Zna li netko gdje se može kupiti?
Zna li netko gdje se može kupiti?
Onak prava kao domaća - u delikatesnim dućanima, a one "obične" za kolače u svim većim saamoposlugama.
A ja sam se nadala da će netko napisati recept. Nemogu prežaliti što nemam recept moje bake.
Pronasla sam na google
6. Kako dobiti kandiranu narančinu koricu?
Narančasti dio kore narežite na rezance julienne. Zatim u 200 ml vode ukuhajte 100 ml šećera i dodajte narezanu narančinu koricu. Kuhajte je dok voda gotovo ne ispari, izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite koricu da u šećeru odstoji oko 3 minute. Taj postupak zove se kandiranje narančine kore, a kandirana je kora idealna za pripremu božićnih kolača.
srecica, ne zvuči mi kao recept moje bake.
Znam da se korica treba prvo namakati i to mislim par puta.
I ne koristi se šećer u prahu nego obični šećer.
može se kupiti na svakom placu kod onih koji prodaju lješnjake, bademe, suho egzotično voće...
a možda ima i u krašu
Ja jednim udarcem, ubijem dvije muhe!
Sirup od naranči
8 dcl soka od naranče (ocijediti i procijediti)
2 dcl soka od limuna (ocijediti i procijediti)
1 kg šećera.
Sve skupa promiješati.
Narančine
Kore koje su ostale od ocijeđenih naranči i limuna, močiti 2,3 dana, uz često mijenjanje vode (kad se sjetim).
Očistiti ono bijelo iznutra.
Kore rezati na trakice.
Prokuhati ih u malo vode (samo da ih malo prekrije) 5 minuta na srednjioj vatri. Miješati stalno da ne zagore. Procijediti ih u cjediljki.
Izvagati ih i pripremiti istu količinu šećera.
U taj šećer staviti 1 jušnu žlicu vode (može i malo više, ali ne previše), promiješati i staviti na laganu vatru da se napravi sirup. U to dodati kore. Miješati. Kada ispari voda, raširiti kore. (ja ih stavim na pleh od pećnice)
Na tako toplo posuti sa šećerom. Pustiti da se posuše pa promiješati. Neka se suše jedan dan, i s vremena na vrijeme promiješati.
Nadam se da ste to tražile.
Hej Winnie, dobro došla!![]()
Winnie, ja sam na to mislila. Hvala, budem probala.
super
probat cu
jel bitno koja naranca? jel moze od klementina?
Koliko ja znam, klementine su mandarinke...
Winnie, stvarno treba maknuti onu bijelu koru ili može i s njom.
Sutra idem u nabavu naranči.
nisu klementine su klementine, mandarine su mandarineWinnie The Pooh prvotno napisa
![]()
klementine su slicnije narancama, imaju kostice i kora im mirise
Hvala. Dobila sam i vise neg sam trazila.
Kasno se uključujem, ali eto i mog recepta od bake iz Dubrovnika. Meni je super:
UŠEĆERENE NARANĐINE KORICE
1kg naranđinih korica (nešpricanih naranđa, bez bijeloga)
60-80 dkg šećera
3-4 lit vode
Kore narezati na rezance, namakati 5-6dana mijenjajući vodu. 7. dan procijediti i staviti kuhati prema uputi. Kad su kuhane (budu polumekane) dodati šećer i miješati dok se tekućina potpuno ne zgusne. Dok su još vruće povaljati ih u kristal šećer. Poredati ih jednu do druge i sušiti 3 dana.
Staviti ih u staklenku s par listova svježeg lovora (kome odgovara taj miris).
Uživajte!![]()
nema na placu, ovog egzoticnog usecerenog voca imas gdje hoces, al naranca i limuna nigdjeapricot prvotno napisa
a u velikim supermarketima tipa Mercator, Getro i sl.
Bilo je sigurno. Stoje pakirane u vrećice ili zdjelice i to uz stvari za kolače. Ima i ušečerenih višanja, pa čisti limun, naranča i miješano.
Ne prodaju to na vagu kao npr ananas
ja sam radila narancine korice po receptu sa foruma ...ispricavam se autorici jer nisam zapisala tko je...ali joj se u isto vrijeme zahvaljujem jer su korice ispale mrak ( sad ih stavljam skoro u svaki kolac koji radim)
"Narančasti dio kore narežite na rezance julienne. Zatim u 200 ml vode ukuhajte 100 ml šećera i dodajte narezanu narančinu koricu. Kuhajte je dok voda gotovo ne ispari, izvadite pa uvaljajte u šećer u prahu i ostavite koricu da u šećeru odstoji oko 3 minute. Taj postupak zove se kandiranje narančine kore, a kandirana je kora idealna za pripremu božićnih kolača."
koje narance koristite?
mislim, ove kupovne su koma, sve kemikalije se taloze u kori i bojim se to kandirati...
drži ih preko noći u posoljenoj vodi.
lumunova korica je kandirana a pomorandzina se upravo finisira na sporetu.
limun je odlican a pomorandza za sada mogu reci divno mirishe
za sve kolace gde mi se cini da bi bilo ukusno.
panettone, kuglofi, sa gorkom cokoladom direktno utrpati u usta![]()
kad sam prvi put radila radila sa od naranci sa placaops onako u naltu entuzijazma...kad sam na opasku MD shvatila da to i nije dobra ideja
onda sam kao sto je apri rekla nasla da ih trba drzati u posoljenoj vodi preko noci. Sad cekam da susjeda dobije domace iz dalmacije (i limune i narandje jester da ce doci nakon Bozica, ali sam postala ovisnica
)
masinca,
jako su fine u domacjo cokoladi u koju dadam malo soko od narandze, i u bozicnom kruhu, a idu i u medenjake za koje ja imam recept.
Arancini, po winienom receptu se jedu kao slatkiš - ne moraju imati neku svrhu. I sto kao i npr. prženi bademi.
Meni je to baka davala, kao što danas bake daju bonbone i sl slatkiše.
zaboravila sam napisati da sam pravila sa braon secerom muscovado light.
odlicno je ispalo jedino je onako braonkaste boje, lici na karamele po boji.
U Rijeci sam kupovala u Krašovoj Bombonieri.RinaS prvotno napisa
I ja trebam ušećerene kore narandže i limuna, ali kasnim sa domaćom izradom pa sam kupila u Konzumu, pakovano po 100 g. na policama gdje su sve one kerefeke za kolače .