? a što je sa ženama (poput mene recimo) kojima su rekli "ma nije ti to ništa", pa su ond a doživjele klistiranje kao nešto vrlo neugodno i nelagodno, a još ni trudova nisam tad imala, kako bi to bilo u trudovima, mogu samo zamišljati...Ali mi je žao da ima žena koje idu u rodilište istraumatizirane pričama o klistiru, kao što neke i ovdje pišu, a neke znam i osobno. Govorim o onima koje su zaključile da je klistir bezazlen postupak i sad ne vide u čemu je frka
nije point u tome da se žene straši, nego da ih se informira-pa i tako da im se kaže da je nekome klistiranmje ništa, da ima čak onih koje ga i žele, ali da nekima bude izrazito neugodno.
ali problem je što je trenutno u hr.rodilištima praktički obavezan za sve, a ne po izboru (a nije medicinski opravdan!).
ja nemam niš protiv da ga pojedine žene žele i traže za sebe, imam protiv toga da se nameće i meni koja ga ne želim.
i želim one koje još nisu rodile upozoriti i na to da ako ga ne žele da ga imaju pravo odbiti, kao i sve drugo.
sad smo se uhvatili klistira koji se tebi čini manje bitan u cijeloj priči, ali lako se može povući paralela i s drugim, agresivnijim intervencijama.
a otkud ti ideja da nakon klistiranja stolica neće izaći?Isto tako, ajmo bit sasvim inforirani pa treba reći da je sasvim vjerojatno da će bez klistira stolica izaći pri tiskanju i da će to biti ispred drugih osoba - i nemojte mi o prirodnom čišćenju, njega može biti i ne mora (iz vlastitog primjera) i teško da će bit savršeno.
bilo je o tome već nekih topica, ono što je sigurno je da klistir nije nikakva garancija da još stolice neće izaći pri tiskanju.
povrh toga, ta stolica je tekuća(zbog zaostale vode u debelom crijevu), pa ne znam baš koliko je to poželjnije od krutog...
o tome da se danas žene masovno depiliraju po genitalijama, zbilja ne bih.
ako i depiliraju "bikini zonu" kad idu na plažu, to je neka sasvim druga priča.
i to rade same, svojom voljom, nitko ih na to ne prisiljava.
u tome je i ne baš tako suptilna razlika.

Odgovori s citatom