-
jesmo li dobro okrenuli sjedalicu?
Dobili smo Chico autosjedalicu od prijatelja, zajedno s bazom (bila je dio njihovih kolica). Montirali smo je onako kako piše u uputama, na stražnje sjedalo, tako da beba gleda suprotno od smjera vožnje. Ali meni nije jasno ovo: beba je u sjedalici u poluležećem položaju. Kad sjedalica stoji na podu, ona je beba malo zavaljena unatrag. Međutim, kad je stavimo u bazu na sjedalu, onda zbog nagiba sjedala automobila beba bude nagnuta prema naprijed, dakle nije više zaveljana nego skoro sjedi (onakav položaj koji bi bio idealan da joj npr. dam bočicu u vožnji, ali ne čini mi se dobrim za ležanje/sjedenje od pola sata, koliko nam treba do grada). Pokušali smo okrenuti sjedalicu, tada beba više leži nego sjedi, ali sjedalica više nije onako dobro učvršćena.
P.S. Stanujemo u blizini Rijeke, tako da ne možemo otići na zagrebačke provjere sjedalica.
-
mislim da je to ok.
i u Ri se obavljaju pregledi As,samo tek na proljeće
-
La11 što je ok, koji položaj sjedalice?
(Ah do proljeća će naša beba već sjediti
)
-
klara, sjedalica ide suprotno smjeru vožnje i to ste dobro napravili. nikako ju okretati u smjer vožnje!
da bi dobili taj nagib, ispod postolja u pregibu sjedala (tamo gdje bebi idu noge), srolajte jedan ručnik ili dekicu, onako čvrsto i tada zategnite postolje.
-
klara, ne kuzim na sto mislis kad velis da ste probali okrenuti sjedalicu - sjedalica za novorodence treba uvijek biti postavljena suprotno smjeru voznje. ako je beba okrenuta u smjeru voznje, njena glava ce poletiti prema naprijed a nerazvijeni vratni misici je nece moci zadrzati da ne odleti previse naprijed i tako sprijeciti ili smanjiti moguce ozljede mozdine i kicme.
Ako ti je beba prestrma u sjedalici, odnosno naslon sjedalice je prestrm (vise od 50-60 stupnjeva u odnosu na tlo - ovisno o starosti bebe - kod manjih beba nagib treba biti izmedu 45 i 50 stupnjeva - vidi sliku u rodinoj brosuri Autosjedalica - uvijek i bez iznimke, str. 11), uzmi neki stari rucnik ili deku, presavini da bude sirine dna sjedalice i zarolaj cvrsto, cvrsto, cvrsto. Onda ga podmetni pod sjedalicu tako da se nagib malo smanji i ucvrsti sjedalicu pojasom.
Al pazi da nagib ne bude manji od 45 stupnjeva.
Vidim sad da je Nika bila brza od mene 8)
-
jedino da probaš vidjeti sa lali i ra dali imaju vremena pa da vam pogledaju stolicu
-
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma