e sad, ja bih unaprijed radila kolace, ali ne znam koliko dugo mogu stajati a da su jos jestivi![]()
i naravno, kako ih cuvati? zamrznuti ili u frizideru i kako zatvoreni?
e sad, ja bih unaprijed radila kolace, ali ne znam koliko dugo mogu stajati a da su jos jestivi![]()
i naravno, kako ih cuvati? zamrznuti ili u frizideru i kako zatvoreni?
Mi smo već počeli sa suhim kolačićima. Nekad nam je znalo ostati i do preko mjesec dana nakon Božića (bez ikakvih promjena, ali dobro uskladišteno) pa vjerujem da neće biti problema osobito jer vakumiramo.
oni keksići i kiflice ti mogu stajati koliko hoćeš, normalno u frižideru.
oni malo mekši (ne kremasti, nego kuglice, bajadere i slično)... zamrznuto.
vakuumiras vaksyjem?
ako nemam vaksy da samo dobro zatvorim u posudu?
Ja nikad nisam puno unaprijed radila kolače, najviše pet-šest dana i to suhe, a sad kad će Lea jesti kolače radit ću ih na Badnjak![]()
ja radim po 20 dana unaprijed
Ovo što sam radila jučer i prekojučer - Vacsyjem. Ostalo ću u limene kutije (tako sam uvijek dosad radila i bilo je super). Ali zaista je riječ o suhim kolačićima (razni keksići i štručice). Ostalo (npr. torte, išleri, pa čak i kolačići tipa londoneri) čeka Badnji dan, odnosno dan prije.zrinka prvotno napisa
Mi znamo naći medenjake u kutiji tamo negdje oko Uskrsa i taman su fini, mekani za jesti![]()
Ima li netko dobar recept ili link za obične kifliće sa mermeladom jer ih obožavam, a i imam tonu domaće marmelade
To samo ako se nađu na nedostupnom mjestu.Mama Natasa prvotno napisa
Takvo mjesto ne postoji kad su kolači u pitanjusis prvotno napisa
![]()
Ja imam vaksy uz koji sam dobila nekoliko posuda u koje ne stane baš puno keksića.Kako da vakumiram u najlone?sis prvotno napisa
Apricot, jel zamrzavas ti i Rafaelo kuglice ako ih pravis s bijelom cokoladom?
da, sve držim u zamrzivaču i stvarno se ne osjeti razlika
A obicni kolacici s biskvitom tipa cupavci?
moja mama cuva suhe kolace u ostavi u kartonskim kutijama koje oblozi folijom ili papirom i radi ih po dva tjedna prije Bozica.
Zorana, nisam sigurna za cupavce, da porbas u zamrzivac kako kaze apri.
Ja sam u petak napravila Traditional dark fruit cake ( recept sa portala, koji moye stajati par mjeseci) i medenjake koji moraju malo stajti...i drzim ih u platicnim kutijama koje dobor zatvorim...i nadam se da im nece biti nista do Bozica...) svaki dan ih pregkedam za svaki slucja)
[/quote]
Ja imam vaksy uz koji sam dobila nekoliko posuda u koje ne stane baš puno keksića.Kako da vakumiram u najlone?[/quote]
Mislim da će biti više štete nego koristi. Ali za suhe keksiće i sl. su dobre limene kutije, a u nedostatku ću upotrijebiti i plastične (iako me malo ježe).
zar mogu trajati duže od nekoliko sati?1Zorana prvotno napisa
oni ne mogu dugo stajati, osuše se.
štajaznam... tri - četiri dana.