Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: dojenje tuđeg djetea

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dojenje tuđeg djetea

Mući me to već duže vrijeme.
    Ne bih htjela zakomplicirati post, ali ne znam kako da to jednostavno napišem. Naime, čitala sam više puta kako se nas mame savjetuje, a to je i preporuka LLL, da ako nema mogućnosti dojenja, da je sljedeća opcija davati izdojeno mlijeko, zatim mlijeko druge dojilje pa tek onda adaptirano.
    Ono što me sad mući je naš odnos, ili konkretno, moj odnos prema mojim prijateljicama. Bih li ja dala svoje mlijeko drugoj bebi, dojila je, i da li bih dopustila da neka od njih doji moje dijete?!
    Ako je to preporuka prije adaptiranog, dakle definitivno je bolje, zašto mi se tako nešto ćini nemoguće u mom životu.
    Evo konkretne situacije:
    moja frendica je rodila 15 dana iza mene, drugo dijete, i iz inih razloga, premalo podrške i tako to, odlučila da ga dohranjuje adaptiranim jer puno plače pa je "naravno gladan". A ja imam višak mlijeka, radim banku i ponekad čak i proljevam u sudoper. A zašto? Koji me to sklop u glavi sprječava da joj ponudim mlijeko, a koji nju da me pita da joj dam?
    Je li opet sve to vezano uz "teoriju i praksu", ili smo mi tako loše prijateljice, ili ne želimo dovoljno dobra za svoju djecu????
    Kakva su vaša razmišljanja o tome?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja bih bez problema podojila prijateljičino dijete ili dala joj svoje na podoj

ma to ti stiže iz osjećaja intimnosti vlastitih grudi

daj joj izdojeno mljeko i dalje je vrhunsko u odnosu na adapt

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

renci, mozda ce te zanimati ova tema:

dojenje nečijeg (tuđeg) djeteta

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U bolnici je jedna beba plakala jer joj je mama otišla prošetati baš kad su donijeli djecu na dojenje. Rodilja pored mene je nakon nekoliko minuta ustala i rekla da će ona maloj dati sisu jer ne može više slušati taj tužan plač. Uto se mama vratila, a kad je čula što je ona žena namjeravala učiniti rekla je da bolje ne. A zašto?
    Što joj je bilo tako odbojno u tome da netko pomogne njenom djetetu?
    Čitala sam i gledala filmove, čula od bake i drugih starijih žena o rodiljama koje su dojile svoju i tuđu djecu, i to je bilo normalno. A danas?
    Nisam tako bliska s ovom mojom frendicom, zovem je frendica jer se znamo već stoljeće, ali evo baš u ovakvim prilikama vidim kakvo je to naše prijateljstvo, vrlo prozirno. Nema to sad veze što je to baš ona, kad pravo razmislim ne znam kome bih ja sama ponudila mlijeko (možda dvjema najboljim frendicama), a još manje kome bih dala svoje dijete na podoj.
    Mući me to što bi to trebalo biti normalno, nešto u čemu bismo mi žene trebale biti solidarne jedna s drugom i pomoći si međusobno (muškarci tu stvarno ništa ne mogu), a imam dojam da se o tome niti razgovara niti da to žene čine.
    Ima li tko da me razuvjeri?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Ornela, nisam bila našla taj topic prije, a to je to.
    Hvala

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam koga bih pitala da mi doji dijete/djecu u slučaju da ja ne mogu. I znam da bih sigurno pomogla toj istoj prijateljici u slučaju da ona ne može. Uostalom, već mi je par puta njena curica tražila moju cicu, dobila je i tražila opet. Tako da meni tu nije ništa strano.

A sad, bih li svoju sisu dala bilo kojem djetetu, ili svoje dijete dala bilo kojoj sisi.... Paaaaaaa, mislim da ne bih.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E ja nebi dala nikome da doji moje dijete. Mislim da i dojenje negdje doseže granicu . Iz raznoraznih razloga . Kao prvo : gadi mi se . Kao drugo i najbitnije u svemu tome : dojenje predstavlja ne samo prehranu nego i jako važnu emocionalnu vezanost majke i djeteta. Ima li to beba prema tuđoj majci ? Ili treba li dobiti osjećaje za drugu mamu ? Ne znam kako to sebi zamišljate . U današnja doba ( a to nije više doba naših baka i prabaka kad su se morale nužno snalaziti ) ima 101 mogućnost kako prehraniti bebu na najbolje mogući način - važi čak i za bebe koje se rode sa 1000 grama i preko sonde dobijaju majčino izdojeno mlijeko ( znači ne treba druga mama ) . Kao treće postavlja se pitanje : a zašto ta mama ne doji sama svoje dijete ??? Pa ja ovdje čitam čitavo vrijeme da skoro ne postoji mama koja ne može svoje dijete dojit - osim ako se radi o nekoj teškoj bolesti ili šta ja znam . Što znači ( za mene ) ako je ta mama odlučila zbog : neustrajnosti , nepodrške , neznanja i sl. ne-dojit svoju bebu - onda ona manje-više to (ne)svjesno tako i prihvata !
    Ima još jedna jako važna stvar : recimo ( bar ovdje u njemačkoj ) je već neko vrijeme zabranjeno u klinikama da bebe dobijaju mlijeko drugih majki ( njih ne zanima što kaže LLL ) - radi se isključivo o higijenskim razlozima , o mogućnosti infekcije kao napr. HIV i slične bolesti ... a nije li malo naivno i neodgovorno reći " ma nemam ja to - otkud meni HIV" . Bar u današnje doba smo informirani o tome da niko nije "imun" na virus - makar ga zaradio sebi preko igle na tetovaži .
    I kao što rekoh - nek svaka mama bude iskrena sama prema sebi - ne rade li emocije manje-više u slučaju gledati kako vašu bebu hrani druga mama ??? Bez obzira koliko to bilo korisno ili ne - smatram da psiha majke dobija kroz to štetu tipa " nisam u stanju nahranit svoje dijete " . Ja nebi nikad dojila tuđe dijete - iz svih tih razloga navedenih ( osim ako trebam nekom spasit život ) a isto tako važi i za moje dijete .
    Onda ipak radije adaptirano ako su svi drugi pokušaji dojenja pali u vodu .
    Tarzana su odhranili majmuni- zašto nas nebi krava ( ako stvarno mora ) ...ok malo šale mora bit... .
    Mislim, radi se o tome , ako u krajnjem slučaju moram dat i flašicu s adaptiranim - opet se može uspostavit veza majke i bebe " gledanja oči u oči " - " osjećaj bebe da je u toplom maminom naručju ", "miris majčine kože " - a gdje to sve onda kad mi bebu doji druga mama ? Možda drugoj mami i (ne)svjesno godi čitava ta situacija ?
    Mene je odhranila tetka (makar i flašicom ali je ) kao bebu jer mama nije mogla - i danas dan više volim tetku nego mamu što sam ikad voljela- mada za mamu gajim naravno posebne osjećaje - tu nema govora , teško je to opisat.
    Mislim da sam s tim dovoljno rekla .
    I nemojte ovo shvatit kao napad na nešto ili nekoga ( jer nisam sjela pisat ovdje s tom namjerom ) - nego samo slobodno iznošenje mišljenja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kill bill,
    mislim da zaboravljaš da se dijete može hraniti sa mlijekom neke druge majke/dojilje i iz bočice, pa majka i dijete ne moraju nužno izgubiti vezu 'oči u oči'. no i to, kao i sve drugo što si napisala proizlazi iz jednog razloga, a ne više njih (kako si najavila da ćeš napisati), a taj je da ti se takvo što jednostavno gadi.
    zemlje u kojima postoji stručna praksa zamjenskog dojenja ne šalju te dojilje po kućama, nego sabiru njihovo mlijeko, steriliziraju ga i zatim šalju na potrebne adrese.
    opasnost od prenošenja bolesti se može smanjiti (na nepostojeću) ako zamoliš ženu koja ti doji dijete da se testira (nitko ovdje nije pričao o tome da pokupiš bilo koga s ulice i uvališ joj dijete).
    majka koja ne može nahraniti svoje dijete neće osjećati nikakvu psihološku štetu ako je svjesna toga da je pronašla način kako najbolje prehraniti dijete.
    adaptirano mlijeko bi u svakom slučaju trebalo biti zadnji izbor. ne znam kako ti se ne gadi mogućnost da ti dijete siše neku kemiju (bilo pomiješanu sa mlijekom nekog četveronožnog sisavca ili ne), a gadi ti se da dijete dobiva hranu od osobe koja pripada istoj životinjskoj vrsti kao i tvoje dijete. mislim, znam. to je gađenje proizvod društvenog diskursa i zbog toga ga je važno vidjeti kao takvo i pokušati to promijeniti.... a ne pričati da iza toga stoje neki medicinski i zdravstveni razlozi.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja u se u potpunosti slazem sa KillBill! Ja svoje dete nikada ne bih dala drugoj zeni da je doji! Po meni dojenje nije samo nacin prehrane i nije tu samo hrana u pitanju, vec i povezanost majke i deteta. To je po meni nesto veoma intimno. isuvise lepo, iskreno, ali samo nase...izmedju moje bebe i mene!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e pa sada koliko se sjecam u rodilistiu su skupljali nase izdojeno mlijeko, pa se nikom nije gadilo a bebe cije mame nazalost nisu iomale su papale, a moja je mama hranila malisana na cici dosta dugo i to ga je spasilo. pa se u tom momentu nikom nista nije gadilo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih dala svojem djetetu izdojeno mlijeko od neke druge žene, ali mislim da bi mi srce puklo kada bih vidjela onaj sjaj u očima upućen nekome drugome... :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ako je frka mislim da bi to prebolila mila,sve za svoje dijete

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@lonac i poklopac : ja čitam čitavo vrijeme RODA govori : NE DAVATI BOČICU - eto ga sad kad treba davat mlijeko druge mame - onda sad može bočica . A kako to onda funkcionira - onda je moje dijete teoretski ovisno od te mame i njenog mlijeka a i ona od mog djeteta - jer ona onda ustvari ima duplu količinu mlijeka nego njenoj bebi treba . Ali - ok . Dobro . A kako se sterilizira majčino mlijeko ?? Nekim kemijskim procesima ili ? Ne kužim .

A ko ono reče o onom sjaju u očima i o intimnošću koja MORA biti samo između majke i djeteta ... SVAKA ČAST - o tome i ja govorim cijelo vrijeme - samo što ja napravim malo dužu "kilometražu"

Ko reče u bolnicama daju izdojeno mlijeko od drugih žena ? Naglasila sam - da ovdje u njemačkoj nije više dozvoljeno to u klinikama - baš iz higijenskih razloga i opasnosti virusne infekcije . Ako je u Hrvatskoj još uvijek prakticirano - u redu - nisam o tome informirana - vjerujem da nije svud isto .

A ako se meni gadi - pa nisam ja kriva - jednostavno bi mi se gadilo - ne mogu ja u tom slučaju protiv sebe . Recimo ja momentalno mogu izdojit dosta mlijeka ( oko 200 ml ) pošto ga moj sin nažalost još uvijek oće uzet samo na flašicu - ali ne po 200 ml nego po 140 - tako da kažem mužu nekad iz šale " ajd probaj da vidiš kakav je okus majčinog mlijeka " - on jednostavno ne može - ne gadi mu se ali kaže glup mu je osjećaj- i ne može . E takav i ja osjećaj bi imala kad bi morala dat mlijeko druge žene svom djetetu . Jedino da ga na šporetu skuvam kao kravlje .

Ja sam ipak skužila da se ovdje diskutira o "DOJENJU tuđeg djeteta" - tako bar naslov kaže - a ne o prehrani izdojenog flašicom - to malo skreće od teme - a ja jasno i glasno kažem dojenju tuđeg djeteta NE !

Nisam imala priliku upoznat nekog ko s tim ima iskustva ali sam pročitala baš neki dan na njemačkom forumu kako je žena dojila 6 dana dijete od svoje najbolje prijateljice jer je ova morala u bolnicu , no kad se žena vratila - neće beba više njoj :/ dijete dobilo totalnu konfuziju , a ova mama ovamo koja je pozajmila svoje sise 6 dana tuđoj bebi - poslije se borila sa viškom mlijeka koje je druga beba "navukla" pa zaradila mastitis - tako da je rekla da nebi to više nikad učinila .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

povezanost majke i djeteta se može steći i na druge načine, a ne samo kroz dojenje (nisu majke koje ne mogu dojiti manje povezane sa svojom djecom i obrnuto). tvrditi na temelju jednog slučaja da je zamjensko dojenje štetno i za majku i njen odnos s djetetom, i za dijete i za zamjensku dojilju je :/
    (čak i u tom slučaju npr. zamjenska dojilja je lako mogla izdajati i neko drugo dijete...)
    tvoje i muževo gađenje je čisto kulturno određeno. lakše ti je zamišljati da se radi o mlijeku krave nego druge žene. osim toga, sebično je, jer se osobne osjećaje gađenja stavlja ispred potreba djeteta.

divna boris

Početno

U potpunost se slažem s antunom.
    Razlozi (točnije razlog) koje si navela za ne dojenje djeteta od strane zamjenske doilje su prije svega (ako smijem reći, posve) sebični rzlozi.
    Mislim da se tu ne radi o tome što je najbolje za dijete u slučaju da majka ima poteškoća sa dojenjem , već se radi o osjećajima koji se bez razmišljanja shvaćaju danima i prirodnima. Stvarno stanje zbog kojeg se osjećamo bolje i zadovoljnije kada možemo i dojimo vlastito djete je osjećaj koji je nametnut kulturom. Taj je osjećajj poželjan, ali je prije svega neutemeljen. Govoriti o tome da je moguće vidjeti sjaj u očima i o tome kako je to intimno iskustvo kako za majku tako i za djete je donekle točno šta se tiče majki, budući da su zanesene već spomenutim obligatnim osjećajem. No djete je druga priča. Skratiti ću...reći da je sjaj u očima djeteta pri dojenju stvaran je jednako točno kao i reći da djete može vladati refleksom hvatanja/palmarnim refleksom/, tj. da je zaista točno kada kažemo da nas djete želi uhvatiti za prst i da nas zaista voli kada mu ga stavimo na dlan te ga ono grčevito/snažno uhvati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@lonac&poklopac

ne kuzim jos uvijek zbog cega ti nije jasno zasto mi se ne gadi na kravlje mlijeko - pa svi ga pijemo i pravimo od njeg kolace i razne stvari ...

a zasto majcino - ( ma nije to ni gadjenje nego ne bi znala tom osjecaju dat neki naziv - ali poput gadjenja je ) -

recimo : svinjsko meso mogu jest , govedje ...kokosije ...ALI LJUDSKO NE MOGU !

a nema tu ni nista cudno da se nekome gadi na mlijeko druge zene ( doduse nebi voljela ni svoga casu popit ) ...pa ljudi se gade na razne stvari... na dlaku ... na nokte ...na pauka ... recimo moj sef je se uzasno gadio ribe bilo zive zlatne ribice u akvariumu ili one na tanjuru - ne vjerujem da je zbog toga psihopata i a ne dolazi ni iz nekih zaostalíh kultura

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bi samo bila jako ljubomorna da neka druga mama doji moju bebu (a ja ne mogu) ali sad kada znam za štetnost kravljeg mlijeka, sigurno bih išla za tim da pije ljudsko mlijeko

Početno

Citiraj renci prvotno napisa
    Uto se mama vratila, a kad je čula što je ona žena namjeravala učiniti rekla je da bolje ne. A zašto?
    Što joj je bilo tako odbojno u tome da netko pomogne njenom djetetu?
    U današnjoj sintetičkoj civilizaciji majčino mlijeko nema status dragocjene dječje prehrane već tjelesne izlučevine.

Mnogi na spominajnje humanog mlijeka zakolutaju očima i namjeste facu gađenja, kao da je to neka sluz ili ne znam krv ili limfa...a naknadno pasterizirano ili sterilizirano mlijeko krave koja se valja po usranom podu štale im se ne gadi konzumirati

Sve ovisi o "socijalnom nauku".

Ja ne bih imala nikakvog problema da mi dijete podoji netko drugi obzirom na iskonsku čistoću ženskog mlijeka, a isto tako ne bih imala problema ni da moram prihavtiti dugo dijete. međutim, bojim se da se javna percepcija humanog mlijek amože promijeniti samo agresivnom promocijom istog, kakvu naprimjer provodi t-com za svoje usluge...dakle, smatram to previše u interesu čovjeka premalo u interesu kapitala... skoro nemogućim

Početno

Stvarno stanje zbog kojeg se osjećamo bolje i zadovoljnije kada možemo i dojimo vlastito djete je osjećaj koji je nametnut kulturom.
    Ja se ispričavam jer inače ne koristim ovakav rječnik...ali ovo je tolika glupost da ne mogu doći k sebi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    U današnjoj sintetičkoj civilizaciji majčino mlijeko nema status dragocjene dječje prehrane već tjelesne izlučevine.
    virgo, svaka cast

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage zene... pa i ja potpisujem da je majcino mlijeko nesto najdragocjenije za bebu sto moze biti- i meni je stalo da moje dijete sto je moguce duze dobija moje mlijeko bez obzira na koji nacin - da li sisa ili ga uzima na flasicu, mislim sto je najzdravije to svi znamo- suvisno je o tome raspravljati ... kao sto sam vec napomenula ja kad ponekad izdojim 200 ml -a mali popije vecinom 100- 140 ml -meni je to tako zao bacit u sudoper kao da bacam diamante - znaci i ja ga smatram dragocjenim - tim vise sto mi treba 20 minuta po izdajanju a tetra-pak kravljeg mlijeka jednostavno kupis po potrebi ( ili adaptirano ) . Zao mi je ako je neko stekao pogresan dojam - no takav je internet - ne vidi se ljudska mimika ...osmjeh na licu , namrsteno celo , upitni pogled, slijeganje ramenima... tako da napisani tekst stvarno moze ostavit i negativan imidz nekoj osobi. Ja uglavnom i ne govorim o izdojenom mlijeku druge mame ( mada ga i nadalje odbijam kao soluciju ) nego opcenito o DOJENJU tudjeg djeteta . Ostajem pri tome da tu "kuvaju" emocije skoro svake mame da joj druga zena doji dijete a ona sjedi prekrizenih ruku i gleda ili sto...u tom slucaju ako je mama "nesretna" tom situacijom - negativne osjecaje i vibracije moze prenijet i na bebu - a sretna mama ima i sretnu bebu - nije beba SAMO sretna ako je dobila sisu druge mame . ako to netko naziva egoizmom/sebicnoscu majke sto iz emocionalnih razloga neda djetetu "bolje" _( znaci dojiti drugu mamu )- moze biti da je u pravu i da je to egoizam - ali prirodni , zdravi egoizam urodjen u svakoj majci . A to sto se meni na nekog gadi - to je tema posebna za sebe , naravno da je majcino mlijeko cisto ustvari - bitno je da ono NASIM BEBAMA prija i godi - meni i ne mora - mislim da sam iz te zivotne dobi davno izasla kad sam se "oblizivala" na mamino mlijeko .

Početno

Citiraj KillBill prvotno napisa
    A to sto se meni na nekog gadi - to je tema posebna za sebe , naravno da je majcino mlijeko cisto ustvari - bitno je da ono NASIM BEBAMA prija i godi - meni i ne mora - mislim da sam iz te zivotne dobi davno izasla kad sam se "oblizivala" na mamino mlijeko .
    Gađenje je nažalost nauk društva.
    Oblizivali smo se na mjčino mlijeko jer nam je bilo fino, ali skoro najviše zato jer smo bile najprisnije s majkom u tom trenutku. Tomu nas, naime, nije naučilo društvo.

Nevjerojatna je sposobnost ljudskog roda da skoro sve ljudsko pokvari.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije bih djetetu dala adaptirano nego da ga doji druga žena.Ne da bih,nego i jesam.Kad nisam mogla dojiti nije mi palo napamet tražiti nekakvu dojilicu za moje dijete nego sam dala umjetno.Razlog?Bila bi preljubomorna i kao što je netko već rekao,a i same to često ponavljate,dojenje nije samo fizička već i emotivna hrana a ja ne želim da se moje dijete emotivno hrani s nekom drugom ženom.A i na adaptirano ne gledam kao na tragediju nego lošiju ali ipak ne toliko tragičnu zamjenu za hranjenje djeteta.
    Ja bih podojila nečiju bebu ako treba,bilo čiju.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dojenje nije samo fizička već i emotivna hrana a ja ne želim da se moje dijete emotivno hrani s nekom drugom ženom
    ili nekom drugom kravom?

zezam se, al radje bi da je u salici ili zlicici mlijeko druge zene nego mlijeko krave, jer na kraju krajeva bolje da se moje dijete hrani mlijekom iste vrste nego druge vrste, ako za to imam mogucnosti a sama sam u nemogucnosti dojiti ga ili ponuditi mu svoje mlijeko

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dojenje nije samo fizička već i emotivna hrana a ja ne želim da se moje dijete emotivno hrani s nekom drugom ženom
    zasto bi to trebalo biti problem??? :shock:

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam,ja ne padam na te spike-krava,tele,vrsta.Meni je moje dijete dio mene,druga dojilja mi ne dolazi u obzir a adaptirano je prilagođeno bebi koliko je to moguće i za mene je na mjestu br2,kad se dojiti ne može.

Ali poštujem tvoje mišljenje i u redu mi je da je nekome i to u redu,dapače,smatram da si možda i velikodušnija od mene jer bi djetetu na kraju opet priuštila nešto što je zdrsvije za njega pa makar od druge žene.Ja sam preposesivna

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Da!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kad je prehrana u pitanju, svakako se slažem da treba učiniti sve da dijete dobiva majčino mlijeko, tj. mlijeko žene. pitanje je koliko je to u praksi izvedivo. no, ono s čim imam problema, tj. vjerujem da bih imala problema da se nađem u situaciji da moje dijete poželi "gucnuti malo", onako, fore radi, od druge žene. ili obrnuto, da netko to mene pita. e, tu mi se stvarno javlja nelagoda. tu više nismo u polju prehrane dojenčeta, nego negdje drugdje...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Da!!!
    Krivo sam pročitala ,mislila sam da piše ZAR bi to trebao biti problem.A odgovor zašto je to problem sam već napisala.Ja sam jako sebična majka koja svoju djecu smatra previše mojim i muževim da bi dopustila tako nešto i pritom se ne osjećala grozno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da!!!
    Krivo sam pročitala ,mislila sam da piše ZAR bi to trebao biti problem.A odgovor zašto je to problem sam već napisala.Ja sam jako sebična majka koja svoju djecu smatra previše mojim i muževim da bi dopustila tako nešto i pritom se ne osjećala grozno.
    Jel to normalno? Nemojte me krivo shvatit. Ne zelim nikakvu frku dizati, samo me zanima. Osobno mi to zvuci jako posesivno i pretjerano.
    Meni su svi emocionalni odnosi koje moja djeca mogu ostvariti vrlo dragocjeni i mislim da ih obogacuju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da!!!
    Jel to normalno? Nemojte me krivo shvatit. Ne zelim nikakvu frku dizati, samo me zanima. Osobno mi to zvuci jako posesivno i pretjerano.
    Meni su svi emocionalni odnosi koje moja djeca mogu ostvariti vrlo dragocjeni i mislim da ih obogacuju.
    Slušaj,meni je normalno.A moje dijete od 4 mj i ne može stvarati neke dugotrajne emocionalne odnose s nekim drugim osim sa mnom,svojim ocem i bratom i sestrom.
    Jedino ako ne pričaš o dojenju djece od 2,3 godine.Emocionalni odnosi su u toj dobi druga priča ali ja se tu zaustavljam jer s time emam iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja bih podojila dijete bliskih osoba, a i dala bih da moji klinci dobiju cicu od bliskih osoba ipak ne od svih.
    Ali nisam sigurna da bi veliki htio! Pitanje je bi li i mali!
    Dok su tek novorođenčad, mislim da bi cicali svačiju cicu, ali kad su veći, iskreno sumnjam. Bar dok im je majčina na raspolaganju. Ali što bi bilo da nema majčine? Nemam pojma!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •