I sve gluposti koje smo tamo culi....
Moram vam ispricat sve detaljno:
Prvo, nakon vaganja uslijedile pohvale – izvrsno, beba super napreduje, 800 g u mjesec dana samo na majcinom mlijeku, to je za pet!
Ja sretna ko prase, MM takodjer. A onda nastavak razgovora ko hladan tus:
Ona je vec velika beba, mozete joj davat malo caja, malo kamilice i malo vode da se privikne na bocicu.Ja kazem da sam ja za to da ona do 6 mjeseci bude iskljucivo na maminom mlijeku, jer uostalom to preporuca i WHO.
Doktorica ce na to, je to je preporuka, ali vi se morate pripremit za situaciju da vam nestane mlijeka. Ja pitam, kako to mislite, pa nece mi mlijeko odsetat preko noci, pogotovo ne ako je stalno dojim. Ona odgovara: daj Boze da vi budete u pravu, i da budete imali mlijeka, ali postoji mogućnost da vam mlijeko nestane, i onda cete morat dijete iznenada prebacit na potpuno umjetnu prehranu. Bolje da je vi polako privikavate, sad caj, voda i kamilica, a za mjesec dana mozete uvesti jedan obrok vocne kasice. Npr, mozete zgnjecit bananu i izmjesat je s vasim mlijekom, a nista losije nisu ni kupovne kasice.
Meni je para pocela izlazit na usi. Pomislila sam: a da ja malu polako navikavam na adaptirano, u slucaju da mene ubije grom pa nestane mlijeka. Ipak, bila sam pristojna i naglas joj rekla da cu se ja potrudit da lucija do 6 mjeseci bude ipak samo na mom mlijeku, a da je imam namjeru dojit sve dok to ona bude htjela.
Eto, to je bilo to. O toj doktorici sam do sada imala samo rijeci pohvale, a sad bi najradije trazila drugu.
I da, jos nesto, off topic. Kad sam bila prije 20-tak dana na pregledu kod ginica, covjek meni uredno dao recept za kontracepcijske tablete (nisam ga pitala, sam mi ga dao, nek mi se nadje pri ruci kad mi zatrebaju) . Ja kazem da dojim. A on ce na to: o, pa proslo je vec tri mjeseca, ne treba to jos dugo, polako vi zavrsavajte s tim, pa mozete pocet uzimat tablete.
Eto toliko o poticanju dojenja. Cini mi se da me svi (osim MM-a i nekoliko prijateljica) smatraju budalom koja je zapela za dojenje bez nekog posebnog razloga. A ja sam se vec pomalo umorila i odustala od objasnjavanja kako smatram da je to za moje dijete najbolje.

Odgovori s citatom

. Moji su bolji :D . Pribaci se.