Stranica 1 od 10 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 461

Tema: Porod u Petrovoj

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Porod u Petrovoj

Bok svima,
    jedna pomalo zbunjena buduća mama voljela bi da joj netko pomogne. Po mjestu stanovanja spadam Petrovu, iako je termin tek u 11. mjesecu već me pomalo hvata panika. Do sad nisam čula ni jednu priču sa poroda u Petrovoj, a da nije uključivala neki minus. Pozitivno iskustvo bi mi puno značilo, ovo mi je prva trudnoća (obzirom na probleme vjerojatno i posljednja) pa mi svaka pozitivna stvar uljepša vrijeme iščekivanja.
    P.S. Dali je neka od vas vodila trudnoću kod dok. crvenkovića u Petrovoj? Kakav je on liječnik?

Početno

I moj termin je u 11. mjesecu, a vec me hvata panika (2. trudnoca), jer isto ne znam da li u Petrovu ili negdje drugdje.
    Inace kod dr. Crvenkovica idem redovito samo na UZV preglede (po preporuci - ne po vezi), a od nekoliko cura (cak i jedne koja radi u Petrovoj na RTG-u) cula sam da je on sasvim OK. Mene se nije nista posebno dojmio - cisto ono pristojan i ljubazan doc., ali kazem ja idem ipak samo na UZV pa ne znam kakav je kao lijecnik. Mada kad čitam sve one horor price o Petrovoj, odmah bih potpisala da mi on bude na porodu. Osim toga, bio je nekoliko godina u SAD-u na specijalizaciji, pa valjda nesto vrijedi?!
    By the way, kako to da kod njega vodis trudnocu? Ja jesam imala neke komplikacije i bila sam u Petrovoj radi krvarenja, ali trudnocu vodim u Domu zdravlja kod "normalnog" ginica. Vidim da i neke druge forumasice pisu kako vode trudnocu kod ginica u bolnici. Ima neki razlog?

Početno

I moj termin je u 11. mjesecu, a vec me hvata panika (2. trudnoca), jer isto ne znam da li u Petrovu ili negdje drugdje.
    Inace kod dr. Crvenkovica idem redovito samo na UZV preglede (po preporuci - ne po vezi), a od nekoliko cura (cak i jedne koja radi u Petrovoj na RTG-u) cula sam da je on sasvim OK. Mene se nije nista posebno dojmio - cisto ono pristojan i ljubazan doc., ali kazem ja idem ipak samo na UZV pa ne znam kakav je kao lijecnik. Mada kad čitam sve one horor price o Petrovoj, odmah bih potpisala da mi on bude na porodu. Osim toga, bio je nekoliko godina u SAD-u na specijalizaciji, pa valjda nesto vrijedi?!
    By the way, kako to da kod njega vodis trudnocu? Ja jesam imala neke komplikacije i bila sam u Petrovoj radi krvarenja, ali trudnocu vodim u Domu zdravlja kod "normalnog" ginica. Vidim da i neke druge forumasice pisu kako vode trudnocu kod ginica u bolnici. Ima neki razlog?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cekaj da sa mamma san vrati sa godisnjeg pa ce ti ona napisati. ili ako malo pretrazis slicne topice mislim da ces isto naci ok price.
    ja sam imala dosta tezak porod a bila sam sama pa moja prica i nije nesto.ipak, moram napomenuti da, da mi je bio muz, decko, mama, prijateljica ili bilo koja druga osoba od povjerenja u boxu, sigurna sam da bi mi iskustvo bilo ljepse.Nazalost u petrovoj s tobom moze biti samo muz ili decko (odnosno otac djeteta), tako da single mammas nemaju srece po tom pitanju.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Na početku tudnoće sam ležala u Petrovoj, sumnja na vanmateričnu (prva je bila). On me hrabrio cijelo vrijeme, podržao me o odluci da pričekam par dana da vidimo gdje je trudnoća za razliku od njegovog kolege, mog bivšeg liječnika, koji je htio trudnoću prekinuti. Nakon prvog ultrazvuka sa 7 tjedana koji sam napravila sa uputnicom od soc. ginekologa odlučila sa da ću kod njega voditi trudnoću. Malo je skuplje ali vrijedi, stvarno je divan liječnik, vjerujem da je stručan, do sada nismo imali razloga sumnjati u to. Pitala sam na forumu dali netko ima iskustva sa njime zbog toga što sam za masu liječnika čula da su suuuuper, divni, krasni, a onda u novinama osvane priča o njihovoj stručnosti i ljudskosti. Iskustva mama su ipak neprocijenjiva!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Nazalost u petrovoj s tobom moze biti samo muz ili decko (odnosno otac djeteta), tako da single mammas nemaju srece po tom pitanju.
    šta u ostalim rodilištima nije tako?

kakva je to glupost... nadam se da će, nakon što apsolviraju novost tate na porodu, idući korak biti da rodilja smije odabrati koga će povesti.

(uvijek se sjetim murphy brown kako frče ruku sirotom franku )

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja kolegica je bila na SD sa svojom frendicom, nisam sigurna ali mislim da je u pitanju bila veza! Slažem se da bi trebalo biti normalno da na porodu s tobom bude osoba od povjerenja, na kraju krajeva nisu ni svi tate spremni na to iskustvo. Po brzini kojom se kod nas razvijaju stvari to bi moglo postati moguće za nekih cca. 5 godina. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    Nazalost u petrovoj s tobom moze biti samo muz ili decko (odnosno otac djeteta), tako da single mammas nemaju srece po tom pitanju.
    šta u ostalim rodilištima nije tako?

kakva je to glupost... nadam se da će, nakon što apsolviraju novost tate na porodu, idući korak biti da rodilja smije odabrati koga će povesti.

(uvijek se sjetim murphy brown kako frče ruku sirotom franku )
    evo nje, opet zacatava!

sad cu i ja, ali moram reci Fridi da je meni frendica preko veze dosla na deset minuta poviriti kako sam. da sam inzistirala,Veza bi ucinila i da ostane, medjutim kad je neka sestra rekla da mora izaci, ja nisam imala niti toliko snage da prozborim i kazem kako ona moze ostati.
    zato sljedeci put necu biti tuka i odbiti dvije veze koje su mi se same nudile, bez placanja, vec cu dignuti i kredit ako treba samo da se za nista ne moram boriti kad dodje nabitniji trenutak.

Kad mi je tata rekao tko mu se javio i ponudio "asistenciju", ja sam rekla neka ne radi od mene princezu, jer kako su druge zene tako cu i ja, tata je ostao popljuvan.
    Eeeeee, ali je onda za nekoliko dana morao zvati Vezu (koja je bila na skijanju u Austriji), da spasi sto se spasiti dade, jer se stvar gadno zakomplicirala.

Na pocetku sam mislila da ce ovo biti zacatavanje, a sad sam skuzila da ti saljem poruku odnosno moj stav da cu sljedeci put (ako Bog da)vjerojatno isto roditi u Petrovoj, ali ovaj put sa puno boljim planom poroda, nazovimo to tako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je dr. Crvenković porodio i on me je gledao ultrazvučno cijelu trudnoću, ali me vodio Šime. Crveni je super, doduše, oni su mene tamo dosta i mazili jer sam ležala u bolnici, ali vjerujem da su prema svim trudnicama korektni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisati da sam i ja nakon poroda imala dosta pritužbi na Petrovu, na te doktore, ali sad vidim da sam tada bila puna dojmova, emocija, pa sam to tako intenzivno proživjela. Kad gledam danas, da nije bilo dr. Šimunića, Crvenkovića, Kasuma, Strelca i dr. Pavičić ja danas SIGURNO ne bih imala svoju djevojčicu jer su i oni koji su najveći stručnjaci jedva sretno okončali moju trudnoću i spasili mene i bebu.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    Zaboravih napisati da sam i ja nakon poroda imala dosta pritužbi na Petrovu, na te doktore, ali sad vidim da sam tada bila puna dojmova, emocija, pa sam to tako intenzivno proživjela. Kad gledam danas, da nije bilo dr. Šimunića, Crvenkovića, Kasuma, Strelca i dr. Pavičić ja danas SIGURNO ne bih imala svoju djevojčicu jer su i oni koji su najveći stručnjaci jedva sretno okončali moju trudnoću i spasili mene i bebu.
    Kasum ?! Ajde da netko ima pozitivno iskustvo s njim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nabrojala sam cijeli tim, inače, imam i ja jednu anegdotu vezanu uz njega, ali ne bih iznosila ovako javno .

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Može pp?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure ja sam IVF trudnica zahvaljujući dr Crvenkoviću koji me do toga doveo svojim zalaganjem, strpljenjem, humanošću i razumijevanjem. Nikad, baš nikad,nije se postavio iznad mene (kako to neki liječnici znaju) već smo parlamentarno o svemu razgovarali. Sada naravno kod njega vodim trudnoću i tako će i biti. On je inače i specijalist za UZV (posebno za color dopler).
    Uz njeega moram spomenuti jednu divnu ženu, njegovu dobru kolegicu, dr. Pavičić. Također stručna, jednostavna za komunikaciju,nježna i silno predana svom poslu. Ona me vodi kada je moj doc odsutan (godišnji, kongres i sl.)
    Nasmijalo me ono u vezi dr Kasuma. On dugo radi u bolnici, ima iskustva ali mu je stav prema pacijentu problematičan. Nema s njim razgovora, a zna biti i grub. No, u njegovu stručnost ne ulazim. Imala sam i ja malu epizodu s njim ali ja se nisam dala zbuniti. Ja sam imala kontra strategiju-da ne padam na njegovu ukočenost i ego (on je docent i predaje studošima), već sam ga "otopila". Čak smo sad u dobroj komunikaciji, padne koja šala i sl.
    Budući da sam zbog liječenja steriliteta često boravila u Petrovoj (operacije, IVF, hospitalizacija nakon začeća) mogu vam reći da baš nije jednostavno izabrati liječnika za porod. Vi možete izabrati liječnika koji će vam kontrolirati trudnoću, ali kad dobijete trudove i dotrčite u bolnicu na porod, tog liječnika možda neće biti. Čak i da prije poroda ležite na odjelu iz nekog razloga, to vam se isto može desiti. To se često dešavalo, da vas porodi osoba koja vas nikad u životu nije vidjela. Naručiti svog liječnika da vam bude na porodu zahtjeva prethodni razgovor s njim a možda i podmirenje nekih troškova. Na vrijeme se raspitajte o tome.
    Inače postoji i legenda u Petrovoj, to je dr Blajić. Iskusan porodničar (radi to preko 20 godina), radi na odjelu sa prof. Ivanišević. Vrhunski liječnik koji mi je puno pomogao prije nego što smo uopće dijagnosticirali sterilitet, vrlo otvoren i jednostavan, ali naravno i za njega vrijedi ono što sam gore napisala -želite li ga na porodu morate se o tome na vrijeme dogovoriti.
    Eto, to su moja iskustva,a na vama je da odlučite. Nadam se da sam pomogla.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj GOGA prvotno napisa
    Nasmijalo me ono u vezi dr Kasuma. On dugo radi u bolnici, ima iskustva ali mu je stav prema pacijentu problematičan. Nema s njim razgovora, a zna biti i grub. No, u njegovu stručnost ne ulazim. Imala sam i ja malu epizodu s njim ali ja se nisam dala zbuniti. Ja sam imala kontra strategiju-da ne padam na njegovu ukočenost i ego (on je docent i predaje studošima), već sam ga "otopila". Čak smo sad u dobroj komunikaciji, padne koja šala i sl.
    To mu ne daje za pravo da se prema ženama ponaša kao prema stvarima, ego triperima nije mjesto u bolnicama, posebno ne u Klinici za ženske bolesti i porode! Što se tiče kontra strategije, mislim da sam baš u čekaonici hitne ambulante u Petrovoj pronašla letak sa napucima za medicinsko osoblje, da ne duljim između ostalog u njemu piše da se medicinsko osoblje MORA prilagoditi pacijentu, a ne obrnuto. Ja sam dragog doka spustila na zemlju i od onda nema više nikakve komunikacije (bio je moj liječnik skoro godinu dana, naime toliko sam ga ja pokušavala motivirati za neki razgovor). Dok. Pavičić je stvarno divna, kada bi dolazila u vizitu znala je sve o svim ženama koje su ležale u sobi, bez obzira na to bile njezine pacijentice ili ne, bila je moj drugi izbor.

Pomogla si, barem meni, i ja sam sada kod Crvenkovića, nadam se da ćemo se dogovoriti i za porod. Thanks.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam dok sam ležela u bolnici znala otić do porte na onu ploču vidjet ko je dežuran jer sam se očekivala svaki tren porodit, pa bi mi bilo draže da je netko od mojih liječnika. Međutim, taj dan me Crvenković pregledao i odmah dojurio za mnom u sobu i pod nož. Imala sam sreće da je taj dan baš on bio dežuran, a bio je u mom timu... nekako mi bilo lakše, odmah sam si mislila, taj me čovjek gleda tu već mjesec i po svaki dan, pa bit će valjda pažljiv i obazriv. Inače, Crvenković je meni zakon u viziti, uvijek se šalio, znao mi je tresti krevet, uvijek nešto dobacivao, skidao mi kosu sa spavačice.... ma super doktor :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Porod u Petrovoj

P.S. Dali je neka od vas vodila trudnoću kod dok. crvenkovića u quote="Frida"]

Bok svima!
    Ja sam bila kod njega jednom na ultrazvuku, pristojan i ok....bila sam previše prestrašena da bi uočavala sitnice. Specijalizirao je u bolnici Cedar na Beverly Hillsu!Vau!
    BTW Frida, imaš pp! No, tamo sam ti spomenula Matijevića sa Sv. Duha...on je meni super, čula sam od dosta ljudi-medicinske struke da im je on jedan od the best u Hrv...Studirao je zajedno sa mojim zaručnikom i stvarno je pristojan...ono što tebe zanima jest da sam ja Matijevića pitala za Crvenkovića u petrovoj i rekao mi je da je jako dobar- inače doktori nisu baš solidarni, tako da pretpostavljam da to nešto i znači. Još je i specijalist. Samo hrabro
    Bye

Datum pristupanja
    Aug 2005

Bok svima!
    Ja sam bila kod njega jednom na ultrazvuku, pristojan i ok....bila sam previše prestrašena da bi uočavala sitnice. Specijalizirao je u bolnici Cedar na Beverly Hillsu!Vau!
    BTW Frida, imaš pp! No, tamo sam ti spomenula Matijevića sa Sv. Duha...on je meni super, čula sam od dosta ljudi-medicinske struke da im je on jedan od the best u Hrv...Studirao je zajedno sa mojim zaručnikom i stvarno je pristojan...ono što tebe zanima jest da sam ja Matijevića pitala za Crvenkovića u petrovoj i rekao mi je da je jako dobar- inače doktori nisu baš solidarni, tako da pretpostavljam da to nešto i znači. Još je i specijalist. Samo hrabro
    Bye

Datum pristupanja
    Aug 2005

Bok svima!
    Bye

Datum pristupanja
    Aug 2005

Bok svima!
    Bye

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Drago mi je da vas se nekoliko javilo s pozitivnim iskustvom s dr. Crvenković i dr. Pavičić. Lijepo je da još ima visoko stručnih liječnika a tako pristupačnih i jednostavnih, kojima nije teško zagrliti pacijenta kad mu je teško i reći riječi utjehe. Netko drugi na njihovom mjestu bi nosio nos visoko. Zaista sam sretna što sam u njihovim rukama.
    Inače dr. Crvenković i operira - laparoskopija i histeroskopija. To su manji zahvati kad imate npr. endometriozu, miome, polipe, vanmaterična trudnoća,... Mene je operirao 2 puta. Prošlo je kao šala, ima jako sigurnu ruku i nema nikakvih komplikacija nakon zahvata.
    Inače, sve pohvale odjelu CEF na kojem rade dotični liječnici (vodi ga dr. Šimunić). Najmoderniji odjel u toj staroj bolnici, klimu u sobama imaju već dosta dugo, svaka soba kupaonu i WC (što je za druge odjele u Petrovoj luksuz), sestre su jako prijazne i pomažu maksimalno, dobre volje,.....
    Ako vas zbog trudnoće moraju hospitalizirati probajte se dočepati tog odjela (često tamo i šalju trudnice jer su odjeli patologije obično bukirani).
    Naravno u ovim riječima hvale ćemo izostaviti kuhara bolnice jer su mu jela više nego često nejestiva i svaka žena koja ostaje neko vrijeme u bolnici organizira, barem povremeno, dostavu hrane izvana (roditelji, svekrva,... Rubelj).
    Sretno!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam ležala CEFu dva puta, slažem se apsolutno, sestre su zakon. Kada sam prvi puta ležala cure su se žalile na glavnu sestru Matildu, ja tada nisam ni vidjela. Kada sam drugi puta došla ona je radila. Na prijemu mi je trebala izvaditi krv (meni je to najgora moguća stvar u životu, rađe bi da mi izvadi bubreg ). Ja u panici, čula sam da je zločesta, kad ono žena super, izvadi mi krv, niš nisam ni osjetila, šali se samnom, smije se, pita me koliko ostajem kod njih, ma mrak. Što se tiče kuhinje ja sam samo doručkovala, ručak je kuhala sveki, a večerala sam voće. Hranu nije lijepo ni vidjeti ali mislim da je to u svim bolnicama tako. Kada bi cijela Petrova bila kao CEF ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene. nisam se htjela prije javiti jer je moje iskustvo sa CEF-om bilo preko znjore pa sam cekala ostale cure, cije mozda nije.
    Dakle, svi redom, prof. Simunic, dr. Crveknovic, dr. Pavicic bili su divni prema meni, skupa sa sestrama s kojima sam dosla u doticaj, dok su sanirali na meni nemar svojih kolega.
    Svo troje su bili prepuni suosjecanja dok su mi strugali po rani i svaki puta (a radili su to dva puta dnevno) objasnjavali su mi zasto nije dobro da mu u ovom slucaju daju anesteziju.
    Moram priznati da sam namjerno skicala kako se odnose prema drugim zenama. Ostala sam u malom pozitivnom shoku, kad sam skuzila da dr. Simunic zna ime svakoj trudnici koju sretne na hodniku, da sa svakom stane i poprica, da nekima od njih na brzinu kaze sto ih sve danas ceka od pretraga, ali da ce o tome vise porazgovarati kasnije....itd.
    sve u svemu bi9la sam ugodno iznenadjena ovim odjelom

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam kod dr. Trošelja u Petrovoj, stvarno mi je za sad super. Interesira me da li je netko možda vodio trudnoću kod njega

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja sadašnja dr. u Petrovoj je D.Pavičić, a nekoliko UZV mi je radio i dr.Crvenković. Oboje su liječnici kod kojih se dobro osjećam, TOPLI i srdačni (za razliku od ponekih drugih ).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

toliko sam danas sretna da to moram podijeliti s vama.
    kako je petrova inace na zlu glasu (ja nisam imala loša iskustva)
    evo malo pozitive:

moja ujna je jučer ostala (na termin) jer ctg nije pokazivao uredne otkucaje.cijeli dan su bebu pratili,a do danas se nalaz poboljšao.
    jutros joj je došao muž i bio s njom do 16h,a tad sam joj ja malo došla praviti društvo.u to vrijeme su počeli lagani trudovi.
    da ne duljim-bila sam s njom do 20,40h da mi nitko živ nije rekao da moram ići.čak mi je sestra dala stolicu da sjedim pored nje dok je na ctg-u.mi smo lijepo šetale i odradile trudove zajedno(samo što mene nije boljelo )
    oprostile smo se kad su je odveli u box.rodila je u 21.50 malenu curicu s kojom je hvala bogu sve u redu.
    sad smo se upravo čule i presretna što je sve super prešlo,i bez epi

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super za petrovu! nadam se da to nije izolirani slucaj.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj Felix prvotno napisa
    super za petrovu! nadam se da to nije izolirani slucaj.
    ja sam rodila u prvom mjesecu u petrovoj i bilo mi je super.stvarno nemam nikakav prigovor na nikoga.
    svi su bili fini, pristojni i uljudni.neznam jel to bio takav mjesec ili kaj, al ja atvarno nemam prigovor
    :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: re

Ja sam rodila u Petrovoj u 11.mj.2005 i moram priznati da mi je porod super prosao. Nisam imala nikakve veze iako su me sve frendice upozoravale da obavezno nadem nekog. Osim sestre na prijemu koja je djelovala nezainteresirano i ispisivanje podataka je trajalo i trajalo, sve ostalo je super proslo. Cak su mi nudili i epiduralnu koju sam odbila. Primalja je bila mlada ali je super obavila porod. Doktori su bili jako susretljivi i dali su odgovore na sva moja pitanja, a bilo ih je dosta. Iako mi je bilo prvi put nemam nikakvih trauma i sljedeci put sigurno idem u Petrovu.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: re

Citiraj Nera11 prvotno napisa
    Doktori su bili jako susretljivi i dali su odgovore na sva moja pitanja, a bilo ih je dosta. Iako mi je bilo prvi put nemam nikakvih trauma i sljedeci put sigurno idem u Petrovu.
    Ista stvar. Fenomenalno iskustvo u Petrovoj. Planiram još djece i svaki put planiram u Petrovu. Doktori super, sestre super, babice super. Sve 5.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, vi koje ste nedavno rodile u petrovoj - zanima me kakve su sobe, koliko nas je u sobi i kako je s bebama u sobi, kako je s posjetama isto me zanimna i za sv. duh. znam da je o tome već pisano, ali me zanimaju friška iskustva. imam mogućnost ići i u jednu i u drugu bolnicu, pa ne znam za koju da se odlučim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    cure, vi koje ste nedavno rodile u petrovoj - zanima me kakve su sobe, koliko nas je u sobi i kako je s bebama u sobi, kako je s posjetama isto me zanimna i za sv. duh. znam da je o tome već pisano, ali me zanimaju friška iskustva. imam mogućnost ići i u jednu i u drugu bolnicu, pa ne znam za koju da se odlučim.
    ja rodila prije 4 mj. u petrovoj.
    u sobi je 10 kreveta, ali uopće mi nije bilo loše.
    kupaone i wc-i su stari al se čiste svakih sat vremena i nikad nisam došla a da je bilo prljavo.
    bebe dovoze u 6, 9 (ostaju dok ne ode vizita pedijatar), 12, 15, 18, 21.
    bebice budu s vama oko 45 min, osim kao što rekoh ujutro u 9 kad pedijatar dolazo vidjeti bebice.
    posjete-meni su svi dolazili kak su htjeli, samo se moraš malo sakrit u pokrajnji hodnik. samo ne smiju ulazit u sobe.
    službeno su od 16 do 17 sati.
    sestre za babinjače su super, a one za bebe su često živčane.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jel to znači da u petrovoj nema rooming in, može li se to posebno tražiti. tata vidi bebu samo na porodu ili i za vrijeme posjeta?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da mozes traziti rooming in samo ako si u posebnom apartmanu. Tata moze vidjeti bebu za vrijeme posjeta, ali samo na minutu. Pokazu im bebe na vratima sobe za novorodencad. Meni muz nije bio na porodu ali je bio ispred vrata rodilista i babica mu je pokazala Luciju odmah nakon poroda, ali isto na trenutak.

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam rodila u petrovoj prije 2 i pol mjeseca. Super iskustvo.

U sobi je po 10 kreveta - meni je bilo genijalno, imala sam super društvo i puno smo si pomagali - dijelili sokove, čokoladu, žene sa više iskustva su mi pokazale kako koristiti izdajalicu, kad nisam mogla odmah doma i kad sam plakala tješile su me. SUPER. Nikad ne bi htjela biti sama u apartmanu.

WC-i su stari ali čisti. Čistačice su super i stvarno puno rade ali neke žene jednostavno ne znaju za sobom pobrisati pa je to malo koma.

Tuševi su kao i WCi stari ali čisti. Najbolje je iči tuširati se odmah nakon ručka jer nema nikoga a čistačice ih prije ručka počiste. Ili odmah ujutro kad je buđenje u 5.

Bebe se dobivaju u 6, 9, 12, 15, 18, i 21. Otprilike. Bebe su s mamama cca 1 sat. Subotom i nedjeljom su znale biti od 10 do 12 bebe s nama.

Sestre za bebice su bile super. Meni su puno pomogle sa dojenjem. Štogod da sam pitala i tražila pomoć bile su super.

Sestre za babinjače su isto bile jako simpatične i pristupačne.

Hrana je okay ali meni nije bilo dovoljno. Falili su mi među obroci pa su mi moji nosili.

Posjete su službeno od 16 do 17 ali mogu ti doći u bilo koje vrijeme donjeti stvari i popričati samo ne smiju u sobe.

Pedijatrice su bile odlične, doktori na viziti također.

Kaj se mog iskustva tiče sve u superlativu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moje iskustvo s Petrovom je tak-tak. Porod i ekipa na porodu mi je bila Ok.Kod prvog poroda sam bila zbunjena i izgubila sam se u svemu pa nisam niti tražila ništa posebno. Dobila sam drip i rezali su me, bebu sam dobila na minutu itd...
    Drugi put sam znala što me čeka pa sam se drugačije i postavila. Izbjegla sam epiziotomiju, drip su mi uvalili, ali samo zadnjih 5 minuta pa nije bilo strašno, bebu sam dobila odmah na prsa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme kako sam sretna što sam naišla na ovu temu :D Planiram roditi u Petrovoj, zapravo nisam bila ziher bi li ili ne, jer su se svi grozili te Petrove. Sad vidim da nije tako loše, dapače, ima jako puno pozitivnih iskustava, što ovdje na Rodi, a ponešto sam čula od ljudi koje znam...
    Je li netko bio kod dr. Starčevića? Ja sam radila neki dan UTZ kod njega i čini mi se ok, vidim da ga još nitko nije spomenuo...
    Je li muž/dečko mora proći onaj trudnički tečaj da bi prisustvovao porodu? (pretpostavljam da da) Koliko traje taj tečaj, da li se plaća i kako to izgleda?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tečaj za tate je obavezan, plaća se 400 kuna, za ostalo će ti se vjerojatno javiti neka od cura koja ga je prošla, mi nismo stigli

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moj naklon doktorima i sestrama odjela PT 1

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam u dilemi: petrova ili SD, za petrovu imam preporuku za dr. Djelmisa i dr. Ivanisevic. jel netko bio kod njih i kakvo je iskustvo?
    imam jos dosta vremena, ali htjela bih dobro promisliti (sto zapravo i radim od prvog casa kad sam saznala da sam trudna)...

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e da, ja bih sto je prirodniji porod, dakle, bez rezanja i dripa, ali da imam mogucnost epiduralne ako shvatim da ne mogu izdrzat bol (sto cete, prvorotkinja sam, pa se bojim).
    i da me ne sibnu na carski jer im je tako lakse, a opet da ne cekaju predugo ako se stvari zakompliciraju

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

elie ja sam se vodila kod dr. djelmiša i dr. Ivanišević. i o oboje mogu reci samo riječi hvale. divni su, susretljivi... a porađao me jedan mladi doktor koji radi u njihovom timu, dr.Danko Bljajić. jel ima netko iskustva s njim? moje iskustvo je super i svakom bi ga preporučila.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U Petrovoj je sve ok dok si ti pacijent koji se potpuno predaje u njihove stručne ruke.Dakle prvorotke rijetko izbjegnu epiziotomiju,o prirodnom porodu da ne govorim.Ja sam morala na carski(jedna je bebica bila u poprečnom,a druga u položaju zatkom)
    Stalno sam napominjala da u tom slučaju nikako ne želim opću anesteziju,već spinalnu,da mogu koliko-toliko prisustvovati porodu i odmah vidjeti svoje bebe.
    Dr neznamkaksezove rekao mi je da ću se o tome dogovoriti s anesteziologom.Međutim,upitnik o anesteziji ispunjavala je sestra,a ja sam trebala odgovoriti samo na pitanja sa da ili ne.
    Ulazimo u salu i pripremaju me,tada skrušeno upitam u kakvu ću ja anesteziju,oni odgovaraju:niš se ne brinite.Pitam ponovo,onda mi netko napokon odgovara :
    -u opću,osim ako nema kontraindikacija
    -Zašto?! pitam
    -radi komoditeta,lakše je vama,a i nama
    -odgovaram im da sam jela prije sat vremena
    Napokon dobivam spinalnu
    Mislim,tamo nitko ne mari za tvoje želje i stavove.Rade onako kako je njima najlakše i misle da je to uvijek i za ženu najbolja opcija.
    Odjel za babinjače sa carskim rezom je san(što se izgleda tiče)nasuprot onom gdje leže žene koje su rodile vaginalno.
    Bili smo dovoljno dugo da upoznam i jedan i drugi.
    Mogla bi pisati do sutra što se dojenja tiče,ali to je druga tema

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    e da, ja bih sto je prirodniji porod, dakle, bez rezanja i dripa, ali da imam mogucnost epiduralne ako shvatim da ne mogu izdrzat bol (sto cete, prvorotkinja sam, pa se bojim).
    i da me ne sibnu na carski jer im je tako lakse, a opet da ne cekaju predugo ako se stvari zakompliciraju
    hm, ako želiš prirodni porod u Petrovoj čeka te velika borba, oni su po difoltu bolnica za patologije, tamo doktori porađaju, žena je najčešće objekt bez neke prevelike mogućnosti izbora.
    Ako će ti trudnoću pratiti isti doktori pokušaj sa njima razgovarati o svojim željama, možda se i uspiješ dogovoriti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nanov prvotno napisa
    porađao me jedan mladi doktor koji radi u njihovom timu, dr.Danko Bljajić. jel ima netko iskustva s njim? moje iskustvo je super i svakom bi ga preporučila.
    ja ga poznam ne kao pacijentica, nego ovako i nadam se da će biti dežuran kada budem rađala jer i privatno i profesionalno o njemu znam samo najbolje

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

frida i twinmama, to je tocno ono sto sam i mislila. a nekako mi je zao da se pripremam za porod, vjezbam, masiram, skacem po lopti i onda me npr. netko po defaultu zareze, odnosno, bez razloga krene s intervencijama a mene nitko ne sljivi ni pol posto. nisam jos donijela konacnu odluku, zapravo me za SD najvise brine navala na njih - kad je guzva, tesko da ce se itko imati vremena baviti individualnim zeljama...

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e da, i jos me muci to sto Petrova nema mogucnosti za rooming in, i sto ne znam kak se mogu dijete i mama priviknuti na dojenje ak su skupa max. 2 sata dnevno...
    zapravo, kad sve ovako postavim, logican je izbor SD, ali ipak imam ja i glede toga pitanja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    ja sam u dilemi: petrova ili SD, za petrovu imam preporuku za dr. Djelmisa i dr. Ivanisevic. jel netko bio kod njih i kakvo je iskustvo?
    imam jos dosta vremena, ali htjela bih dobro promisliti (sto zapravo i radim od prvog casa kad sam saznala da sam trudna)...
    ja! i to 3,5 mj. lezala. po meni pravi izbor!
    i danko je odlican tim.
    i ivanisevicka se zalaze za vaginalan, carski je njima zadnja opcija.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Princeza prvotno napisa
    Citiraj nanov prvotno napisa
    porađao me jedan mladi doktor koji radi u njihovom timu, dr.Danko Bljajić. jel ima netko iskustva s njim? moje iskustvo je super i svakom bi ga preporučila.
    jer i privatno i profesionalno o njemu znam samo najbolje
    i ja!

Stranica 1 od 10 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •