Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: žuti/zeleni šmrklji

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno žuti/zeleni šmrklji

Petra ide u vrtić i često joj procuri nos. Kako ga zna dobro ispuhati, u principu se nikad ne zakomplicira i većinom joj curi prozirno.
    Ali nekad joj je žućkasto ili čak baca na zeleno (ali bez ikakve temperature ili bilo kakvih znakova bolesti, samo curi nos obojano).
    I to prođe samo.
    Nije da je često, ali dogodilo se.
    Mislite li da svaki put obojani šmrklji zahtijevaju pregled liječnika i antibiotik? Njoj prođe samo od sebe, a briseve nikad nismo radili... pa se sad pitam jesam li je možda trebala voditi na briseve.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ja sam isla na bris sa zelenim, gnjusnim, preodvratnim smrkljima i temperaturom skoro 39 i nije bilo nikakvih bakterija. to jednostavno nije istina da zuto-zeleni smrklji znace ovo ili ono.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikada nismo radili briseve zbog šmrkljića bilo kakvih boja....sve šmrkljiće smo rješavali fiziološkom i pumpicom...na svu sreću uvijek uspješno i bez komplikacija...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene su isto isprepadali da zeleni šmrkljići znače bolest i traže antibiotik...ali, kako stoje stvari, nije (uvijek) tako.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ne, ja sam isla na bris sa zelenim, gnjusnim, preodvratnim smrkljima i temperaturom skoro 39 i nije bilo nikakvih bakterija. to jednostavno nije istina da zuto-zeleni smrklji znace ovo ili ono.
    moja doktorica bi na to rekla da bris moze biti lazno negativan, ali ne moze biti lazno pozitivan i tutnula bi ipak antibiotik.
    zato ju mijenjamo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zakaj, ni moja nije vjerovala, pa sam ja rekla evo izvadit cu i krv...
    jer mi je gurala neke antibiotike koji ne idu s dojenjem.
    mislim da je 1/3 svih tih "gnojnih" upala grla zapravo virusnog porijekla.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    a zakaj, ni moja nije vjerovala, pa sam ja rekla evo izvadit cu i krv...
    jer mi je gurala neke antibiotike koji ne idu s dojenjem.
    mislim da je 1/3 svih tih "gnojnih" upala grla zapravo virusnog porijekla.
    ma ne vjeruje ona ni urednim leukocitima
    evo, neki dan je tonki (bez temperature, uredno grlo i usi, samo nos i kasalj) dala amoxil unatoc urednom nalazu krvi.
    Sad stoji u frizideru.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da je samo kod alergijskog curenja nosa sluz bistra.

Mene moja pedijatrica pita da li ta žuto-zelena sluz smrdi, valjda joj je to kao neko mjerilo upale, bakterija, a ne virusa.
    Inače, mojima je uvijek tijek svake viroze takav da prvo ide bistra sluz, pa žuta pa zelena-žilava pa opet žuta, bistra i onda prestane.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sve ovisi od cjelokupne slike. Ako dijete nema neke veće znakove kao na primjer, kašalj koji se ne smiruje, bronhitis, temperatura koja luduje, crveno uho, u principu im netreba antibiotik samo na osnovu žutih šmrkica. Ali, npr.trenutno kod mojeg sina je ovako:već treći tjedan non stop onako pročišćava grlo, svako malo, poćeo je kašljati, idu mu žute šmrkice, nema temperaturu, ali se osjeća loše, vidim da je umorniji, više leži i miruje, slabije jede i na osnovu svega toga dobio je antibiotik, jer predugo traje i nema poboljšanja. U školi je falilo pola razreda, oni koji su radili briseve nađena je streptokok pneumonia i kad je doktorica sve to zajedno zbrojila i oduzela odluka je pala na antibiotik i ja mu ga dajem naravno jer vidim da baš i nije tako bezazleno. Vrlo je važno doktoru prenjeti toćne simptome ne umanjivati ili uvećavati sliku, jer mi smo svojoj djeci ipak najbolji doktori jer smo stalno s njima i najbolje znamo kako su.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo danas dobili antibiotik jer nini nosić curi već puna dva tjedna - čas prozirno, čas zeleno-žuto, već danima je muči kašalj, a hani je prošli tjedan na brisu nađena Hib u nosu. tako da nismo ni radili bris jer ju je garant i ona pokupila. pa stoga i ja sutra odoh kod dr jer i mene ubi kašalj i slinavljenje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Mene moja pedijatrica pita da li ta žuto-zelena sluz smrdi, valjda joj je to kao neko mjerilo upale, bakterija, a ne virusa.
    Inače, mojima je uvijek tijek svake viroze takav da prvo ide bistra sluz, pa žuta pa zelena-žilava pa opet žuta, bistra i onda prestane.
    isto...
    za sad bez intervencija osim fizioloske, sljezov caj i kupka u zalfiji...
    s tim da je i kasljao, bez temperature, apetit dobar i opce stanje super... nekad malo nervozniji u sredini viroze kad mu bas jako curi nos...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

od kad sam još ja bila mala mi smo te žute/zelene šmrklje shvaćali kao kraj upale sinusa, a ako sam dobro primijetila i kod mog doktora se tretiraju isto.

dakle, kad je rok s virozom išao na čok-čok 4x za redom, zadnji put su počeli ići oni obojani šmrklji i med.sestra je rekla "a fino, evo prolazi..."

dakle, koliko ja znam (a neka me isprave pametniji) prvo idu vodenasti, pa prozirni sluzavi, pa obojani i onda ubrzo dolazi kraj!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bitno dobro ispirati nos, a ne pustiti da taj sekret sam po sebi curka van iz nosića, jer ukoliko ostaje u nosu, mislim da se od njega može razviti neka upala (grla, nosa).
    Mi obilno natopimo sa fiziološkom ili Sterimarom u ležećem položaju, pustimo da se malo "natopi" i onda pušemo dok ne ispušemo. Kad nije znao puhati koristili smo pumpicu, kasnije smo kupili aspirator;

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je Niko u 4 i pol godine 2 puta dobio i popio antibiotik i to za upalu uha. Ostalo smo sve rješavali higijenom nosa (fiziološka) i tekućinom. I uvijek je završilo ok bez obzira na dugotrajan kašalj i dugotrajno curenje nosa (bez obzira na boju). Svako malo bi otišla da mu posluša pluća, pogleda ušice i ako je sve ok samo nastavljamo po starom. Isto je sa Marom....antibiotik 0, fiziološka i tekućina i pumpica i sve 5. Evo baš je jučer ponovo počelo, vidjeti ćemo kako će se ovaj put razvijati.
    Nama pedica čak ne daje ni sirupe za kašalj jer kaže da puno tekućine ima bolji efekt tj. topi sekret i olakšava izbacivanje....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nani,dopada mi se misljenje vase doktorice. Da ne zivimo u drugoj drzavi otisli bismo do nje.Molim te ,pitaj je sta ona misli o opstruktivnim bronhitisima,ja sam u nedoumici da li djetetu dati sirup za iskasljavanje(sljez, bisolvon...) ili samo dovoljno tekucine? Jedan ljekar nam je rekao da sirupi za iskasljavanje stvaraju slajm koji djeca ne znaju iskasljati,pa se tek pod njihovim uticajem bronhitisi iskomplikuju,dok nasi ljekari tvrde suprotno.Sta ona misli o tome i kako ona lijeci opstruktivne bronhitise?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ciciban prvotno napisa
    Jedan ljekar nam je rekao da sirupi za iskasljavanje stvaraju slajm koji djeca ne znaju iskasljati
    to i moj dr. kaže i ne daje sirupe za iskašljavanje nego za smirenje kašlja...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto. Mi čitav prosinac, do sad u bronhitisu. Bronhitis se povukao, grlo dobro, uheka genijalna... Nos totalno začepljen od jučer navečer.

Pedijatrica nas poslala na mikrobiološku pretragu da vidi što to nosi u nosu. Dakle, nije se za zezati. I moja ide u jaslice... Nije bila od početka mjeseca...

Rekla je još, ako slučajno dobije temperaturu ili još koji znak, obavezno k njoj jer je do subote bila na zinnatu pa je čudno da uz antibiotik ima opet tako brzo takve probleme.

Inače, bude tjedan dana u jaslicama pa tri doma pa par dana u jaslicamam pa.... i tako od kolovoza. Što netko u u grupu donese, to ona pokupi....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Miha,mozes li napisati koji su to sirupi?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja ću malo da podignem ovu temu. Pošto sam po prirodi veliki paničar (iako sam pročitala sve postove o temperaturi i šmrkljima). Dini je jučer procurio nosić, ima tu malo i šmrkljića, nije imao temperaturu, sada mi mama kaže da mu je mjerila ispod pazuha (digitalnim) i da je tem. 37,4 on općenito dobar, veseo, jede i sve ostalo, samo ja nemam mira. Da li da "paničim" i odvedem ga doktoru ili da sačekam još sutra, jer se ne bih upuštala u vikend, s obzirom da je naša doktorica druga smjena, a idu i praznici. Izvinite ako gnjavim, ali nam se dešavalo da se temperatura povuće pa nakon par dana imamo extra upaljeno grlo i dosta šlajma u plućima.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bok cure,htjela bih samo nešto dodati na temu zelenih iz nosa bez temperature.naša pedijatra nam je dala izvadit bris nosa i našli bu bakteriju "moraxella " prilično je gadna jer se hoće naljepiti na pluča a reagira samo na sumamed.pedijatra kaže da te bakterije nije bilo godinama u opticaju ali se sada ponovno pojavila i širi se po vrtičima i školama.od simptoma ;temp.nema,iz nosa curi prvo bistro a zatim žuto pa žuto-zeleno pa na kraju (nakon evo mjesec dana)opet bistro.to je barem u našem slučaju bilo to.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Naš maleni ima mjesec dana i nos mu je pun suhih zelenih šmrkljića. Pedijatrica ne pridaje tome veliku pažnju kaže neka čistimo. Nama ni fiziološka ni sljez ni mlijeko ne pomaže stalno su tu...Što da radimo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •