Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: kandirana naranča ili limun

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    96

    Početno kandirana naranča ili limun

    Zna li netko gdje se može kupiti?

  2. #2
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Onak prava kao domaća - u delikatesnim dućanima, a one "obične" za kolače u svim većim saamoposlugama.

    A ja sam se nadala da će netko napisati recept. Nemogu prežaliti što nemam recept moje bake.

  3. #3
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Pronasla sam na google
    6. Kako dobiti kandiranu narančinu koricu?
    Narančasti dio kore narežite na rezance julienne. Zatim u 200 ml vode ukuhajte 100 ml šećera i dodajte narezanu narančinu koricu. Kuhajte je dok voda gotovo ne ispari, izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite koricu da u šećeru odstoji oko 3 minute. Taj postupak zove se kandiranje narančine kore, a kandirana je kora idealna za pripremu božićnih kolača.

  4. #4
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    srecica, ne zvuči mi kao recept moje bake.
    Znam da se korica treba prvo namakati i to mislim par puta.
    I ne koristi se šećer u prahu nego obični šećer.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    može se kupiti na svakom placu kod onih koji prodaju lješnjake, bademe, suho egzotično voće...

    a možda ima i u krašu

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Ja jednim udarcem, ubijem dvije muhe!

    Sirup od naranči
    8 dcl soka od naranče (ocijediti i procijediti)
    2 dcl soka od limuna (ocijediti i procijediti)
    1 kg šećera.
    Sve skupa promiješati.

    Narančine
    Kore koje su ostale od ocijeđenih naranči i limuna, močiti 2,3 dana, uz često mijenjanje vode (kad se sjetim).
    Očistiti ono bijelo iznutra.
    Kore rezati na trakice.
    Prokuhati ih u malo vode (samo da ih malo prekrije) 5 minuta na srednjioj vatri. Miješati stalno da ne zagore. Procijediti ih u cjediljki.
    Izvagati ih i pripremiti istu količinu šećera.
    U taj šećer staviti 1 jušnu žlicu vode (može i malo više, ali ne previše), promiješati i staviti na laganu vatru da se napravi sirup. U to dodati kore. Miješati. Kada ispari voda, raširiti kore. (ja ih stavim na pleh od pećnice)
    Na tako toplo posuti sa šećerom. Pustiti da se posuše pa promiješati. Neka se suše jedan dan, i s vremena na vrijeme promiješati.


    Nadam se da ste to tražile.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Hej Winnie, dobro došla!

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Winnie, ja sam na to mislila. Hvala, budem probala.

  9. #9
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    super
    probat cu

    jel bitno koja naranca? jel moze od klementina?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Koliko ja znam, klementine su mandarinke...

  11. #11
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Winnie, stvarno treba maknuti onu bijelu koru ili može i s njom.
    Sutra idem u nabavu naranči.

  12. #12
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    Koliko ja znam, klementine su mandarinke...
    nisu klementine su klementine, mandarine su mandarine


    klementine su slicnije narancama, imaju kostice i kora im mirise

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    96

    Početno

    Hvala. Dobila sam i vise neg sam trazila.

  14. #14
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Kasno se uključujem, ali eto i mog recepta od bake iz Dubrovnika. Meni je super:

    UŠEĆERENE NARANĐINE KORICE

    1kg naranđinih korica (nešpricanih naranđa, bez bijeloga)
    60-80 dkg šećera
    3-4 lit vode

    Kore narezati na rezance, namakati 5-6dana mijenjajući vodu. 7. dan procijediti i staviti kuhati prema uputi. Kad su kuhane (budu polumekane) dodati šećer i miješati dok se tekućina potpuno ne zgusne. Dok su još vruće povaljati ih u kristal šećer. Poredati ih jednu do druge i sušiti 3 dana.

    Staviti ih u staklenku s par listova svježeg lovora (kome odgovara taj miris).
    Uživajte!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    96

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    može se kupiti na svakom placu kod onih koji prodaju lješnjake, bademe, suho egzotično voće...

    a možda ima i u krašu
    nema na placu, ovog egzoticnog usecerenog voca imas gdje hoces, al naranca i limuna nigdje

  16. #16
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    a u velikim supermarketima tipa Mercator, Getro i sl.

    Bilo je sigurno. Stoje pakirane u vrećice ili zdjelice i to uz stvari za kolače. Ima i ušečerenih višanja, pa čisti limun, naranča i miješano.

    Ne prodaju to na vagu kao npr ananas

  17. #17
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ja sam radila narancine korice po receptu sa foruma ...ispricavam se autorici jer nisam zapisala tko je...ali joj se u isto vrijeme zahvaljujem jer su korice ispale mrak ( sad ih stavljam skoro u svaki kolac koji radim )

    "Narančasti dio kore narežite na rezance julienne. Zatim u 200 ml vode ukuhajte 100 ml šećera i dodajte narezanu narančinu koricu. Kuhajte je dok voda gotovo ne ispari, izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite koricu da u šećeru odstoji oko 3 minute. Taj postupak zove se kandiranje narančine kore, a kandirana je kora idealna za pripremu božićnih kolača."

  18. #18
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    koje narance koristite?
    mislim, ove kupovne su koma, sve kemikalije se taloze u kori i bojim se to kandirati...

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    drži ih preko noći u posoljenoj vodi.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    lumunova korica je kandirana a pomorandzina se upravo finisira na sporetu.

    limun je odlican a pomorandza za sada mogu reci divno mirishe

  21. #21
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Za što ih sve koristite?

  22. #22

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    za sve kolace gde mi se cini da bi bilo ukusno.
    panettone, kuglofi, sa gorkom cokoladom direktno utrpati u usta

  23. #23
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    kad sam prvi put radila radila sa od naranci sa placa ops onako u naltu entuzijazma...kad sam na opasku MD shvatila da to i nije dobra ideja onda sam kao sto je apri rekla nasla da ih trba drzati u posoljenoj vodi preko noci. Sad cekam da susjeda dobije domace iz dalmacije (i limune i narandje jester da ce doci nakon Bozica, ali sam postala ovisnica )

    masinca,

    jako su fine u domacjo cokoladi u koju dadam malo soko od narandze, i u bozicnom kruhu, a idu i u medenjake za koje ja imam recept.

  24. #24
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Arancini, po winienom receptu se jedu kao slatkiš - ne moraju imati neku svrhu. I sto kao i npr. prženi bademi.

    Meni je to baka davala, kao što danas bake daju bonbone i sl slatkiše.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    zaboravila sam napisati da sam pravila sa braon secerom muscovado light.
    odlicno je ispalo jedino je onako braonkaste boje, lici na karamele po boji.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Citiraj RinaS prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    može se kupiti na svakom placu kod onih koji prodaju lješnjake, bademe, suho egzotično voće...

    a možda ima i u krašu
    nema na placu, ovog egzoticnog usecerenog voca imas gdje hoces, al naranca i limuna nigdje
    U Rijeci sam kupovala u Krašovoj Bombonieri.

  27. #27
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    I ja trebam ušećerene kore narandže i limuna, ali kasnim sa domaćom izradom pa sam kupila u Konzumu, pakovano po 100 g. na policama gdje su sve one kerefeke za kolače .

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •