Ima li netko iskustva s takvim pećnicama? Da li se zbilja uspiju same očistiti? Mi smo u fazi kupovine i svaki savjet je dobrodošao!![]()
Ima li netko iskustva s takvim pećnicama? Da li se zbilja uspiju same očistiti? Mi smo u fazi kupovine i svaki savjet je dobrodošao!![]()
Pardon, clean, ah moderatorice help!![]()
Mi smo kupili jednu takvu, i to nedavno. Upalila sam taj program nakon 4 - 5 pecenja i... Nista, svejedno sam je oribala rucno.
A sad, mozda moja i nije auto-clean. Nisam nesto puno citala uputstvo, ali ocistila se sama definitvno nije![]()
U uputi pise da se ulije voda, ukljuci taj program i prebrise krpom. Aha, mos' mislit 8)
Kazem, mozda je moja 'obicnija'. Ako ima neka sto se sama cisti, odmah kupujem![]()
Mi smo imali slef-cleaning oven i definitivno je preporucujem. (Ostavili smo je u kuci novim vlasnicima kad smo prodali kucu.) Na ljeto cemo kupovati novu pecnicu i definitivno kupujemo self-clean tip. Ubi me smrad sredstva za ciscenje ovih par godina sto je nismo imali - iako nisam ja bila ta koja je prala pecnicu (MM je za to zaduzen - i njemu je definitivno dosta).
Princip je taj da se jako zakuri, toliko da sve unutra pretvara u pepeoI onda kad se ohladi samo prebrises mokrom krpom.
Mi imamo od Gorenja,ovisi jel pečeš ili ne pečeš.
Ako pečeš teško da se mast skida vodom pa smo našu ipak oribali detergenton ali ako je ukrasnog tipa(znam ja dosta takvih) pere se bez problema,self cleaning za 5.
Mi imamo zanussijevu pećnicu koja ima tu selfclean funkciju,al ispada da to "self" znači da ju ipak ribaš sam.
Uz nju sam gratis dobila i neko specijalno sredstvo koje kao samo krpom naneseš, uključiš pećnicu i jako zagriješ pa onda samo pokupiš mokrom krpom. Moš mislit! Probala dva puta i ništa od toga.
Izgleda da ta deklaracija ne vrijedi za sve modele za koje se navodi.
To s vodom nije isto što i self-cleaning.
Self-cleaning funkcionira na principu pirolize, na visokoj temperaturi doslovno spali svu nečistoću (ovo o čemu govori Ancica)
Pecnicu s pirolizom definitivno preporucujem. Nasa zaista nije ukrasna, ali i od najtvrdokornijih masti nakon pirolize ostane samo tanki sloj pepela na dnu.
znači treba u dućanu pitati da li imaju pećnice koje čiste na principu pirolize 8)
Ništa od moje pećnice koja se sama čisti..Do prije 10-tak dana smo se raspitivali i većina prijatelja i poznanika nam se negativno izrazila o samočišćenju, te uopće se ne očisti, te troši brdo struje pa iskaču osigurači, te očisti se malo ali opet moraš sam.. a nitko nam to nije rekao iz osobnog iskustva, nego princip rekla-kazala, a MM se zakačio na to i izborio se za običnu, jeftiniju varijantu. Kupili smo Bosch-ov model za cca. 450 E, a identična s auto-clean opcijom oko 650 E. Ah...sad kad pročitam vaše postove, još mi više žao..(ali MM mi obećao da on preuzima čišćenje na sebe, hm..vidit ćemo)
Hvala na odgovorima!![]()
ja imam gorenje, al jos nisam to probala, jer rijetko je koristimo
bas cu biti sretna ako to stvarno funkcionira
i moja gorenje ima tu neku opciju self-clean... no, o tome kako to funkcionira bi se dalo pisati.
uglavnom, ja sam taj ''self-clean'' protumačila na način da sami (koga dopadne) moramo očisititi...![]()
Eee, da, ovo je jedina prava stvar za kupiti - piroliza i samo piroliza. Pecnica se zagrijava na nekih 500 stupnjeva, koliko se sjecam.Ancica prvotno napisa
Meni je pecnica s pirolizom tada bila preskupa. Iako smo culi da onaj gorenjev eco clean emajl i shema sa toplom vodom koja "omeksa" masnocu pa se samo prebrise NE funkcionira, to smo kupili. I stvarno ne funkcionira.![]()