Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ispadanje zuba i "običaji"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ispadanje zuba i "običaji"

Prekjučer smo F. izvadili zub.
    Nekako mi je to došlo prerano. On je to stoički podnio, jučer se pohvalio u vrtiću na što su ga tete pitale da li je stavio zub pod jastuk.

I što sada- pojma nemam kakve su to priče o zečiću i zubić vili. Kaj trebam napraviti?

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto nisam čula za taj običaj, dok nisam bila prvi put trudna i gledala redovno dječji program, DJH i crtiće o zubić-vili. Pa sam onda naučila da su to mali miševi koji djeci donesu dar u zamjenu za zub

Prvi zub se stavi navečer pod jastuk, onda kad malac zaspi pažljivo izvadiš zub i staviš pod jastuk nešto (mi stavili malu pernicu i bojice -P je prvi zub ispao par dana prije škole)

postoji i verzija s novcem ispod jastuka-to sam naučila kad sam gledala Ogi i Žohari...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, odgodila sam stavljanje zuba pod jastuk do večeras, pa jurim nekaj kupiti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod nas su miševi donosili pare. Brat bratu recimo to bi danas bilo 10-20kn. Marija je napisala da se prvi zub stavi. Kod nas se bogme stavljao svaki !

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala litala, uopće nisam koristila pretraživač.

Mene je cijeli događaj previše iznenadio jer F. ima 5 godina i stvarno još nisam očekivala ispadanje zuba

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama bi stavili pod jastuk malu igračkicu, ali nije bilo priče o zubić vili.
    Ovo mi je fakat rano, ja sam mislila da nam je to još jako daleko tako su nam lijepi mali biseri...
    Je li se zubić sam rasklimao ili se možda negdje udario :?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam. A bome klima se i drugi. I meni je to prerano!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo uskoro i nas u klubu krzubica
    Prije nekoliko dana se N požalio na bol kad sam mu pralazubiće...Kaže nije pao u vrtići, nije se udario, svi zubi bez točkice, provjerila sam prstom i vidim da se gornje i donje jedinice malo klimaju cca 0.5 mm, ostali stoje...
    To mi je fakat prerano i čudno pogotovo jer su svi zdravi :?
    Je li nekome još osim NanoiBeba ovako rano dijete ostalo bez zubića?
    N je dosta razvijen za svoju dob 120cm. i 22kg, ima li to veze?
    Da odemo teti zubi ili čekamo da sami ispadnu?
    Baš sam zbunjena, pls. help!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izvadili smo još jedan.

F. mi je rekao da i jedna curica u njegovom vrtiću nema zubića.

Pikulica, F. je otprilike isto toliko "velik"(visok i težak) ali pojma nemam ima li to kakve veze.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To sa visinom mi je onako došlo, oni su "veliki" taman za prvašića, bar smo mi toliki bili, pa mislim možda ispadanje zuba ipak ima veze sa fizičkom "zrelošću"..
    Jeste li vi išli zubarici za vađenje oba ili ste čekali da se sam dosta rasklima? Nama je sad problem pranje zuba jer se žali na bol, hrana za sad nije problem.
    Možda ponovo uvedemo baby četkicu, sad peremo onom na baterije :?

jela

Početno

pozdrav svima,znate šta sam ja čula od starijih.sa koliko je meseci detetu izbio prvu zubić,sa toliko godina će mu ispast(ono 5,5 meseci izbio prvi,5,5 godina ispašće prvi). i mogu vam reći da je kod mog sina uprvo tako i bilo,doduše još mu nije ispao al se već jedno deset dana klima.i već polako neznam šta bih,neda ni mu pogledam,kao da ga čuva. :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pikulica, F. je jako hrabar oko svih "medicinskih" stvari pa mu je tako i tata izvadio oba zuba bez da je trepnuo.

A kaj da ti velim. počeli smo kupovati robu br 8, 6 mu je definitivno premalo kao i 122 u centimetrima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •