Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: terapija eteričnim uljima

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno terapija eteričnim uljima

što znate o ovome?
    moje dijete ima bronhitis i ja cijelo vrijeme vlažim zrak i često kapam u vodu eter.ulje bora, eukaliptusa...
    znate li šta o tome? činim li dobro? :/

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: terapija eteričnim uljima

odmah da se i ja ubacim sa pitanjem

Koristila sam eterične lampe dok Nia nije došla. Sad bih htjela opet, ona ima 15,5 mjeseci, zna li netko jel to ok?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam nedavno čula da eterično ulje eukaliptusa kod manje djece, ako je u višoj koncentraciji može izazvati epi napad, čak i namazano na kožu.
    Oprezno!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:shock: stvarno? Fdje si to čula?

Ja sam Lani neki dan namazala malo eukaliptusovog balzama protiv prehlade i kašlja. Ali to i preporučuju neki doktori

A inače znam staviti malo eukaliptusovog ulja u one osvježivače zraka na radijatorima, tj. jednom sam stavila otkad ser Lana rodila, ali prije sam znala i češće jer mi je to oduvijek djelovalo kao dobro sredstvo kod prehlada

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Samo neke vrste eukaliptusa nisu za primjenu kod male djece, evo kopiram sa Biovege:

EUKALIPTUS, Eucalyptus globulus, djeluje stimulirajuće, osvježavajuće, pročišćavajuće; insekticidno; antivirusno, antiseptički i paraziticidno. Potiče zarastanje rana, žuljeva, posjekotina. Pomaže kod ugriza kukaca i kožnih infekcija; umiruje bolove mišića i kod artritisa; olakšava tegobe kod kašlja, astme, bronhitisa, sinusitisa i drugih infekcija dišnog sustava; jača imunološki sustav. Pomaže kod glavobolje i neuralgija. Ovo ulje se ne preporučuje za djecu mlađu od šest godina.

EUKALIPTUS RADIATA, Eucalyptus radiata, djeluje stimulirajuće, osvježavajuće, pročišćavajuće; insekticidno, baktericidno, antivirusno i paraziticidno. Potiče zarastanje rana, žuljeva, opekotina; umiruje bolove mišića i kod artritisa, potiče cirkulaciju; olakšava tegobe kod infekcija dišnog sustava i astme; jača imunološki sustav. Pomaže kod glavobolja i neuralgija. Može se upotrebljavati i kod djece mlađe od šest godina.

EUKALIPTUS CITRIODORA (LIMUN EUKALIPTUS), Corymbia citriodora, krijepi, aktivira, stimulira. Djeluje antivirusno, antibakterijski, fungicidno i insekticidno. Upotrebljava se kod astme i infekcija dišnog sustava. Potiče zarastanje rana i jača imunološki sustav. Može se upotrebljavati i kod mlađe djece.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi u posudicu ovlaživača za eterična ulja stavimo majčinu dušicu koja je dobra za čišćenje prohodnosti dišnih puteva, a isto tako samo našli od Penatena neku tekućinu koja također sadži majčinu dušicu, akoristi se tako da se jedan čepić stavi u vodu za kupanje. Nos se otvori samo tako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čula sam od doktora koji je toksikolog.

I ja sam Lea mazala nekakvim balzamom kad je imao bronhitis :shock:
    Namam pojma kojom vrstom, kupila u DM-u.

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam isto od pedijatrice dobila preporuku za Biosept vapo rub balzam za djecu, na bazi eukaliptusa i lavande i već 2 mj. joj povremeno znam namazati prsa i leđa (kod početka prehlade) i nikakve negativne posljedice nisam primjetila.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jooooooooj, ja sam svoju Anju nakljukala dobrano upravo ovim prvim eukaliptusovim eterič. uljem!! :? jadno dijete, a mogla me je kretenuša iz apoteke upozoriti!!!
    i moriznati, taj dan je malo hiperventilirala
    joj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    često kapam u vodu eter.ulje bora, eukaliptusa
    ...stvarno mislim da se eukaliptus mora izbjegavati...
    identičnu temu sam bila i ja nedavno otvorila, pa su zaključci bili: eukaliptus niti pod razno, to je eterično ulje koje ne smije direktno na kožu (treba paziti i sa inhaliranjem);
    a za probleme s dišnim sustavom dobra su eterična ulja od čajevca i kadulje (i još nečega, sorry, zaboravila sam).
    Samo bih stavila napomenu da ne kupujete eterična ulja iz DM i sličnih trgovina, jer ona nisu baš neke kvalitete, pogotovo kad se koriste u zdravstvene svrhe.

našla sam topić, pa malo pogledaj : http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...062&highlight=

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a što je onda s onom masti dr. theissa s eukaliptusom :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja ne mazem nego stavim mokar rucnik na radijator i po njemu prolijem ekaliptus, cajevac i ponekad japansku mentu.

Ali djecu redovito inhaliram s uljem cajevca (jednu do dvije kapljice pomjesan s fizioloskom, morem ili aloe verom) i u nebulizator 2-3 x na dan. Pri tome pazim da su etericna ulja najbolje kvalitete. (po radijator poljevam i jeftina). E i to naravno radim zbog kronicnog sinusitisa, a rjedje zbog kaslja.

Ja sam kao djete imala jaku alergijsku reakciju na VICKS, pa izbjegavam mazanje (zlu ne trebalo).

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dr teissov balzam je, ne dobar,nego preporučljiv!!!!!!!!!to preporučuju i pedijatri, valda je to onda taj "dobar" eukaliptus

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za djecu se umjesto eukaliptusa preporučuje mirta - ima isto djelovanje

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Gdje vi kupujete ta kvalitetnija eterična ulja koja se mogu koristiti za inhalaciju?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj jvk prvotno napisa
    Mi u posudicu ovlaživača za eterična ulja stavimo majčinu dušicu koja je dobra za čišćenje prohodnosti dišnih puteva, a isto tako samo našli od Penatena neku tekućinu koja također sadži majčinu dušicu, akoristi se tako da se jedan čepić stavi u vodu za kupanje. Nos se otvori samo tako.
    Gdje se kupi taj Pentaten? Tržila u ljekarni pa nemaju

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Strippy prvotno napisa
    Gdje vi kupujete ta kvalitetnija eterična ulja koja se mogu koristiti za inhalaciju?
    Ovo me jaaako zanima, pa da malo podignem temu.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam kupovala u bio&bio ducanu, u jednoj specijaliziranoj apoteci, a ima i u biljnoj.Citala sam da bi trebalo na njima pisati 100 % cisto.
    Mislim da sam to citala na ovoj temi, ima puno korisnih informacija
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=67376

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

"pravo" etericno ulje mora imati godinu proizvodnje, svoj serijski broj (lot), zemlju porijekla biljke i naravno proizvodaca

okvirno se cijene etericnih ulja krecu cca 1000€ litra, ovisno o tome koliko je cesta biljka od koje se ulje radi pa su tako najjeftinija ulja od narance, limuna i sl. a cajevac je medu skupljima. to znaci cca 50kn-150 (ovisno o prodavatelju)

ja narucujem od Just-a. svicarska linija proizvoda. jos na kutiji tocno vidim od kojeg dijela biljke se ulje napravilo i di je ta komad ubran

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kupujem ili primaverina e.ulja u bio&bio (ilica ili jurisiceva), a odnedavno kupujem i oshadijeva (trgovina u ilici 11, cini mi se, u prolazu je ali je znam kako se zove)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Umjesto eukaliptusa za malu djecu se primjenjuje kajeput.
    Ravensara je također jako blaga i primjerena maloj djeci.

Na ovom forumu vam kobila-Suzy vam moža dati relevantne podatke jer je educirana na tom području i vrlo rado daje odgovore i vrlo je korisno pročitati njene posteve.

Ja eterična ulja prema njenoj preporuci kupujem ovdje:
    "Mirisni dućan", Ilica 11 (haustor), 346 02 02, Zagreb
    "Kemig", Antuna Bauera 5, 4641 258, Zagreb
    "Biotera" Vlaška 7, 4840645, Zagreb

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •