-
Treba mi jedan recept...
svekrva kaže kako je nedavno u Gloriji in bio neki recept za kolač s oblatnama, ali ne sjeća se točno kako se radi krema.
Nešto kao - poprži se šećer pa idu sjeckani orasi.......ali ne zna ostale sastojke...uglavnom oblatna se prelije s tom smjesom i poklopi se s drugom oblatnom.
Jel nekome možda zvuči poznato?
-
-
-
Neznam napamet recept, ali je najsličnije ovom, stim da ja dio šećera i orahe pržim u karamel. Najprije zagrijavam šećer a kad se otopi dodam orahe i izmješam na vatri, vrelo sipam na namazan pleh i kad se ohladi sameljem na mašinu za orahe. ( Inače bi polomili zube )To dodam u kremu .
http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=1319
-
Karamele s lješnjakom
50 dag šećera
25 dag mljevenih lješnjaka
8 žumanjaka
1 dl mlijeka
25 dag margarina
paket oblatni
Karemelizirati 25 dag šećera i dodati lješnjake, brzo promiješati i ostaviti da se hladi. Samljeti na stroju za mljevenje oraha.
Na pari skuhati 25 dag šećera sa žumanjcima i mlijekom. Dodati u zgusnuto margarin i miješati dok se ne rastopi.Umiješati karamelizirani lješnjak. Namazati na oblatne u 3 sloja. Ja stavim puno manje šećera u kremu jer inače ispadne prepreslatko.
-
Jel bi se nešto moglo dodati u taj karamel da se ne stvrdne u kamen nego u kremu? Vrhnje, maslac ili tako nešto?
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma