Kako ga napraviti? Pokusala sam na coolinariki , ali nije to ono sto trazim. Najgore je sto mm ga obozava uz frigane lignje , a ja ga nemam pojma spremit. Ajde cure da obradujem mm![]()
Kako ga napraviti? Pokusala sam na coolinariki , ali nije to ono sto trazim. Najgore je sto mm ga obozava uz frigane lignje , a ja ga nemam pojma spremit. Ajde cure da obradujem mm![]()
Imaš verziju - to je kao u originalu:
-majoneza
-kiselo vrhnje
-kapari
-crveni luk
Ja ga radim (naravno odokativnom metodom):
-majoneza
-kiselo vrhnje
-ribani kiseli krastavci
-malo senfa
-par kapi limunovog soka
I ja radim kao i aenea, i isto dodam mrvicu bijelog vina i bude super!
ja stavim
- 1 vrećicu majoneze (zvijezda- 100g, obična- ne light)
- 1 kis. vrhnje 12 % mm
- kis. kukumare, peršin i češnjak, sve sjeckano, i u količini po želji
Umjesto luka i(li) češnjaka najbolje je staviti vlasac, on je nekako između ali blaži od njih i budu lijepi zeleni komadići.
Na moje veliko veselje postoji i sušeni (tegla s pravim izgubljena u selidbi, a ionako je bio "mrtav" svake zime kad ga baš trebam). Stavljam ga posvuda, na sir i vrhnje, paradajze, juhe, u sve umake...
Imam jedan receptic jednostavan i jako slican tartaru
1 vrecica majoneze
1 kiselo vrhnje
1 cesanj cesnjaka manji
1 zlica limunovog soka( ako vam po okusu pase moze i malo vise)
zacini: menta i vlasac po zelji
Meni je isto bolja ova verzija sa češnjakom, nego s crvenim lukom, iako je u originalu crveni. Češnjak mi bolje paše uz ribu. nikako sastojke nemojte mješati u multipraktiku, majoneza s vrhnjem pređe u nešto gotovo tekuće. U nedostatku kapara ja sitno nasjeckam kisele krastavce, a obavezno nacijedim limunov sok.knatkaj prvotno napisa
Znači kod mene bi to bilo ovako:
2 vrećice majoneze
1 kiselo vrhnje (može i mileram, ali onda ne soliti)
2 češnja češnjaka
2-3 kisela krastavca sitno sjeckana (u multipraktiku)
sok pola limuna
sol, papar, ili neka gotova mješavina začina po želji
- Majoneza
- Kiselo vrhnje
- Light jogurt
- Tabasco
- Worshester sauce
- Naseckani kiseli krastavci
- Naseckani kapari
- Naseckani persun
- Zlica Sherryja ili Whiskeyja
- Papar / sol
- Po potreba mrvicu tekuceg natrena ili secera ukoliko je umak prekiseli