Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Dan streptokoka

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Dan streptokoka

Bili smo danas u dežurnoj pedijatrijskoj službi u domu zdravlja Siget.
    Izmućeni petodnevnom temperaturom od 40 koju smo beskonačno skidali paracetamol čepićima u kombinaciji sa Ibuprofenom i konstantnim tuširanjem te injekcijama penicilina a koju smo napokon uspjeli svladati došli smo u čekaonicu po svoj dozu penicilina a kad tamo svi sa svojim paketićima penicilina čekaju.Malo po malo saznali smo da većina djece u čekaonici ima streptokonu anginu pa je i sama sestra rekla da bi ovo mogli proglasiti danom streptokoka.
    Sva djeca idu u vrtiće ili jaslice i sva su dobila Silapen al je od njega bila pomoć mala. :?
    Eto tek toliko za informaciju da znate da ima dosta streptokoka u vrtićima ovih dana.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prekinuli nam terapiju pencilinom nakon 6 dana?????
    Bilo mi to čudno jer znam da se streptokok liječi 10 dana pa sam otišla pitati svoju doktoricu opće prakse i zvala u zaraznu bolnicu za savijet.
    Na kraju ispalo da je kriva dijagnoza,uopće nije streptokok već virusna angina.
    Pa naravno zato nije Silapen ni pomagao.
    Bris nije rađen a sve vrijednosti krvi bile u normali,ne znam uopće otkud ideja da je bakterija a ja izmućena nespavanjem nisam ni razmišljala o krivoj terapiji.
    Sad bi plakat mogla kako nas je dva puta ista doktorica krivo otrovala antibiotikom u mjesec i po dana a ja dopustila tu ludost.
    M.M. je išao po objašnjenje pa se udri izmotavat da ja pogriješila al mi je zato i dala kao da napravim bris grla (laž jer sam to sama tražila a ona me bez ičega poslala doma),samo ne znam što bi uopće i našla sad u brisu kad to nije ni bio streptokok.
    Nitko mi nije znao reći jeli ipak bolje popiti antibiotik do kraja ili prekinuti nakon 6 dana kao što "dr.??" kaže?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •