Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Makrobiotički kolač od voća sa drobljenim keksima

  1. #1
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno Makrobiotički kolač od voća sa drobljenim keksima

    Pomaže da se smirite i opustite.
    Priprema se 35 minuta.

    500 g organskih jabuka, oguljenih i grubo narezanih
    500 g organskih kru?aka, oguljenih i grubo
    narezanih
    sok od 2 organske naranče srednje veličine
    60 ml pekmeza od breskve, bez šećera
    150 ml slada od kukuruza i riže (može i javorov sirup)
    400 g keksa bez šećera
    50 g komadića badema

    Zagrijte pećnicu na 180°C/plin 4. Stavite
    nasjeckane jabuke i kruške u posudu za pečenje. U
    maloj zdjeli promiješajte zajedno sok od naranče,
    pekmez i slad i prelijte voće smjesom.
    Zdrobite kekse u fine mrvice valjkom za tijesto. Pospite
    mrvice po voću, a na to stavite komadiće badema. (Može i grožđice, lješnjaci...)
    Pecite 20-25 minuta.
    Ovo jelo može stajati 2 dana.

    http://public.fotki.com/M2002/makro-kola/dsc02273.html

    Dobar tek!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    jao, super izgleda.
    meni ce biti problem da nadjem takav keks.
    nema ni jedan bez hidrogenizovane masti i fruktoze i nekih aditiva..

    koji ti stavljas?

  3. #3
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj sandy prvotno napisa
    koji ti stavljas?
    Ovaj put sam našla samo sa šećerom, Digestive. Jer sam se kasno sjetila.

    Al trebalo bi ih biti u dućanima zdrave hrane.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    A kako bi išlo sa neoguljenim voćem? Ja jabuke skoro nikad ne gulim, osim kad se trebaju raskuhati.

  5. #5
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Mislim da nema razlike. Pogotovo ako im kora nije tvrda.
    Možda se gule zbog preljeva, da se bolje upije.

  6. #6
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Jako sam pametno odgovorila. Prvo mislim a poslije više nisam ziher.
    Nego javi ti nama kako je s korom.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    sinoc sam pravila i svi su se odusevili.
    prelep kolac i jednostavan za pravljenje i brzo se priprema.
    ja sam stavila integralni keks sa malo cimeta, zasladjen fruktozom (iz zdrave hrane)
    i dodala sam malo kandirane narandzine korice..mmmmm
    pekmez sam imala od sljiva.

    preporucujem!!!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •