Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: sirova jaja u kolačima

  1. #1
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno sirova jaja u kolačima

    molim pomoć iskusnih
    našla sam par recepata za kuglice, salamice - sve ono fino kaj se sada radi
    međutim, idu unutra žumanjak ili cijelo jaje ili bjelanjak
    ti se kolači ne peku, malo me strah staviti jaje koje nije tremički obrađeno
    prvo sam napravila kuglice i nisam stavila žumanjak - ispalo je super
    sada planiram i salamice pa me je frka da neće uspjeti možda
    kuglice smo rolale lucija i ja, to mi je bilo jednostavno

    kako ste vi to riješile?
    da preskočim jaje kao i kod kuglica?

  2. #2
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja sam pronašla roladu bez jaja, u nju idu mlijeko i sok limuna i naranče. da je u receptu jaje, mijenjala bih ga sokom da namoči i poveže smjesu.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Upravo sam to i ja htjela dopisati. Ja u principu ubacim ili sok ili dodam malo pekmeza.

  4. #4
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Blazenka:
    Ja u principu ubacim ili sok ili dodam malo pekmeza.
    Isto tako , nikad ne radim sa jajima.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    I ja izbacim jaje.

  6. #6
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    super, hvala vam

  7. #7
    Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,421

    Početno

    Ja kad radim nesto sa sirovim jajima onda ih prvo hitim (ne bas hitim ) u ljusci u kipucu vodu na 30 sekundi da pobijem bestije ako ih ima na ljusci i oko ljuske, i onda pod hladnu vodu. Bjelanjci malo pobijele ali ne smeta kod lupanja u snijeg (jedino treba, kad se snijeg ulupa, izliti vodu s dna zdjele jer ona ude u jaja tijekom kuhanja).

  8. #8
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ako je salmonela u jajetu, ova termička obrada nije dovoljna, a za čistoću ljuske dovoljno je oprati pod mlazom tople vode.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno

    Ja od kad sam imala Salmonelu više ne koristim puno jaja ili ako i koristim budu dobro dobro termički obrađena. Zato i ja prst dolje za sirova jaja u kolaće .

  10. #10
    newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Slavonija
    Postovi
    398

    Početno

    tu je pekmez zakon!
    Meni su najbolje kuglice od obrezivanja kolača.
    Sve se pomiješa doda koji sastojak po želji i prave se kuglice.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    U metrou sam pronašla pasterizirana jaja, ima odvojeno bjelanjci i žutanjci, ili povezano, pakirano u tetrapaku od litre. Cijena za bjelanjke i cijela jaja je cca 25 kn/litri, a žumanjci su oko 50 kn.
    Samo ne znam kako odmjeriti koliko mi jaja treba

  12. #12
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ne radim takve kolače u koje idu sirova jaja - imam doma super knjižicu s kolačima koji se ne peku i ima dosta njih u koji ne idu sirova jaja pa si modificiram po želji

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Imam isti problem sa sirovima jajima ali u crnoj torti.....to je jedna prefina torta (zna većina forumašica) u koju idu sirova....jedno vrijeme ju zbog toga nisam radila ali sam opet počela pa me zanima da li je tko pokušao ta jaja prokuhati na pari ili zamijenio ih nečim....

  14. #14

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    pa staviš pasterizirana jaja iz tetrapaka, u tu tortu barem ide puno jaja.

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nikad čula za "pastreizirana jaja iz tetrapaka" :shock:
    gdje se to kupi?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    U metrou sam pronašla pasterizirana jaja, ima odvojeno bjelanjci i žutanjci, ili povezano, pakirano u tetrapaku od litre. Cijena za bjelanjke i cijela jaja je cca 25 kn/litri, a žumanjci su oko 50 kn.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Ja u sve kolacice umjesto jaja stavim istopljenu bijelu cokoladu. (istopim sa malo vode i maslaca)

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sori, nina previdjela sam

  19. #19

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    nema veze, javi ako isprobaš jel valja to štogod

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    za sljedeći Božić 8)

  21. #21

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,000

    Početno

    a Uskrs?

  22. #22

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    a ček, ček, šta kuhanje na pari, recimo čoko-rum kuglice koje ja radim,
    kuhaju se na pari cca 30'-šta to nije dovoljno za kill all the beštije :?

  23. #23
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    a Uskrs?
    sasvim druge vrste kolača.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •