Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kondilomi i hepatitis???

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno kondilomi i hepatitis???

Žene, meni su u 15 dana doslovno buknuli ogromni kondilomi po cijelom spolovilu i u unutrašnjosti! Gin mi je uzeo briseve, papa i poslao me testirati se na hepatitis!!! :shock: Ja sam se zaprepastila i još ne mogu vjerovati dok ovo pišem! Kakve veze ima hepatitis s tim???

Usput, do sada mi je svaki bris i papa bio u redu! Zadnji papa u 8 mj. :/ :?
    Šta se događa?????
    Zna li netko????????

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ja znam kondilomi imaju veze s HPV-om, ne znam za ikakvu vezu s hepatitisom.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_hpv.asp

Imaš kakvih drugih simptoma?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno zbog mogućeg istog puta prijenosa (spolnog).

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Koliko ja znam kondilomi imaju veze s HPV-om, ne znam za ikakvu vezu s hepatitisom.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_hpv.asp

Imaš kakvih drugih simptoma?
    Nema ništa drugo osim kondiloma. Imam ih samo 4 na vanjskom dijelu i ima ih unutra, to je vidio gin. Uzeo mi je papa i bris, nalazi su u utorak, a sada mi maže kondilome nekom smeđom tekućinom koja pecka pomalo i jedva je otrpim. Kakva je to tekućina?

p.s. zadnji papa je bio u redu, u 8. mj. ove godine i bris isti mjesec sve u redu. Kondilomi su buknuli u zadnjih 15 dana! Kako je moguće imati hpv ako test to nije pokazao :/ odakle onda kondilomi??????

Žene pomagajteeeeeeeeeee :/ :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kondilome bi morao liječiti i tvoj partner.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    kondilome bi morao liječiti i tvoj partner.
    moj partner nema kondilome. Imam ih samo ja. Je li istina da se oni mogu maknuti samo operativnim zahvatom???? Meni ih gin maže nekom tamnom tekučinom :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ta tekućina je vjerojatno podofilin, njime se obično premazuju kondilomi.

Ali nije mi baš jasan ovaj hepatitis? Na kakav test te poslao? Iz krvi? Baš sam :? .

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ta tekućina je vjerojatno podofilin, njime se obično premazuju kondilomi.

Ali nije mi baš jasan ovaj hepatitis? Na kakav test te poslao? Iz krvi? Baš sam :? .

Je li od te tekućine kondilomi prolaze ili je ipak potreban operativni zahvat? :/

Da, poslao me na transfuziju da vadim krv na sve hepatitise...i izvadio briseve na sve spolne bolesti. A inače je vrlo dobat i temeljit doktor pa vjerojatno želi da budemo sigurni u sve.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako terapija djeluje kondilomi bi trebali nestati.

Probaj se malo smiriti dodatni stres ti ne treba.

Papa test ne mora pokazati promjene vezane za HPV, ako je on u statusu mirovanja.

Virus se aktivira u organizmu kad zakaže tvoj imunitet. To može biti uzrokovano svime i svačime, a često i stresom.

Probaj se smiriti, obavi sve pretrage i poradi na imunitetu.

Jel ideš na tipizaciju HPV-a?

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ako terapija djeluje kondilomi bi trebali nestati.

Probaj se malo smiriti dodatni stres ti ne treba.

Papa test ne mora pokazati promjene vezane za HPV, ako je on u statusu mirovanja.

Virus se aktivira u organizmu kad zakaže tvoj imunitet. To može biti uzrokovano svime i svačime, a često i stresom.

Probaj se smiriti, obavi sve pretrage i poradi na imunitetu.

Jel ideš na tipizaciju HPV-a?
    ne znam, ginekolog mi je izvadio nekoliko briseva plus papa...ali mene brine to što su neki kondilomi sami nestali :? a neki su se povećali i pobijelili! Što to znači????? Je li ovo neka teška faza??????' :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nije ti to nikakva teška faza; daj se smiri malo
    pričekaj nalaze da vidiš kaj bu ti točno našli. svakako napravi tipizaciju, iako se kondilomi obično pojavljuju uz manje opasne tipove hpv-a, tak da ti je to olakotna okolnost. premazivanje je normalna terapija; kondilomi bi se trebali osušiti i nestati. u slučaju da se počnu jako širiti i da ne nestaju dugo, dugo, onda se počinje razmišljati i o drugim metodama-zamrzavanje, laser...operacija kondiloma se ne radi; eventualno može doći do konizacije, ali to se radi u rizičnim tipovima hpv-a (16 i 18) kada dugo ne prolaze, a cin raste. većinom se hpv sam povlači u roku 2 godine; pogotovo ak si mlađa od 30 godina.

bitno ti je da radiš na svom imunitetu jer ti o njemu sad sve ovisi. hpv je virus-jednom kad si ga dobila, imaš ga zauvijek-nema lijeka niti operacije koja će te izlječiti. prema tome, ako si pod stresom, neredovito i nezdravo se hraniš i ne paziš na sebe, hpv će se vjerojatno aktivirati; tako će ti tvoj organizam pokazati da nešto nije u redu; shvati to ko prehladu ili gripu. ako ćeš živjeti manje-više ok, virus se više nikad ne mora aktivirati.
    postoji niz prirodnih metoda kojima se može boriti protiv hpv-a; od aloe vere, preko arame algi do ne znam čega sve ne....
    što se tice partnera, taj dio mi nikad nije bio jasan, jer ako imaš hpv, onda ga imaš,ne može te netko ponovo zaraziti :? doduše, navodno da se može imati i po nekoliko tipova paralelno, ali ne znam točno....
    kod muškaraca hpv ne uzrokuje nikakve probleme, osim u nekim slučajevima kondilome. testiranje muškaraca se ne prakticira pod obrazloženjem da se tak i tak ništa ne može napraviti (osim ukoliko postoje kondilomi; u tom slučaju se odmah počinje s terapijom). ima nekoliko privatnika u zg koji obavljaju testiranje, a na uputnicu možeš ići jedino u mirogosku. pregled je neugodan i rijetko koji se muškarac odlučuje na njega. s tim da mi opet nije jasno; kaj tebi znači da li on ima ili nema hpv, ak ga ti imaš?
    ja bi ti predložila da se malo smiriš, počneš zdravije živjeti, a prije svega da otvoreno porazgovaraš sa svojim ginekologom; vidim da ti neke stvari nisu sasvim jasne; kak se možeš dati premazivati s nečim, a nemaš pojma kaj je to? moraš tražiti od ginekologa da ti sve , svaki postupak, svaki nalaz, svaku terapiju, objasni u detalje; onda više nećeš imati dilema i nejasnoća.
    sretno!

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

anki sad si me stvarno smirila i hvala ti na ovakvom dugom i ohrabljujućem postu!
    Nalazi su u utorak ili srijedu, tada će se sve znati, a papa je gotov za desetak dana (bit će mi to prelijep poklon za Božić ) ali što je tu je.
    Sada su nakon premazivanja kondilomi postali bijeli :/ ali čini mi se da su malo manji. Iduće premazivanje je u ponedjeljak. Nisam pitala gina koja je to tekućina, nisam išla za tim, valjda on zna što je najbolje napraviti u tom slučaju! :?

Pokušavam dovesti imunitet u red, pijem kapi Imunal i trudim se paziti na prehranu...

A još uz to imam i herpes, aktivirao mi se prošle godine u ovo doba

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo nalazi su gotovi, testovi na hiv, hepatitise i sifilis i klamidiju su negativni, kondilomi su nestali, a brisevi su u redu, osim što je nađena ureaplazma.
    papa će biti tek iza nove.
    E sad, je li se hpv vidi na brisu? :/ Jer piše sterilno :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa super! znači da ti je sve ok. na papa testu ti se može vidjeti cin i eventualno promjene povezane s hpv-om.
    ipak božić nije bio tako strašan, jel tak?

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    pa super! znači da ti je sve ok. na papa testu ti se može vidjeti cin i eventualno promjene povezane s hpv-om.
    ipak božić nije bio tako strašan, jel tak?
    ma nije :D ali nema ništa strašnije od čekanja nalaza, a nemaš pojma što bi ti moglo biti. Svi su me isprepadali ali to je iza mene :D ako sam zadnji papa radila u 8. mjesecu a tada je bio u redu, je li se moglo puno toga promijeniti do sada? :? Inače ga radim jednom godišnje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma u pravilu bi razmak između 2 pape trebao biti minimalno 3 mjeseca, a bolje 6. ništa veliko ti se u tom periodu ne može dogoditi, osim ak ne spadaš u onaj mali, mali postotak ljudi kojima dijagnosticiraju rak pa umru u roku 2 mjeseca; no, u tom slučaju ti tak i tak nema spasa, tak da se s tim ne zamaraš! meni su rekli da čak i nakon neke terapije nema smisla odmah raditi novi papa jer da rezultati nisu pouzdani, da je to samo muženje love.
    tak da eto...odmaraj, uživaj i živi zdravo punim plucima..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •