Čime inhalirati? Kad curi nosić, kad počinje kašalj, kad puno kašlje, kad je samo suh zrak???
Jučer smo kupili inhalator...
Molim Vas preporuke i Vaša iskustva, ako već ima topic - ispričavam se, onda me prebacite.
Čime inhalirati? Kad curi nosić, kad počinje kašalj, kad puno kašlje, kad je samo suh zrak???
Jučer smo kupili inhalator...
Molim Vas preporuke i Vaša iskustva, ako već ima topic - ispričavam se, onda me prebacite.
O, da... za fiziološku znam, to se podrazumijeva, mislila sam na razno razne biljne i ine dodatke u nju.
Ventolin, bisolex... pretpostavljam da to mora biti u dogovoru s pedicom...
Kamilica? - i to neke mame koriste...
:?
ja radim ovako:
-ako je samo zaštopan nosić inhaliram fiziološkom
-ako kašlju onda stavim bisolex
-ako se dalje pogoršava, zovem pedijatricu i pitam šta da stavim u inhalator
-mi nikad nismo koristili ventolin
ajmeeja sam stvarno mislila da ne znaš da ide fiziološka jer ste tek kupili inhalator
pa ne mogu vjerovati
Mi se nismo makli od fiziološke, kod kuće, Ventolin nam uvijek daje sirup, i to se nikako ne smije inhalirati na svoju ruku. Bisolex baš i ne volim davati. Mislim da se mogu stavljati i kapi za nos ?? nešto nam je sestra zadnji puta spominjala Efedrin, koristi li netko to?
ventolin se inhalira u posebnom omjeru i smije se inhalirati ako je potrebno-samo u omjeru koji kaze dr,cak ga preporucaju na srebrnjaku vise od sirupa jer brze i vise dojde do alveola u plucima,mada je meni prakticniji sirup ili sprej.
a inhalacije same po sebi potpisujem gore navedeno
Koliko fiziološke - jel to odokativno? Ako samo curi nosić...
Kad je K. imao bronhitis propisana nam je inhalacija 2ml fiziološke+0.2 ventolina svakih 8 sati
Koliko sam uspjela vidjeti na netu, Ventolin se koristi za asmatske napade. Mislim, to mi nikako nije lijek koji bi se koristio samoinicijativno i odokativno (na stranu mame koje imaju asmaticnu djecu i znaju tocno sta i kako).
Koliko sam skuzila, ispravite me ak sam u krivu, ventolin je nekakav hormon ili kortikosteroid?
ja stvarno ne znam da li pedijatri prepisuju ventolin olako?
mislim da je to lijek za astmu.
Ne bih rekla da ga olako prepisuju. Ventolin je lijek koji pomaže kod bronhijalne opstrukcije, sprečava ili ublažuje spazam. Daje se kod bronhitisa, i naravno kod astme.
eto mene,joj nisam mislila nista lose.dakle doktori ga prepisuju onika joji ga TREBAJU koristiti,i oni koji ga TREbaju koristiti dr kazu da je ucinkovitiji kao inhalacija. to sam mislila a ne da vrijedi za sve. dakle moj toncek je dijete koji kad je frka ga TREBA koristiti. ne koristim ga olako, jer smo kao beba imali losu reakciju,ali kad je nuzno zelim pomoci djetetu da dise te ga mora dobiti u bilo kojem obliku jer mu pomogne.
ventolin nikad na ovaj inhalator vec smo ga samo kod opstrukcijskog bronhitisa preko baby halera... al nikako ne sama na svoju ruku..
kod cureceg nosa- 2-4 ml fizioloske + 5-6 kapi efedrina ili operila p.
kod kaslja sve ko gore jer nosi uvijek ionak curi + 10 kapi bisolvona..nekad kapnem i kap apipol kapi za inhalaciju (propolisne kapi) a nekad i kap biosept kapi za inhalaciju(biljne kapi )...nekad i aloju first...a trenutno za jako dugo cureci nos- 2 ml fiziol.+ 6 kapi garasone kapi...
Toliko sam se oduševila s ovim pozitivnim iskustvima, a mi muku mučimo s curećim nosićem, koji obično na kraju završi antibiotikom, i mislim si sad ćemo to riješiti inhalacijama, ali ovo, me totalno zbunjuje:
Doktor Richter uopće ne preporučuje inhaliranje ?? za običnu prehladu tj. 'nemedicinsko' - dapače, tvrdi da to šteti![]()
dakle da rekapituliram-svaka inhalacija s lijekom,ako nije sama fiziološka,mora biti primjerena dijagnozi i odredjuje je doktor a ne sam roditelj
Ja mislim da je ovo svima jasno 8)jassi prvotno napisa
nadam se. cuj ni ja nisam za pretjeran unos lijekova ali kada mi se dijete gusi koliko god puhal ana ventolin dala bi ga i bocu ako to znaci da ce moje dijete prodisati-karikiram. dakle.svaki lijek ima svoju svrju shodno dijagnozi,ja sam se borila protiv ventolina , no kada sam malog znal adrzat na rukama plavog otvoprenih usiju a ne dise..........................ma kaj vam je...........odmah sam dala ventolin kao je dr rekao. dakle sve prema uputama dr.
samo fiziološku
Iva je inhalacije ventolina primala u bolnici; prvi put smo ventolin kapi za kućno inhaliranje dobili prije dva tjedna (za Domagoja) - iako je pedica propisala 3x2kapi u 2 ml fiziološke - nisam ju poslušala ... pokušala sam i uspjela tada samo s fiziološkom; no sada se opet vratio kašalj i pedijatrica je rekla da opet pokušam s ventolinom tijekom 2 dana - danas sam mu dva puta dala, ako sutra bude bolje nastavit ću samo s fiziološkom ...
i ja se bojim ventolina ali se vise bojim kada mi dijete ne dise,dakle kada je frka-ventolin kako propise pedica. dr su zavrsili svoje skole da lijece htjeli mi to priznati ili ne.kada nesto radimo na svoju ruku poslijedice moramo uzeti sebi na savijestt
Što mislite o kamilici?
uvijek dobro dosla
ja sam čula da ventolin kapi nisu uopće štetne kod inhalacije, djeluje se samo na "plućica", što i treba, dok su ostali organi, za razliku od kod upotrebe ventolin sirupa, ZAŠTIĆENI!
"Svaki" lijek osim sto pomaze, i steti u odredjenoj dozi. Naravno da je lijek u jednom obliku povoljniji (tj. manje steti) od nekog drugog oblika. Izjaviti da "nisu uopce stetne" mi je malonataša prvotno napisa
Proguglaj malo "corticosteroid side effects".
Ne želim ići u napad, samo se bojim da ovo ne bi netko ozbiljno shvatio.nataša prvotno napisa
I ja mislim da se sa lijekovima nije za šaliti i postupati po "rekla-kazala" i uzimati ih na svoju ruku.
Ventolin JE lijek, evo par sitnica iz Plivinog vademecuma
Terapijske indikacije
Uporaba Ventolin aerosola je indicirana u liječenju astme, bronhospazma i/ili reverzibilne bronhoopstrukcije.
Ventolin aerosol je indiciran i u prevenciji bronhospazma uzrokovanog naporom.
...
Nuspojave
Uobičajene nuspojave obuhvaćaju palpitacije, bol u prsima, ubrzano lupanje srca, tremor i nervozu. One su obično vezane uz dozu i nestaju prekidom terapije.
Ima li tko da ne zna da je Ventolin lijek? Ventolin se uopće ne može kupiti bez liječničkog recepta, pa ne znam da bi kome palo na pamet davati ga djetetu tek tako, bez preporuke liječnika. Onima pak kojima treba je - neophodan.
Mislim da je problem sto se na ovom topicu mijesaju kruske i jabuke. Topic je otvoren u potrazi za idejama sto se jos moze inhalirati osim obicne fizioloske. I nekako se tu nasao i Ventolin i drugi lijekovi.
Ovo dijete mame koja je otvorila topic, nema astmu. A dosta se mama javilo cija djeca imaju astmu i MORAJU inhalirati ventolin pod normalno. Neznajuci da li dijete ima astmu ili nema, samo citajuci topic ovako letimicno, stjece se dojam da je ventolin nesto sto je savrseno ok i moze se inhalirati ak je neki problem s kasljem ili slicno. Koliko sam skuzila Cekana nije izricito trazila u prvom postu koje sve lijekove moze inhalirati, nego opcenito jel moze jos nesto osim fizioloske.
Mislim da je samo problem sto se nezna u startu da necije dijete ima astmu - i da zato mama spominje ventolin. A ne spominje ga zato sto joj je ventolin "drag".
mislim da sam nekoliko puta rekla-da ventolin je lijek koji se koristi kada ga dr prepise,obicne inhalacije fizioloskom ili kamilicom ili u dobro uparenoj kupaoni koriste svakom djetetu koje ima problem disanja zbog viroze,alergije pa i astme ili kronicnog bronhitisa.isto tako kapi bisoleks u kombinaciji s fizioloskom se koriste samo uz preporuku lijecnika kao i sve i mislim da oni koji citaju su pametni da razluce o cemu je rijec kad spominjem ventolin....dakle astma ili kronican bronhitis a kada je potrebna samo fizioloska ili kamilica ili uparena kupka.
Ventolin nije kortikosteroid.
Naravno, njime se inhalira samo po preporuci pedijatra. Inhaliranje je manje štetno od sirupa, jer sirup često izaziva tahikardiju (pojačano lupanje srca). Spomenute nuspojave rijetko se pojavljuju kod inhaliranja.
martina malo sam umorna od objasnjavanja jer imam osjecaj da nas vecina zna sto pricamo, a oni koji ne znaju neka pitaju doktora a nikako da ne postupaju samovoljno ili po primjerima ovdije navedenima. svaki lijek koliko je koristan i steti zato opez
Koji mu je sastav? Ja sam na netu nasla samo info koja upucuje da se radi o nekoj vrsti hormona. Zaista neznam nista o tom lijeku (hvala Bogu pa nisam morala saznavatimartinaP prvotno napisa
), pa me stvarno zanima.
Ja sam otvorila ovaj topic, nadajući se da ću dobiti savjet tipa fiziološka, kamilica i sl. što već vrtim po glavi... ima li još koja biljka da smije u inhalaciju? Kako stoji stvar s kaduljom?
kadulja je isto ok,ne moze stetiti,mila ako nije frka drzi se fizioloske,kamilice,kadulje,uparene kupaone.lijekovi u frci
ja razmislih o ovim biljčicama na inhalaciji pa mislim da bi trebalo biti u redu inhalirati i čaj od kamilice ili kadulje ili čega već jer je i u onom nekadašnjem (yu) inhalatoru na toplu paru (mentoklar?) bio baš mix raznih ekstrakata biljaka u gelu koji se otapao u vrućoj vodi pa se to onda udisalo.
U vezi samog uređaja inhalatora, čini mi se da je bilo na forumu da se je nekome (busibee?) začepio nakon stavljanja malo eteričnog ulja. Kod nas piše u uputama da se ne preporuča korištenje ishlapljivih ulja ili balzamičnih supstanci u raspršivaču.
U kadulji ima eteričnih ulja, kadulja "Sastojci: kalij, kalcij, natrij, oko 2,5% eteričnog mirisnog ulja..." pa ih ima onda i u čaju, ali za naš inhalator set rezervnih dijelova košta 80kn, 100m od kuće pa lako po njih skoknem![]()
Evo mene muči kod mojeg jednomjesečnog sina što stalno ima začepljen nos a pazimo da nije pretoplo i prehladno, te da je vlažno u stanu obzirom na centralno grijanje.
Koristimo aquamaris kapi za nos i poslije izvadimo malom pumpicom, pa je mir dva dana pa onda mu se opet zaštopa i tako već dva tjedna.
Šta napraviti :? Da li kupiti inhalator? Da li bi mu to spriječilo stalno začepljen nos. Ne kiše i ne curi mu, samo je zaštopan.