Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: evo jos jedan dokaz da mama zna najbolje

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno evo jos jedan dokaz da mama zna najbolje

nisam stigla ovo prije napisati..........ali nikad nije kasno (za neke stvari).

Mnogi su vidjeli moj topic "Sto smo dobili od pedijatrice na poklon za 3 mjeseca"

Znate vec da nisam Franu dala to umjetno mljekeco.

Evo nekoliko razloga zasto nisam.

U trudnoci sam odlucila da cu dati sve od sebe i dojiti sto duze, pa sam se zbog toga i jako,jako puno raspitivala i citala o toj temi.
    Fran je super raspolozeno i zivahno dijete.
    Dodatnu sigurnost mi je dala Mamma san, jer je njen Lovro isto taj mjesec dobio manje, pa sam se unaprijed pripremila na tu mogucnost.
    Alamama mi je na SOS telefonu rekla da je 450g donja granica, sto znaci da je to ok, ali ako imam kakvu sumnju neka ga odem za tjedan dana izvagati, pa da vidim je li dobio kolko treba u tjedan dana.

I tako odem ja s njim za tjedan da na na kontolu i imam sto za vidjeti.
    :shock:
    Kaze sestra da ima 6000 g!
    A ja njoj:"Ma, nemoguce, krivo ste mjerili,treba imat oko 5200 ",kaze ona da nije krivo mjerila.
    Ja:"Ali,prije tjedan dana su mjerili i rekli da je 5050", onda ga je ona opet izmjerila i potvrdila 6000 g.
    Onda sam rekla neka izmjeri i duzinu ,pa je ispalo da nema 61.5, vec 65 cm.Tada sam sestri opet rekla da nije tocno jer ima 61.5, a ona me pogledala kao da me zeli izbacit van iz ordinacije, jer se ponasam prema njoj kao da ne zna svoj posao.

rastuzila me pomisao na to da sam mu ni krivom ,ni duznom mogla gurat bocicu i onu ne finu hranu. I zato tri put hura sto nisam

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hura
    hura
    hura

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hura za Frana!

Mi smo te nedoumice riješili kupovinom vage. Shvatili smo unaprijed da će se sve babe iz bliže i dalje okoline nastrmiti na MŽ i nastojati isfurati priču o tankom mlijeku (odvratnog okusa, kojem fale razni vitamini, bjelančevine, masnoće, šećeri, špek, kuruza...)

Pokušaja je bilooooo, najmoćniji od svih bio je od sestričnine svekrve :? koja je svoje mlijeko slala na analizu u Napulj i od tamo dobila potvrdu da joj mlijeko ništa ne valja i savjet da i mi učinimo isto

Na sve pokušaje odgovarali smo preciznom brojkom bebinog prirasta i slijedećom mantrom: "naša pedijatrica je rekla da je to OK" 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[quote="Davor"]Hura za Frana!

priču o tankom mlijeku (odvratnog okusa, kojem fale razni vitamini, bjelančevine, masnoće, šećeri, špek, kuruza...)

heheheheehheeheheheheheh

Pokušaja je bilooooo, najmoćniji od svih bio je od sestričnine svekrve :? koja je svoje mlijeko slala na analizu u Napulj i od tamo dobila potvrdu da joj mlijeko ništa ne valja i savjet da i mi učinimo isto

Ovo je genijalno. Kako se netko toga uopće sjeti?? Napulj???

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo je malo zbrljano. Ne vidi se quote i moj komentar kao dvije odvojene stvari. Malo sam smotana.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweety, ne kuzim, pa kakva im je to vaga? u cemu je caka?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vagu nikad nisam htjela imati, mislim da od nje cesto vise stete nego koristi.....
    sta znaci vaganje djeteta prije ili poslije podoja? sta nam taj podatak moze reci? po meni nista.....jednom djetetu podoj znaci da se malo napije, jednom mu je pravi obrok, kad je sta, ne znamo, a moze nas obeshrabriti ako ga izvazemo bas onda kad se je on htio samo malo napiti i utaziti zedj...
    ...

najvaznije je pracenje stanja djeteta, i vizualno, pracenje broja mokrih pelena i dojenje na zahtjev....
    naravno, ako se radi o na vrijeme rodjenom djetetu, bez posebnih zahtjeva....

maksimalno vagati jednom tjedno, to ajde, ali opet davati novce za vagu za tako rijetko vaganje, cinilo mi se bacanje novaca.....

cini mi se da neke patronazne nose sa sobom vagu, a uvijek se moze otici do doktorice i izvagati dijete.....

sto se tice tweenty, svaka cast
    povjerenje u sebe i majku prirodu i prikupljeno znanje

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... ali ako vaga stoji na mekanoj podlozi poput tepiha onda hoće pokazati manje...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bitno da je mama sigurna u sebe i odlučna, kao ti :D , i da ne vjeruje slijepo pedijatrima jer nažalost nisu svi u pravu. ja bih bila sretna da mogu biti apsolutno sigurna u svoju ped, ali ovako moram vagati svaki put kad odemo k njoj. po njoj moji dečki nisu bili normalni jer ne sjede samostalno sa 6 mj., a vjerojatno neće biti ni bruna
    hura za frana i mamu

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo tweety, hura za bebača!
    Bebicu je objektivno teško izvagati na pregledu i možda je sestra bila ili površna ili nije uspjela očitati rezultat. A postoji i jedno istraživanje kad su dali različitim medicinskim sestrama da vagnu isto dijete na istoj vagi u isto doba dana. I svaka je očitala drugi rezultat. Živjele vage :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tweety :D :D
    bravo Fran i mamine cike!
    malo me hvata jeza s obzirom da idemo u istu ambulantu, mi srećom još nismo imali takvih doživljaja. jedino me doktorica (neka zamjena) onak cinično pitala gdje su bili mama i tata da je dijete ubola osa?! ja: pa dojila sam ga!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ja vagu nikad nisam htjela imati, mislim da od nje cesto vise stete nego koristi.....
    sta znaci vaganje djeteta prije ili poslije podoja? sta nam taj podatak moze reci? po meni nista.....jednom djetetu podoj znaci da se malo napije, jednom mu je pravi obrok, kad je sta, ne znamo, a moze nas obeshrabriti ako ga izvazemo bas onda kad se je on htio samo malo napiti i utaziti zedj...
    ...

najvaznije je pracenje stanja djeteta, i vizualno, pracenje broja mokrih pelena i dojenje na zahtjev....
    naravno, ako se radi o na vrijeme rodjenom djetetu, bez posebnih zahtjeva....

maksimalno vagati jednom tjedno, to ajde, ali opet davati novce za vagu za tako rijetko vaganje, cinilo mi se bacanje novaca.....

cini mi se da neke patronazne nose sa sobom vagu, a uvijek se moze otici do doktorice i izvagati dijete.....

sto se tice tweenty, svaka cast
    povjerenje u sebe i majku prirodu i prikupljeno znanje
    e ovak, kad smo krenuli u vracanje na dojenje na laktaciji su izveli vaganje prije i poslje podoja i to zbog toga da bi potvrdili ono sto se vidilo iz toga kako je sebastian sisao a ona je ipak htjela biti sigurna sto posto jer kao ima beba koje jako tiho gutaju, i za svaki slucaj

jako su mi napomenuli da beba uopce ne pojede istu kolicinu u svakom obroku, tako da se time ne opterecijuem ako vagam sama (a vagali smo par puta prije i poslje, samo da se ja uvjerim da ipak imam nesto mljeka i to mi je davalo energije da guram dalje)

mene je vaga spasila jer nakog citavog cirkusa nisam imala povjerenja u svoje dojenje kad sam se napokon vratila na samo dojenje i stvarno sam u pocetku vagala svaki dan, pa svaki drugi, pa sve rjedje i rjedje. meni je vaga uz moju izdajalcu bila naj frendica u povratku na dojenje jer sam imala malog na oku da mu tezina raste

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

renata, mislim da vaga taj dan nije imala problema, vec sestra!
    znate sto se jedino pitam????
    o dojenju puno znam jer sam imala vremena citati sve te clanke i iskustva mama, pred kraj trudnoce
    inace kad radim punom parom,svoj posao nemam bas vremena za jos jedan studij.
    E pa sad dal´da ipak skupim snage pa upisem jos medicinu, jer sto ako mi sljedeci put kaze da mi dijete mora na operaciju jer ima sum na srcu, ili ne znam sto jer mu je nesto s ovim ili onim, da ne nabrajam sad sve moguce bolestine.
    Pa kome cu vjerovati ako ne pedijatrici?zar zaista o svemu moram znati sve, da mi ne zeznu najdragocjenije sto imam?

sto se tice bljutavog majcinog mlijeka, to je sigurno rekao netko tko nije probao to adaptirano. ja jesam iz znatizelje i zaista sam odlucila da ce mi to biti krajnje rjesenje, jer sto se mora, mora se, ali prije cu dati sve od sebe da ipak jede moje.
    mislim, znam da ga ne mogu proizvoditi sa okusom cokolade i vanilije, ali fakat je odvratno.

vagu nisam namjerno kupila, jer mislim da je veseli i razigrani Fran, te dovoljan broj mokih i pokakanih pelena, dovoljno da se ne zabrinjavam. mislim da je vaganje jednom mjesecno sasvim dovoljno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hura hura hura za Frana i njegovu mamu :D !
    Citiraj tweety prvotno napisa
    E pa sad dal´da ipak skupim snage pa upisem jos medicinu, jer sto ako mi sljedeci put kaze da mi dijete mora na operaciju jer ima sum na srcu, ili ne znam sto jer mu je nesto s ovim ili onim, da ne nabrajam sad sve moguce bolestine.
    Pa kome cu vjerovati ako ne pedijatrici?
    Ako je nešto ozbiljno- traži barem još jedno mišljenje, ali najviše vjeruj zdravom razumu i svojoj intuiciji :wink: .
    Sama si stavila naziv ovog topica, a kako najčešće mame najviše vremena provode s djecom i najbolje ih poznaju, mislim da to upće nije pretjerano :wink: ).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako se imalo baviš astrologijom, znaš da je medicina, isto kao i vojska i policija - pod vladavinom Marsa. Dakle, ne očekuj previše nježnih i toplih emocija, samo disciplinu i hijerarhiju.

I inače u životu je tako: ako se stvarno želiš od nečega izliječiti, traži pomoć sam, sigurno ćeš nešto naći.

Studiranje medicine ti vjerojatno ne bi pomoglo - samo bi u postupku studiravanja "shvatila" da je to što ti je pedijatrica rekla sasvim sigurno najbolje.

Uostalom, pogodi zašto su doktori odreda u smrtnom strahu od Interneta :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore,odvalila sam od :D

Ne bavim se niti malo astrologijom, ali mi se cini da kod medicine, nesto gadno jako ometa taj Mars kad je disciplina u pitanju.
    Zaista mislim da nekad fali malo discipline.

P.S................mmmmmmm........... a ti se bavis astrologijom?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

učim 8)

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kome cu vjerovati ako ne pedijatrici?zar zaista o svemu moram znati sve, da mi ne zeznu najdragocjenije sto imam?
    ma mislim da se mozes opustiti jer pedijatri obicno o svemu drugome znaju puno vise nego o dojenju. mislim, znaju sasvim dovoljno o bolestima i kako lijeciti djecu, a ne-dojenje se zadnjih desetljeca nije smatralo kao bolest, cak stovise, godinama je industrija adaptiranih pritiskala pedijatre da nude njihova mlijeka.
    ima pedijatara koji znaju puno o dojenju, ali to je uvijek na njihovu osobnu inicijativu.
    a o bolestima svi skupa nauce dovoljno za vrijeme specijalizacije.

vec nekoliko godina se pokusava progurati zakon o dojenju u kojem pise da bi se medicinsko osoblje trebalo toliko i toliko educirati o dojenju. ali ne ide... :?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno na faksu u 6 godina školovanja slušaju 2 školska sata o dojenju.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je bed zbog docova opce prakse koji onda pojma nemaju o dojenju, ali pedijatri na specijalizaciji (koja traje mislim 3 god iza ovih 6 god) slusaju sigurno dulje.
    kad bi se sad uopce pedjatri i slali na specijalizaciju :?

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene je pedijatrica na prvoj kontroli sa mjesec dana oštro upitala jeli mali isključivo na prsima i ja sam ostala :shock: . Kad sam joj rekla da jest, rekla je isto tako ošto: "Odlično, tako i nastavite. I ni kapi vode ili čaja, a kamoli adaptiranog. Da niste slučajno poslušali koju baku koja će sigurno sugerirati slično. Samo prsa, jeste li čuli!!!"

Ne biste vjerovale, ali očito ima i takvih...ne idemo uzalud 8 km do nje

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kuzis, kad pedijatrica tako ostro pita, onda je to ok
    a da ja na sos telefonu tako izresetam, mogli bismo zatvoriti liniju

suncica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

...ma neee, ti si super na telefonu! Iako bi mogla bit malo oštrija

...ali zato radiš super fotke :wink:

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej, pa to si ti!
    kako se lijepo skrivati iza nicka
    samo sam te po djetetovom imenu prepoznala, ja sam ga slikala dok spava pa mi ni avatar nije bas poznat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uostalom, pogodi zašto su doktori odreda u smrtnom strahu od Interneta

E Davore ovo si super rekao :D

ivarica

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    ja sam ga slikala dok spava pa mi ni avatar nije bas poznat
    ma daj, pa ako si vidjela rokovog tatu, ne mozes pogrijesiti - isti su skroz :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

znam da ga ne mogu proizvoditi sa okusom cokolade i vanilije, ali fakat je odvratno.
    I to se moze!!! Naime poznato je da majcino mljijeko ima uks hrane koje on jede, ako ti krenes po vaniliji mozda ti i ispije!

Lejla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lejla cool!!!!!!

ipak bilo bi mi bolje da pocnem derat po blitvi umjesto po slatkecama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweety, zamisli što se nama desilo
    na zadnjoj kontroli sestra je pisala nešto (mislim uputnicu za UZV kukova), a doktorica je Josipu mjerila opseg glave. Kaže ona (sa 3 mj. pazi sad) - 45 cm :shock: :shock:
    A moj Joco fakat ima malu glavicu, sa 3 mjeseca je imao baš sitnu glavu.
    Ja sva u čudu. Svi se čude otkud sad to.

Dođemo mi sad sa 5 mj. Sestra naravno više ne zna ko je mjerio glavicu. Izmjeri ona njemu opseg glave - 42.
    Zamisli, smanjila se glava za 3 cm

p.s. mi smo poslije te kontrole doma mjerili i Joco je imao glavicu 41 otprilike.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mi se nije dogodilo,sto mi se dogodilo,rekla bi :"Ne vjerujem!!!"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •