Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kks-cijena ?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno kks-cijena ?

Molim ponovno upućene da mi kažu koliko košta pretraga kompletne krvne slike u laboratoriju.
    Imamo neke problemčiće, a doc nam nikad ne daje kks, zadnji put nas je to dovelo do bolnice (njenom greškom) jer smo liječili upalu grla, a imali upalu pluća što bi crp pokazao, ali njoj je bilo valjda skupo dati uputnicu.
    Elem, ako ona neće, ja ću. Pa koliko košta kad dođeš sam bez uputnice?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne znam cijenu, ali (koliko znam) u KKS ne ide CRP, on se mora posebno tražiti.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cjenik je iz 2005., al mislim da je to tu negdje:
    http://www.hkmb.hr/cjenik/cat_6_sub_100.html

. KKS-5+Rtc Kompletna krvna slika s 5 modalnom razdiobom leukocita i retikulocitima 26,59
    . KKS-5 Kompletna krvna slika s 5 modalnom razdiobom leukocita 21,79
    . KKS-3 Kompletna krvna slika s 3 modalnom razdiobom leukocita 12,74
    . KS+Rtc Krvna slika s retikulocitima 20,11
    . KS Krvna slika 15,33
    . DIF-Lkc Diferenciranje leukocita 40,47
    . SE Eritrociti - brzina sedimentacije 18,09
    . Rtc Retikulociti - promili - svjetlosna mikroskopija 23,06
    . Rtc Retikulociti - broj - svjetlosna mikroskopija 23,06

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemampojma kaj j eto CRP, al evo tu se spominje:

. ANALIZA CEREBROSPINALNE TEKUĆINE .

Kratki naziv Naziv pretrage Cijena

. Aminokiseline Aminokiseline - probiranje - likvor 133,64
    . Alb Albumin - likvor 80,78
    . Pigmenti Hematogeni pigmenti 28,80
    . CRP C-reaktivni protein - likvor 80,78
    . Stanice Broj stanica likvora 43,48
    . Stanice Morfološko diferenciranje stanica likvora 58,29
    . Izgled Izgled likvora - mutnoća, ksantokromoija, fibrinska mrežica 12,82
    . Globulini Globulini 13,06
    . Glukoza Glukoza - likvor 13,62
    . IgA Imunoglobulin A - likvor 49,31
    . IgG Imunoglobulin G - likvor 66,51
    . IgM Imunoglobulin M - likvor 49,31
    . Kloridi Kloridi 14,67
    . C3 Komplement - komponenta C3 - likvor 48,82
    . C4 Komplement - C4 komponenta - likvor 52,24
    . Laktat Laktat - likvor 108,23
    . LD Laktat-dehidrogenaza - likvor 14,79
    . Beta-2-m Beta-2-mikroglobulin - likvor 61,15
    . NSE Neuron-specifična enolaza - likvor 117,76
    . Ukupni proteini Ukupni proteini - likvor 24,30
    . ELP Elferogram likvorskih proteina 66,69
    . Siderociti Siderociti - likvor 46,57

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ima i tu: :? :? :?

PROTEINI .

Kratki naziv Naziv pretrage Cijena
    . Alb Albumin - serum 11,90
    . CRP C-reaktivni protein - serum/plazma 35,59
    . Ukupni proteini Ukupni proteini - serum 11,50
    . Ukupni proteini Ukupni proteini - mokraća 14,55

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u breyeru je crp 70kn; a kks mislim isto nekih 70kn

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovo kaj je mukica napisala nije cijena u privatnom labosu nego koliko to naplacuje bolnica hzzo, u privatnima je skuplje, nazovi breyer (oko 100 kn)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

CRP je pretraga koja se na uputnicu i to onu crvenu, radi samo u bolnicama, u laboratorijima DZ se ne može napraviti na onu bijelu uputnicu, ali se u većini labosa može napraviti za 50 kuna.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na informacijama. Stvarno ste super.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li se u kks vidi i željezo ? Ja nemam pojma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne. Fe se mora posebno naznaciti na uputnici ili ga posebno traziti. ne kontrolira se po defaultu ako trazis samo KKS

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tileo02 prvotno napisa
    Da li se u kks vidi i željezo ? Ja nemam pojma.
    Radi se samo hemoglobin i komponente željeza.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KKS, odnosno kompletna krvna slika su leukociti, diferencijalna, eritrociti, hemoglobin, hematokrit i MCH, MCV, MCHC, retikulociti i trombociti.
    Sve ostalo se mora posebno naglasiti.
    Npr. sedimentacija ti ne spada u KKS.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo mene opet.
    Da li znate, a meni se čini da sam nešto, nekad tako čula da doktori imaju određena (ograničena) sredstva za potrošit na jednog pacijenta (tj.dijete).
    Jer, mi često idemo doktoru (najviše zbog lavićevih komplikacija oko astme), i prisiljeni smo nažalost, ali svaka pretraga, pa čak i najobičnije vađenje krvi je problem, a imam frendicu sa dvoje super zdrave djece (koja idu u vrtić non-stop), i kad ona dođe jednom godišnje kod iste doktorice, onda joj daje uputnice šakom i kapom. Ja molim argumentirano za jednu kks, i ne mogu dobiti.
    Pa mislim, možda smo potrošili nekakvu kvotu, kad prečesto dolazimo.
    Još je čudnije što smo u zadnje vrijeme prestali previše hodati k njoj, jer za astmu imamo terpiju i ne trčimo baš za svaki bronhitis k njoj.
    Zadnji put sam ju nazvala pred Božići rekla da lavić ima laringitis i tak, da sam mu dala ono što mu inače dajem, i ona mene pita da kakvi su šmrkljići, i kad sam rekla žuto - zeleni, eto panike, joooj pa morali bi doći napraviti bris i bla, bla. Nisam išla jer pred Božić je i kod doktora užasna gužva, a ona je radila 2 ordinacije i nije mi padalo na pamet da sjedim 3 sata s lavićem u čekaoni da bi mi rekla isto što i inače. Istovremeno, prošle godine sam ju u više navrata molila da napravi malom bris, jer je imao iste simptome kao i ove godine i onda nekak na jedvite jade, ajde napravila mu je bris nosa i bila je Moraxela. Ne tvrdim da će jedan bris promjeniti svijet jer kao prvo može biti lažno negativan, a kad dođe u vrtić ponovno će zaraditi isto, ali ako ona mora štediti na uputnicama jer smo prečesto kod nje, pitam se tko će onda liječiti lavića ?
    Nažalost, dogodilo nam se da smo zbog indolencije doktora zaglavili u bolnici i ne bi htjela da se to ponovi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

oni imaju neke kvote koje ne bi smjeli prešišati :/ ja sam isto mislila da se onda ovim češće bolesnima može malo progledati kroz prste na račun onih zdravijih; ali ne znam sad kad ti veliš da ne....grdo je to kad moraš žicati običnu uputnicu, pogotovo za dijete. a jeste možda razmišljali o dodatnom zdravstvenom, obzirom da veliš da stvarno često idete kod doktora?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemamo dodatno zdravstveno, a trebala bi o tome razmisliti.
    U zadnje vrijeme nismo tako često kod doktora, ali bilo bi fer da nam onda veli, sorry, dajte si odite to napraviti sami - platite, ili promjenite doktora, ja sam prebukirana ili barem nešto. Ovak, hoće bit i je...a i poštena, pa smo vriti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ograničenje po određenom pacijentu, već se izračunava potrošnja recepata, uputnica po ordinaciji kao i slanje u laboratorij u primarnoj. S tim da je normativ (to nisam sigurna 100%, administracija me apsolutno ne zanima) da dr dobije godišnje po pacijentu 2 uputnice i 5 recepata.
    Znači ako ima 2000 pacijenata dobije 4000 uputnica s tim da će neki pacijenti dignuti i 20 up , a neki neće ni jednu.
    Tako i svakom liječniku izračunava koliko je pretraga tražio u laboratoriju i uglavnom svi debelo premašuju normativ, a tu se javlja dodatni problem jer su lab. privatizirani i onda oni vrše dodatni pritisak na liječnike da smanje broj pretraga jer oni isto mogu samo određeni broj pretraga naplatiti od HZZO-a. Sve se vrti oko love, liječnici su u procjepu između pacijenata i HZZO-a koji im je poslodavac i koji ih plaća.
    A svatko naravno gleda svoju priču, ne znam za pedijatriju, ali u općoj se realno radi previše laboratorijskih pretraga, svi bi papali i svako malo vadili kolesterol, sad iza ovih blagdana su poludili, svi se se napucali odojka i nalili alkohola i sad bi vadili masnoće i jetrene. A kolika hrpa nalaza se nikada ne podigne. I nažalost se obično takve stvari slome na kome ne bi trebale i liječnik uskrati neku pretragu gdje ne bi trebao ali i on je pod stalnim pritiskom.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala, stvarno si dobro informirana. Naša doktorica je stvarno prebukirana, kod nje je uvijek puna čekaonica, jako je popularna jer ima normalnu komunikaciju s roditeljima za razliku od ostala 3 pedijatra u Sisku.
    Ali, to ima svoje prednsti i nedostatke. Kod nas se prelomilo na upali pluća ljetos, kad laviću nije na vrijeme dala napraviti pretrage, pa je jadničak završio u bolnici.
    Onda sam ja na svoju ruku otišla na Srebrnjak jer je malac non stop bio bronhitičan, a ona nije reagirala. I tak..., mogu reći da je žena o.k., ali je pretrpana i tu netko mora ispaštati. Ja, kao niti jedan roditelj, ne volim kad je to moje dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •