Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 52

Thread: Preslatka vam je curica!

makka's Avatar

Default Preslatka vam je curica!

Nije curica, ON je dečko!

Ni sama ne znam koliko puta sam to izgovorila, i još toliko puta prešutjela i ostavila ljude u uvjerenju da je cura.

Prvi puta već u rodilištu, skoro svaka sestra koja ga je pogledala je rekla " to je curica jel¨da?"
    i tako stalno....dobro, ima malo dužu kosicu, ali i sada kada je ubundan i ima kapu na glavi je isto. Ima slatko ličeko .
    A uvijek je obučen kao dečko, baš zato sam izbjegavala unisex robicu.

nedavno smo bili u parku kad je došla neka mama sa dečkićem.
    I kaže ona "Toni, vidi kako lijepa curica!"
    ...prvi put ju vidim u životu (a mislim si vjerovatno i zadnji) i nije mi se dalo komentirat pa nisam ništa rekla.
    Kad krene ona dalje
    "Toni hoćeš dati curici pusu?"
    i mali naravno dođe i da marku pusu... ja opet ništa.
    A ona opet "baš ti se sviđa curica jel da? možda ti bude cura kad narasteš!" :shock:
    tad sam ipak rekla "prije nego ih oženita da vam kažem da je on dečko, zove se Marko!"

i onda se ona jadna počela ispričavat, a ja ne znam kome neugodnije, njoj ili meni što nisam odmah na početku rekla.

Zapravo mi to uopće nikada nije smetalo, znala sam da je sladak i većinom bi samo rekla "nije cura, samo je lijap kao curica "
    ali sada Marko razlikuje curice i dečke, tete i čike, pa se pitam kako bi to moglo utjecati na njega?
    I kada bi moglo prestati to zbunjivanje, kad mu naraste brada?

Kakva su vaša iskustva?

andrea's Avatar

svako malo me neko pita jel curica il dečko; evo, baš danas prodavačica u voćarni pitala

pa niš, kažem da je dečko i ok

MalaSirena's Avatar

Mene baš ne smeta, ali MMu je već laganini počelo ići na živce, a vrhunac je bio kad smo bili na moru i mišonja gol, samo ima šlauf za plivanje oko struka i ženska na susjednom ručniku pita jel curica ili dečko

MGrubi's Avatar

ja svojoj oblačim rozo kad idemo van, da ne moram objašnjavat da se "mali ne zove Roko"

Mima's Avatar

Za Leu oduvijek pitaju jel dečko, prije mi je to nekako i bilo jasno jer nije imala kosu ali sada :? ima veliku kovrčavu plavu kosu.
    Ljudi, naime, površno gledaju djecu - to mi je super netko već odavno rekao na forumu - zato za vaše dečke i misle da su curice jer imaju dužu kosu.
    Leu su masovno počeli zvati dečko kad smo kupili plava kolica.

Ali najomiljenija mi je fora kad smo došli na neku kontrolu na SD, Lea je još bila mala, i bila je obučena u plišanu pink rozu Jo Lo trenirkicu, a jedan tata u čekaonici je rekao svom djetetu 'Evo vidi, došao je jedan mali bato '. To me stvarno pogodilo , mislila sam si, ako SAD, ovako obučena izgleda kao mali bato, onda k vragu.

makka, al' stvarno je divan!

sorciere's Avatar

joj, ludilo ...

ja uvijek pitam jel cura il dečko, ili barem kako se zove

Quote Originally Posted by sorciere
    joj, ludilo ...

I onda ti odgovore: "Saša". I?

sorciere's Avatar

Quote Originally Posted by Amalthea
    joj, ludilo ...

a onda pitam jel cura il dečko .

josie's Avatar

iskreno, uopće se ne uzrujavam zbog toga.
    nije bitno što dijete ima na sebi, kad se danas dečki oblače u crveno, i cure u plavo...pa kose, moj ima dugu kosu, neke curićke nose kratku...ne možeš tako definirati.
    stoga nemam nikakvih zamjerki prema ljudima koji se "zabune".
    suvišno je i reći da niti sama ne mogu sigurno tvrditi da je neko maleno dijete u prolazu cura ili dečko ,pa diskretno, kao sorcie, pitam za ime

a ti si makka, moja draga, trebala reagirati prije puse. tko ti kriv [/quote]

makka's Avatar

, ma znam.

Ni meni ne smeta,a pogotovo se ne uzrujavam, samo mi se baš i ne da uvijek ispravljati
    A tu si u pravu, danas stvarno ne možeš biti siguran tko je tko ni među odraslima.
    I MM je do nedavno imao duuugaču kosu, jedino što on ima baš mušku facu pa nije bilo zabuna, jedino ak je netko pomislio "ajme koja ružna žanska!"

makka's Avatar

Amalthea , i Hrvoje je prekrasan dječak

Arijana's Avatar

Makka, Marko ti je stvarno lijep ko curica , pa i nekako mogu shvatiti da se ljudi zabune. Moj N. ima baš mušku facu i još uvijek dovoljno kratku kosu, a ljudi i dalje govore "kakva preslatka curica".
    Pa sve da i jest curica, sigurno ne bi bila preslatka - možda to ljudi govore onako reda radi ili da me utješe u slučaju da imam muškobanjastu curicu.

makka's Avatar

Joj cure, umirem od smijeha

Ajmo mi majke slatkih curica lijepo spavati...

Sanja's Avatar

Quote Originally Posted by MGrubi
    ja svojoj oblačim rozo kad idemo van, da ne moram objašnjavat da se "mali ne zove Roko"
    To ti nije nikakva garancija.

Kad je moja starija curica imala dva-tri mjeseca, bila je direktorski ćelava (to znači ne baš kao žarulja, nego je imala onaj "krug" oko glave u visini uha ) i uz to pravi mali bucko.

Uglavnom, šetali smo se, ona je bila u kolicima u ružičastoj haljinici i šeširiću i sreli smo jednog mm-ovog kolegu koji je pitao "a to je dečko?"

Ja sam skroz ozbiljno rekla "da, ali ga odgajamo da bude gay".

Tip je tek tada skužio i umro od neugode.

Ma nemojte se radi toga brinuti. Ima svakakvih ljudi. Kako dijete bude odrastalo sve će se to promjeniti.

Meni nikad nije smetalo, a još i danas kad ima 7 godina učiteljica u školi kaže: Joj mama Vaš Domi je tak slatki, on je trebao biti curica.
    Meni je to baš lijepo.

ms. ivy's Avatar

kakve pa to ima veze? :?

za andreja bar 80% ljudi misli da je curica a kad kaže da se zove "andej" pitaju "... andreja?"

nekako sumnjam da će zbog toga stvarno pomisliti da je žensko. a meni tak svejedno misle li ljudi da imam kćer ili sina.

Osoblje foruma ivarica's Avatar

i za ivara jos uvijek govore da je curica. uopce mi nije jasno kako su ljudi tako povrsni, on ih pogleda pogledom koji przi zemlju, maše istetoviranim rukama, podrigne himnu, a oni njemu curice

Osoblje foruma ivarica's Avatar

e, da, i on je to uvijek dozivljavao kao tudju glupost, nije se time zamarao ni prije ni sad

Quote Originally Posted by makka
    Prvi puta već u rodilištu, skoro svaka sestra koja ga je pogledala je rekla " to je curica jel¨da?"
    i tako stalno....dobro, ima malo dužu kosicu, ali i sada kada je ubundan i ima kapu na glavi je isto. Ima slatko ličeko
    ...kao da čitam o nama, s tim da Matija sada ima kratku kosicu, i opet je "curica"...
    no, kada ja ispravim ljude i kažem im da je dečko, onda daju komentar: pa, lijep je kao curica (kao da dečki ne mogu biti lijepi )

ponekad mi smeta, ponekad i ne .... ovisi kako sam raspoložena
    Moram ga naučiti da počne sam ispravljati ljude, ono u stilu "hvala na komplimentu, ali ja sam dečko"

Meni su za Andreja od rođenja govorili da se "vidi na njemu da je dečko" (po čemu se to vidi kod bebe od dva mjeseca :? ), ali i sad nas često pitaju je li curica ili dečko.
    Istina, kosa mu je narasla, a još ga nismo šišali... ali daleko je to od duge frizure.
    Iskreno, blago sam alergična na takva pitanja, jer su mene sa 16 godina ljudi znali pitati jesam li muško ili žensko a imala sam dugu kosu! Valjda sam izgledala muškobanjasto (kao i sad, uostalom). Zapravo, ništa strašno. Ali neugodne su mi te zavrzlame.

Quote Originally Posted by ivarica
    podrigne himnu

ninochka's Avatar

Ianu su stalno govorili da je cura dok je imao dužu kosu (vidi avatar) ali mene to ne smeta. on sam ispravlja ljude 8)

mene više iritira izjava "lijep je ko curica" kaj to uopće znači?

Mirta30's Avatar

ne volim baš komentare tipa "ljep ko curica" --- pa šta dečki ne smiju ili ne mogu biti ljepi

a za podrigivanje himne svaka čast

ms. ivy's Avatar

mirta, meni vid uopće nije lijep ko curica. lijep mi je ko prekrasan mali dečko.

(stvarno, zar su samo curice lijepe?)

vanjci's Avatar

meni je to smjesno . jednom sam setala sa mojom srednjom curicom, imala je oko godinu, bila je sva u rozom, imala je spangicu (ukosnicu) rozu na glavi i dode zena i kaze mi-joj vidi slatkog djecaka, stavili mu spangicu na glavu!!!
    :?

pinocchio's Avatar

he, he, neke su curice lijepe kao dečko...lada naprimjer. negdje do 1. rođendana nije bila rijetkost da su mislili da je dečko. ja u njoj vidim i curicu i dečka, ovisno o njenom raspoloženju i to mi je strašno slatko.

Njojza's Avatar

ah koliko puta sam to cula
    meni isto ne smeta...ja kazem da je decko i zivio

i mi smo puno puta doživjeli da pitaju za moju N. koja je recimo u tom trenutku obučena u roza od glave do pete ili ima recimo odjelce na jagodice- jel dečko?

stvarno ne razumijem ljude. ok ako je dijete obučeno skroz neutralno ili je recimo u plavom, sve 5 - fakat ne možeš skužiti, i može biti i curica i dečko. ali baš dečko u roza??? koliko često vidite dečke obučene u roza??? i onda ako recimo dvojite i dalje jel curica ili samo dečko obučen u roza, pa valjda ćete onda ipak pitati ono vjerojatnije - jel curica, a ne jel dečko...zabrijala ja, ali ljudi pitaju tek toliko da pitaju :?

To "prepoznavanje curica" stvarno ovisi o tipu face, ali najviše nekako o izrazu lica. Moji su sinovi naravno obojica prekrasni, ali za malenog još niko nije pomislio da je curka,( nema još sedam mjeseci) iako ima plave oke sa uvijenim trepuškama...
    Za Nikolu su sve do prošle godine često govorili da je cura, posebno dok je nosio kapu pa vire okice i nosić, sad mu se nekako lice izdužilo pa nema zabune. Sad nas pitaju jel ide u školu

makka's Avatar

Meni nimalo ne smeta kad ljudi u prolazu pitaju jel curica ili dečko, ili samo pretpostave da je curica,
    ali već mi malo ide na živce kad ljudi koji nas poznaju počnu gnjavit:
    Pa ti si prava curica, ti nisi dečko, šta te ta tvoja mama ne ošiša, ona hoće da ti budeš curica, i sl.
    e to mi je malo too much

ms. ivy's Avatar

pitaj ih: hoćete da vas popiški u oko?

andrej se ujutro sa mnom šminka, sad je u fazi "pokaži mi", hoće sve naučiti raditi pa sam mu jutros pokazivala kako se stavlja sjenilo, korektor, puder a on se "šminkao". tražio me da mu kupim "neku kopčicu ili gumicu pa mi napravi onaj repić" jer si kod bake s tetama radi frizuru.

Quote Originally Posted by hrčkić
    ali baš dečko u roza??? koliko često vidite dečke obučene u roza???
    Ja sam mog malog često oblačila u rozo jer smo naslijedili puno roza štramplica od moje rođakinje! I baš mu je prekrasno stajala roza boja ! Frendovi su nas zezali da je mali metroseksualac... Doduše, roza roba je bila više za po doma, kada bi išli nekuda onda sam ga oblačila u "mušku" robu. Ali svejedno su me puno puta pitali "Je li curica?"

Inače, dvoje klinaca iz mog susjedstva teško prihvaćaju da je Borna dečko jer misle da je to žensko ime. Valjda zato jer zavšava na a :? .

Quote Originally Posted by Trilian
    Inače, dvoje klinaca iz mog susjedstva teško prihvaćaju da je Borna dečko jer misle da je to žensko ime. Valjda zato jer zavšava na a :? .

Ali stvarno u zadnje vrijeme čujem da ime Borna daju i curicama. Pa i nije to tako novo - evo, ovog časa mogu se sjetiti dvije odrasle Borne (žene).

Ja znam samo za Bornu Rajić (bivša žena od Luke Raića). A i njihov sin se zove Borna!

Inače, kad sam jednoj susjedici rekla da će se beba zvati Borna, pitala me "A kako će se zvati ako bude muško?"

Zdenka2's Avatar

Quote Originally Posted by Mirta30
    ne volim baš komentare tipa "ljep ko curica" --- pa šta dečki ne smiju ili ne mogu biti ljepi

a za podrigivanje himne svaka čast
    Potpisujem. Moj M. je bio prava muška beba i dečkić. Baš se nijednom nije dogodila zabuna. Inače mi ne smeta da ljudi pitaju jel dečko i curica, jer mislim da na taj način iskazuju dobrohotno zanimanje za dijete. Smetali bi me komentari odjeće ili frizure, to se nikoga ne tiče.

la11's Avatar

našu Nou po izgledu nisu nikada zamijenili za dečkića.ali po imenu da

Za moju Nevu svi kažu da je curica ako joj pogledaju lice. No, ako se usmjere na njezinu rodno neutralnu odjeću /čitaj-mama ne voli volane i rozoću, nego udobnoću i šarenoću/, onda je odmah dečko. Ja ne kužim da cure ne mogu imati tamnoplavo-narančasti skafander.

Deaedi's Avatar

Default RE:

Za moju H su uvijek govorili da je decko, jer nije imala puno kose.Jednom je na moru imala haljinicu, a neka gdja je rekla svojoj unuci: Gledaj slatkog decka :? Uvijek je oblacimo u "zenske" boje, ali nema pomoci...Izgleda da je duzina kose presudna. Sada vec ima malo duzu kosicu, pa su zabune manje.
    Kako reagiramo: ja obicno samo kazem da je cura i ne ljutim se, ali MM je vec nervozan radi tih komentara: jednom je bila jedna mama sa vecom curicom i kaze da je H decko, a MM kaze H - gledaj, kako je slatki ovaj decko! MM uzvraca udarac!!!

Davor's Avatar

Uglavnom prolazi pod dečka prvih dva tjedna nakon šišanja.

Hana_Sara's Avatar

makka, al' stvarno je divan!
    ma presladak je ali moram priznati da me neodoljivo podsjeca na Olsen blizanke dok su bile bebe

AdioMare's Avatar

Hana_Sara, .

Makka, lijep je kako samo jedan dečko može biti lijep. I točka!

makka's Avatar

Hvala cure,
    zapravo sam otvorila topic zato što se s tim susrećemo gotovo svakodnevno, pa me zanima kako sami klinci reagiraju na to, dvoipol- trogodišnjaci i stariji.
    Već sam rekla da meni to uopće ne smeta, samo me zanimaju reakcije klinaca.

Evo npr. nedavno smo bili u šetnji sa malim prijateljem kojemu su 4 godine.
    Prišla nam je njegiova poznanica i rekla "vidi mala curica" a ovaj mali kaže "ma jesi luda, to je Marko!"

Ja bi samo rekla jednu stvar: Naaaajljepši dječaci "nalikuju" na djevojčice, da. To vam ustvari može biti kompliment.

Karin's Avatar

Makka, za ne povjerovati ali isto je i kod nas! I za našeg Marka svi pitaju jel curica (ili punčka kad smo bili u Sloveniji). I uopće nije bitno da li je totalno zabundan ili mu se vide plave loknice. A pogledaj slike! Isto je plavooki plavokosi mali ljepotan. Baš kao i tvoj slatkiš

joj, ludilo ...

Ili Vanja .
    Voljela sam takve situacije, ljudi koji nisu htjeli direktno pitati spol pa bi pitali ime, i samo bi se još više zbunili.

Ja sam kao mala bila kratko šišana i često su mi govorili dečko i jednom me mama u haljinici šetala, i neki tip kaže joj kako lijepi dečko, a moja mama ga je pogledala i pitala da li on svog sina oblači u haljinu.

ninochka's Avatar

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    Ja bi samo rekla jednu stvar: Naaaajljepši dječaci "nalikuju" na djevojčice, da. To vam ustvari može biti kompliment.
    ja ovo opet ne kužim

btw. i Ian je plavook. Da ljudi ne misle da su samo cure plavooke :shock:

Meni je smiješno koliko ljudi povezuju obleku sa spolom. Kad je Kaleb u plavim nijansama, "vidi se da je pravi dečko". Kad je u crveno-narančastim (koje mama preferira ), onda je "slatka curica".

makka, Marko ti je predivan, ali iskreno da ti velim - i ja bih ga zamijenila za curicu. Pogotovo na slici 42.

makka's Avatar

Karin, bebač ti je presladak , već sam nedavno pregledala tvoju stranicu i stvarno je super, svaka čast!

Luna, bili su komentari ispod slika ali sam ih slučajno obrisala i nije mi se dalo ponovo pisati. Inače nema uvijek takav "friz" ,
    to se upravo probudio, pa je zato tako sav raščupan.

I meni je blesavo to sa muškim i ženskim bojama, ali marko je znao biti u plavom od glave do pete i u plavom kolicima pa je opet bio "cura".
    A kad je u crvenom, onda ide "pa šta to rediš od djeteta"
    Ja mislim da ljudima najviše upada u oči kosa, a kada im kažem da je dečko onda odmah pretpostave da se ili on ne voli šišati, ili je mama jaako htjela curicu pa ga sad eto "nosi" kao curicu

Page 1 of 2 12 LastLast