Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Može li dojenče biti predebelo???

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Može li dojenče biti predebelo???

Neznam kamo bih to stavila a na neki način je vezano za dojenje.

Filip će 20.12. navršiti 5mj. Danas sam ga išla malo izmjeriti i prilično sam zabrinuta s rezultatima

Struk:48cm
    Bedra:28cm
    Gležanj:19cm

Nisam ga vagala da me ne strefi kap :/

Nije li to ipak previše. Hoće li moći normalno razvijati motoriku?
    Da li uvesti dohranu i smanjiti dojenje?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry, puklo me kako si ga premjerila. da nema to slucajno veze s mjerama pelena?

cuj, dojence ne moze biti predebelo. uzivaj. i on ocito uziva kad tako raste ko gljiva poslije kise!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ima, ima - kad je Dia napisala daj oj je strukić (bio) 60 odmah se uvuko crv sumnje a krojački metar krenuo u akciju

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naročito je gležanj bitan

paula, pusti malca neka cica koliko hoće... s dohranom polako, kad bude vrijeme... a da će biti trutastiji i sporiji motorički - moguće - treba tu težinu pokrenut... i F se kasnije (od ostalih vršnjaka) počeo okretati trbuh-leđa i puzati, a sad puzi kao mali zmaj i skroz se izdužio, a nogice se stanjuju...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    naročito je gležanj bitan ..
    Ma mislim si kako će ti jadni zglobići izdržati ...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Leona je u jednoj fazi bila tako debela da me sve bilo sram fotkat je jer bi me dalo u novine ko nemajku koja sigurno šopa dijete napolitankama s lješnjacima

Ali sad je tako slatka i lijepo građena trogodišnjakinja da je to milina

Ne brigaj ništa, nek on samo ciki, sve će potrošiti kad dođe vrijeme za to

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Može li dojenče biti predebelo???

Citiraj Paula prvotno napisa
    1. Nije li to ipak previše. 2. Hoće li moći normalno razvijati motoriku?
    3. Da li uvesti dohranu i smanjiti dojenje?
    1.Ne mogu procjeniti na osnovu opsega, više bi mi rekla težina.
    2.Ako je inače sve u redu normalno će razvijati motoriku.
    3. Ni pomišljati na to.

Moja V je s 5 mjeseci imala 8 kg, bila je kao sumo borac, nabor na naboru. Sada ima 3.5 godine, nepunih 17 kg, 108cm visine, vitka, visoka, prekrasna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čime se ti zamaraš

Moj sumo je s 6 mjeseci imao 9400 g, sad s 9 ima 10 200 g...To se skroz uspori. A stvarno je izgledao kao shar-pei, nije ni sad puno vitkiji, ali bar nema četverostruki podbradak.

Da ga šopaš s bilo čim osim svog mlijeka, moglo bi se govoriti o predebelom djetetu. Ovako ne brini.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo prošli 9kg već s malo više od 4mj. S motorikom kasnimo ali to nije vezano uz debljinu. Svi govore (i smiju se) kako je bumbar (debel izbjegavaju da se mama ne uvrijedi )

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj Paula s čim se ti opterečuješ, mi smo s 6 mjeseci imali 10650g, a sad imamo oko 11500, , ne znam točno zato što ju ja inače ne važem kod kuće, s tim se baš ne opterečujem,a njih dvoje su se rodili identične kilaže i dužine :D jedino ako mi baš netko počme prigovarati da kak je Anja jako bucka, da zašto ju dojim na zahtjev, da ju moram pustiti da gladuje i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ajde ga izvaži...
    moja prijateljica ima klinca koji je sa3 mjeseca bio težak 8 kg
    8 kila sa tri miseca :shock:
    pedijatar joj je reka da bi ga morala na dijetu!
    moj je samo misec dana mlađi, pa smo ih bili slikali skupa. pa moja mrvica dosezala mu je do struka.
    sve je to bilo od majčinog mlijeka. nikakvo nadomjesno
    a sad ...
    sad ta klinac ima 5 i pol godina, 120 cm i 25 kg
    stara moja, sve 5

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paula, meni je super ovaj topic jer se sjecam vasih pocetaka dojenja, kad si bila zabrinuta da li je gladan i da li ima dosta mlijeka
    Bravo :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Paula, moj N. je svaki put oduševljavao pedijatricu kako je "slatki debeljko", ali uvijek je naglasila da je to sve o.k. jer je dojen.
    S motorikom nikad nije imao problema, čak se prerano digao na noge i prohodao, a mislila sam da se ta debela guza neće tako lako pokrenut.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

emily tnx - izgleda da je nama roditeljima u krvi da se brinemo (ima, nema, debeli je ili mršavi...)

Izvažem ga prije spavanja pa javim. Danas se s tatom vagao na stočnoj vazi i obojica (jedan s pelenom) imaju 110 :shock:
    Tko je prevagnuo u stokilaša brzo ćemo saznati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama tata i Neva imaju sigurno preko 120kg, tata ne znamo točno koliko, Neva između 12 i 13kg. Ali sad mu je zima, pa... .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi se izvagali i sad smo na 9200.
    Samo se nadam da mu je pelena pri vaganju bila teža od1kg
    .... inaće nam je tata postao 100 kilaš

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.... inaće nam je tata postao 100 kilaš
    Ma to ti je super, sad možeš fokus skinuti sa sinka i prebacit na tatu, uvedi njemu ne (do)hranu već (samo)hranu od mrkvice i jabuke pa da vidiš napretka i leta kazaljke na vagi ulijevo

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E kloklo nije to tako jednostavno. Naš tata je po opredjeljenju MESAR - tamani samo meso, ništa trava, ni mrkva, kupus i buća - sve je to hrana za svinje - a što gic smaže to je kao da je sam pojeo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super je kad je beba bucmasta i odlično napreduje na maminom mlijeku ali nemojte reći da je preslatko kad bebica od 3 mj ima 10 kila.Ono,valjda postoje nekakve granice,bez obzira na dojenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo Hrvoja zvali od milja "Mišelinko"

A sad je baš krasan!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Trina moj još nema 10 kg a stvarno je gic. Vidjela sam jednog debljeg od nas i iako kažu da ne smeta ako nije dohranjivan - nekako mi to ipak zvući preveć :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trina moj još nema 10 kg a stvarno je gic. Vidjela sam jednog debljeg od nas i iako kažu da ne smeta ako nije dohranjivan - nekako mi to ipak zvući preveć :/
    Ma nisam mislila na tebe ni tvoju bebu,napisala sam onako od oka.Problem je u tome što predebela djeca imaju problema sa razvojom motorike i puno kasnije savladavaju vještine.Puno djece ni to nije problem ali neka djeca zbog pretilosti u određenoj dobi sa sobom povuku i manjak samopouzdanja,što kasnije može predstavljati veliki problem.Znam iz iskustva što govorim ali mislim na malo veću djecu,ne baš na male bebe

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

paula, mene je moja mama sa 6 mjeseci vodila kod pedijatra na kontrolu. kaže on njoj kad me vidio:"Gospođo, manje mlijeka i keksa dajite djetetu". a moja mama :shock: "ali ona je samo dojena..." Vau, reče doktor, ali nije predložio manje maminog mlijeka.
    i moram priznati da sam izgledala ono :shock: stvarno predebelo, ne znam koliko je to točno kila bilo, ali bilo je puno.
    probleme s težinom nisam nikad imala zapravo, osim što sam u srednjoj školi htjela bit mršavija, tad mi se činilo da sam najdeblja na svijetu, ali generalno, nemam tih problema.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Trina skužila sam - samo sam ostala iznenađena jer moj je kao lopta i da ima i pola kg više bio bi savršenog oblika (kugla)

Kažu da debele i nadohranjivane bebe imaju sklonosti k pretilnosti a dojene ne.

Mene najviše mući ta njegova motorika koja je prilično loša (na hvata dobro, tek je poćeo dirati nožice, glava još povremeno glavinja...) i problem s oblačenjem jer mu je sve preusko a ako nije usko rukavi su predugački.

A iskreno, uopće nije lijep ovako debeli

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da probate nastaviti sa cicom, ali uvesti onaj baby-fitness, možda bi mu godilo. Ja ne znam ništa o tome, toga nema ovdje, ali vjerojatno su vježbice usmjerene na motoriku.
    Inače, bucmaši često stanu sa rastom težine negdje iza godine i pomalo uđu u prosjek.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Paula brijes...mali ti je presladak i ne izgleda mi ni debel ni trom

Nemoj se brinuti,imas stvarno super sisavca - SS

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Paula i mi smo u grupi debeljuca, danas 4 mj., a vec 8.5kg i 68cm!
    I nekad mi je super sladak tako bucmast, a nekad se i ja zapitam kuda to vodi. Ne bi me brinulo da mi s MM strane nisu svi "odeblji", ali tjesim se da ce kile nestati kad prohoda (i moje i njegove )
    Inace, bebac ti je bas sladak, a kad ne gledam glavu, ko da gledam svoga!
    A pedijatar je super zadovoljan dok god je na maminom mlijeku! :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme, tek sam sad vidjela slike. Najbolja mi je ona gdje debela guza viri iz pelene
    Moj N. je s 5 mj. imao 9750g. - znači još deblji od tvog, ali opet mu nije debljina omela motoriku. Iako je ispočetka bio malo "lijen", već sa 6,5 mj. se digao na noge. Od tada je postao puno aktivniji i sa 7 mj je imao "samo" 10,5 kg, dakle, nastavio je rasti u visinu umjesto u širinu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da se ne ponavljam, imaš i ovdje o tome: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...9Ako+dojen%E8e

Stvarno nemaš razloga za brigu, sve će to doći na svoje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Paula,pogledala sam slike tvog dečka i prekrasan je ,uopće ne vidim razloga tvojoj brizi

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj veliki mišić je rođen sa 3200, a s dva mjeseca je imao 7 kila (od maminog mlijeka). Pedijatrica rekla - super, nismo svi isti. Dida mu je rekao da se "napumpa ka mišelinka". Ali nakon toga je dobivao puno manje na težini.
    Istina je da se poceo okretat tek s 5 mjeseci, ali je sa 7 već savršeno puzao. Sad je super spretni šestogodišnjak i sasvim vitak.
    Doduše, ako ti se bude činilo da su stvari otišle predaleko i da primjetno motorički zaostaje - ipak provjeri s pedijatrom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:shock: dijete uopće nije debelo na slikama bar... sasvim normalan ... i sladak .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

TNX, ipak ste me malo utješile. MM-ova seka ima jako puuuno kila a kćer joj je već s 10god bila blizu 100 :shock:
    S njegove strane su svi prilično skloni debljanju a ni moji nisu mršavi (ja sam valjda izrod). Uglavnom, mala i mama imaju problema sa srcem, mama još ima problema s tlakom, venama....
    Znam da nije lako protiv genetike a mali je tata2 pa me to kopka.
    Već s Paulom smo jako pazili da na jelovniku nema slatkiša i ponekad se pitam nisam li okrutna jer moje dijete nezna za bombone i žvake (čokolada smije u kuću samo ako je u štangicama ili one mini). Mislim si neće li se za koju godinu obžderavati nebi li nadoknadila izgubljeno :?

Inaće, pitala sam pedijatricu za dohranu rižom isl. i žena me pošpotala - ionako je kao da raste na germi, samo mu još fali dohrana pa neka ga još riža zatvori ...

Eto, mi ostali vjerni cicanju i nacicavanju (to radi uvijek kad mu je dosadno a to je veći dio dana )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Paula mali ti je pravi slatkiš. kad on krene puzati i više se kretati sve će on to izgubiti...
    mom mm-u se strašno sviđaju pelene sa slikom motora

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Je li i TM biker?

Sašila nam ih je naša forumašica Shogi a dobili smo ih od drage rode tete Suzyem i raspametili se. Sad nemožemo dočekati da se osuše pa da ih ponovo stavimo na guzu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prošli 9kg već s malo više od 4mj. S motorikom kasnimo ali to nije vezano uz debljinu. Svi govore (i smiju se) kako je bumbar (debel izbjegavaju da se mama ne uvrijedi )
    sebastina je bio ko cepelin, meni je poznati otvoreno reko da kak ti je mali debel kad je imao 4 mjeseca.

sears po knjigama navodi da iskljucivo dojena djeca ne mogu biti predebela jer se te masnoce istope do 2 godine i kod nas je ispalo sasvim tocno (jedini je problem sto sebastian beskrajno lose jede i jos uvijek se sa 34 mjeseca hrani uglavnom sisanjem)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Super, znaci ima nas jos buca.Ema ima 4 mes. i skoro sedam kila, ali je zaista predivna

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemaš razloga za brigu! Moj malac (isključivo dojen) je na zadnjem pregledu sa točno 3 mj i 8 dana imao 7450 g i 66 cm Ali uopće ne izgleda debelo!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je li i TM biker?

Sašila nam ih je naša forumašica Shogi a dobili smo ih od drage rode tete Suzyem i raspametili se. Sad nemožemo dočekati da se osuše pa da ih ponovo stavimo na guzu
    Da da ali od prometne koju je imao na motoru ovog ljeta neće skoro na njeg!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •