-
Zanimljiva su ta vasa iskustva. Svoju drugu kcer sam rodila prije 43 dana, 22 mjeseca nakon prve. Prije prvog poroda i mene je mucilo pitanje brijanja i klizme, ali sam zahvaljujuci iskustvu prijateljica najveci dio trudnoce "odrzavala" kratkocu dlacica starim aparaticem za sisanje, i bila uvjerena da brijanje necu trebati. Koja greska - naravno da su me obrijali, temeljito. Kad ono drugi put, mlada sestra, jedva je bacila pogled, pola je obrijala pola ne. Kod nas upotrebljavaju zilet, ne britvu.
A sto se klizme tice. ona je obvezna, ali ja sam ginekologu spomenula da zadrzavam vodu nakon klizme ( nekoliko puta neuspjela kolonoskopija zbog klizme ! ), i sestrama prenijela da mi je on odobrio preskakanje klizme, i nije bilo problema.
Medjutim, u nasoj bolnici nema ni rijeci o zadrzavanju bilo cega osobnog na ili pri sebi za vrijeme poroda - dobijes ono zeleno, cak ti ga i ne vezu na ledjima, i to je to. I nema razlike radjas li vaginalno ili na carski.
Na carski je zapravo i gore, jer ono zeleno zadrzis na sebi samo dok ti stave kateter i daju infuziju prije spinala, a nakon toga si gol u sali s njih deset, svih spolova, od ginekologa, anesteziologa, tehnicara, i pokoje sestre i babice.
Istina da ti je primarno samo da sve prodje u redu, i nije te briga za koju dlaku viska, ali meni je ipak ovaj drugi put bilo malo neugodno, jer mi je uz glavu sjedao tehnicar kojeg znam jos iz skole.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma