Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Dnevno zajedničko spavanje?

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Dnevno zajedničko spavanje?

Zanima me kod zajeničkog spavanja kako to izgleda kod dnevnog spavanja? Ako ih ne stavljate u krevetić, kako ih i da li ih ostavljate same na velikom krevetu? Ili svaki puta s njima spavate u krevetu?
    Nama je to veliki problem, jer on ne želi u krevetić, a ja ne mogu s njim ležati. To je jedino vrijeme u danu da nešto mogu napraviti po kući. Zaspe na krevetu dojeći i onda ga nikako ne mogu prebaciti, odmah se probudi, a strah me ostaviti ga da ne bi pao.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

skini stranicu s kindača i stavi ga uz svoj krevet. onda malca možeš cicom uspavati i u kindaču. /doduše, ja sam andreja ostavljala na krevetu i nikad nije pao - mirno je spavao a ionako me zvao čim bi se počeo buditi... u onim rijetkim prilikama kad je uopće sam spavao/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Dnevno zajedničko spavanje?

Zaspi u marami, prebacim ga u kolica i onda tamo otspava. Nikad još nije imao dnevno spavanje u velikom krevetu niti u kinderbetu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

luna, kod nas nije dolazilo u obzir NIKAKVO prebacivanje, tamo negdje nakon 6. tjedna života. buđenje isti tren.

ali da, najčešće je spavao u marami (dok sam ja nešto radila ili sjedila i čitala, bogufala)

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ogradis krevet, stolicama ili ogradom is tavis po mogucnosti onaj baby alarm da cujes cim se pocne micati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaspi na cici, a onda ju prebacim u krevetić. Problem je samo uloviti pravi trenutak za prebacivanje....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam Andreja ostavljala na velikom krevetu (bilo je dosta prostora i nije se puno vrtio) do nekih 8-9 mjeseci starosti.
    Onda se desilo da je pao s kreveta kad sam bila uvjerena da nema šanse da padne i otada sam ga prebacivala u krevetić, ali ne odmah čim zaspi, nego nakon otprilike pola sata. Tada je već imao ustaljen ritam i duljinu dnevnog spavanja, pa sam znala da se neće odmah probuditi.
    (tih pola sata do prebacivanja obično bih odležala uz njega - i meni je taj predah koristio!)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja Liama normalno stavim na veliki krevet koji je skroz do ruba gurnut. Liama pomaknem sto blize zidu, ukljucim baby alarm i čim se promeškolji dotrčim.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Otkako je H. pljusnula s kreveta, ja ju isto prebacujem u kinderbet po danu. Nekad se i probudi, ali onda ju ponovno dojim i brzo opet zaspi.
    Bolje da se budi nego da opet padne onako :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala ogradicu koja se inace stavlja klincima da ne padnu s kreveta

koristila sam naslage jastuka

AP literatura preporuca ogromne rolo jastuke, kad velim ogromne to je gugo bar 150 cm i promjera bar 40 cm i to sam vidjala po netu ali nikad nigdje sa cijenom za kupit

kad mi je pesa bila bolje volje znala sam nju stavit na krevet uz sebastiana a sad mi cesto mladji pas luka sam legne sebastianu s ledja i cuva ga da ne otkotrlja

sto se prebacivanja tice, moras pricekat da beba utone u duboko san, kad se beba skroz opusti. znaci, ekstremiteti vise ko gumeni, ocni kapci se ne mrdaju, nema pokreta na faci i disanje je duboko i sporije

nas jedini pad sa kreveta je bio kad je sebastian bio potpuno budan i dok sam otrcala do susilice pokupit pelenu on se uspio prekotrljat na kraj kreveta i prasnut u 50 cm slobodnog prostora koliko je bilo izmedju ogradice i ruba kreveta

nakon toga smo pored kreveta stavili jogije koji nisu u uoptrebi i spavali ko poremeceni tako jer je sebastian imao fazu kad se bacao sa kreveta i tek nedavno smo te madrace maknuli

ja kad je bio mali cesto nisam stizala nis napravit jer sam cesto lezala sa njim i znalo se dogoditi da jedem tek kad se mats vrati s posla

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jednom je pao s kreveta kad je imao 6 mj. Ništa mu nije bilo. Noge su mi se odsjekle kad sam vidjela da je pao i od tada se panično bojim da na bi pao. Prije ga nije problem bilo ponovno uspavati na cici, a ni prebaciti u krevetić. Sad teško zaspe koliko god premoren bio, a uspješno prebacivanje je prava umjetnost.
    Dale ste mi puno ideja, nešto ćemo skombinirati.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo krevet zarotirali pa spavamo po širini. tako je helena ograđena s 3 strane (bočno su visoki nasloni za uzglavlje i noge + zid) + na podu je debeli jorgan smotan za svaki slučaj. jorgan smo ubacili u shemu od kad se mustrica probudi pa ne da znak da je budna već se tiho igra s dekicom.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    mi smo krevet zarotirali pa spavamo po širini. tako je helena ograđena s 3 strane (bočno su visoki nasloni za uzglavlje i noge + zid) + na podu je debeli jorgan smotan za svaki slučaj. jorgan smo ubacili u shemu od kad se mustrica probudi pa ne da znak da je budna već se tiho igra s dekicom.
    Upravo tako nešto sam ja razmišljala da bi zapravo bila najbolja kombinacija, ali krevet ima skroz nisku stranicu pod nogama :/ . Morala bih hrpu ograda staviti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je nauka premjestiti Janu sa sebe na krevet/kauč a da ju što manje drndam. Kak vama to uspijeva? Primim ju tak da joj je glava na desnoj podlaktici, moja lijeva ruka ispod tijela (a dlan još ispod njenog ramena), onda desnu ruku izvučem i podmetnem dlan i tak uspijem. U većini slučajeva se ne probudi.

Ak ste ikaj skužile, svaka čast!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    Citiraj india prvotno napisa
    Upravo tako nešto sam ja razmišljala da bi zapravo bila najbolja kombinacija, ali krevet ima skroz nisku stranicu pod nogama :/ . Morala bih hrpu ograda staviti.
    ako možete, gurnite krevet u kut sobe tako da je ta niska stranica pod nogama također naslonjena na zid.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedno pitanje. koliko mora biti minimalna visina ograde iznad madraca? imamo ikea kinderbet kojeg smo totalno izmasakrirali, skinuli jednu stranicu i prislonjen je uz nas krevet. pase mi da je visina madraca u kindacu jednaka visini madraca na krevetu, ali onda je ogradica nedovoljno visoka :? ako spustim madrac u kindacu kao sto je predvidjeno za vece dojence, past ce mi u kinderbet dok ga budem dojila po noci. a ne mogu drugacije zarotirati ni krevet ni kinderbet, premali je prostor. pokraj ogradice od kinderbeta je prolaz koji ne mogu zatvoriti.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem. jel mi moze neko odgovoriti?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

felix, ne znam kaj da ti velim - nama je madrac u kindaču na istoj visini kao i na krevetu i još ostane (čekaj, idem ti izmjeriti...) 46 cm ogradice. sasvim dovoljno, andrej nikad nije bio u opasnosti da zvekne prijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maleni spava sa nama u velikom krevetu. Preko dana isto spava u njemu, ali sam njegovu stranu zagradila sa kreveticem, a vrata su otvorena, tako da cesto provjeravam kako spava.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

felix ja sam svakako za to da je madrac na istoj visini sa vašim. po noći je definitivno više mjesta, može i tebi pripomoći

a što se tiće minimalne visine to ti je tak relativno. ovisi o visini djetea koja raste a i o sposobnostima i sklonostima koje se isto mjenjaju.
    eh, jesam ti pomogla

inače moje curke za dnevno spavanje koriste dnevnu sobu.

Petra kad je bila mala prvih sat vremena je spavala sama, a onda samnom uz ciku. poslije, kad se Bea rodila odspavala je i po 2 i do 3 sata sama na trosjedu. Bea isto prek dana spava u dnevnoj, na istom trosjedu, znalo je biti i zajedno sa Petrom.
    nikako ju nisam mogla ostaviti u spavaćoj. nekako sam se čudno osjećala kad mi je jedno dijete bilo u jednoj, a drugo u drugoj sobi. niti Bea nije htjela spavati u spavaćoj (probala sam 3 puta i uvijek se probudila za 15tak minuta). u dnevnoj, zajedno sa nama odspava i po 3 sata. Petra i ja samo malo primirimo aktivnosti ili odemo do kuhinje radit ručak ili što već (kuhinja nam je spojena sa dnevnim).

ako obadvije spavaju istovremeno ja se skroz primirim i tada baš i nemogu obavljati nešto. to sam si i prekrižila

e da, i Petra polako izbacuje dnevno spavanje, a Bea raste tako da će se sve to još mjenjati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

karlo je sada već veliki i zna sam sići s kreveta ali me obično zove, to oduvijek radi, za dnevno spavanje ga uglavnom uspavam na cici i ak se uspijem izvući ostavim na našem krevetu, rjeđe ga iskipam u kindač svakako se nakon pola sata budi i ja onda liježem s njim i tada spava na cici i po 2-3 sata (kočim se po noći-kočim se po danu )
    probaj ga iskipat u kolica, meni je to palilo kada nije dolazilo u obzir ništa drugo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •