Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Tartar umak

  1. #1
    bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,609

    Početno Tartar umak

    Kako ga napraviti? Pokusala sam na coolinariki , ali nije to ono sto trazim. Najgore je sto mm ga obozava uz frigane lignje , a ja ga nemam pojma spremit. Ajde cure da obradujem mm

  2. #2
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Imaš verziju - to je kao u originalu:
    -majoneza
    -kiselo vrhnje
    -kapari
    -crveni luk

    Ja ga radim (naravno odokativnom metodom):
    -majoneza
    -kiselo vrhnje
    -ribani kiseli krastavci
    -malo senfa
    -par kapi limunovog soka

  3. #3
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    i u sve to malo bijelog vina

  4. #4
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    I ja radim kao i aenea, i isto dodam mrvicu bijelog vina i bude super!

  5. #5
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ja stavim
    - 1 vrećicu majoneze (zvijezda- 100g, obična- ne light)
    - 1 kis. vrhnje 12 % mm
    - kis. kukumare, peršin i češnjak, sve sjeckano, i u količini po želji

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Umjesto luka i(li) češnjaka najbolje je staviti vlasac, on je nekako između ali blaži od njih i budu lijepi zeleni komadići.
    Na moje veliko veselje postoji i sušeni (tegla s pravim izgubljena u selidbi, a ionako je bio "mrtav" svake zime kad ga baš trebam). Stavljam ga posvuda, na sir i vrhnje, paradajze, juhe, u sve umake...

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    194

    Početno

    Imam jedan receptic jednostavan i jako slican tartaru
    1 vrecica majoneze
    1 kiselo vrhnje
    1 cesanj cesnjaka manji
    1 zlica limunovog soka( ako vam po okusu pase moze i malo vise)
    zacini: menta i vlasac po zelji

  8. #8
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Citiraj knatkaj prvotno napisa
    Imam jedan receptic jednostavan i jako slican tartaru
    1 vrecica majoneze
    1 kiselo vrhnje
    1 cesanj cesnjaka manji
    1 zlica limunovog soka( ako vam po okusu pase moze i malo vise)
    zacini: menta i vlasac po zelji
    Meni je isto bolja ova verzija sa češnjakom, nego s crvenim lukom, iako je u originalu crveni. Češnjak mi bolje paše uz ribu. nikako sastojke nemojte mješati u multipraktiku, majoneza s vrhnjem pređe u nešto gotovo tekuće. U nedostatku kapara ja sitno nasjeckam kisele krastavce, a obavezno nacijedim limunov sok.

    Znači kod mene bi to bilo ovako:

    2 vrećice majoneze
    1 kiselo vrhnje (može i mileram, ali onda ne soliti)
    2 češnja češnjaka
    2-3 kisela krastavca sitno sjeckana (u multipraktiku)
    sok pola limuna
    sol, papar, ili neka gotova mješavina začina po želji

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    - Majoneza
    - Kiselo vrhnje
    - Light jogurt
    - Tabasco
    - Worshester sauce
    - Naseckani kiseli krastavci
    - Naseckani kapari
    - Naseckani persun
    - Zlica Sherryja ili Whiskeyja
    - Papar / sol
    - Po potreba mrvicu tekuceg natrena ili secera ukoliko je umak prekiseli

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •