Results 1 to 9 of 9

Thread: sljepa bradavica?

Default sljepa bradavica?

primjetila sam da mi je lijeva bradavica zatvorena i puno tamnija od desne...preko desne se normalno vidi prorez,ali lijeva je samo ispupcena i nijedne udubine a od pocetka trudnoce me pece za poludit...samo lijeva..pitala sam ginica jos na pocetku trudnoce...on je onako stisnuo prstima i reko u redu je...u medjuvremenu su mi cicke narasle za tri broja a lijeva jos uvijek nema nijednog proreza pa sad nezam koliko je to normalno i dali je netko imao slicna iskustva?

NatasaM...'s Avatar

Pojma nemam o cemu pricas.

Ali, svakako je dobro sto su ti dojke narasle u trudnoci, bit ce sve OK s produkcijom mlijeka.

Sretno!

..ma strah me da je zatvorena...neznam kako to objasniti...da nema prolaza za mljekeco...dok sam bila klinka sam jednom cula za taj slucaj da su zeni morali probusiti bradavicu jel nije imala prorez za mljeko i oduvijek me potsvjesno bilo strah toga ..i sada kada sam vidjela da je moja skroz zatvorena neznam koliko imam razloga za paniku ili ne..i dali se nekome nesto tako desilo ?

zrinka's Avatar

pa, ne ide mlijeko kroz proreze, nego kroz rupice, koje su i nevidljive...
    ne razmumijem ni ja ovo za prorez

ovdje mozes vidjeti gdje mlijeko 'izlazi' iz dojke, na kraju mlijecnih kanalica
    http://www.kbsplit.hr/rakdojke/images/fig6.jpg

pa to mislim..rupica..prorez..nekaj mora biti gdje ide van..ali meni je full zatvorena i to samo ta jedna..na drugoj se vide udubine i prorezi,ali na ovoj nista...jace je ispupcena i nista se ne vidi..pa me zato zanimalo ....

kli_kli's Avatar

braziljankia, mora da budes svesna da zaista ima raznih oblika areola i bradavica. moja leva nije ni licila na bradavicu koliko se bila izoblicila u trudnoci, a pre trudnoce je izgledala "samo" uvuceno.
    danas je poluuvucena, ali ima oblik bradavice i 100% je funkcionalna (dojim decaka od 18 meseci).
    volela bih da sam "to" fotkala prvih mesec dana posle poroda, pa da sad tesim buduce mame koje se plase problema sa bradavicama.

nadam se da ce i tvoja profunkcionisati!

zrinka's Avatar

Quote Originally Posted by braziljanka
    pa to mislim..rupica..prorez..nekaj mora biti gdje ide van..ali meni je full zatvorena i to samo ta jedna..na drugoj se vide udubine i prorezi,ali na ovoj nista...jace je ispupcena i nista se ne vidi..pa me zato zanimalo ....
    evo, ja gledam svoje bradavice, nakon dojenja prvig djeteta 39 mjeseci i sad sto dojim drugo dijete malo vise od 8 mjeseci i nigdje mi ne izgledaju 'otvorene', opce se ne vise rupice....one mogu biti jako sitne i oku nevidljive...

mislim da nemas razloga za brogu, koliko zena, toliko bradavica
    najvaznije je da se informiras o dojenju u trudnoci, i da znas gdje mozes dobiti savjet ako ti zatreba (sto sad i radis )

sretno

hvala na savjetu...nadam se da ovim postom necu natjerat sve mamice da si gledaju bradavice
    cula sam jednom za jedan takav slucaj i navodno uzasno boli kada ti onako upaljenu bradavicu punu mljekeca moraju busiti...malo sam se prepala kada kod sebe nisam ugledala apsolutno nista...bas nijednu udubinu il brazgicu..ono,bilo kaj ...

zrinka's Avatar

kad ti upaljenu bradavicu moraju busiti, to se vjerojatno radilo o blisteru, kad se zacepi mlijecni kanalic na izlazu i vidis bijelu tockicu, koja se treba probusiti...ali to su rijetki slucajevi, ne brini uanprijed

evo fotke blistera

http://www.mother-2-mother.com/images/milkblister.jpg