceke,centrifugira ves i pegla,kad se sjetim svojih igracaka.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi ovih dana tako bestidno uživamo doma da me već hvata muka od sljedećeg tjedna i ustajanja "na budilicu"...
    Počeli smo se pomalo brinuti oko Andrejevog izgovora, kad čujem druge klince slične dobi, imam dojam da svi govore bolje od njega. Mislim, on puno priča, slaže rečenice, ponavlja sve što čuje, zna napamet cijele slikovnice, ali izgovor mu je kriminalan. Duge riječi "skrati" ili ih preskače, dosta glasova uopće ne izgovara... onda mislim, pričekat ćemo do 3. godine pa ako se dotad ne popravi, otići logopedu, pa se onda pitam, bi li trebalo ranije... sto nedoumica.
    Zasad ga jedino ja dobro razumijem što priča, već i MM-u ide teže, teta čuvalica tak-tak, a ostali - gotovo ništa.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo i nas u medjupraznicnom raspolozenju.

Ni MM ni ja nazalost ne mozemo spojiti tjedan neradom, ali Leona ipak nismo slali u vrtic ovaj tjedan, vec je kod bake i dede uziva u "miniranju" jaslica i parkiranju atotica okolo

Tanja, ako se dobro sjecam i Andrej je (ko i Leon) relativno kasno poceo pricati, pa mozda izgovor ima veze s tim. Pricekaj bar do ranog proljeca s logopedom jer njima taj razvoj ide u skokovima i jako brzo.

Jedno pitanje:
    jel se vasi malisani vec zaigravaju sami u sobi?
    Leon je bas poceo s time prije kojih mjesec dana, no ja sam, misleci da je samo faza stalno cekala da zavrsi. Ali izgleda da nije. Jucer se, primjerice, zaigrao u radnoj sobi (koju voli vise od svoje ) da sam se ja mogla brzinski istusirat :shock: , s obzirom da MM-a jos nije bilo doma.

Vidim da makka spominje psovanje. Leon je poceo psovati jos prije kojeg vremena, ali tek besmisleno ponavljati, a kako se mi nismo dovoljno kontrolirali (ocigledno ) on je te psovke poceo upotrebljavati u pravim trenucima. Recimo, jucer sjedi na WC-u (kaki) i nesto pricamo. Pita me: Mama, mama, di je cetka? Ja mu kazem: Pala je. A on ce: A, je*iga... pritom slijegajuci ramenima Kolko god da mi je smijesno, tako bih rado da to nije nikad ni naucio. Ah, sta da sad kazem, osim: A, jeb*ga

Cure, lijepo se provedite za Novu!
    Mi necemo nigdje ici, iako sam bas pomislila kako bi to bila dobra prilika "testiranja" Leona da prespava noc bez nas.
    E, da, hocete ih drzat budne do ponoci?
    Mislim da mi hocemo, s obzirom na ocekivanu kolicinu pucanja koja bi doprinijela njegovim konstantnim budjenjima.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nika se pocela isto igrat sama,uzme bebe, pa ih slusa, pa ih masira, pa im isisava nos sa spricom(sve kaj su njoj radili na srebrnjaku , pa uzme jednog, drugog medu i kravicu pa s njima sama prica, da medo ide u ducan i pita tetu jel imaju jogurac i butericu (jogurt i buterstangica), pa ona sama odgovara umjesto tete da ima, da mora dati kune....onda uzme peglu pa pegla bebine haljinice i svoje gacice i carape, uglavnom jako se vec zna zaigrati, a ja napokon koji put mogu odahnuti. je da se zakeli za mene kad dodjem doma, ali onda se izigramo, isprocitamo par slikovnica i onda je zadovoljna i krece dalje u masazu beba il sto joj je vec pod rukom, slagalica,knjigica....

tanja ne brini, neki pricaju vise, neki manje, evo nika brblja uzasno puno, slaze vec dugo recenice, al opet vidim da je mi kaj s njom zivimo najbolje razumijemo,a neko izvana opet ne kuzi bas sve njene rijeci, iako ih ona ne krati, a meni se tak cini da super prica ima klinaca kaj do 3 ne vele vise od mama,tata, baba... [/quote]

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Vidim da makka spominje psovanje.
    ček, ček, nisam ja kriva Njojza je prva počela psovat

marko se već neko vrijeme sam zaigra, zapravo već dosta dugo,
    samo što ga ne mogu baš ostaviti samog jer uvijek traži kako bi napravio neku pi.dariju.
    Ali nemamo veliki stan pa mi je nekako uvijek na oku, a ja mogu raditi i druge stvari.
    Sad mi je već prilično teško i skrenuti mu pažnju na nešto drugo, npr. ako hoću da se igramo nešto zajedno a on to neće, teško ću ga nagovoriti.
    Već sam pisala da je poludio za crtićima i kompjuterom, gledao bi cijeli dan da mu dozvolim, pa najviše tu pokušavam zaigrati ga nečim drugim, puzzlama, bojicama ...
    Ali zadnjih par dana čini mi se da je i to počelo jenjavati (nadam se)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E, da, hocete ih drzat budne do ponoci?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pobjeglo mi prije odgovora.Ja sam naime probala Doru držati budnu za Božić pa nisam uspjela a taj dan je popodne spavala od 2 do 5. Za NG ću vidjeti.Odlučila sam da ostajem doma jer me ništa ne privlači ove godine i ne sviđaju mi se proslave a posebno ne mjesta gdje se organiziraju pa ću doma žderat sarmu i kolače,piti šampanjaca sama sa sobom i Dori kupim onaj dječji.
    Mina ti si isto bez muža pa možete doći k nama da se zajedno ubijemo od sarme i samosažalijevanja kad djeca zaspu Možemo se napit pa ćemo pjevati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedno pitanje:
    Da. Već dosta dugo. Iako, ovih dana, kad smo svi doma, više traži da se igramo skupa. Ali inače, kadar je dosta dugo igrati svoju igru (autići, slaganje bojica ili šarenih sličica, slušanje glazbene slikovnice) bez da obraća pažnju jesam li u blizini ili ne.
    Ali on zapravo i nema svoju sobu, pod ovim da se zaigra sam, mislim na to da se igra i ne obraća pažnju na prisutnost druge osobe. Ali uvijek je netko prisutan. Igra se u dnevnoj sobi ili u blagovaonici (koja je uređena kao njegov prostor za igru).

Inače, bili smo danas u Tehničkom muzeju, MM i ja smo se smrzli (jer je hladno jednako kao i vani), ali Andrej je bio oduševljen starim tramvajem i jedva smo otišli doma. Za svaku preporuku!

Tanja, ako se dobro sjecam i Andrej je (ko i Leon) relativno kasno poceo pricati, pa mozda izgovor ima veze s tim. Pricekaj bar do ranog proljeca s logopedom jer njima taj razvoj ide u skokovima i jako brzo.
    On je sporo počinjao pričati, a raspričao se oko 2. rođendana, onda je počeo i slagati rečenice i ponavljati kao mala papiga, i ja sam se nadala da će to doprinijeti i boljem izgovoru, ali izgleda da je ono što on želi reći složenije od onog što stvarno može izgovoriti. Pa nastane varijanta kineskog jezika sa češkim naglaskom Ne namjeravam žuriti s odlaskom logopedu, ali ipak razmišljam o načinima kako da malo poradimo na izgovoru. Ako ne prije, bit će prilika kad krene u vrtić i kad bude izloženiji većem broju djece.
    Ajde, na sreću, bar ne psuje...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Mina ti si isto bez muža pa možete doći k nama da se zajedno ubijemo od sarme i samosažalijevanja kad djeca zaspu Možemo se napit pa ćemo pjevati.
    Eto i mene u klub "bez muža u novogodišnjoj noći", MM radi, Marko i ja ćemo biti sami.
    Ne znam hoće li biti budan do pola noći, ne vjerujem. Ja ga neču namjerno držati budnim.
    Ako se probudi kad krenu petarde i vartomet, zajedno ćemo gledati kroz prozor pa natrag na spavanac.

A ja ću zvjerat po bespućima interneta (malo patetike...)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Makka ti si malo daleko da slaviš s nama ali ak ti se vozi par sati nema frke.Ako ništa zakazujem sastanak ovdje poslije 11 sati

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Vidim da makka spominje psovanje.
    ček, ček, nisam ja kriva Njojza je prva počela psovat
    apsolutno tacno!
    nego ne stigoh prije pisati (ovo zvuci kao deja vu )
    nasa prva reakcija na psovku je bila ignore, pa i druga i tako dalje...no F nije odustajao...e kad je nastavio tako onda smo reagirali
    i on i dalje psuje, ali namjerno jer zna da ne smije
    valjda ce ga proci ubrzo, iskreno se nadam
    on psovke koristi u "pravim" trenucima tako da mi je to vrlo "simpaticno"
    kad opsuje ja ga pitam "a sta ti to znaci?" jer mi je ostalo u sjecanju da je neko pisao da pali....no F me savrseno igmorise u tom slucaju...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

irenas, vrati avatar
    hocu da vidim nasu lijepu kosicu a ne tako s kapom nista ne vidim

tanja, ja zaista mislim da ce se govor vremenom iscistiti...cula sam od vise roditelja kako su im djeca nerazumljivo govorila pa je nakon odredjenog vremena sve bilo OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •