Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dojenje na zahtjev?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Dojenje na zahtjev?

MOžda malo blesavo pitanje, ali kako kod vas izgleda kad beba traži dojiti. Ja ustvari uopće ne znam šta znači dojiti na zahtjev. Curku sam dojila nešto duže od godine dana i ona si je nekako sama izbacivala obroke i spontano je prestalo dojenje. Bebač sad ima 13 mjeseci i stvarno bi ga htela što duže dojiti. To mi je najljepše životno iskusvo i nešto na što sam silno ponosna, da mogu s ponosom reći da su mi djeca othranjena na mojem mlijeku, bez bočica i sl. stvari. Ali ja stvarno imam osjećaj da samo ja uživam u dojenju, a frajer pojede eto zato što se nudi. Uz sva moja nuđenja sada smo na dojenju ujutro i navećer i ponekad preko dana. Po noći spava cijelu noć, a po danu jednostavno nema vremena. Čak ni ne povuće, koji put par gutljaja. Utjeha mu je zagrljaj, vodicu pije na čašu. Imam osjećaj kad ja ne bi nudila, prestao bi dojiti isti tren. Moja poanta je da u stvari nijedno moje dijete nije nikad tražilo dojiti, već su papali kad bi im ja nudila. To se , naravno odnosi na ono kad su malo veći. Jel vaši klinci zavlače ruku u majicu, traže pogledom,naslanjaju se, kako to izgleda?
    [/b]

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jesi li sigurna da samo ti nudis, a djeca ne traze?
    Mozda ti instinktivno osjecas njihov zahtjev, iako on nije jasno pokazan?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj baš jasno traži, pa i oni kraj nas skuže što mu je na umu, tako da kod nas nema zabune kad je traženje sike u pitanju! Ali mi smo nešto mlađi (9mj). Ne znam kako će biti kad još naraste...(iako kakav je on sikoljubac čini mi se da će uvijek biti zainteresiran za dojenje!)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, L. je pretpostavljam još premali da bi se mogao usporediti, a s M. znaš priču.
    No hipotetski, kad bi mu prestala nuditi (bez brige, pišem to jer znam da nećeš ), vjerojatno bi bio začuđen i možda počeo tražiti (kao M. kad sam odlučila prestati izdajati - ma nanjuše oni kaj im se sprema ).
    Uživaj i dalje, pa makar to bila samo tvoja privilegija!
    Pusa B & B

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

moja cijelo vrijeme dok smo skupa doma vice "kika, kika" i skida mi majcu, tako da nema kod nas da ja nudim, nema vremena za to....

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo oduvijek dojili "na otprilike",ne na zahtjev. 8)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam malo zbunjena s tim zahtjevom. Ja joj dam cicu čim je nervozna i plačkava jer ju to uvjek smiri. Cica joj valjda dođe kao apaurin. Ne znam je li to dobro :? . Možda bi ju trebalo smirivati drugačije ali ovo je najlakše za mene, a ona je zadovoljna. Rekla mi je pedica da to ne radim jer se ona naguta zraka kad vuče "na prazno" štogod to značilo.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tibice, dobro radis.
    I ne moze se nagutati zraka ako lijepo uhvati sisu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zaboravite kaj sam pisala prije. To nisam nikad napravila, ali eto danas prije spavanja sam napravila mali eksperiment. Idemo mi spavati, legnemo se, zagrlimo i ja ne dižem odmah majicu i ne nudim. Sa strepnjom sam čekala da li će se okrenuti na drugu stranu i zaspati... A kad ono nastala borba, gura se nagurava, gura glavicu u mene, cmakče, diže majicu. ON ZAHTJEVA. Mamino malo naravno da je odmah dobio papati .Sad su mi malo pomješani osjećaji. Mama je dobila potvrdu da bebač želi papati, a s druge strane nekako mi je bilo lakše saznanje da ipak nije toliko ovisan o meni. To je tako najnormalnija stvar da sam ja stalno uz njega, a šta ako neću moći biti? Neću ni razmišljati o tome. Miš moj mali, samo neka on papa što duže

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znači, razumijete se a nisi ni bila svjesna

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bit će da se kužimo, ali ja bi radije da on papa više puta dnevno. Moram se pomiriti da ne želi i nadati se da će ipak što duže papati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •