radi toga sam sišla sa trešnje i gledala epizodu o majkama diljem svijeta

izmjenjivale su se lagodne i teške uloge majki, no najviše me dojmila mama iz Norveške i prilog snimljen u njenom domu i okolici.
mame doje bez pol frke svugdje i kaže žena kako se ne vide sise i da tu nema ničeg uvrnutog, čisto kad bebe traže mame daju dojku i u kafiću ili na ulici. fantastičnih 99% majki doji.
također se, u toj zemlji u kojoj je najmanji postotak zločina djeca igraju vani bez brige majki da će im se nešto loše dogodit.
kad je spočitala amerikankama kako se malo bave djecom, kako su prefleksibilne i kako im zamjera davanje prevelikih količina junk fooda i Oprah se zabezeknula. kaže žena da kikiriki maslo nema šta tražit u njenoj kući svi su ostali paf!
a kaže žena kroz smije kaže: iza jednom NE stoji puno ljubavi!

nadalje je rekla da iako smatra da je stroga niti ne pomišlja udariti svoje dijete, em je zakonom zabranjeno, em se to ne uklapa u njenu viziju odgoja.
dodatni dani bolovanja zbog njega djeteta se plaćaju ko da radi, koristi ih jednako i mama i tata.
zakon zabranjuje davanje imena koja nisu norveška, za svako "drugačije" ime - traži se posebna dozvola.

'bem ti, uvijek sam ja govorila da je ta Skandinavija pala sa druge Planete!

e da, neka Amerikanka je pokrenula akciju da mame koje imaju "višak" svog mlijeka izdajaju isto, nakon pasterizacije se šalje u Afriku svim bebama kojima su mame umrle pri porodu kao i onim bebama koje su oboljele od AIDS-a kako bi dobila toliko vrijedna antitijela.