Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Dojilice, da li bojate kosu ?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Dojilice, da li bojate kosu ?

Idu bladani, pa rekoh idem nabaciti novi sjaj. I već sam kupila boju, ali neki vrag mi nije dao mira, pa krenem prvo po netu, kad ono svašta.... Od tvrdnji da štetne tvari preko kože prelaze u mlijeko (moguće posljedice grozne), do onih da je bojanje potpuno bezopasno. Pa ti sad budi pametna...

:?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ja sam stavljala pramenove vec 2 puta od kako dojim
    farbala sam se i u trudnoci
    a kako moj fizer kaze on koristi neke na bazi bilja farbe

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja je nisam bojala u fazi kad je beba bila ful mala i imala nezrelu jetru...
    Počela sam sa dosta mjeseci. Koža glave upija kemikalije i sigurno nešto ide u krv. Neki preporučuju u prijelaznoj fazi pramenove gdje se u principu nema puno kontakta s kožom. Molim onda prije pramenova ne izrasline bojati u osnovnu boju. Samo pramenove i točka.

Koga poslušati? Ako znaš da je koža živi organ i kad se razmekša prolazi fakat puno toga kroz nju.

Samo usput pazite i ruke jer se i one nakon silnog pranja razmekšaju pa upijaju svašta.

Pazite i što stavljate na kožu tijela!!!

Bar dok je beba jako mala...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fali počela sam bojati kosu dosta mjeseci poslije poroda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam odustala od bojanja jos prije prve trudnoce. A bez obzira sto kazu frizeri i ostali, ja kosu ne bi bojala ni tijekom dojenja ni u trudnoci.
    Malo sam citala o sastavu tih boja za kosu.....i sve sam sigurnija da je necu vise nikad bojati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja povremeno koristim kanu. to mi je bas fino. i lijepa boja, pa malo blatnjave kupke, pa fino mirise...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj Marie, ravno u sridu, i to u sridu glave gdje mi strše 5-6 sijedih dlaka. Kod mene nije u pitanju samo sjaj :/
    Nisam bojala kosu zadnje 3 godine, ali bih sad pokušala ipak s pramenovima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bojala sam kosu i u trudnoći i sad dok dojim... jedino što pazim je da sam, dok imam boju na glavi, u ventiliranom prostoru ili na zraku, i da nisam blizu bebe...
    što se tiče štetnosti i apsorpcije sastojaka boje u krv u toj mjeri da ima neko djelovanje
    onda svi trebamo pod stakleno zvono i ne izlaziti van kuće, jer su CO, kadmij i olovo kojeg ima uz ceste i aute puno opasniji...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bojala sam je u trudnoćama i tijekom dojenja

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje je i kako izgledaš, kakvu kosu imaš i koliko si star. Ja imam neku mišju boju, a godinama nakon toliko sjedina još je više mišja. Nemam niš protiv mišje boje na miševima, ali imam na mojoj glavi. Izgledam bolesno.

Marta nakon kane si crvenkast. Ima li neka prirodna boja koja baca na plavo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pojma nemam. sve vrste kane bacaju na crveno, neke vise neke manje. ovisi s cim ih zamijesas. ali ja volim crveno.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajoj, ja uopće nisam razmišljala o tome, a kupila sam si jučer boju nakon 100 god. Dugo sam imala pramenove koje mi je radio frizer.
    Sad ne znam što da radsim.
    A preljev? Jel to ista stvar?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja se nisam farbala samo u prva 3 mjeseca trudnoće. Poslije u trudnoći jesam, i sad dok dojim se farbam.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja stavljam pramenove kao i inače, samo nisam htjela ni to na početku trudnoće (u prvom tromjesečju).

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

oba puta sam se uredno farbala i za vrijeme trudnoće i dojenja

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja si stavljam višebojne pramenove. Što se tice štetnosti bojanja, vjerujem da su pramenovi bolji od farbanja jer ti boja minimalno dolazi do tjemena (ako uopće i dođe). U trudnoći ih ipak nisam radila, ali sad dok dojim jesam.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Isto tako. U trudnoći jednom, u drugom tromjesečju stavila pramenove (kućna radinost), a sada za vrijeme dojenja dosta rijetko, svaka 2-3 mjeseca i to samo gornji sloj kose.

A koja je to fora, bojenje ne šteti polodu i dojenju, ali je ipak bolje stavljati pramenove?
    Znači ipak nije sve bezazleno. Valjda im studije nisu temeljite ili što.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Isto tako. U trudnoći jednom, u drugom tromjesečju stavila pramenove (kućna radinost), a sada za vrijeme dojenja dosta rijetko, svaka 2-3 mjeseca i to samo gornji sloj kose.

A koja je to fora, bojenje ne šteti polodu i dojenju, ali je ipak bolje stavljati pramenove?
    Znači ipak nije sve bezazleno. Valjda im studije nisu temeljite ili što.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pramenovi, i u trudnoći i sada. Ne znam kako mi izgleda ful prirodna boja kose jer se farbam od srednje škole :/ ...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam se farbala, istina rijetko -2 puta u godinu dana, ali sam sad odustala od svega, nakon što sam čitala o štetnosti tih boja, i to mislim bez obzira na dojenje, još uvijek mi prirodna boja ne izgleda strašno, a i po ljeti mi posvjetli, pa dok ne dođu sjede apstiniram farbu

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

farbam, ali ne tako često kao prije

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ja se nisam farbala samo u prva 3 mjeseca trudnoće. Poslije u trudnoći jesam, i sad dok dojim se farbam.
    i ja ovako!
    a tako se odlucih jer citah tada bas na rodinom portalu o tome

Evo vam tukaj:

Bojenje kose u trudnoci

Kada ne dojiti ili sto ne raditi dok dojite

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •