Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Utvrđivanje očinstva na sudu

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Utvrđivanje očinstva na sudu

Molila bih nekog tko ima iskustva ili saznanja o tome kako to zapravo izgleda - dokazivati očinstvo svom djetetu na sudu. Koliko bi to moglo trajati, što sve može biti dokazni materijal, da li se otac dužan podvrgnuti DNA analizi, ... :?
    molim vas što više informacija i dobronamjernih savjeta kako bi se što bolje pripremila za ono što me čeka i kako bi to bilo što bezbolnije za mene, a tako i za bebu....
    Hvaka unaprijed

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najčišće?

tužiš ga, tražiš analizu, tražiš da sud plati analizu. troškove snosi onaj ko gubi.

kolko traje? pa može od par mjeseci do godinu dana ak je sve ok. ak nije ok - onda traje duže. mali od moje frendice ima 14 i pol godina. tužba je podnesena kad je imao godinu dana. još traje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj , mislim da ima jedna kvaka..barem je bila (Tweety je o tome znala)...no uglavnom do 1. godine života djeteta to sudski može potegnuti mama...a kasnije dijete???....no uglavnom daj se raspitaj kod odvjetnika..a znam da je vrlo bitan detalj!

Također DNA test, onaj koji se priznaje na sudu košta 6000 kn ...a radi se na ......Tweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeety!!!!!!!!!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Jooj , mislim da ima jedna kvaka..barem je bila (Tweety je o tome znala)...no uglavnom do 1. godine života djeteta to sudski može potegnuti mama...a kasnije dijete???....no uglavnom daj se raspitaj kod odvjetnika..a znam da je vrlo bitan detalj!

Također DNA test, onaj koji se priznaje na sudu košta 6000 kn ...a radi se na ......Tweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeety!!!!!!!!!!!
    mamma san... do 18. godine poteže majka, a dalje dijete.

radi se na zavodu za sudsku medicinu, i treba tražiti da to sud plati!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je znam sorcie...ali fakat ima neka caka....moram Tweety pitat...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    je znam sorcie...ali fakat ima neka caka....moram Tweety pitat...
    pa kakva caka?? zašto bi tweety imala caku, a ja ne? :?

majka je zakonski zastupnik djeteta.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma obje ste u pravu

pokreće dijete ali zastupano po mami kao zakonskom zastupniku

i može se podnijeti zahtjev da troškove plati sud

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači, obavezna je DNA analiza...
    jeftina nije, al mogu tražiti da plati sud, a nakon toga vjerojatnu sudu vraća tropškove stranka koja gubi.
    Al načula sam da se tuženi nije dužan odazvati na taj test i da to zna jaaaaako odužiti proces cijeli!!!
    Što ako se on uopće nikad ne odazove? Da li sud iz toga zaključi da on jest otac? da li to ovisi o samom sucu (znači subjektivna odluka?)...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa
    Al načula sam da se tuženi nije dužan odazvati na taj test i da to zna jaaaaako odužiti proces cijeli!!!
    da istina je da ne mora nikada pristati na DNA analizu. sud tada uzima u obzir neke druge činjenice (meni su objasnili da ispituju svjedoke, o postojanju i prirodi vaše veze)....i tako od nemila do nedraga...............dok sud ne odluči da dijete je njegovo bez obzira na neučinjenu DNA analizu.
    A onda, se on valjda žali na tu odluku, i pretpostavljam da mora dokazati da dijete nije njegovo.
    Inače, analizu ne morate raditi preko suda. Možete i sami otići na Rebro to obaviti.Tada je postupak duplo jeftiniji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •