Results 1 to 10 of 10

Thread: Wok

  1. #1
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default Wok

    šta i kako pravite
    dajte neko osvježenje

    kod nas zadnja varijanta: teletina na prutiće s crvenom i zelenom paprikom plus riža-klasika


    jel radite i bolonjez u woku? mmmljack

  2. #2
    ornela_m's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Njemacka
    Posts
    853

    Default

    Iskuhaj povrce na pari (npr. mrkva, brokula).
    Izdinstaj luk na vrucem ulju, dodaj gljive i pusti neka malo puste vodu.
    Dodaj povrce s pocetka price i umak od ostriga ili soje.

    Posluzis sa rizom skuhanom bez posebnih zacina.

  3. #3
    aenea's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,467

    Default

    Gotovo sve radim u woku. Čak i kuham tjesteninu, njoke, krumpir. Sve saftove. Čak ponekad i variva. Ovisna sam

  4. #4
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ja NIŠTA ne radim u woku, ali smo zato kupili "alu-gus" lonce koji se po skoro ničemu ne razlikuju od dobrog woka, osim što su lakši i perivi u suđerici 8)

  5. #5

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    ja volim u woku kuhati povrce, puno tjesta. Krumpire uvjek.
    Ako zelis neki recept, reci.

  6. #6
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    C!
    Wok mi je nekako optimalna naprava za kuhanje na plinu, a nemam plin. U kinesku kuhinju ne vjerujem pa me ni recepti ne privlače. Ćorak.

  7. #7
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Ja ti radim piletinu sa ljutim umakom od rajčice (Blue Dragon).

    Sastojci za dvije osobe;

    300-400g piletine
    1 crvena paprika
    1 zelena paprika
    2 mrkve
    1 luk
    umak od soje
    2 ljuta umaka od rajčice
    tjestenina od jaja ( ja je stavim pola)

    Nasjeckaš piletinu i dodaš dvije žlice umaka i dvije žlice umaka od soje.
    Promiješaš i pustiš da odstoji dok ti sjeckaš povrće(crvenu i zalenu papriku, mrkvicu i luk).

    Meso baciš u wok i pustiš da se radi koju minutu, dodaš nasjeckano povrće,i nakon 2-3 min umak i 2-3 žličice soje.
    Dok ti se to radi ti skuhaš paštu prema uputama na pakovanju.
    Kad je pašta gotova dodaš je mesu i povrću i radiš još minutu i to je to.

    Ja i mm ovo jedemo barem jednom tjedno jer je stvarno odlično

  8. #8
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    e kako napraviti one rezance s jajima?
    ne jaje u rezancima nego jedno s drugim
    uf...

    samo umuljam il ima neki trik?

  9. #9
    Ana :-)'s Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,386

    Default

    Ma imaš za kupiti tu tjesteninu od jaja (tamo di kupuješ začine i sve ostalo za kinesku hranu imaš i razno raznih tjestenina pa i tu od jaja)

  10. #10
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ne ne ne
    ono rezanac pa viri komad jajeta

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •