-
ljekovi u porodu ometaju laktaciju
http://www.naturalnews.com/028010_bi...stfeeding.html
ljekovi koji se rutinski daju u porodu loše utječu na sposobnost majke da doji
ja ne znam dobro engl. pa mi trebaju detalji iz ovog txt-a
bila bih zahvalna da mi se prepriča šta su dokazali ili saznali
-
Sory , ja ti to radim ovak stisnem google i Birth Drugs Impair Breastfeeding pa mi to nađe kaj mi treba i stisnem prevedi stranicu, malo se sa strane pomućiš i skužiš kak se to radi.
Da ne pametujem previše, probaj!
-
uobičajeni ljekovi mogu negativno djelovati na sposobnost dojenja...
žene ne dobivaju dovoljno info o onome što im se daje tijekom poroda...
oksitocin i ergometrin negativno utječu - žene koje su ih dobile rjeđe su započinjale dojenje u roku 48 sati po porodu (uzorak od 45 000 žena)
ti ljekovi se daju kako bi se smanjila opasnost od postporođajnog krvarenja, čak i kada je taj rizik malen za dotičnu "pacijenticu"... oskitocin se daje i kao sredstvo za reguliranje trudova ali taj učinak nije obuhvaćem ovim uistraživanjem...
među ženama kojima nije dan niiti jedan od ovih ljekova u porodu 65,5 posto je počelo s dojenjem u sljedećih 48 sati. Među ženama koje su primile oksitocin 59,1 posto je započelo dojenje unutar 48 sati a samo 54.6 posto žena koje su primile oba lijeka je uspjelo dojiti u roku 2 dana.
ovo istraživanje je povezalo te lijekove sa problemima kod dojenja koji uzrokuju frustracije kod majki...
visoke doze analgetika (poznate kao epiduralna) imaju isti učinak, odnosno smanjuju šanse za dojenje...
dijenje je povezano sa mnogobrojnim pozitivnim učincima na čitav život majke i djeteta...
-
ovo nije ni potpun ni stručan prijevod ali mislim da će poslužiti... ovako na brzinu...
-
zahvaljujem
-
eni tajm....
-
Ja sam dobila epiduralnu i dobila još i antibiotik jer sam imala 39 temp., CR...i uspješno dojim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma