Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Alvaresove kontrakcije???

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Alvaresove kontrakcije???

Ako netko ima slicno iskustvo, molim za pomoc...
    Dakle, u 30. tjednu sam trudnoce, za sada je sve manje-vise ok.
    U protekla 2 dana me boljela glava (mozda su sinusi - nisam sigurna) ali kako jako rijetko imam glavobolje, pomislila sam da nije mozda tlak i svratim do ljekarne, zamolim da mi izmjere tlak i imam sta za vidjet 150/80 :shock: . Inace uvijek imam niski tlak, na pocetku trudnoce sam imala 90/60.
    Zvala sam SD da pitam dezurnog lijecnika sta da radim, naravno niko se ne javlja... a s obzirom da sam bila u centru, rekoh usput mi je, idem svratit na SD da mi izmjere tlak, ionako je onaj digitalni tlakomjer u ljekarni poprilicno neprecizan.
    Medutim cim sam dosla i rekla o cem se radi izmjerili su mi tlak (120/70 sto je ok) i stavili mi CTG. Srce kuca kak treba, samo su mi u povijesti bolesti napisali da CTG "biljezi Alvaresove kontrakcije".
    E sada, znam za B-H kontrakcije, ali Alvaresove - prvi put cujem!?
    Da li itko zna kakve su to kontrakcije i sto znace?
    Inace dr. se nije puno zabrinuo, rekao mi je da odem doma mirovati i pijem magnezij 2x 250 mg.
    Eto molim sve koje bilo sta znaju da mi objasne...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nažalost ne mogu ti pomoći, tj. ne znam što su Alvaresove kontrakcije, ali se nadam da je ok, da nije ništa zabrinjavajuće

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dr.Magdalena Karadža na forumu http://www.poliklinika-harni.hr/
    će ti sigurno pomoći...pokušaj tamo...obično odgovara u večernjim satima čak i isti dan. sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo djevojke, dobila sam odgovor na svoje pitanje, pa ako nekog zanima ili dobije istu dijagnozu...

"Alvarezove kontrakcije (Alvarezovi ''valovi'') su bezbolne kontrakcije maternice koje se javljaju tijekom cijele trudnoce i normalna su fizioloska pojava. Ime su dobile po poznatom americkom lijecniku Walter C. Alvarezu."

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni sad samo nije jasno koja je razlika izmedju tih Alvarezovih kontrakcija i BH kontrakcija :?

Jel to isto?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

izgleda da je isto....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •