Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 179

Tema: Što pečete za Božić i Novu ?

  1. #101
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    staviš u posudu i gurneš u mikrovalnu.
    ja dvije minute na 900 mikrovalova.

    onda u tu zdjelu stavljam ostale sastojke kako ne bih izgubila dio čokolade prebacivanjem.

    ali, ove godine nisam nijednom otapala u mikrovalnoj - sve na pari.

    Ja gotova!

    14 komada, meni dosta. (do 5.1.)

  2. #102

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ak radim glazuru onda odmah stavim malo ulja...

  3. #103
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    ovo kaj veli apricot fakat funkcionira
    ko se ne kuzi u valove ili mu ne pise nek stavi na najslabije i to je to
    a ak se nije otopilo od prve ponovis postupak

    i ja vam ne preporucam topiti cokoladu za kuhanje u mikrovalnoj
    smrdi, smrdi - uzasno smrdi

    ostale cokolade se rastope ko bog
    al recimo dorina ili neka druga za kuhanje meni svaki put "zagori"

  4. #104
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj Mukica prvotno napisa
    i ja vam ne preporucam topiti cokoladu za kuhanje u mikrovalnoj
    smrdi, smrdi - uzasno smrdi
    kak misliš da smrdi; smrdi jedino ak zgori, ak nafrljiš na jako i ostaviš predugo :?

    meni niš ne smrdi, uvijek mi super ispadne

  5. #105

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    I ja uvijek čokoladu topim na pari.Fora je i u tome što se čokoladu treba samo rastopiti a nikad pustiti da zakuha ili se u ovom slučaju pregrije u mikrovalnoj.Ja još čekam drugu turu trubica da mi se ispeku,sutra ću filati i završavati.Napravila sam 11 i gotovo :D

  6. #106

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Posuda više za pranje! Jok kod mene 8)
    Ja zagrijem čokoladu dok ne smekša i onda miješam da se skroz otopi. Nije mi nikada zagorila :?

  7. #107

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    voćne kuglice bake Ane i za ove voćne kuglice izgleda nisam dovoljno kuhala smjesu pa je bila poprilično mekana
    ..e nek se zna da je to MOJA baka, znači točan naziv kuglica je
    KUGLICE ANEKINE BAKE JAKE
    ..nemam pojma zašto su premekane, ja napisala recept točno kako mi je ona izrecitirala prošle godine; njoj uvijek ispadnu jako fine - i da, one jesu onako malo mekanije, ali to tako treba biti. nakon malo stajanja u frižideru budu savršene.
    jesam, ljenguza sam za kolače - a šta mogu kad ta dotična baka
    radi takva čudesa u ogromnim količinama..
    njamiiii

    cure svaka vam čast, koje količine i koje divote ste napravile !! :D

  8. #108

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Posuda više za pranje! Jok kod mene 8)
    Evo kod mene pere treća mašina suđa danas,ali moram priznati da dok mi je mašina bila na popravku dobro sam svaki dan promislila šta će se kuhati i iz čega će se jesti Kuhanje u jednom loncu a jelo iz jednog tanjura

  9. #109
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    [..e nek se zna da je to MOJA baka, znači točan naziv kuglica je
    KUGLICE ANEKINE BAKE JAKE
    znam ja da su od bake Jake, imam tak i zapisano

  10. #110
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Cure, kako otapate cokoladu za glazure?
    Znaš kako ja?

    Stavim čoksu u dublju posudu(prethodno je iskidam a maj komade, prelijem vrelom vodom i ostavim da malo odstoji. Samo odlijem vodu i čoksa je savršeno rastopljena,

    Moje raffaelo kuglice su gotove! :D Upravo ih degustiram!

  11. #111
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    voćne kuglice bake Ane i za ove voćne kuglice izgleda nisam dovoljno kuhala smjesu pa je bila poprilično mekana
    ..e nek se zna da je to MOJA baka, znači točan naziv kuglica je
    KUGLICE ANEKINE BAKE JAKE
    cure svaka vam čast, koje količine i koje divote ste napravile !! :D
    Ja se ispričavam, pobrkala sam kuglice tvoje bake s napolitankama bake Ane

  12. #112
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Zaboravila sam samo napisati svoj rezultat - gotovo je 9 vrsta, još sutra ispečem kesten-tortu da bude svježa i to je to. Mislila sam više napraviti, ali mi se nije dalo pa smo radije bili dugo vani i prijepodne i popodne.

  13. #113

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,945

    Početno

    E da ja sam fakat u ovoj pozi


    mm peče 3 vrste...... makovnjaču,kiflice i orehnjaču

  14. #114
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Evo ja sa svoje skromne 4 vrste: bajadera, breskvice, zvjezdice s marmeladom i roščići od oraha. Valjda će i svekrva nešto poslati, he he
    I moram staviti svoj komentar za otapanje čokse u mikrovalnoj. Ništa jednostavnije, u pijat je izlomim na kockice, dodam 10-15 dkg marg., 2 žlice šećera i to roknem na minut i po i to je to. Ma super

  15. #115
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    gotova je voćna salamica i spekulaasi koje je andrej napravio uz moju asistenciju :D

  16. #116
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Irchi ili netko tko zna gdje je recept za Schwarzwald kocke? Tortu obožavam, ali htjela bih nešto kremasto u obliku kolača, a ovo zvuči izvrsno...

    Ja sam ispekla brune, trokute od lješnjaka, biskupski kruh i kolač od maka bez pečenja. Još ću kuglice od suhog voća i nešto sa kremom. Ove godine toliko...

  17. #117

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    62

    Početno

    Gotovo:šape,medenjaci,breskvice,išleri,salame od oblatna,keksići s čokoladom,cookies,danas slijedi:kokos-rolada ili kokos-kocke,mađarica,čupavci,torta,a ostalo šta sam planirala nastavljam iza 26. jer idemo 29. u posjet kod brata pa da odnesemo i nešto friško

  18. #118

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ja svojim medenjacima i zvjezdicama dodajem sedmo nebo i prutiće od oraha koji su na kraju hrpice, ali jednako fini. sad idem napraviti roaldu od oblatni i napolitanke bake anke.
    sveki je isto napravilo nekoliko vrsta, a sigurno i mama pa ćemo lijepo sve pomiješati

  19. #119

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    Gotovooooooooo,ipak 12 vrsta jer sam na kraju u ostatke kremi dodala lješnjake,kokos,kompot od marelica,petit kekse,čokoladu i napravila oblatne 8)

  20. #120
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    score:
    keksići s pekmezom
    non + ultra
    kiflice
    salama sa želeom tamna
    salama sa želeom svijetla
    smeđe-žuta salamica
    brun
    napolitanke bake Anke
    plivadoni tamni
    plivadoni svijetli
    žute štangice
    bajadera
    sedmo nebo
    figaro

    Za Novu godinu će Mamita donijeti tortu.
    Obećala je!

  21. #121
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Ivancica kako radiš raffaello kuglice ?

  22. #122
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jučer sam napravila i božićni kruh i to je zasad to, nema dalje dok sve ne podijelimo i utamanimo. a jutros, dok smo andrej i ja kitili bor, mm je napravio ribu i francusku - još pranje kuhinje i lokot, samo papamo i guštamo. :D

  23. #123

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Napravila jedne i od njih ostao još jedan kolačić 8)

  24. #124
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da šaljem prijatelju u nevolji?
    ipak si TI ona koja je donijela punu košaru jesenas

  25. #125

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Nisam samo ja! A i trebala si to već zaboraviti.... Bar kod zadnje žlice

    U svakom slučaju, hvala. Ako bude kriza eto nas u ZG

  26. #126
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    Jel spakulaasi omekšaju štogod stajanjem?
    Sinoć sam ih pekla i prilično su tvrdi. Sad ču ih bućnut u čokoladu, možda pomogne :/

  27. #127
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    spekulaasi

  28. #128

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja ne znam... ne volim i ne pravim. Ali ASTRA je stručnjak, pa se možda javi

  29. #129
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    pekla sam ih 5 min na 160 i uopće nisu tvrdi, mekani su, prekrasni i ostalo ih je par komada. 8)

  30. #130
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    I mislila sam da je u tome problem , ja sam ih pekla oko 15 min pa su se izgleda presušili.
    Šteta, baš su fini (kad ih odgrizeš i ne polomiš zube )

  31. #131
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    5-6 minuta, maksimalno.

  32. #132
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    sta ces, u slavoniji ako ne peces bar pol sata, ko da nisi ni peko.
    makka, iz iskustva strastvene prepekacice kolacica koji nisu original iz nasih krajeva, ZNAM da se za koji dan omeksati.

  33. #133
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    u receptima za kekse uvijek piše " peći 15 min na 200 stupnjeva" ili neka slična besmislica, kao da odojka pečeš. lagana temperatura, kratko prosušiti i kad prelomiš moraju biti mekani, a da ipak vidiš da se tijesto propeklo cijelom debljinom.

  34. #134
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    ZNAM da se za koji dan omeksati.
    pitaj Vrijesku!

    Mislim da još uvijek čuva one prošlogodišnje kako bi njima ubila one lopove što su joj opljačkali auto isšred vrtića.
    Ako ih ikada pronađe...

  35. #135

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno

    I ? Jel ostalo kaj kolača?

  36. #136
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    Ne čini mi se da misle omekaniti, bit će dobri jedino za močit u mlijeko ili čaj .

    Pekla sam i apricotine orahovre prutiće, isto mi se čini da su mogli kraće bit u rerni (ali to me nije omelo da sama smažem pola tepsije ).
    Bilo bi korisno ubaciti ono jaje i 5 dag margarina u recept, sat vremena sam ih tražila po forumu (kad žena napiše da umire za njima, moram ih probat )

  37. #137
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    makka, aj daj link na njih, pa ćemo ubaciti u recept.

    ...
    nosim ja sad MAriji SOS telefon, a ona nas zove na kolače!!!!!
    ...

    :shock: :shock: :shock:

  38. #138
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno

    evo ovdje, Mamita je složila sve recepte, a ima i na prvoj stranici u tvom postu.

    stvarno su fini, trenutno mi je malo muka koliko sam pojela

  39. #139
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    popravila, hvala makka

  40. #140
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno


  41. #141
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    784

    Početno


  42. #142

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Hm...spakulasi neće omekšati, moram kod zubara...

  43. #143
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Hoce mi netko molim reci kako meljete te orahe,bademe i ostalo slicno tome? Moze li se to mljet u onim starinskim elektricnim mlincima za kavu?

  44. #144

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj retha prvotno napisa
    Hoce mi netko molim reci kako meljete te orahe,bademe i ostalo slicno tome? Moze li se to mljet u onim starinskim elektricnim mlincima za kavu?
    Imaš specijalni mlinac za orahe i bademe i to na ručni pogon.
    http://www.sveisvasta.com/component/...mart/Itemid,1/

    Može se mljeti u multipraktiku ili električnoj sjeckalici za hranu (popularno zvano jaje). Nisam sigurna da ti se mlinac za kavu ne bi pokvario, ali valjda ne bi pa kava je tvrđa od oraha.

  45. #145
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    U multipraktiku

  46. #146
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Nisam sigurna da ti se mlinac za kavu ne bi pokvario, ali valjda ne bi pa kava je tvrđa od oraha.
    Pa to si i ja kontam da je kava tvrda od oraha,badema i tome sl. Htjela bi pokusati al me frka jerbo je mlinac od sveki pa da ga ne demoliram.

  47. #147
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Nisam sigurna da ti se mlinac za kavu ne bi pokvario, ali valjda ne bi pa kava je tvrđa od oraha.
    Pa to si i ja kontam da je kava tvrda od oraha,badema i tome sl. Htjela bi pokusati al me frka jerbo je mlinac od sveki pa da ga ne demoliram.
    Ja ti to ne bih preporučila - em što ćeš se nazafrkavati jer ti stane jako mala količina oraha unutra, em što su masni pa se slijepe i mogao bi pregoriti motor (osobno, nisam niti pokušavala mljeti orahe u mlinčeku, ali sam mljela mak i skoro sprčkala mlinček)

    Radije si kupi mlinček za orahe vulgaris, ima ih već od pedesetak kuna nadalje.

  48. #148
    retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    zemlja neizlazeceg sunca
    Postovi
    1,599

    Početno

    Nisam misla mljeti orahe nego bademe,kolko znam oni nisu masni?
    Mlincek nemrem kupit jerbo nikak da nadem di ga tu ima za kupit (nisam u hr),tu valjda nitko nis ne melje..

  49. #149
    anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    314

    Početno

    Ja sam za Božić radila breskvice, žarbo ploške, bajaderu, londonere i kiflice s marmeladom, a za Novu ću medenjake (upravo se peku) i neku čokoladnu tortu.

  50. #150

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    224

    Početno

    Imaš specijalni mlinac za orahe i bademe i to na ručni pogon.
    http://www.sveisvasta.com/component/...mart/Itemid,1/


    taj isti u Dioni košta 50 kn[/code][/quote]

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •