Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: KOMISIJA zbog komplikacija

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno KOMISIJA zbog komplikacija

Doc mi je rekla da ću krajem 12 ili početkom prvog trebati otići na KOMISIJU zbog bolovanja (komplikacija). Doktorica me odmah počela uvjeravati da je to samo rutina i da se ne trebam ničega plašiti (a nisam ju ni pitala).... trebam li? Da li je neka od vas bila i što se tamo radi? (Članovi komisije naprave grupni pregled?!?! I onda ustanova da li im se slažu mišljenja?!?!)

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila, predala papire, malo pričekala i vratili mi potvrđene papire. To je to, uistinu samo rutina. Ne brini. Većina nas koje smo bile na bolovanju zbog komplikacija je to prošla (neke nakon 60 dana, a poneke nakon 90).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene su malo ispitivali bez obzira što su pročitali svu papirologiju....sve je bilo tipa kak se osjećam sad ,koje sam probleme imala i tak....znaju bit dosta neljubazni

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila sam na komisiji prije mjesec i pol na Krugama. Čista rutina nitko neće trudnice zezati to ja barem moj dojam

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uglavnom trudnice šalju muževe - jer moraju mirovati.
    MM to odnese (načeka se oko 2 sata svaki put - na Peščenici) oni potvrde i to je to.
    Ne brini!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Suprug je zbavio taj dio posla. Urucio formular koji je pripremila dr. opce prakse, prilozio dokumentaciju o trudnoci i dobili smo odmah 90 dana. Nakon toga se bolovanje produzi, nas dr. opce prakse upozorava kad treba ici na komisiju.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mene ceka komisija pocetkom prvog mj.,bit ce mi prvi put da idem ispred komisije.Cula sam da nema nikakvih problema za trudnice.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Uglavnom trudnice šalju muževe - jer moraju mirovati.
    MM to odnese (načeka se oko 2 sata svaki put - na Peščenici) oni potvrde i to je to.
    Ne brini!
    kad netko drugi donese ni ne itaju tko ste vi trudnici, nego samo produže..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja idem sljedeći tjedan na komisiju sama jer nemogu poslati MM jer on radi. Javim vam šta je bilo!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa mislim, ono. . . koji bi se doktor usudio trudnici ukinuti bolovanje? Pa da ga poslije tuzi zbog ev. komplikacija. . . to je samo "forme" radi. . . . I ja bi, da sam bila u toj situaciji sigurno poslala nekog. . .tatu, mamu ili MM-a

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam poslala muža i samo su mu vratili potvrđene papire i to je to.

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kaj će mi doc opće prakse javiti da trebam na komisiju (ili ja moram nju podsjetiti)?

A-ha, najbolje da pošaljem MM da tamo čeka - tko je ono napisao - 2 sata!?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

doc ti mora dati neki papir za komisiju, više se ne sjećam, mislim da je nešto tipa uputnica, i kod mene je komisija bila čista formalnost

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moraš dobiti upunicu za komisiju (od doktorice opće prakse) i nalaz doktorice (ginekologa) na kojem crno na bijelo piše da imaš kompilacije u trudnoći.
    predaš, sačekaš i odeš.
    ne boj se niko ti ne će prčkati doli
    u svakom slučaju najbolje bi bilo poslati nekog jer ti moraš mirovati!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure su ti sve rekle.
    Ako ti je bolovanje otvoreno kao prijeteči pobačaj, odn ab. imminens, odn, krvarenje u ranoj trudnoći imaš pravo 60 dana i onda na komisiju.
    Ako se otvori kao prekomjerno povraćanje u trudnoći onda se u startu dobije 90 dana.
    Nekoliko dana prije isteka tog roka moraš sa svježim nalazom ginekologa, na kojem je naznačeno da je potrebno daljnje mirovanje, doći kod svog LOM-a (liječnika obiteljske medicine) i on ti napiše uputnicu za liječničko povjerenstvo, odn. tu famoznu komisiju na kojoj napiše par riječi i u principu bi trebalo napomenuti ako nećeš ići sama da na povjerenstvo dolazi netko od obitelji jer je potrebno mirovanje. Uz tu uputnicu se priloži med. dokumentacija i to je to.
    Nisam čula da je itko skinuo trudnicu s bolovanja, to je samo formalnost.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zanima me šta uglavnom gin prepisuje kad imaš teške uvijete na poslu i želiš se maknuti doma, tražiš da te pošalje na mirovanje povračanje ili krvarenje?I šta nakon 60-90 dana, komisija, opet gin napiše preporuku za dalje, opet komisija i tako dok ne rodiš ili?

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    ne boj se niko ti neće prčkati doli

OK, samo ne znam da li JA moram zvati doktoricu i reći joj "hej, šalji me na komisiju!" ili će ona mene nazvati da trebam doći? Sve me strah da ja moram voditi brigu o tome... Strah me da se nešto ne zabrlja...jer mi 60 dana ističe 27.12.06., a neda mi se vucarati po ambulantama bez potrebe (ne idem ni u kino da ne skupim kakvu gripu ili virozu..)

Evo što mi se jučer dogodilo: malo je off topic, ali moram se požaliti: U novinama sam pročitala da mi je u petak bila PROMOCIJA, A NITKO ME NIJE ZVAO!!! Izgleda da sam ja trebala raspitivati se na faxu, ali kolege mi tvrde da je to njihova briga i da su mi oni trebali javiti i to pismeno! U komi sam..A baš sam se htjela pokazati na promociji s trbuščićem..

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    Zanima me šta uglavnom gin prepisuje kad imaš teške uvijete na poslu i želiš se maknuti doma, tražiš da te pošalje na mirovanje povračanje ili krvarenje?I šta nakon 60-90 dana, komisija, opet gin napiše preporuku za dalje, opet komisija i tako dok ne rodiš ili?
    Ja sam svojoj gin. od prvog dana rekla da želim čim prije na bolovanje i da mi u svakom nalazu napiše obavezno mirovanje. Tako nisam imala problema niti sa svojom dr niti s komisijom.
    Na komisiji ti produže bolovanje prema njihovoj procjeni i medicinskoj dokumentaciji. Nekima na 30/60/90 dana, a nekima (kao meni) do obaveznog porodiljnog, tako da je na moram ponovo na komisiju. One kojima je produženo na x dana moraju ponovo na komisiju nakon isteka tog vremena.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Shiwy prvotno napisa
    OK, samo ne znam da li JA moram zvati doktoricu i reći joj "hej, šalji me na komisiju!" ili će ona mene nazvati da trebam doći? Sve me strah da ja moram voditi brigu o tome...
    Naravno da ti trebaš brinuti o tome. Kao što svaki mjesec ti moraš ići po doznake, ne pošalje ti ih valjda doma.
    Ja sam se za komisiju dogovorila i pokupila uputnicu kada sam zadnji put išla po doznaku za prvih 60 dana bolovanja.

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U mojoj trudničkoj knjižici ginić mi svaki put napiše: nema tegobe! iako sam krvarila u početku, i često me boli nešto dolje, a ne može odgonetnuti zbog čega. Odlična indikacija da ne prođem na toj komisiji...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

blis šta ti je napisala gin.? kakva dijagnoza, pa su ti na komisiji dali komplikacije do poradiljnog?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dijagnoza mi je bila prijeteći spontani. Iako u ovoj trudnoći nije bilo nikakvih problema niti prijetnji, prije ove trudnoće sam imala 3 spontana tako da vjerojatno i zbog toga nisam imala problema niti s komisijom, niti ijednom od doktorica. Na komisiju mi je išao muž, jer sam ja morala "mirovati".

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oK, hvala ti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim pomoć :?
    Poslije 2 IVF na VV sad sam u 8 mj. trudnoće. Prošli tjedan sam stalno povraćala, više puta dnevno. Ni sada mi nije baš najbolje.
    Na bolovanju sam već 14 dana.
    Doktorica opće prakse kaže da bolovanje daje ginekolog, a ginekolog da dr. opće prakse. TKO DAJE BOLOVANJE!!!!
    MM je bio kod dr. opće prakse i ginekologa da pita da li je to normalno toliko povraćati, kažu da je to sve normalno, uz put pitao i za bolovanje.
    I što sad?
    Tjeram se hraniti jer sam totalno koma, ali stalno imam mučnine :shock:
    Ako tko zna tko otvara bolovanje i kad se mora na komisiju molim da mi odgovorite?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako ti je zdravstveni problem cezan uz trudnoću javljaš se svom giniću, koji na pappiru povijest bolesti ili u trudničkoj knjižici piše preporuku mirovanja namjenjenu liječniku opće prakse, koji na temeljeu fotokopije istog otvata tebi bolovanje i izdaje ti doznake(ginić ne izdaje dozna, to uvijek radi liječnik opće prakse na preporuku specijaliste), a ako si povraćala jer imaš virozu ili prehladuili bakterijsku infekciju(salmonel...)... koj se tče općeg zdravstvenog stanja, tada ti bolovanje otvara liječnik opće prakse na svju inicijativu, ali to ti ne ide pod komplikacije u trudnoći i skidaju ti s plaće velik dio. ako se oni ne mogu dogovoriti, prijavi ih zdravstvenom osiguranju, pa nek se međusobno prepucavaju preko nekog drugog, a ne tebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bongica hvala
    mužić sve sredio, kupio trudničku knjižicu, ginekolog upisao i dr. opće prakse dala bolovanje, hvala bogu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pozdrav,

ja sam dobila bolovanje do 60 dana, a onda na komisiju. gin. je napisao sifru 020.00 a nije mi rekao sta znaci, zna li koja od vas?
    hvala.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mirnić, i meni je dr napisala tu šifru a to je Prijeteći pobačaj.
    Evo linka:
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=173&Show=1694

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ta komisija je proforma. mene nisu ni vidjeli, mm odnjeo papire. nisu vidjeli ni njega jer mu je sestra samo uzela i otišla. možda samo pogledaju nalaze, neće nitko trudnicu vratiti na posao...ah ta naša divna birokracija...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

45 dana prije termina možeš započeti porodiljni - ako ti nije povraćanje vezano za trudnoću onda ti opća praksa do tada da obično bolovanje, a ako je nešto trudničko trebao bi ginić - iako je to stvarno bezvezno kompliciranje za par tjedana. No mislim da ti opća praksa za nekakvu gastroenteritis ili sličnu šifru ne može dati toliko dana bez komisije, pa će ipak trebati komplikacije. No prosjek plaće nosiš samo jednom na hzzo.
    Ne znam koliko su ti strogi na poslu, ali moraš i njima javiti koji tip bolovanja imaš, jer komplikacije ti plaća direktno hzzo, a obično bolovanje firma.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad sam vidjela da je problem već malo stariji, ali se pitam što će ti 60 dana bolovanja u 8. mjesecu - ili je to ipak 8. tjedan :?

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da zaključim ukoliko netko bude ima sličnih pitanja: sve je prošlo bez problema i to je stvarno rutina. Preporuka: nikako nemojte ići same, ili još bolje pošaljite nekog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjecam da sam na prvu komisiju otisla sama. i nisam cekala vise od 5 minuta da dodem do komisije. drugi puta sam poslala muza i on jadan cekao dva sata i malo vise da dode na red siroce.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj princess leia prvotno napisa
    ja se sjecam da sam na prvu komisiju otisla sama. i nisam cekala vise od 5 minuta da dodem do komisije. drugi puta sam poslala muza i on jadan cekao dva sata i malo vise da dode na red siroce.
    Ja sam isla 1x i cekla asam jaaako dugo, oko 2-3h. Dala sam papire odmah i mislila sam de trudnice imaju prednost, no nista od toga. Nije mi bas bilo ugodno cekati u cekaonici punoj bolesnih ljudi. Jos je bila i zima i svi prehladjeni i smrkavi.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

trudnice imaju prednost, bar na krugama...samo što oni ne znaju tko je trudnica, a tko nije pa ih moraš podsjetit... kuc-kuc na vrata...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene isto trudnice uzimaju prve, a znaju tko je trudnica po tome što najprije pokupe papire i daju komisiji trudnice prve i oni tim redom i prozivaju-nema zabune.
    Čisto je to stVAR (ne)organizacije.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM nosio na kruge, oni su svako malo izašli i pokupili papire, valjda su ih prvo malo pogledali čim su ih uzeli jer su ga odmah pozvali unutra, tako da je sve bilo gotovo u 15 min. Pitali ga dva pitanja: tko ste joj vi? i kako to da imam doc. opće prakse u Zg, a ne živim tamo (valjda znatiželja, pa je on objasnio da je to zbog mojih prijašnjih Zg dana, a i sad tu radim, pa mi jednostavnije).

I nije bilo problema, doduše, meni je trebalo manje od 20 dana do redovnog porodiljnog, prijašnji spontani, prijeteći spontani prijašnja dijagnoza....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da se pohvalim, moj LOM papire na komisiju nosi sam, ja mu samo pošaljem fotokopije nalaza. Nije li divan?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bila sam na komisiji, katastrofa. Cekala sam 2h. Ajd sve je to donekle uredu, navikao si se na to da se moras nacekati u nasoj lijepoj drzavi, ali nitko mi se nije htijo dici da malo sjednem, da odmorim.
    A sto se tice komisije, usla sam unutra, pitali su kako sam i rekli da u 5mj opet moram doci, posto vise nisam u radnom odnosu. E onda saljem MM, nek se i on malo namuci.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podižem malo ovu temu jer sam danas bila kod svoje liječnice po doznake i da je podsjetim da mi 3.11. ističe 60 dana bolovanja i da moram na komisiju.
    Ona kaže da mi ne može dati uputnicu dok ne donesem najnoviji nalaz od svog ginekologa (a imam nalaz od 12.10.).
    Sljedeća kontrola kod gin mi je 2.11. (petak popodne) što znači da kod opće prakse mogu tek u ponedjeljak, 5.11. i tek se onda naručiti za komisiju.
    Kad sam je pitala zar to neće biti kasno počela se derati da valjda ona zna svoj posao :shock:
    Mene sad brine hoće li biti problema što ću na povjerenstvo kad mi tih 60 dana već dobrano istekne :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne mogu vjerovat da se doktorica dere na trudnicu koja je k tome i još na bolovanju! :shock:

Ne poznam proceduru, ali ja bih otišla kod ginića ranije donijela joj te papire i rekla da ću ju zamjenit jer se nedolično ponaša...

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Očito tvoja doktorica opće prakse ne zna svoj posao. Treba ti dati uputnicu za komisiju na osnovu zadnje kontrole, negdje sigurno piše kad ideš na sljedeću kontrolu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šuška koji ti je 1. dan bolovanja?

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

1. dan bolovanja mi je 3.9., a ne vjerujem da ću kod gin moći ranije jer je i kod njega ludnica i gužva.
    Ovu moju "divnu" doktoricu mijenjam čim budem smjela hodati malo više

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da ti ne bi trebali radit probleme...ja sam trebala ići dan prije nekog praznika,al sam zaboravila , pa sam otišla 3 dana nakon tog nekog praznika,znači sveukupno sa 4 dana zakašnjenja, pa mi nisu radili nikakve probleme. doc opće prakse mi je rekla da obično za dan,dva ,tri ne rade problemose, al da ne treba ni prekardašit...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šuška, u pravilu bi morala ići 2.11. na komisiju i mogla bi ići i sa starim nalazom, ali budući da baš taj dan ideš giniću tvoja dr. je htjela imati novi nalaz, i bolje je da bude što svježiji, samo je to trebala lijepo objasniti.
    Ništa se neće dogoditi ako odeš koji dan kasnije.
    Nemoj se nervirati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Šuška ako si otvorila bolovanje 3.9. onda dva mjeseca kasnije, znaći 3.11. moraš predati papire za komisiju.

Evo ja sam otvorila bolovanje 20.08. i 19.10. sam predala papire u HZZO (jer je 20.08. bila subota) i 23. sam bila na komisiji. Oni su pozvali sve trudnice unutra i jednu po jednu pitali samo koji im je termin i šta su po zanimanju. Ako trebaš ponovno doći onda ti kažu kad da dođeš i to je to. Ja idem ponovo 18.12. i to mi je zapravo i zadnji put.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno KOMISIJA RIJEKA?

Bok svima,
    Imam pitanje, kako funkcioniraju komisije u Rijeci, da li trudnice imaju prednost ili? Da li rade svaki dan ili je za trudnice treba doći točno određeni dan? Ja ne mogu nikoga poslati da ide umjesto mene nažalost pa me zanima...I još nešto meni pravo na bolovanje ističe 13.12 a to je subota, da li trebam onda ići u petak 12 ili je ponedjeljak nakon toga kasno?

Puno hvala na odgovorima. Pozdrav, M.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja osobno mislim da je bolje da si to obavis u petak pa si mirna.

A u Zagrebu , na Krugama, gdje sam ja morala ici, su trudnice stvarno imale prednost.Jednom sam predala papire i otisla na wc-kad ono vec me zovu!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam bila na komisiji na Krugama, bilo je trudnica koje su čekale 1 sat, ali nisu bile napomenule da su trudne, a trbuščić im je bio malen tako da su čekale kao svi. Ja sam odmah pokucala u sobu da pitam gdje da stavim papire za komisiju i naglasila da sam trudna. Nisam čekala više od 10 min,jako su ljubazne, pitale su me samo što radim,pregledale nalaze i to je bilo to..Naravno, trudnice koje su čekale poslušale su moj savjet,naglasile da su trudne i ušle u roku od par minutica.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •