-
nije ti to nikakva teška faza; daj se smiri malo
pričekaj nalaze da vidiš kaj bu ti točno našli. svakako napravi tipizaciju, iako se kondilomi obično pojavljuju uz manje opasne tipove hpv-a, tak da ti je to olakotna okolnost. premazivanje je normalna terapija; kondilomi bi se trebali osušiti i nestati. u slučaju da se počnu jako širiti i da ne nestaju dugo, dugo, onda se počinje razmišljati i o drugim metodama-zamrzavanje, laser...operacija kondiloma se ne radi; eventualno može doći do konizacije, ali to se radi u rizičnim tipovima hpv-a (16 i 18) kada dugo ne prolaze, a cin raste. većinom se hpv sam povlači u roku 2 godine; pogotovo ak si mlađa od 30 godina.
bitno ti je da radiš na svom imunitetu jer ti o njemu sad sve ovisi. hpv je virus-jednom kad si ga dobila, imaš ga zauvijek-nema lijeka niti operacije koja će te izlječiti. prema tome, ako si pod stresom, neredovito i nezdravo se hraniš i ne paziš na sebe, hpv će se vjerojatno aktivirati; tako će ti tvoj organizam pokazati da nešto nije u redu; shvati to ko prehladu ili gripu. ako ćeš živjeti manje-više ok, virus se više nikad ne mora aktivirati.
postoji niz prirodnih metoda kojima se može boriti protiv hpv-a; od aloe vere, preko arame algi do ne znam čega sve ne....
što se tice partnera, taj dio mi nikad nije bio jasan, jer ako imaš hpv, onda ga imaš,ne može te netko ponovo zaraziti :? doduše, navodno da se može imati i po nekoliko tipova paralelno, ali ne znam točno....
kod muškaraca hpv ne uzrokuje nikakve probleme, osim u nekim slučajevima kondilome. testiranje muškaraca se ne prakticira pod obrazloženjem da se tak i tak ništa ne može napraviti (osim ukoliko postoje kondilomi; u tom slučaju se odmah počinje s terapijom). ima nekoliko privatnika u zg koji obavljaju testiranje, a na uputnicu možeš ići jedino u mirogosku. pregled je neugodan i rijetko koji se muškarac odlučuje na njega. s tim da mi opet nije jasno; kaj tebi znači da li on ima ili nema hpv, ak ga ti imaš?
ja bi ti predložila da se malo smiriš, počneš zdravije živjeti, a prije svega da otvoreno porazgovaraš sa svojim ginekologom; vidim da ti neke stvari nisu sasvim jasne; kak se možeš dati premazivati s nečim, a nemaš pojma kaj je to? moraš tražiti od ginekologa da ti sve , svaki postupak, svaki nalaz, svaku terapiju, objasni u detalje; onda više nećeš imati dilema i nejasnoća.
sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma