ja sam bila klistirana, no bez obzira na to kad sam pocela tiskati u box-u desilo se hm... mozete pretpostaviti![]()
ja sam bila klistirana, no bez obzira na to kad sam pocela tiskati u box-u desilo se hm... mozete pretpostaviti![]()
bed malo...
jel su onda to počistili odmah? jesi se stigla poprati malo il je već bebica bila na pol puta...mislim bedasto je pitanje, ali... :?
pa pocelo je tiskanje, ja vec u boxu, mislim da je to bilo na prvi ili drugi trud tiskanja i sad vidim nesto oni tamo se uzburkali, ja u panici i vicem "Sto je bilo?" mislila tko zna sto se dogodilo...vele malo ste se poka...
ma nije bedasto pitanje, zato i je ova tema tu![]()
odmah su sve pocistili, promjenili one celuloze ili sto vec bude ispod tvoje guze, nisam se mogla oprati kad sam vec pocela radjati, al pretpostavljam da su me oni oprali, stvarno se vise ne sjecam
bed mi nije bilo ni malo, u tom stanju te nista nije briga
htjela sam reci da dobijanje klistira ne znaci da ces se ocistiti skroz, meni su ga dali oko 21h, bila sam na wc-u mozda 2x odmah nakon toga, a to se desilo nesto prije ponoci
![]()
hvala na odgovoru... a toliko forsiraju taj klistir a da si ga odbila i da ti se to također dogodilo onda bi vjerovatno drvlje i kamenje po tebi s prodikama: da ste napravili klistir to vam se nebi dogodilo...
ma nek je sve dobro prošlo...
podižem malo ovu temu jer su mi, sad kad sam ušla u 35. tjedan, sve misli usmjerene porodu i razne pametne i glupe stvari mi danonoćno padaju na pamet ....
konkretno zanima me za Sv. Duh...
1. plan mi je ostati doma što je duže moguće, dakle doći tamo u jaaakim i učestalim trudovima... e sad, gdje se možemo sparkirati na Sv. Duhu kad me muž doveze? Znam da ima jedan parking gore iznad bolnice, al to mi se čini predaleko za hodanje....
A ako stanemo ispred bolnice hoće li nam "dići" auto?
2. trebamo li za muža kupiti ono "doktorsko" zeleno odjelo ili ćemo ga tamo posuditi?
3. ako mom mužu bude loše na porodu (hm, nije za isključiti) i malo izađe, hoće li ga više pustiti unutra?
uskoromama ja sam rodila na sv.duhu pa da ti odgovorim kak je bilo u mom slučaju. MM je parkirao ispred ulaza hitne i odveo me do rađaone jer mmu je tako rekao portir,poslije je otišao preparkirati auto. Ali ja sam došla oko 3 u noći tak da nigdje nije bilo gužve. Odijelo je MM dobio od osoblja. A za zadnje pitanje namam odg jer MM nije bio na porodu nego je došao poslije i bio 2 sata s nama. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Sretno!![]()
Vezano uz parkiranje na Svetom Duhu... mi smo došli pred hitni ulaz (doduše bila je subota oko ponoći) i frajer nam je dignuo rampu i rekao gdje se možemo sparkirati kako ne bi nikome smetali. također nam je rekao da možemo ostati samo toliko da me mm doprati do rodilišta i donese torbe. u našem je slučaju to trajalo oko sat vremena budući da smo prvo otišli na pregled nakon kojeg su ustanovili da ostajem u bolnici. ja sam naime bila sigurna da će me vratiti doma tako da smo torbe ostavili u autu. dakle, mm se vratio po torbe i još neko vrijeme bio samnom. uglavnom ostali smo sparkani oko 2 sata i nitko nam ništa nije zamjerio... ali ipak bila je noć...
znam da inače dozvoljavaju parkiranje kako bi se ženu dopratilo do rađaonice, a onda se auti preparkiravaju...
Što se tiče zelenih odjela ne trebaš ih kupovati... oni ti udjele...
A za treće pitanje nemam pojma jer je mm zaključio da je bolje da odmah ostane vani jer ako jednom uđe unutra bilo ga je strah da ga više neće pustiti van![]()
hvala vam cure...joj što je datum bliži, to mi se više čini da sam manje spremna... a stvarno sam puno i čitala i naručivala knjige s interneta i išla na tečaj i mislila da sve znam.... a sad se osjećam onako kao 5 minuta prije ispita; čini mi se da nemam pojma o ničem...
Sandaaa prvotno napisa
![]()
![]()
nama su na tecaju rekli da ne.uskoromama prvotno napisa
kad jednom ude nema van![]()
[quote="uskoromama"]konkretno zanima me za Sv. Duh...
1. plan mi je ostati doma što je duže moguće, dakle doći tamo u jaaakim i učestalim trudovima... e sad, gdje se možemo sparkirati na Sv. Duhu kad me muž doveze? Znam da ima jedan parking gore iznad bolnice, al to mi se čini predaleko za hodanje....
A ako stanemo ispred bolnice hoće li nam "dići" auto?
2. trebamo li za muža kupiti ono "doktorsko" zeleno odjelo ili ćemo ga tamo posuditi?mi smo sparkirali na parkingu i ušetali u bolnicu
3. ako mom mužu bude loše na porodu (hm, nije za isključiti ) i malo izađe, hoće li ga više pustiti unutra?MM je dobio tamo.
Mislim da ne jer pretpostavljam da nije "zgodno" da se neki muškarac prešetava okolo. MM su jedva pustili unutra pa ja ne bih riskirala s izlaženjem iz boksa nakon što jednom uđe.
Promiješali su mi se citati - moji odgovori su ispali citirani![]()
i mi smo oba puta bili na SD. za TM ne znam, jer MM nije ni jednom bio sa mnom.
a sto se tice parkiranja, prvi put me MM ostavio pred bolnicom i otisao se sparkirati, jer su mi trudovi bili svake 3min i bilo bi mi malo tesko hodati do bolnice. pricekala sam ga pred ulazom i onda smo skupa isli gore.
drugi put mi je puknuo vodenjak, trudovi su bili manje bolni pa sam mislila da se mogu i prosetati od parkinga do bolnice - kobna greska! jesam ja dohodala do radjaone, ali sam imala osjecaj da mi se beba sa svakim korakom spusta sve niize i da cu roditi prije nego dodjemo.
tako da ti savjetujem da se ili sparkirate ispred (kao sto su neke cure napravile) ili da te TM ostavi pred ulazom i ode se sparkirati, a ti ga pricekas.
meni je samo bilo malo smijesno, kad sam, na 1. porodu, cekala MM pred bolnicom, sarafili su me trudovi, pa sam se malo savinula, primila za klupicu i spuhavala, svaki covjek koji je prosao me pitao jesam dobro. a kad bih rekla da jesam, da radjam, svi se se uspanicili, ajme, jel vam treba pomoc, da zovemo da donesu kolica, ocete da vas otpeljamo do radjaone...a ja lijepo smireno, ma ne, cekam muza, sad ce on doci pa cemo onda polako.
help help...
1. Jel trudovi moraju bit kao grcevi ili moze bit konstantna trajna bol u donjem dijelu trbuha i u donjem dijelu ledja koja jednako dugo traje satima? A ako ne, sto je uopce to?!
2. Sluzni cep mora bitt "sluzav" ili moze pocet kao kremasti iscjedak? Meni se jutros pojavio neki cudni takav iscjedak neke nedefinirane boje izmedu bijele, zute i svjetlo roza...
3. (jako glupo pitanje) Jel moze beba svojim guranjem glavice na dole i divljanjem koje kod mene zna bit bolno, probiti vodenjak??
:?
Hvala...
Ja nisam imala čarape jer je bilo ljeto.
Ja sam se doma obrijala tak da me nisu tamo, iako sam se bojala jer nije bilo skroz svježe obrijano, ali vjerojatno je dovoljno da je vidljivo sve što treba biti.
Da, wc je bio blizu, a i nije baš tako strašno da ne bi izdržala malo.
glede parkiranja...
mi smo došli pred taj ulaz za hitnu oko10 do 5 ujutro i već je stvarno bila frka. portir se derao na nas i nasrnuo na mm. probali smo mu objasnit da ću rodit tam na cesti, ali nas frajer uopće nije doživljavao. samo je urlo da ne možemo tamo parkirat, pa smo se mi samo pokupili. rodilia sam 15 min kasnije. mm jedva stigao, babica je uspjela samo jednu rukavicu obuć.![]()
Mene muci pitanje oko hemeroida.To me mucilo i za prvog poroda.Nisam ih dobila,ali sad opet cekam zlato 13.01. pa me opet muce strahovi...[/quote]
[/quote]Kate111 prvotno napisa
Ako nemaš sklonost i nisi ih dobila na prvom porodu valjda nećeš ni na drugom. Ja sam ih dobila u trudnoći, ali na porodu nisu reagirali. Sama sam si kriva zapravo. Trebala sam malo paziti.
pa kolika je onda mogucnost da ih dobijem tokom tiskanja.I zasto si ih dobila u trudnoci? :?
Ako nemaš sklonost i nisi ih dobila na prvom porodu valjda nećeš ni na drugom. Ja sam ih dobila u trudnoći, ali na porodu nisu reagirali. Sama sam si kriva zapravo. Trebala sam malo paziti.[/quote]tibica prvotno napisa
Ja u životu nisam imala hemeroide....u prvoj trudnoći ni na porodu nisam ih dobila. I sad mi se u trećem tromjesečju druge trudnoće pojavili ko grom iz vedra neba. Bar mislim da su to hemeroidi- nema šta drugo biti :/
:shock: :? Sori, ali ovo me prvo zabezeknulo, a onda nasmijalo.mikka prvotno napisa
![]()
u prvoj trudnoći ni na porodu nisam ih dobila. I sad mi se u trećem tromjesečju druge trudnoće pojavili ko grom iz vedra neba. Bar mislim da su to hemeroidi- nema šta drugo biti :/[/quote]
Ja sam u drugom tromjesjecju,i sad sam na mukama.Ima ih moja sestra od poroda,ali nitko drugi u obitelji.
A sto se tice tog špisanja poslije poroda,da sve se smoci i pece,Ja sam doma tjedan dana piskila u bide s mlazom vode.
I stvarno ne kuzim ovo s citatom kako vam se odvoji kad zelite citirat neku recenicu.Meni se citira cijela poruka.
Zašto te to zabezeknulo? To je točno tako kako je Mikka opisalakarmazonka prvotno napisa
![]()
Kate, nemam pojma kako mi se dogodilo ono sa citatom jer mi se inače ne događa. Valjda kako ovo moje čudo skače po meni i po tipkovnici pa je nešta krivo otišlo :/
Haha, svašta ću u životu saznat... evo danas saznao da žene koriste stidne dlake za usmjeravanje mokraće pri pišanju...![]()
i koja je onda najoptimalnija dužina dlaka za najbolje usmjeravanje?![]()
Što duže, to bolje![]()
P.S. mene nisu obrijali na nulu, nego samo malo oko "rupice"![]()
šta vam nije jednostavnije raširit malo usne? :?
Kako bi bilo jednostavnije?![]()
Ajme, o čemu mi pričamoKo da sad treba studiju o tome napisati
![]()
![]()
Ne sve!Moover prvotno napisa
![]()
U nedostatku usmjerivačica, ja to rješavam snagom volje!![]()
Vi to ozbiljno,pa kaj tak duge dlake pustate??
ja to redovito brijem tako da ne kuzim ovo s usmjeravanjem?!?
stvarno ste me nasmijali sa ovim usmjeravanjem![]()
Pa ne da puštamo duge dlake i pletemo ih u pletenicu koja će ih usmjeravatisuperx prvotno napisa
![]()
Nego pričamo o totalnoj obrijanosti...tko je bio ikad totalno obrijan, zna o čemu pričamo. Ili je neki SF u pitanju![]()
pa dobro,to je stvar ukusa,ali ja ne pustam dlake da narastu dulje od par mm,tako da nemaju funkciju usmjeravanja,a vidis nije losa ideja s pletenicom.... sala mala
Već i milimetar dlakica služi svrsi i bolji je puno nego čista goluždravost![]()
Malo ste pretjerali pa sam dio brisala, pliz vratite se na temu.
Evo još jedno prilično glupasto pitanje; hoće li mi pustiti muža u rađaonu ako ima npr. bermude i japanke?
Radi se o bolnici SD.
Znam da treba obući ono zaštitno odjelo, ali stalno mi se čini da sam negdje čitala da mora imati duge hlače i zatvorene cipele?
Ili sam samo malo poludila pa pričam gluposti.... :? :D
Kakav god da dodje,oni ce mu dat ono zeleno odijelo da obuce....![]()
evo još jedno glupo pitanje:
kad poćnu trudnovi koje prije tiskanja treba prodisati, jel možda daju masku s kisikom u bolnici? :?
zanima me za vinogradsku konkretno.
već sad ostajem bez zraka i nemam dobar kapacitet pluća, loše podnosim vrućinu (a tamo će sigurno bit ko u paklu).
i prije trudnoće bi mi u zatvorenim prostorima znalo jednostavno ponestati zraka.
ne vjerujem da će ti dati masku ako nije neško ekstremno. inaće, vinogradska ti ima klimu svugdje pa tako i u rađaoni. ja sam tražila da ju ugase jer mi je tukla točno u glavu i bila je ledena. klima je namještena da bi tebi pomogla, dakle ide točno na tebe, tako da možeš tražiti koju god temperaturu želišargentina prvotno napisa
ako te strah zatvorenih prostora, prostorije su velike, boxevi su povezani u jednu veliku, stvarno ima mjesta, tak da ne brini, bit će sve ok![]()
hvala na odgovoru!![]()
ajde barem klima ako vec nema kisika.
inace sam zimogrozni tip, ali kroz cijelu trudnocu umirem od vrucine, ne mogu do daha, moram uvijek imati otvoren prozor i slicno.
MM se smrzava kraj mene, non stop luftam stan a po noci se pokrivam jos uvijek samo plahtom dok on ima poplun vec barem mjesec dana![]()
jos jedna zanimljiva stvar je da sam negdje procitala da bolnice imaju tzv "dane otvorenih vrata" i da se moze doci pogledati rodiliste, radjaona i popricati sa osobljem.
nazovem u vinogradsku i pitam, a oni samo kaj mi nisu poklopili slusalicu... zena je reagirala maltene "jeste vi normalni, sta vam pada na pamet".
eto tako da ja nemam pojma ni kako izgleda ginekologija, niti radjaona niti boxevi ni nista.
mislim da ce bit iznenadjenja kad dodjem rodit![]()
Imam i ja jedno glupavo pitanje. Pošto sam prvu bebu rodila u kadi, bila sam, naravno, gola. A što kad rodiš u spavaćici; prvo rodiš pa se onda ideš skidat da ostvariš kontakt koža na kožu, il se raskopčaš u neko doba pa čekaš?![]()
negdje sam pročitala da zadignu spavaćicu ili ju razvuzlaju da ti stave bebu na tebe.
blago tebi, porod u vodi... kako to da ga nećeš ponoviti?
Daleko mi Rijeka.argentina prvotno napisa
Prvi put je bilo lako preselit se i čekat porod u drugom gradu, al sad bih trebala selit i malca, 100 stvari za njega, organizirati čuvanje... a ne usudim se doma čekat trudove pa onda na put. I sad planiram isprobati VŽ stolčić.
Možda treći put ponovim kadu.
![]()
Meni su raskopčali spavaćicu (bolničku) i imala je ogroman dekolte. Bebač je cijeli bio na mojoj koži...Elinor prvotno napisa
![]()
Aha, onda bolje da nemam svoju jer ima samo par gumbića. Thx!Lukina mamma prvotno napisa
![]()
Elinor prvotno napisa
To je bilo na Sv.Duhu prije skoro 5 godina. Tko zna što se sve promijenilo. :? Ja ću imati svoju za rezervu, ionako će mi bolnička torba biti kraj mene cijelo vrijeme.
Čestitam na bebici, nisam do sad vidjela potpis!Lukina mamma prvotno napisa
![]()
imam i ja jedno bedasto pitanje, tim više što sam dva puta rodila,ali...![]()
već dva-tri dana osjećam jake kontrakcije(nisu bolne,ni pravilne,ni učestale). Prvi puta nije bio problem, pukao je vodenjak. Drugi puta....sjećam se da sam dobila trudove,ali koliko se sjećam ni oni nisu bili nešto jako bolni do pred sam porod(od početka tih slabih t. do rođenja prošlo je 2 i pol sata)
a sada me,uz ove bezbolne kontrakcije, strah da neću na vrijeme krenuti:/ A ne želim doći u bolnicu prerano.....
Do bolnice mi (noću i nedjeljom) treba oko pola sata, a radnim danom i do sat i pol![]()
Kako da znam da je to to :?