Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Treba mi jedan recept...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Treba mi jedan recept...

svekrva kaže kako je nedavno u Gloriji in bio neki recept za kolač s oblatnama, ali ne sjeća se točno kako se radi krema.

Nešto kao - poprži se šećer pa idu sjeckani orasi.......ali ne zna ostale sastojke...uglavnom oblatna se prelije s tom smjesom i poklopi se s drugom oblatnom.

Jel nekome možda zvuči poznato?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

figaro :D :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja evo zvala sveki jer ona radi takve kolače...neki dan sam bila kod nje kada je pravila. Ide šećer i bademi ili orasi, to se sve muti dok šećer ne potamni tj. postane karamel. Ona od te smjese onda pravi "hrpice" i suši ih u pećnici, ona kaže sljedeće
    4 jaja
    250 grama šećera
    250 oraha (nasjeckanih)
    2 vanilijina šećer

umute se jaja i oba šećera i stave se na paru, nakon toga se dodaju orasi i muti se dok se onako ne zgusne (da bude kompaktna smjesa) i onda time možeš namazati oblatne ili "hrpice" sušiti u pečnici na 50 stepeni

nadam se da sam dobro pojasnila

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neznam napamet recept, ali je najsličnije ovom, stim da ja dio šećera i orahe pržim u karamel. Najprije zagrijavam šećer a kad se otopi dodam orahe i izmješam na vatri, vrelo sipam na namazan pleh i kad se ohladi sameljem na mašinu za orahe. ( Inače bi polomili zube )To dodam u kremu .

http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=1319

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Karamele s lješnjakom

50 dag šećera
    25 dag mljevenih lješnjaka
    8 žumanjaka
    1 dl mlijeka
    25 dag margarina
    paket oblatni

Karemelizirati 25 dag šećera i dodati lješnjake, brzo promiješati i ostaviti da se hladi. Samljeti na stroju za mljevenje oraha.
    Na pari skuhati 25 dag šećera sa žumanjcima i mlijekom. Dodati u zgusnuto margarin i miješati dok se ne rastopi.Umiješati karamelizirani lješnjak. Namazati na oblatne u 3 sloja. Ja stavim puno manje šećera u kremu jer inače ispadne prepreslatko.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jel bi se nešto moglo dodati u taj karamel da se ne stvrdne u kamen nego u kremu? Vrhnje, maslac ili tako nešto?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove