Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Bijele crtice na noktima

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Bijele crtice na noktima

Zna li netko točno zašto se pojave one bijele točkice ili crtice na noktima?
    Čula sam svakakva objašnjenja od toga da fali cinka, pa vitamina A, D i kalcija pa do toga da je to znak da je ta osoba krala jabuke

Moji oboje od prije par dana imaju po par točkica, a stvarno jedu uravnoteženo i hranu bogatu gore navedenim mineralima i vitaminima, krvna slika im je savršena pa ne znam u čemu je štos... ili možda ipak kradu jabuke

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vidi na pliva zdravlje. Ima odličan članak.
    http://www.plivazdravlje.hr/?section...id=5305&show=1

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S brigitinog linka:

Bijele mrlje - među najčešćim je promjenama koje vidimo na noktima. Pretpostavlja se da su bijele mrlje u stvari mjehurići zraka unutar nokatne ploče.
    Promjena se često pojavljuje kod djece te osoba koje agresivno manikiraju nokte, skidaju i guraju kutikulu.
    Što činiti: Treba izbjegavati mehanička oštećenja nokta, a pomaže i uzimanje vitamina jer potiču brži rast nokta.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tražila u pretražniku, a nije mi palo na pamet otvoriti novi topic. U A. su crte na gotovo svakom noktu. I ne znam što bih mu trebala dodati u prehranu (popije čak i iscijeđenu naranču iako nije baš oduševljen). Tako da sam sretna potvrdom da se ne radi omanjku ičega...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Te bijele tockice samo znace da se nokat ozlijedio "u korjenu". Mozda je bio pritisnut ili tako nesto. Nema nikakve veze s prehranom, samo s fizickom traumom nokta.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: Bijele crtice na noktima

Citiraj Arijana prvotno napisa
    do toga da je to znak da je ta osoba krala jabuke
    meni je ovo genijalno!!! nisam to do sad cula

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Bijele crtice na noktima

Citiraj vanjci prvotno napisa
    Citiraj Arijana prvotno napisa
    do toga da je to znak da je ta osoba krala jabuke
    meni je ovo genijalno!!! nisam to do sad cula
    A ispade najblize istini.....Ono kad krades jabuke, skocis s drveta, docekas se na dlanove i povrijedis nokte

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači stvarno nema veze s prehranom??
    meni se to znala događat kad više nisam bila klinka...i ne znam kako sam ih mogla ozljedit pa da kažem da je uzrok mehanički :/

moj ima na više noktiju cca 3

nokti dost brzo rastu...i svako malo ih moram šišnut

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e sad ću ja suprotno od svih koje kažu da je to čisto mehaničko oštećenje... 8) (kaj volim kontrirati)

davno sam dosta bila napaljena na alternativu, pa se sjećam da sam čitala o nekoj klinici u Italiji (mislim Milano) koja dijagnostiku bazira na izgledu i osobinama "ruku"
    tako su oni snimali aure područja šake (to su koristili da bi potvrdili npr da bioenergetičari imaju snažniju energiju od ostalih), ali i dijagnosticirali bolesti pomoću zdravlja noktiju.
    sjećam se da je svaki prst označavao neko područje u organizmu i ove bijele mrlje, značile su time da je došlo do nekog poremećaja u tom dijelu organizma.
    nešto kao i dijagnostika pomoću šarenice oka.

molim ovo prihvatiti kao zanimljivost, a tko voli, nek izvoli proučavat i dalje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •