:?Nije li glupo da malo dijete dobije po guzi zato jer ne razumije opasnost, ali će je jednog dana kad naraste moći razumjeti, pa su te batine valjda neka preventivna mjera, što li?
kod opasnih stvari poput uticnice, pecnice il penjanja na prozor i sl znam da nema popravnog, pa ako dijete samo uz pomoc lupkanja po prstima (ne batina) u toj dobi moze shvatiti opasnost, onda ce to tako i biti. jer ja volim svoje dijete zhivo i zdravo, pa makar i "istraumatizirano" lupkanjem (koje se sve u svemu svelo na 2 puta), nego...
poznam i sama takve roditelje i grozim se takvih scena. osobno ne odgajam dijete uz batine, al ne dozvoljavam ni da mi se skache po glavi i da mi dijete od 3 god pravi majmuna od mene (il da ja pravim sama od sebe majmuna samo zbog djeteta, whatever).Oni su mirno stajali te objašnjavli da se ne smije i sl. Ništa nije pomoglo mala ih je i dalje tukla a oni su izbezumljeno stajali i crvenili se pred drugima, vikat ne smiju al udarit dijete!!! Bože moj dobri, udarit dijete to je pravo mućeničko zlostavljanje. ne dao Bog dignut ruku na svoje dijete! Zato je njihovo dijete tuklo njih oboje!
kad je moja digla ruku na mene, prvo sam joj uhvatila ruku (u pokretu) i strogim glasom rekla da to ne cini, i drugi put kad je podigla ruku isto sam postupila, kad nije fermala moj odgovor i ponovo (treci put u istoj sceni) zamahnula dobila je (lagano) po prstima. zabezeknula se i od tada joj nije palo da pamet da me udara niti bilo kog drugog. isto se desilo i sa nogicama, dva puta sam je upozorila da to ne cini, da ne smije mamu udarati, da to mamu boli, al ono, vidim joj na faci da ona to bas hoce, eto, njoj je bas gust tabanati mater po tijelu. kad je dobila (takodjer lagano) po golim butinama, predomislila se.
netko je pitao za stjepana licu - tocno je, on je tajnik (cini mi se) na pravnom, a i u vijecu hrt-a je.