Postoji li kakav zakon o dojenju na javnim mjestima? Mislim, naravno da ću moju mrvicu nahraniti bilo gdje, no postoji li napismeno neki dokument o pravima dojilja??
Bila bih vam zahvalna na linkovima
Postoji li kakav zakon o dojenju na javnim mjestima? Mislim, naravno da ću moju mrvicu nahraniti bilo gdje, no postoji li napismeno neki dokument o pravima dojilja??
Bila bih vam zahvalna na linkovima
imas pravo time sto si mamaNe treba ti nikakav papir da podojis svoju bebu u javnosti.
Zakon o dojenju nije jos uopce donesen, ali cisto sumnjam da ce u njemu biti govora o dojenju u javnosti. Zato sto bi bilo nebulozno bilo koga i bilo sto ogranicavati u tome.
u potpunosti se slazem s emilyimas pravo time sto si mama
da mi je vidit toga ko bi mi zabranio da na bilo koji nacin nahranim svoje dijete
Cure vidite ovo. Ako se sjecate slucaja one Amerikanke kojoj je sud bio oduzeo dijete radi produzenog dojenja i zajednickog spavanja. Nekome je to valjda licilo na seksualno zlostavljanje :shock: :shock: :shock:
http://www.findarticles.com/p/articl...il/ai_76587460
naravno da imas pravo.....
to pravo nije nigdje osporeno...
ako nema u zakonu da ne smijes dojiti na javim povrsinama, onda ti ne moze nitko to zabraniti...
ako ti tko dodje, ti reci a di pise da ne smijem dojiti tu?
ajoj, odma mi tlak skoci kad pomislim da bi mi netko to mogao reci, uf![]()
Da, da, drage moje! Moj nesuđeni mi je rekao da se čuvam ako čuje da sma svoju curu dojila u kafiću.![]()
Btw. vidi novi smajlići![]()
kajo, nista ja ne kuzim
tvoj nesudjeni je tvoj bivsi ili sadasnji?
ili jel on otac tvoje malene?
ili on ima kafic u kojem ti ne da dojiti?
ili... :/
Zrinka, on je samo otac. Nismo ni u braku ni izvan braka (ni bili niti ćemo bit). Komplicirano do bola, al kad stalno nešto prijeti pa se ja volim "papirnato" zaštititi. Već sam proglašena ludom što sam isključivo dojila do 6. mjeseca, što nosam bebušku u kengurici, što živim ... al to nije za ovaj topic. Mislila sam samo da ima neka stavka u zakonu gdje piše "DA, žena smije dojiti bilo gdje i bilo kad".
ne pise takva stavka
a ne pise ni ne smije
prema tome, go on!
drzite se
a evo iz zakona o zdr.osigr.
Članak 23.
Pravo na naknadu plaće pripada osiguraniku u svezi s korištenjem zdravstvene zaštite ako je:
10. odsutan s rada zbog korištenja prava na stanku za dojenje djeteta iz članka 60. Zakona o radu
ocu reci, majka ako radi i doji, ima pravo imati stanku za dojenje....
dojenje nije, niti ce ikad biti zakonom zabranjeno...
to je tvoje i djetetovo osnovno ljudsko pravo....
http://www.mameibebe.net/dijete/2001260302.htmprije 21 godinu Ujedinjeni narodi usvojili su Konvenciju o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena (CEDAW). Tu je konvenciju o ljudskim pravima Republika Hrvatska 9.9.1992.g. ne samo potpisala već i ratificirala (za razliku od npr. Amerike). 165 zemalja obvezalo se dakle odrediti protiv svih oblika diskriminacije žena pa i posebno protiv diskriminacije žena u njihovim “reproduktivnim stanjima” kao trudnica i dojilja. Kako eto privilegiju da mogu biti trudne i rađati, te dojiti, prirodno imaju samo žene, diskriminacija trudnice i dojilje smatra se spolnom diskriminacijom.
Dojenje je pravo i izbor žene te dio fundamentalnih ljudskih prava: prava na hranu i prava na zdravlje