Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: "kvare" mi dijete.......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno "kvare" mi dijete.......

nisam znala kako da stavim naslov ali vec su me pocele nervirati "simpaticne primjedbe okoline". npr. u tramvaju je pritiskala onaj gumbic za otvaranje vrata. i sad ja joj normalno objasnim zasto se bas netreba pritiskati stalno i dijete bi normalno poslusalo i onda neki gdin dometne onako sa smjeskom na licu, nemoj dirat dobit ces po turu.
    onda neka zena u tramvaju, uz to sto ju nudi nekim glupim bombonima (ok njih sam pristojno odbila) rasprede neku pricu o zlocestoj vjestici jer njezina mala nije htjela ici u vrtic, onda kad ju susjed nesto pita, dijete jednostavno nece odgovoriti (sto je skroz ok pa zasto bi odgovarala na svakojaka pitanja) kaze pa kaj ti nemas jezik. zapravo najradje bi svakom skresala da mi pusti dijete na miru (sve te primjedbe su izrecene dobronamjerno) ali nekako bas nemogu ulazit u konflikte sa vecinom oko sebe. sto je veca, ovo je sve cesce. ne znam zasto ljudi misle da je u redu s djecom razgovarati na taj nacin.
    dobro je da ona ipak ne razumije bas do kraja sta oni zele reci jer se ne susrece sa takvim nacinom komunikacije ali sta kad bude veca i kad ce tocno razumijeti kako joj se obraca. bas me to smeta.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ja na takve situacije isto zivcanim i sve sam postala bezobraznija....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej je jednom malo flipnuo na boćarskom, htio je još ostati a već mu je bilo too much i bacio se na pod. budući da je to rijetka i kratkotrajna pojava nisam se baš uzrujavala, za razliku od bakice u prolazu koja ga je obavijestila: nemoj biti zločest jer će te mama ostaviti! :shock: ja sam prokomentirala: ajme, jesi čuo kakvu je bedastoću teta rekla?? isti tren je ustao da vidi tko se tako provalio i lijepo smo otišli doma. da je bakica ostala u blizini elaborirala bih na temu "teta ne zna da nisi zločest nego ljut i umoran i da ćemo se dogovoriti", otprilike.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ajme, jesi čuo kakvu je bedastoću teta rekla??
    2u1:
    skretanje pažnje i učenje da se ne obazire na komentare stranaca
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ms ivy svaka cast kako si to rekla. ja nekako nemam petlje nesto skresati u facu. a poslije se osjecam tako jadno sto nisam zastitila dijete vec sam se oglusila na takve primjedbe. zapravo ne dajem joj dobar primjer. Radje se maknem. Jucer sam izasla iz tramvaja van jer sam primjetila da zena misli jos razvezati o vjestici i ostalim glupostima.
    Kad to kaze neki susjed, onda mi je i neugodno ulazi u neke sukobe s njim jer sretat cu ga jos. Zapravo tragicno je sto svi ti ljudi misle da je to sasvim u redu i da time kao da staju "na moju stranu". i to sve kazu sa takvim srdacnim i dobronamjernim smjeskom.

sta mislite koliko uopce takve primjedbe dopiru do djeteta?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da takve primjedbe itekako dopiru do djeteta. M. je jako osjetljiv na svoje osobno dostojanstvo i vrijeđa ga kad netko s njim tako razgovara. Odrasli ljudi se često žale na djecu i mlađe generacije i na njihovu "bezobraštinu". Toga ima, ali sam se osvjedočila koliko su odrasli bezobrazni i nepristojni prema djeci i kako misle da za njih vrijede drugi kriteriji. Ja postupam ovisno o situaciji: ako je nešto glupo, ali benigno prešućujem, jer ne mogu vodit sve bitke na ovom svijetu, ali, ako je nešto što vrijeđa moje dijete i zadire u moj odnos s njim, odrežem kao i Ms.Ivy. Živimo u svijetu u kakvom živimo, to je istina, i svi znamo da ne može sve biti idealno, ali ja želim naučiti svog sina da postoje socijalno prihvatljivi načini da se od toga obraniš i staviš bezobrazne ljude na njihovo mjesto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zdenka stvarno si to super rekla.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uff,koliko toga sam se ja naslušala
    I uglavnom svakome odgovorim ufino jer ne mogu dopustiti da mi djecu filaju svakakvim glupostima.Ovo ljeto,dok sam bila trudna sa trećim djetetom,jedna teta(koja je neudana i nema djecu) je mojoj kćeri rekla:Ajme jaaadna L,sad će mama roditi bebu i tebe više neće voliti :? :shock: .E,došlo mi je da je udavim a mojoj curi samo su se oke napunile suzama.A ja kažem:Reci ti ovoj teti da mama ne može manje voliti svoje dijete,samo više i da razumiješ zašto ona to ne zna,budući da nema djecu.I moja cura to ponovila zamnom a ona žena se posramila i više joj nije padalo napamet takve stvari izgovarati.A viđamo je svaki dan.

ja ne ostajem dužna nikome jer sam po prirodi takva a kad su moja djeca u pitanju,nema šanse da prešutim i kasnije se mislim na koji način mi je dijete to prevelo i shvatilo u svojoj glavici

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

LJudi stvarno trabunjaju svašta i opće im u ludim glavama ne zvoni da nije u redu to što govore :/

Sretnemo danas Leo i ja kvartovskog puzavca (PUZ - policajac u zajednici) i tak pričamo, pa mi se on žali kak su došli jednom oni u vrtić malo se upoznati sa djecom i dođe vrijeme ručka a tete govore mališima: aha, ti nećeš jesti, sad će te policajac :smajlić lupa glavom u zid:

Drot joj je htio vratom zavrnuti jer su se klinci svi ukipili od straha i trebalo im je sto godina da opet postignu opuštenu atmosferu...

I sad nek klinac traži policajca za pomoć ak mu se kaj dogodi na cesti, a

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nedavno bili u Bauhausu i kupovali boju za zid, onu kaj se mučka na licu mjesta. Nravno Janko poludio dok smo mi izabrali boju, dok je ženksa došla, on bi skakao po pultu a ja ga spuštam dole, objašnjaam mu da ćemo biti vrzo gotovi itd. A baba koja nam je mučkala boju kaže njemu "Kako si ti zločesti dečko". Nisam ništa kometirala, ali kad to netko kaže kosa mi se digne od muke. I taman ona stavlja boju u to mučkalo za boje, terse se ko ludo na sve strane. I MM i ja pokazujemo Janku da gleda kako će strojček sada mučkati boju i on se naravno primiri, a baba će opet "Trebali bi tebe malo staviti tu unutra da te malo promučka, pa nećeš više biti zločest" :shock: . Ne znam kako sam se suzdržaala da ništa ne kažem, možda zbog MM-a koji se ne voli svaditi, ali nisma mogla da njemu poluglasno ne kažem "Nju bi trebalo staviti u to, da joj malo pamet prodrma". Možete vi to zamisliti???
    A o ovim komentarima ljudi s ceste uopće ne želim jer mi samo dižu tlak.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na sreću, još nismo imali prilike slušati komentare takve vrste (češće čujemo: "kako si ti dobar dečko", što i nije loše čuti ), ali me malo strah kad jednog dana dođe i do negativnih komentara o kojima pišete, da se neću dobro postaviti i da ću time djetetu poslati krivu poruku (jer sam istrenirana, tj. izdresirana da ne odgovaram ljudima na bezobraštinu i da sa svima budem pristojna, a s vremenom se pokazuje da to baš i nije dobro u svim situacijama :/ )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    "Trebali bi tebe malo staviti tu unutra da te malo promučka, pa nećeš više biti zločest"
    Hm, zašto se meni čini da blagi sadizam ili barem agresija stoje pod poklopcem, ali kontrola ponekad malo popusti pa pobjegnu u drugom agregatnom stanju. A djeca su slabija i ne mogu se obraniti.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dućan s cipelama.
    prodavačica se okomila na samija.
    inače on mrzi kad ga gledaju i bulje.
    on joj se naruga.
    on kaže: sram te bilo zločesti tko te to naučio?
    ja kažem: pa mama! da se naruga onima koji misle da je zločest

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:shock: kakvih sve prica ima.

mom djetetu il meni nikad nitko nije rekao da je moje dijete zlocesto. jal je fakat tako, jal svi sute jer se mame boje 8) nebitno je. a nije bilo ni drugih neumjesnih primjedbi.

ono sto meni vise, tj. uzasno smeta je kad u naletu "opcharanosti" mojim djetetom ga pocnu milkiti po kosici il prstom po obrazu (stipati i sl). ko u onoj seriji dr. house zamisljam kako mikrobe prelijecu s prljave bapske ruke (koja se do maloprije drzala za stolicu u tramvaju) na lice mog djeteta. :shock:

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja definitivno najviše mrzim kad joj od milja kažu "Dobit ćeš po guzici". Ma i od bliskih ljudi, koji je stvarno vole. Kao da je to nešto ultrafino. Ona ih tada samo zbunjeno gleda, jer mi takve izraze nikad ne rabimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to dogodilo u purisovom diskontu u utrinama. prvo je prodavacica sa nama jurila po ducanu i pomagala mi da kupim i onda je dosla neka zena obucena ko kamiondzija i rekla sebastianu da ce dobit batina ako se ne smiri na sto sam dobila plikove i rekla da on nece od nikog dobit batina da kaj njoj opce pada na pamet pa je gospodja poludila da nek izvolim primit dijete jer je starno jurio po ducanu

onda sam se ispricala prodavacici, ostavila sve sto smo kupili i otisla, a kako mi vrag nije dao mira, vratila sam se i trazil da pricam sa njenim sefom na sto mi se vozacica kamiona predstavila kao poslovodja ducana

prvo me lovilo da saljem purisu mail kakva divljakusa im redi u ducanu ali na kraju nisam

ljudi si stvarno daju preveliku slobodu kad su tudja djeca u pitanju, mene jos izbaci iz takta kad mu otmu igracku pa ga kao draze da on nemre do nje, ko da ga zele razbjesniti i kad se postavim na njih onda me izvrjedjaju jer oni se eto igraju sa djetetom (to nam se dogadja jedino u hr, ovdje mi nikad niko nesto tako nije izveo)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ... mene jos izbaci iz takta kad mu otmu igracku pa ga kao draze da on nemre do nje, ko da ga zele razbjesniti i kad se postavim na njih onda me izvrjedjaju jer oni se eto igraju sa djetetom (to nam se dogadja jedino u hr, ovdje mi nikad niko nesto tako nije izveo)
    Tako se kod nas na brdovitom Balkanu čeliče djeca ...mora da si doživjela kulturološki šok kad si se vrnula malo ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ludovik prvotno napisa
    Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ... mene jos izbaci iz takta kad mu otmu igracku pa ga kao draze da on nemre do nje, ko da ga zele razbjesniti i kad se postavim na njih onda me izvrjedjaju jer oni se eto igraju sa djetetom (to nam se dogadja jedino u hr, ovdje mi nikad niko nesto tako nije izveo)
    Tako se kod nas na brdovitom Balkanu čeliče djeca ...mora da si doživjela kulturološki šok kad si se vrnula malo ovdje
    a kuzis ti ideje, zamisli da ja nekom od tih ljudi otmem kosaru sa specerajem i pocnem ih draziti i bjezati sa tim jer sam veca i jaca.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja ovako, kao zdenka.
    fino, diplomatski i ne vrijedajuci.
    obicno funkcionira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah lakse je covjeku kad vidi da nije sam. ono sto mene kod tih primjedbi najvise smeta jer sto ti ljudi koji ih govore uopce ne misle da nesto lose govore nego bas onako kao sto je Zdenka rekla kao da za djecu postoje neka druga pravila. kad im i nesto kazes, obicno kazu pa nisam ja nista lose mislio. i u stvari su u pravu, nisu lose mislili ali su jako lose postupili. i ja sam odgojena da pristojno odsutim i boli me sto djetetu saljem krivu poruku. ali to je moj problem i moram zapravo smoci hraboristi i pristojno odgovoriti. obecajem samoj sebi trudit cu se. jer vidim koliko me to smeta

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to je onaj stari način razmišljanja da su djeca neka divlja stvorenja niže inteligencije koje treba privesti civilizaciji... ja toleriram ako je bezazleno i vidim da andreja zabavlja (npr. pričati besmislice s tetom u tramvaju), ali ako skužim da je zbunjen i mislim da mu šalju totalno krivu poruku, reagiram.

pa nije nepristojno ako na "je l' te mama sluša?" ili "je l' slušaš mamu?" odgovoriš: ma ne. nas dvoje se uvijek lijepo dogovorimo.

nije mi cilj preodgojiti susjedu ili blagajnicu u dućanu nego da andrej čuje što sam rekla.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nije mi cilj preodgojiti susjedu ili blagajnicu u dućanu nego da andrej čuje što sam rekla.
    Točno to. Ja sam isto odgojena prepristojno, ali sam se kroz godine preodgojila u nekim situacijama i kad se radi o meni, a pogotovo kad se radi o djetetu. Onima koje žele reagirati, a ne usude se savjetujem - počnite, vježba čini čuda.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    (jer sam istrenirana, tj. izdresirana da ne odgovaram ljudima na bezobraštinu i da sa svima budem pristojna, a s vremenom se pokazuje da to baš i nije dobro u svim situacijama :/ )
    Ovo je i moj najveći problem.

I uopće, ali zaista uopće mi nije jasno kakvo pravo si nepoznati ljudi uzimaju da idu protiv riječi roditelja? :? Ja sam, također isključivo u Hr, doživjela miješanja u naše razgovore od strane sasvim nepoznatih ljudi, tipa "ma, nije mama tako mislila" i sve u tom stilu.

Kao prvo, kako netko tko me vidi prvi put u životu zna što sam ja mislila? :?

Kao drugo, odakle mu pravo da se miješa?

Kao treće, izgledam puno mlađe nego što jesam, pa ljudi valjda misle da si smiju svašta dozvoliti, jer sam "klinka" (a nisam - a i da jesam, tom djetetu sam ja mama, a ne nepoznati babac iz tramvaja).

Kao četvrto, vraćam se na citirani problem tanje_b. Prepristojna sam. :?

Nego... Je l' vama smeta kad ljudi (poznati ili nepoznati, svejedno) pričaju o vašem djetetu kao da nije prisutno? Ja ispalim na to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na srecu to nam se jos nije dogadjalo ali smetalo bi mi jako. jer ni ja ne pricam nikad o njoj nekom trecem a da ne ukljucim i nju u razgovor.
    to mi je strasno ponizavajuce za djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ups
    slucajno sam quotala pa molim administratora da ispravi gresku. zapravo sam htjela odgovorit sanji na pitanje

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene jos izbaci iz takta kad mu otmu igracku pa ga kao draze da on nemre do nje, ko da ga zele razbjesniti i kad se postavim na njih onda me izvrjedjaju jer oni se eto igraju sa djetetom (to nam se dogadja jedino u hr, ovdje mi nikad niko nesto tako nije izveo)
    bilo cije dijete koje se samo zaigra (recimo u kuci, ne mislim vani) i kad onda uleti babail neka tetka i sl (koja do tada cijeli dan nije pogledala dijete jer je imala puno bitnijih poslova) i uzme mu igracku il ga krene cmakati, a dijete pocne cmizdriti i otimati se i onda ona veli:"kakva/kakav si takav kmezav i bezobrazan". ovo se nije desavalo u mojoj kuci, al sam imala cesto prilike susretati.

komentari u tramvaju (uglavnom su benigni) mi ne smetaju iako ponekad mozda se meni mogu uciniti neumjesni. posebice kad dolaze od starijih ljudi ja si uvijek zamislim da ta starija osoba je mozda po cijeli dan sama kod kuce, pa zeljna malo cavrljanja. i da ju dijete razveseli. a moja mala ionako melje da cijeli tramvaj chuje. nikad ama bas nikad mi nitko nije rekao za dijete da je bezobrazno il da ga treba istuci.

Je l' vama smeta kad ljudi (poznati ili nepoznati, svejedno) pričaju o vašem djetetu kao da nije prisutno?
    do sada mi nije smetalo (kad je bila skroz mala pa nije ni kuzila), a ubuduce cemo vidjeti.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevena, sužila sam quote.

I meni je to ponižavajuće i znam da to ljudi ne rade s lošom namjerom, ali to je toliko masovna pojava da zaista ne znam odakle bih krenula... nemam namjeru nikoga preodgajati, ali ne znam koja je reakcija dovoljno dobra da klinke ne skuže da i ja rado i spremno pričam o njima kao da ih nema. :/

Pokušavam ju uključiti u razgovor, no što kad, recimo, mala stoji par metara dalje i igra se, a ja sam uvjerena da istovremeno i čuje razgovor? Glupo mi je prekidati joj igru da bih je uključila u njoj potencijalno nezanimljivu diskusiju.

Istovremeno znam da takav nastup nema lošu namjeru, samo je grozno loše odmjeren i posve neuviđavan. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanja tvoja mala plava curica je otprilike stara kao i moja mala crna curica 8)

takvih situacija kao sto sam rekla nismo nasrecu imali ali mislim da bi uvijek pogledala i nju cisto da vidi da sam tu i da i nju gledam pa ako hoce uvijek moze doci i ukljuciti se ili se ostati igrati. zapravo mrzim kad se djeca neprimjecuju kao da su nevidljiva.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nevena morat ćeš se češće družit samnom, nema ti druge

ja naime nisam prepristojna, pitaj Sanju i nemam problema reći ljudima da mi se okane djeteta. sjećam se epizode kad se Ian bacakao po podu pa mu je neka babetina rekla da će doći vještica po njega. Rekla sam joj u facu "glupost. kakva vještica"

i kad ga pitaju kog više voliš uredno ih prekinem, i kad mu kažu zločest si uredno odgovaram da je trogodišnjak i da se on ne može kontrolirati - za razliku od njih

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nije mi jasno zašto ne skrešete nazad :? Slobodno. Šta vas koči? Ja za samu sebe neću nikad skresati, ali za svoje dijete uvijek. I bilo kome. Nekad to fino upakiram, nekad ne. I nije me briga. Nek ni vas ne bude. Tko su ti ljudi i tko im daje pravo išta reći vašem djetetu. Ma nek' vas smatraju luđakinjama, samo da vam je srce na mjestu.

Citiraj mama courage prvotno napisa

ono sto meni vise, tj. uzasno smeta je kad u naletu "opcharanosti" mojim djetetom ga pocnu milkiti po kosici il prstom po obrazu (stipati i sl). ko u onoj seriji dr. house zamisljam kako mikrobe prelijecu s prljave bapske ruke (koja se do maloprije drzala za stolicu u tramvaju) na lice mog djeteta. :shock:
    e, s ovom neurozom se i ja borim

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, ninochka je to bolje rekla dok sam ja nabadala po tastaturi

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

ja naime nisam prepristojna, pitaj Sanju i nemam problema reći ljudima da mi se okane djeteta. sjećam se epizode kad se Ian bacakao po podu pa mu je neka babetina rekla da će doći vještica po njega. Rekla sam joj u facu "glupost. kakva vještica"

i kad ga pitaju kog više voliš uredno ih prekinem, i kad mu kažu zločest si uredno odgovaram da je trogodišnjak i da se on ne može kontrolirati - za razliku od njih
    Ja se družim s tobom pa me još uvijek nisi naučila.

Kad ćemo na kavu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista ninochka, molim onda malo uputa na slijedecoj kavi 8)
    i par onako "pristojnih" recenica iz rukava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, priznaj da si ovaj topic samo iskoristila da napises da izgledas mladoliko.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

, od kako sam to pročitala, i ja se, Zorana, teško mogu koncentrirati na temu: samo si mislim: blago njoj, blago njoj...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj ninochka prvotno napisa

Ja se družim s tobom pa me još uvijek nisi naučila.

Kad ćemo na kavu?
    kad si u zg, prva rezervacija je tvoja. može i nevena s nama da vas obje naučim odjednom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednim udarcem dvije muhe

salim se, moze dogovoreno zovite me

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleba je neki dan žena iz obližnje zlatarne POLJUBILA u lice. Nisam se ni snašla, naime, bio je u marami, što je inače super jer je ljudima tako nedostupan, a ona ga je gledala, tepala mu i - poljubila ga. Odmah sam se izmakla i vidno šokirana joj rekla da nije normalna i da nikad više ne pokuša učiniti tako nešto. Žena se nafurila. :?

A što se tiče komentara, nedavno sam poludjela skroz kad ga je žena iz dućana s dječjom robicom pokraj kojeg prolazimo kad idemo u šetnju po stoti put pokušala nasmijati (Kaleb inače nije beba koja se smije svima, uglavnom ignorira one koji ga ne oduševe i okreće glavu). Naravno, opet je okrenuo glavu, na što ga je počela štipati za nogice koje su virile iz marame uz riječi: "Ako te već ne mogu nasmijati, onda ću te rasplakati!" :shock:

Mislim da nije potrebno reći da smo sad na pas mater.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene iznerviraju prolaznici kad mojoj djeci počnu govoriti "ja ću tebe uzeti sa sobom" ili "to nije tvoja mama" (za mene) i slične gluposti.
    Ja obično odmah poslije klincima objašnjavam da je teta/striček govorila gluposti i to zato što ne zna bolje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ona ga je gledala, tepala mu i - poljubila ga.
    :shock: :shock: mislim, ljudi su ponekad toliko samozaljubljeni i nemaju trunke suzdrzanosti. ja djecu mojih prijateljica, ako vec, ljubim u tjeme tj kosu.

ja sam inache ko dijete (negdje oko 10 god) mrzila kad me susjeda "pridavi" zagrljajem i zabalavi poljupcem. bljak. i bjezala od nje ko vrag od tamjana, cim je vidim niz hodnik da gega.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

luna...da sam bar odrješita na jeziku kao ti i još neke ovdje...(odmah se i osjećam bolje jer se mnei kaleb nasmijao ). ne znam jel stvar u "prepristojno odgojena" ali meni jednostavno bude neugodno. čini mi se da su poznati oko mene na to navikli pa svakakve gluposti govore jer znaju da ja šutim, a nepoznati to valda pročitaju na čelu. kod mene ne pali teorija o dva uha, kod mene uđe na jedno i ne izlazi nego mi zvoni u ušima po tjedan dana i onda se sama nabrijavam što sam sve mogla reči . upravo dok sam čitala vaše postove sam odlučila da ću početi odgovarati ljudima, barem iz svog gušta. možda se pročuje da meni bolje šutiti, možda mi druga poruka bude pisala na čelu npr. "pazi grizem"...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

još nešto, MRZIM kada nekom kažem svoj način i onda me totalno izignoriraju ili ono "ma da..." npr. jučer sam imala goste i objasnila kako smo od početka pravili razliku između dnevnog i noćnog spavanja i upalilo je na što mi žena odgovara kako to nema veze, totalno izignorira i da ne spominjem da se nisu dali doma, mi smo već i otišli na kupanje, večerali a oni su još tu sjedili...na svaki fini način sam rekla da je vrijeme da idu doma, ostalo je samo da ih steram što ne mogu. ali i to ću naučiti, radi svojih živaca.

ipak mi je najteže sa rodbinom, za živo čudo. mislim da je to zato što su me gledali kao bebu i učili me svemu pa im je sada neprirodno da ja imam nekoga u pelenama i učim po svome, valda oni znaju šta ja znam o tome... koma.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

još nešto, MRZIM kada nekom kažem svoj način i onda me totalno izignoriraju ili ono "ma da..." npr. jučer sam imala goste i objasnila kako smo od početka pravili razliku između dnevnog i noćnog spavanja i upalilo je na što mi žena odgovara kako to nema veze, totalno izignorira i da ne spominjem da se nisu dali doma, mi smo već i otišli na kupanje, večerali a oni su još tu sjedili...na svaki fini način sam rekla da je vrijeme da idu doma, ostalo je samo da ih steram što ne mogu. ali i to ću naučiti, radi svojih živaca.

ipak mi je najteže sa rodbinom, za živo čudo. mislim da je to zato što su me gledali kao bebu i učili me svemu pa im je sada neprirodno da ja imam nekoga u pelenama i učim po svome, valda oni znaju šta ja znam o tome... koma.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovo je zaista neiscrpna tema i uvijek bi se moglo dodati toliko toga...

Evo, ja bih navela primjer kojeg sam doživjela ovih dana. Cijele blagdane učim Megicu da je pucanje (petarde i slične gluposti) opasno, da se može svašta strašno dogoditi, bla, bla.
    Dođemo mi tako kod XY ljudi, a tamo dečkić od 4 g. puca ko lud i zovu Megi da mu se pridruži. Ja, naravno, ne dozvoljavam, a Megi ih sva u čudu pita "Pa kaj mu date da puca?" A oni kažu "Naravno, već je ispucao ne znam koliko paketa petardi". Prestrašno!!! Kaj takvim ljudima reći?
    U takvim situacijama ja najčešće nemam petlje ulaziti u direktne konflikte, nego se obratim svom djetetu da i oni čuju. Ovaj put sam je podsjetila kako smo već o tome razgovarale i kako je to opasno i da ako neki roditelji djeci daju da pucaju, da mi tu ništa ne možemo učiniti, ali da mi ipak znamo da to nije u redu. Uvrijedili su se, naravno.

A doživjela sam da bude proglašena zločestom od nepoznate tete u dućanu i tad sam Megici rekla pred njom da ne sluša takve stvari, jer teta ne zna što priča, jer nas uopće ne pozna.

E da, počeli su frcati komentari i prema Lindi (14 mj.) da se ostavi cice, jer je velika i kaj će joj to. Ako još jednom dotični striček to izvali, spreman mi je odgovor da nek se on ostavi cice svoje žene, jer je on još veći.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Joj, grozim se i kad se ljudi pozdravljaju s menom pa me hoće ljubiti, a di tek moju Idu. Probajte još zamisliti kak je meni problem to objasniti nekim ljudima jer je MD iz obitelji di se svi stalno ljube. Tupim mu kak ja ne kužim da se on od xy godina cmaka svako malo s mamom kad nekud ide (vide se par puta dnevno), s bakom (vide se par puta tjedno) i ostatkom rodbine. Kod njega uopće ne nailazim na podršku, već mi se smije.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga Enela, nema smisla čuditi se TM-u ako mu je ljubljenje normalan način ophođenja s rodbinom. Očito da je tako odgojen i vjerojatno mu je čudno kako to da to tebi toliko smeta. Ja zaista ne bih imala ništa protiv kad bi baka ljubila moje curice ako bi one to željele, ali kod nas je situacija malo specifična, jer se baka nimalo ne trudi zadobiti njihovu pažnju na svim ostalim poljima, nego samo želi "odraditi" cmakanje i rečenicu "jel' da voliš svoju baku", a moja djeca to ne mogu smisliti i bježe od nje ko vrag od tamjana. U tom slučaju se i ja grozim takvog nasilnog cmakanja, ali zaista bih bila najsretnija kad bi imale nježnu toplu bakicu koja ih obasipa ljubavlju, nježnošću i poljupcima.
    Što se tiče susjeda i ostalih poznanika, do sad nije nitko direktno izvršio "atak" tog tipa, ali vjerujem da bi mi smetalo. Teta čuvalica ih stalno ljubi i to mi je OK, jer vidim da je curice prihvaćaju i uzvraćaju istom mjerom. Žena je uredna, pristojna i toplija milijun puta od njihove bake i zato mi je drago što će bar od nje dobiti dozu maženja dok smo MM i ja na poslu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah ljubljenja se nisam ni sjetila. sa tim nemamo problema osim sa jednom bakicom iz zgrade koja je zapravo jako simpaticna i ljubazna ali izbjegavamo ju upravo zbog tog draganja po licu i ljubljenja a i poklanjanja cokolade.
    ali citam ove vase postove i brusim se odgovoriti ako dodjemo u situcije opisane u prvom postu

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi s ljubljenjem nemamo problema, jer M. jasno stavlja do znanja da ga samo mama smije ljubiti.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I mene ljuti što ljudi plaše djecu nekakvim vješticama, policajcima, X stvorenjima ili špotaju moje djete ako nekaj ne jede ('mučimo' se s mesom, osim mljevenim). Ako i bude nestašna, ne volim riječ zločesta, 'zlo' je neprimjereno, ja ću je ukoriti. Drugo je ak mene nema.
    Neki si stvarno uzimaju švašta za pravo. O cmokanju da i ne velim. Dobro da mala to ne voli, osim od mene i tate

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •