-
Alvaresove kontrakcije???
Ako netko ima slicno iskustvo, molim za pomoc...
Dakle, u 30. tjednu sam trudnoce, za sada je sve manje-vise ok.
U protekla 2 dana me boljela glava (mozda su sinusi - nisam sigurna) ali kako jako rijetko imam glavobolje, pomislila sam da nije mozda tlak i svratim do ljekarne, zamolim da mi izmjere tlak i imam sta za vidjet 150/80 :shock: . Inace uvijek imam niski tlak, na pocetku trudnoce sam imala 90/60.
Zvala sam SD da pitam dezurnog lijecnika sta da radim, naravno niko se ne javlja... a s obzirom da sam bila u centru, rekoh usput mi je, idem svratit na SD da mi izmjere tlak, ionako je onaj digitalni tlakomjer u ljekarni poprilicno neprecizan.
Medutim cim sam dosla i rekla o cem se radi izmjerili su mi tlak (120/70 sto je ok) i stavili mi CTG. Srce kuca kak treba, samo su mi u povijesti bolesti napisali da CTG "biljezi Alvaresove kontrakcije".
E sada, znam za B-H kontrakcije, ali Alvaresove - prvi put cujem!?
Da li itko zna kakve su to kontrakcije i sto znace?
Inace dr. se nije puno zabrinuo, rekao mi je da odem doma mirovati i pijem magnezij 2x 250 mg.
Eto molim sve koje bilo sta znaju da mi objasne...
-
nažalost ne mogu ti pomoći, tj. ne znam što su Alvaresove kontrakcije, ali se nadam da je ok, da nije ništa zabrinjavajuće
-
dr.Magdalena Karadža na forumu http://www.poliklinika-harni.hr/
će ti sigurno pomoći...pokušaj tamo...obično odgovara u večernjim satima čak i isti dan. sretno!
-
Evo djevojke, dobila sam odgovor na svoje pitanje, pa ako nekog zanima ili dobije istu dijagnozu...
"Alvarezove kontrakcije (Alvarezovi ''valovi'') su bezbolne kontrakcije maternice koje se javljaju tijekom cijele trudnoce i normalna su fizioloska pojava. Ime su dobile po poznatom americkom lijecniku Walter C. Alvarezu."
-
Meni sad samo nije jasno koja je razlika izmedju tih Alvarezovih kontrakcija i BH kontrakcija :?
Jel to isto?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma