nije prsnuo folikul nego se stvorila cista. kolika je sansa da pukne i ode sa slijedecom mengom? i dali je moguce da ova cista preraste u nesto gore ili ove ciste pucaju?
nije prsnuo folikul nego se stvorila cista. kolika je sansa da pukne i ode sa slijedecom mengom? i dali je moguce da ova cista preraste u nesto gore ili ove ciste pucaju?
nisam sigurna da sam te dobro razumjela,ali ako jesam i ako mislimo na istu stvar - evo mog iskustva
prosle godine operisali su mi slijepo crijevo. tom prilikom hirurg je otkrio vodenu cistu na jajniku koju ju je otklonio (probusio, nisam sigurna) i zbog toga sam ostala malo duze u bolnici.
u svakom slucaju, ni hirurg ni moj ginekolog se zbog toga nisu zabrinuli. ginic rece da je to ovulaciona cista koja sama pukne, da je hirurg nije trebao ni dirati
ja dalje nisam trazila nikakve podatke, sve mi je zvucalo jako bezazleno.
nadam se da sam ti pomogla
nevena, ja sam prije nekoliko godina imala problema s vodenim cistama. jedna mi je narasla čak toliko da su mi dijagnosticirali kilu, a onda kad je pukla (tijekom M) su se ispravili - ah, bila je to vodena cista na jajniku.
nakon što sam ih redovito kontrolirala UZV tijekom godine dana, same su se od sebe povukle i više se ne pojavljuju.
ne znam jesam li ti pomogla, ali eto, barem nešto.
hvala cure puno. ovo mi se prvi put dogodilo koliko ja znam (mozda se i dogadjalo pa nisam znala) a kako sam imala i problema sa cistama, vec me panika lovi na sve. nadam se da ce onda puknut kod sljedece menge.
nego, dali je pukla se moze vidjet jedino UZV jel tako?
vodene ciste obicno pucaju tako da mislim da se ne trebas zabrinjavati, vjerojatno ces samo morati cesce neko vrijeme na uzv da se vidi da su nestale.
Cokoladne ciste obicno ne nestaju nego se moraju stalno kontrolirati.
![]()
aha, na UZV se odmah vidi je li puklanevena prvotno napisa
a vidim da ti je i ljiljan lijepo objasnila razliku između vodenih i čokoladnih![]()
macka , u cistama sam strucnjak :/
al budem ja i njih sredila![]()
ljiljan naravno da ćeš ih srediti!
tek sam ti sada vidjela ticker... Time to ovulate! Zakon!
e pa ljiljan drzim fige da urodi plodom.![]()
Meni se to znalo događati kad sam imala 19 godina, tad mi je moj ginekolog savjetovao da uzmem jedan aspirin i da držim navečer termofor topli, ne vruć i to je palilo, ali se kad bi to prestala raditi, opet vraćale....u svakom slučaju vrkuta ti je odlična za to!
e super za vrkutu. nju sam pocela piti prije cca dva tjedna skupa sa macinom travom.
a da znas da cu probati i to sa aspirinom i termoforom da pukne.
thanks indi![]()
indi zaboravila sam te pitati, dali uzmes aspirin za vrijeme menge ili to nema veze? pretpostavljam da je to zbog bolje prokrvljenosti
Ja sam imala probleme sa vod. cistom kad mi je bilo 20 g. Otišla je od odnosa ili sa M, niko u to više nije siguran. Sada su mi se u dva stimulirana ciklusa klomifenom pojavile dvije povelike vod. ciste koje su pukle sa ovulacijom. Doktore to ne brine, jedini je problem, bar kod mene, to što su mi ciste onemogućavale rast folikula na desnom jajniku. Kako bi folikuli rasli na lijevom, rasla bi i ona na desnom, te mi je desni jajnik oba puta bio van funkcije (što se tiče folikula).
ja nisam koristila nikakvu terapiju, a pripremala sam se za inseminaciju oba puta, tako da mislim da nemaš razloga za brigu.![]()
Uh da mi ih se više riješiti!!!
Ljiljan, kada ih središ javi da znam kako![]()
Kada sam prvi put čula da imam ciste na jajnicima bila sam u totalnom šoku. Ali, Nevena, ne moraš pretjerano da brineš, one same od sebe pucaju, međutim, za svaki slučaj, moraš ih konstantno pratiti. Može narasti i do 7 mm a ako tada pukne zna pregrozno da boli.
Nisam ni ja probala ovo sa aspirinom i termoforom...hm, vrijedi pokušati.
nevena onda sam ga pila, kasnije više ne. Ali vjerujem da će ti to vrkuta srediti.
hvala indi![]()
jedno pitanje imam..u zadnjoj trudnoći dr mi je rekla da imam cistu u jajniku i da je to ok da ne brinem kao puknit će tijekom trudnoće..e sad me zanima obzirom da je trudnoća završila u 10 tjednudali je ta cista još tamo ili je svakako nestala? hvala
bokić cure,imam pitanjce-dakle,nakon misseda u 8,3t ivf trudnoče na kontrolnom pregledu mi je nađena cista 3 sa 3 cm.dr je rekla da će vjerojatno puknut s vremenom,ako ne da ćemo probat s ljekovima.imam kontrolu za 2mj.e sad,u rujnu bi išli na drugi postupak.dali je ta cista kakva prepreka(ako kojim slučajem ne pukne nego naraste) za ivf?ono,čitam da ih dobiju žene i u trudnoči pa si mislim,možda mi nebi odgodili.a opet,ak ne ode i daju mi neke tablete,vjerojatno nemrem na postupak pod tim tabetama?uf...mislim si piti neke čajeve,neznam ni sama,nekaj da je se riješim prije kontrole.
Vodene ciste prsnu, tokom trudnoce ili menzisa. Imala je i ja. Povecu. 4*5cm. Nadjena slucajno tokom jednog rutinskog pregleda. Prosla strahove jer me doktorica slala na markere za tumore. Naravno da nije bilo nista. Nisam ni znala kad je pukla niti sam ista osjetila. Vjerujem da sam je imala jos koji put i da cu ih imati i u buducnosti. No sikiriki.
Zuzy vjerujem da ce puknuti. Probaj s nekom zescom fizickom aktivnosti ili tako nesto, mozda prsne.
Mislim u svakom slucaju da vodene ciste nisu razlog za paniku.
Eeeeeeeeee to ti ja kazem...Salovanje i betoniranje dusu dalo. Ili okopaj manju njivu.
Zbog iscjetka smeđeg koji traje vec 2tj i tu i tamo boli otisla sam kod ginek.koji mi je uzv pregledom dijagnostic.vodenu cistu od 4.7cm. Rekao mi je da ijdm proveru 1odana i da ce onda doci menga i onda oet na uzv da vidi da li se povukla. Nekako bih voljela izbjeci hormone jer sam davnih dana kad sam pila kontracepc.od tih tableta dobila kvrzice na dojci-fibroadenom. Isto tako od provere citam da se moze dogoditi da ne pukne cista cemu onda piti? Uh...moram danas poceti...