Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: odjek u kavumu

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno odjek u kavumu

' UZV pregledom nađe se odjek u kavumu 2.5 x 1.0 cm, uz uredan adneksalni nalaz. '

može li mi, molim vas netko reći, što to znači.

hvala vam svima.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vidim da nitko ne odgovara, ali mislim da to znaci da si zapravo trudna.

Pretpostavljam da je to ranaa trudnoca i da se za sad vidi samo gestacijski mjehuric. A na slijedecem pregledu bi se trebao vidjeti i odjek ploda tj. srceko.

Napisi malo vise detalja.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kavum je neki dio vezan uz maternicu i čestitam na trudnoći :D

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dan nakon toga su me kiretirali.
    u panici da ne dobijem sepsu.
    bila sam trudna, ali nitko ništa nije poduzeo da mi spase dijete.
    eto, za pouku drugima.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

primijetila sam ovdje ignoriranje novih članova, i zaista mi je žao da je to tako......i mi koje se međusobno ne poznajemo s vama 'starosjediocima' smo itekako propatile i imale razna iskustva....ovo nije prvi put da me se ignorira....i ne boli mene to osobno, već mi žao cura koje će isto ovako, zbog anonimnosti ostati uskraćene za pomoć koja bi bila od vitalne koristi.

u svakom slučaju, molim vas da pomognete i nama s kojima se ne viđate na kavama, s kojima niste prisne, jer u nevolji je svaka pomoć ponekad i presudna.
    ne shvatite ovo kao kritiku, samo kao želju da poboljšate pristup novo pridošlicama......jer....nije fer da nas ignorirate, jer nas naše muke bole jako, prejako....a svaka vaša tišina i ignorancija nam pada još teže.

nadam se da zbog svoje iskrenosti neći dobiti ban, ali ako smatrate a je i to potrebno, samo udrite.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Muca, jako mi je žao zbog tvog gubitka i iskreno suosjećam s tobom.
    Budi sada hrabra i strpljiva. Vidjet ćeš da će ti se puno cura javiti.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam išla sad proguglati da vidim što je taj kavum. Kavum ustvari znači šupljina.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Muca, žao mi je što si morala proći to bolno iskustvo.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Muca, žao mi je

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

muca, i meni je iskreno žao...
    i vjeruj, nitko te ne ignorira. ja sam u zimskim trudnicama, ali kako sam radila sve do prošlog tjedna, zbog posla nisam stigla sudjelovati u njihovim temama. tu i tamo sam prošvrljala da vidim ima li što novo, kad ono nekoliko stranica postova i tema u kojima nisam sudjelovala i malo po malo "ispala" iz igre...
    ako imaš neko pitanje, sigurno će ti se netko javiti ako išta zna o tome. nisi sama, i ako ništa drugo, ovdje će barem svi suosjećati s tobom.
    zato se drži!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Žao mi je za tvoj gubitak ali molim te nemoj misliti da te netko ignoriria,ja osobno pojma nemam što je kavum,zato sam između ostalog i otvorila ovu temu da vidim o čemu se radi tj.da možda naučim nešto novo.
    Žao mi je još jednom

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Muca, zao mi je sto si nas tako dozivjela.
    Znam da je svaki topik ovdje na problemima u trudnoci sigurno znak bojazni, panike i zahtijeva brze odgovore kako bi se malo smirile ili znale sto napraviti.

Ocito smo malo sporije reagirale , ali nemoj zamjeriti, mislim da dio cura nije znao ni sto to znaci pa nije bilo neke konkretne pomoci.

U svakom slucaju mi je zao sto je sve tako zavrsilo , ali ako ikad zatrebas savjet ili utjehu, tu smo.
    Nemoj zamjerit.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam par puta virnula na ovu temu da vidim odgovore, jer isto nisam znala ništa o tome...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

muca stvarno mi je žao

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

muca,vjeruj da te nitko namjerno ne ignorira.
    Relativno sam nova i kad sam se javila prvi puta, dobila sam puno podrške. Neke od nas jednostavno ponekad nemamo vremena javiti se odmah.

Meni će eto prekosutra biti mjesec dana od gubitka moje mrve. U međuvremenu mi je kuma (koja je izgubila prvo dijete završila u bolnici sa teškom urinarnom infekcijom u 18 tj. trudnoće i sad se još i otvorila. U nedjelju mi je umro svekar).

Danas sam uspjela malo prošvrljati i želim ti izraziti duboko suosjećanje zbog tvog gubitka.
    Od srca ti želim da se što prije oporaviš i da ti Nova godina donese samo sreću. Suze ako moraju biti - neka budu suze radosnice

Veliki pozdrav,
    javi se, piši o svojoj boli.
    Tu smo da te utješimo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nažalost ni ja ti neznam što je to. Upisala sam u google i sve što sam iz tog skužila da je to normalni izraz kod opisa rane trudnoće kad još nije moguće utvrditi otkucaje

Na forumu su ti većinom žene kao i ti koje ne barataju stručnim izrazima pa ti nisu ni znale odgovoriti.

Uistinu mi je žao zbog tvog gubitka, šaljem ti veliku pusu tješilicu i nadam se da ćeš nam se ubrzo vratiti s lijepim vjestima da se možemo s tobom svi veseliti. Dotad, utjehu ćeš kod nas uvijek naći - samo se javi i sigurno će ti mnogi pomoći da preboliš ovu krizu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odjek u kavumu je odjek u maternici, znači da se ultrazvukom vidjelo nešto u maternici.
    Žao mi je da je tako završilo.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Digla sam malo temu jer mi je na zadnjem ultzv. dok napisao kavum mjesanog odjeka, s obzirom da sam to vidjela tek kad sam doma dosla nisam ga nista pitala.
    Ovaj ciklus mi je anovulatoran, tako da ne znam s cim to ima veze u svakom slucaju cu ga iduci puta pitat, pa cu vam prosljediti njegov odgovor

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo sto je doktor rekao...

http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum

To je klinicki žargon za endometrij koji nije niti u fazi rasta (kada ga zovemo "trolinijski" ), niti u fazi ovulacije (="hiperehogen" ).
    Miješani oblik se obično javlja upravo kod anovulacijskih ciklusa, pojava luteinskih cisti, ili kod PCO sindrma, kada je zbog visokih androgena takodjer vidljiva takva slika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •