-
zvjezdice sa marmeladom
tražila,ali nisam našla..
imam neki recept,ali nikako ne ispadaju onako prhke i mekane...
dakle, molim recept za prhke i mekane zvjezdice sa marmeladom
-
Prvo, svaka čast što ovako kratko nakon poroda ideš raditi kolače!
Ove sam pravila ove g. i fine su mi/nam...
35 dkg brašna
15 dkg margarina
1 jaje
2 žumanjka
10 dkg šećera
Od brašna, marg., šećera i jaja zamijesiti prhko tijesto. Kad je barem pola sata odstajalo na hladnom, tanko razvaljati i izrezati zvjezdice, kolutiće...Peći 10ak min. na 180!
-
Evo još, recept moje ujne, "kolačaruše"!
25 dkg brašna
15 dkg šećera (ja bih to prilično smanjila)
2 žumanjka
15 dkg margarina
korica od limuna
-
A šta marmeladu stavim nakon pečenja ili prije
?
-
Prvo ispečeš pa premažeš marmeladom i spojiš dvije zvjezdice ili dva kolutića...Ja pola zvjezdica izrežem bez rupice, pola sa, ispečem, ove s rupicama pospem mljevenim šećerom, ove bez premažem marmeladom i spojim!
-
Hvala ti puno
-
Možeš isprobati i moj recept. Meni je ovaj najdraži!
ZVJEZDICE S MARMELADOM
30 dkg glatkog brašna
6 dkg Gussnela (škrobno brašno)
9 dkg šećera u prahu
21 dkg maslaca
6 dkg mljevenih badema
4 žumanjka
za premazivanje:
marmelada od marelica ili dr po želji
rum
vanili šećer u prahu za posipavanje
Umijesiti brzo prhko tijesto, staviti u hladnjak 1h da miruje. Razvaljati tanko tijesto, rezati zvjezdice (polovicu njih s rupom na sredini). Peći oko 10 min na 200 stupnjeva.
Zvjezdice s rupicom poštaubati i spojiti s drugom zvjezdicom premazanom pekmezom.
Javi mi kakve su ti ove
-
Tessa, recept mi zvuči super, bademi...mmmm, ali nisam skužila što s rumom!?
-
Sory, zaboravim detaljne upute.
Marmeladu pomiješaš s malo ruma (ili više, po želji) i dobro "izradiš" s vilicom (kao kad jaja mutiš), tako da bude homogena smjesa.
Moji su davno prije radili domaći pekmez od drenka. Sličan je šipku ali puno aromatičniji. To su bile anđeoske zvjezdice.....
Na žalost, ja taj pekmez ne stignem raditi pa ako ga uspijem negdje kupiti, napravim s njime, ako ne onda s marm. od marelica ili šipkom.
Ove su posebno prhke zvjezdice.
Ako imaš još koje ?, uhvati me dok možeš, jer ne stignem često na forum.
-
mislim da ću ih napraviti ovih dana...
-
cure hvala puno
-
Koje brašno ide u zvjezdice, pretpostavljam oštro??? ili možda glatko??? ma mene to uvijek buni!
-
-
Ja imam oblike s rupicom, ali samo za cvjetiće, za kolutiće i zvjezdice improviziram, npr. poklopčić od keramičke olovke, očišćen i pobrašnjen, važno da su rubovi malo oštriji...
A brašno, ovisi o receptu, ja koristim ono na kojem piše "za kolače" 8)ako nije naglašeno koje treba ili stavim i jednoga i drugoga ili pola bijelog-pola integralnog...
-
ja koristim glatko brašno...
a što se oblika tiče, postoji oblik za cvjetić (hmm, valjdaj e to cvjetić
)
-
Za cvijetiće ( krancle ) postoje gotovi kalupi plastični ili metalni. Ima ih u svim trgovinama koje drže suđe i plastiku za domaćinstvo.
Plastični čak imaju oba oblika skupa, pa se istovremeno dresira i sa rupom i bez rupe. Ne mora se razmišljati. Kod nas te oblike ima Konzum, Bila , a i manje trgovine.
-
ja u konzumu nisam vidjela taj kalup!? a trebao bi mi...
ima li netko recept za zvjezdice bez jaja? čini mi se da su prhkije bez jaja ili nužno idu jaja?
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma