aries24 prvotno napisa
![]()
![]()
i uživo, i uživo :D ...meeeeekane...i skroz lijepi, neobični meterijal...
ajde me savjetujte malo o takvim "neobičnim" materijalima.
ali da ih ne moram naručivati netom, ionako se zaigravam s pelenama. nego da se daju kupiti kod nas u dućanima.
pa da probamo.
mi smo dosad naše šivale od čiste klasike - flanela, frotira i nekog glatkog, ali laganog pamuka uglavnom za posteljine. e jesam ga sročila!![]()
znam da je i o tome bilo riječi, ali gdje to sad naći?!
Meni je jako lijepi 'neobičan' materijal felpa, iako je sasvim jednostavna stvar, ono pamučno mucasto od čega se rade trenirke. Nakon pranja i pranja je jako mekan.
vimmerby, nisam se dobro izrazila...neobično sam mislila na vanjski uzorak, a materijal je mislim šifon.
Nego, i ja sam bila u potrazi za tim neobičnim=boljim materijalima, ali bezuspješno kod nas tj. u Zg.
Kad je ovca_i_janje spomenula felpu odmah sam skočila da idem kupiti...a ona u Rijeci.
Zato smo mi naručili hemp-fleece prek' neta, ima za kupiti i hemp-cotton, za probati...
Evo ti link di sam ja naučila o materijalima za pelene:
http://www.lucyluvs.com/pages/clothd...abrics.php#PUL
Na dva mjesta sam probala nagovoriti prodavače da nabave neke od materijala, ali ovim našim dućanima je sve skupo za naručiti, misle da to neće nikad prodati i onda ne naruče.
Shogi:sve su SHM (self home made)...Kamarisove nam stoje i čekaju "skok",tj vrijeme kada će SHM prerasti,a većih SHM neće biti dovoljno...
A.uspjela si sa plastičnim drukerima?!Juhuuu...
Koji je omjer ili bolje rečeno kolika je šteta?![]()
E,onda ći ja "plastično drukati" samo kada mi se srećica osmjehne.Npr kada me ptičica odabere...
danas nam je stigao pul :D točno za 15 dana,sad mi je baš žao da nisam naručila malo više
Engls, i kakvi su rezultati pd-a?
luci2, super :D , ja se više niti ne sjećam kad sam naručila svoj.
cure, jel može iskusna pomoć? 8)
treba mi dobar kroj za AIO, di da nađem? Radila bih (ne ja, mama) s flisom.
Danas nisam jedna od "sretnijih"... 8)
...sva sreća ili sreća u jadnom danu...
i meni treba pomoc iskusnih sivalica,sivam AIO ali nikako da mi dobro ispadne onaj lastik izmedu nogica,kako da ga usijem da mi ne procuri-nemam ni jednu pelenu kupljenu pa da vidim
a bih zamolila za pomoć neku iskusniju šivalicu iz Zagreba, htjela bih da mi pokaže kako sašioti pelene. Ja bih za svog bebeka sašila kojku sama a ne znam kako. Imma puno vremena jer sam doma pa tko je voljan pomoći mi bila bih jaaaaako zahvalna.![]()
Naša nova pelena...
http://public.fotki.com/engls/moje-p.../dsc01023.html
Ajme, kako je slatka.![]()
imam jedno pitanje: je li dobra ideja u pelenu ušiti dio tetra pelene (ona klasična od gaze)? Imam puno izrezanih komada pa sam ih mislila iskoristiti. Je li netko to radio - kakve su za upijanje?
Upijaju odlično.Ja sam čak i sašila jednu kao unutrašnji sloj pelene (naličje pelene).Nekako se vremenom stvrdne i razvuče na jednu stranu (barem se to nam adesilo). Možda ju je bolje ostaviti kao zaseban uložak. :?
Za sada imam tri pelene kojima je tetra unutarnja strana (dva sloja tetri) i još sam unutra ušila uložak od 4 sloja tetri i 2 flanela. Izvana sam stavila ili mako ili flanel. Oprala sam ih 2 puta i drže se odlično. Zanima me kako će se ponašati u praksi.![]()
Ovdje imam fotkice svojih prvih sašivenih pelena- ne vidi se dobro ona koja je sa tetrom unutra...![]()
šivalice prekrasno![]()
da li možete staviti koji kroj?
Ja pokušavam, i mučim se s lastikom.
Kupila sam jednu rodinu, prevrćem je sa svih strana, možda ću skužiti?
I kroj za pletene ako imate?
Idem dalje raditi
pusa![]()
Pipo:
http://www.diapersewing.com/
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdf
http://www.geocities.com/cold_wy/mamabirdpatterns2.pdf
Ima ih još puuuno na netu, pa proguglaj. I sretno.
P. prelistaj malo ovaj topic i naći ćeš brdo krojeva...Moj omiljeni je ovaj
Ljetna pelena...
pohvale za pelenuške i od mamuške!![]()
Pelenice su prekrasne sve redom :D
Posebno mi se svidio ormarić za pelene kod vimmerby![]()
prirodno s prirodnim,ma oduševljena sam![]()
Engls, jel se moram opet ponavljati?
ma naravno da moram!![]()
prekrasno!sve!
i opet se zavidno pitam zakaj je neke priroda tak obdarila talentom?!
twinmama, tnx, čim sam ga vidla znala sam da je idealan baš za pelene, marame, sling i sl.
Jaaako uredne pelene od vimmerby, jel se to jede?!?![]()
![]()
Stvarno lijepa kolekcija..imam jedan narančasti takav ormarić, onaj s rupama, jedva čekam da i ja počnem u njega slagati pelenice..![]()
Sve cure koje šivaju tako predivne pelenice zaslužuje jedan![]()
Svaka vam čast![]()
pipo jesi li se snašla?
I ja cijeli dan otkrivam toplu vodu, a mislim da ovaj link od baube objašnjava Rodinu pusu.
Što je to terry cloth?
Ja sam uspjela sašit dvije pelenice (prije nego sam vidjela link ). Nisu još za izložbu ali svaka sljedeća će biti bolja
Engls super mi je tvoj kompletić s haljinicom. Samo šteta što moraš pelenu pokrit sa zaštitnim gačicama. Ili to rješiš nekako drugačije? (Pretpostavljam da pelena nije AOI jer od tog materijala ne bi šivala i haljinicu)
Ana nije šivanje tako komplicirano, probaj(Jasno da neće uspjeti super od prve)
Stavila sam 3-slojni uložak od flisa,ali obzirom da ide ljeto,a mi smo na bazenu ne namjeravam stavljati zaštitne.Sašila sam dvije iste pelene ,pa ćemo moći u kompletu i kući.![]()
klara, baš mi je drago da ti je krenulo :D i veselim se vidjeti prve pelenice.
terry - frotir![]()
engls,predivne su pelene.. a oni kompletići tek!
hehehe, pelenevimmerby prvotno napisa
![]()
vimmerby nismo škicali...a znaš, kad jednom vidiš pelene, onda samo želiš vidjeti još, još, još ljepše, još slađe, još, još..![]()
šta će bit kad iz faze gledanja prijeđem u fazu trošenja (novca)![]()
mislim da ću probat ponovno otkrit svoj talent za šivanje![]()
da mi je bar mama malo bliže...
engls,baš su slatki kompletići...i curica u njima!![]()
A vunene gaćice...šta su i one tvojih ruku djelo?
Kako si zadovoljna njima?Bolje vuna ili flis?
b.i.hvala...
Vunene su iz Kolekcije TB...
Osobno mi je draža vuna,ali nikako pronaći vremena za završiti započete...Od flisa imam par komada i jako sam zadovoljna.U rasprave o tome što je bolje ne ulazim,jer nemam neku popišanku.![]()
Nama svake zaštitne drže. :D
o da, znamLayla prvotno napisa
![]()
bez brige, kad ga i otkriješ vjeruj mi da te to ipak neće spriječiti da i dalje surfaš, gledaš i naručuješ krasne peleneLayla prvotno napisa
hm, sve se pitam kad se dođe do one faze koju je nedavno spomenula klmama, a u kojoj ti je samo važno da pelene budu dobre, ne i kak izgledaju :/
no, to je već priča za drugu temu...